Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Chevrolet Spark 1.0. zahtevnejša vozžnja

Napisal/-a pskoda Sr jul 30, 2014 8:56 am

Velike gare so dražje za vzdrževanje oz vse od nabave do vzdrževanja. Mlinčki so poceni servisi so cenejši (nekatri imajo 3 svečke ne 4), olja gre manj noter, filtri, gume, zavore,... so cenejši potem pri teh mlinčkih moraš že res imeti nesrečo, da kaj crkne če že so poceni rezervni deli pri garah je to stalnica, ker imajo tudi več stvari ki lahko odpovejo, glede porabe ne bom veliko, ker ne moreš primerjat plus tega da mlinčki gredo brez problema po omejitvah več pa itak ne smeš it razen če te denarnica tišči. Glede trka v drevo bom pa takole rekel oz vsaj jaz tako razmišlam, kaj se prej ustavi 800kg ali 1800kg. Iz mojega vidika trpi samo sedenje v njemu klimo itak imajo že vsi
Lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jul 30, 2014 9:58 am

Spoštujem različna mnenja, ni pa to iz prakse. Papagajenje iz raznih forumov ne more zamenjati mojih cca 2mio km, pa sem začel leta 1969 z F600D, pa nato 126P, pa R4 745 AlfaRomeo, pa Gordini, pa R4 1100, pa R21 GTX 2.0, pa do V6/24V, pa še nešteto drugih. Še vedno vozim s sabo leseno kišto z vsemi abcigerji, kiloključi in rezervnimi cevmi, pa so mi najboljši prijatelji s šlep-službami in na AMZS. Rad pomagam brezveznikom v marinah itd. Vsak pač po svoje. Jebešmaliavto, pa imam doma popolnoma novi C3 z ECO 3 cilindri, klimo in vsem živim.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr jul 30, 2014 10:39 am

joztom je napisal/-a:Spoštujem različna mnenja, ni pa to iz prakse. Papagajenje iz raznih forumov ne more zamenjati mojih cca 2mio km, pa sem začel leta 1969 z F600D, pa nato 126P, pa R4 745 AlfaRomeo, pa Gordini, pa R4 1100, pa R21 GTX 2.0, pa do V6/24V, pa še nešteto drugih. Še vedno vozim s sabo leseno kišto z vsemi abcigerji, kiloključi in rezervnimi cevmi, pa so mi najboljši prijatelji s šlep-službami in na AMZS. Rad pomagam brezveznikom v marinah itd. Vsak pač po svoje. Jebešmaliavto, pa imam doma popolnoma novi C3 z ECO 3 cilindri, klimo in vsem živim.

Se strinjam. Velik avto je v vseh pogledih boljši od malih. Pa na žalost sedaj vozim mali avto Ibizo, samo si pa za vsako malo daljšo vožnjo zamenjam avto z očetom. Avto mora biti čim večji, ker je vožnja z njim bolj udobna. Vem, da ne bom imel nikoli več tako mali avto, pa čeprav v resnici zaenkrat sploh ne rabim veliko prostora. Sicer nebom nikoli kupil enoprostorca, ker so grdi in še previsoko se sedi. Tako, da naslednji avto bo vsekakor karavan in če bo vse po sreči že letos ali naslednje leto.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jul 30, 2014 12:21 pm

Saj je prav tako, da ima vsak svoje mišljenje, svoj okus drugače bi bilo življenje brezvezno, dolgočasno če bi vsi isto razmišljali.
Drugače je meni hecno, ko vidim ljudi z avtom, ki je dolg ko pondelk brez denarja in se sam vozi. V naših koncih je kar nekaj takih samo pač z mojega vidika se hoče pokazat, da ima lahko velikega (če ga že spodaj nima)...hehe
Lp

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr jul 30, 2014 12:37 pm

To je tako čudno razmišljanje, da je daljši avto tako zelo drag. Kakšna je razlika, da si npr. kupiš megana ali megana karavana. V ceni rabljenih skoraj nobene. V registraciji nobene. V zavarovanju skoraj ista cena. Avto pa je na pogled precej lepši. Prav tako lahko v njemu pripelješ tudi kakšno večjo stvar.

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Sr jul 30, 2014 1:25 pm

Počasi se daleč pride, malo več postankov in se zdrži. :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jul 30, 2014 7:17 pm

Ah dej no dej :lol:

v primer ti dam mojo corso z nekaj cez 200 konji. Na dolge fure pije 5.5, gre dosti boljse kot kaka barka z 200 konji, cestna taksa proti 3.0 motorju je smesna. z njo sem komot v enem dnevu naredil 1500km.

Sem pa imel tudi vecjega karavana prej. Res je malo bolj komot, to je pa tudi vse. Vzdrzevanje je bilo drazje ;)

aja, moja corsa je po varnosti tam tam v tvojim renojem :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr jul 30, 2014 8:39 pm

_furby_ je napisal/-a:
z njo sem komot v enem dnevu naredil 1500km.

Tole je teoretično komaj sprejemljivo, kaj šele praktično sploh pa varno. Se pravi si vozil 15 ur brez najmanjšega postanka s povprečno hitrostjo 100kmh?

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Sr jul 30, 2014 8:42 pm

comfortably numb je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

Tole je teoretično komaj sprejemljivo, kaj šele praktično sploh pa varno. Se pravi si vozil 15 ur brez najmanjšega postanka s povprečno hitrostjo 100kmh?

V kaj se eni podajate računat :roll: Mogoče je pa punca vozila še kaj vmes???

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jul 30, 2014 9:18 pm

Lahko ga je pa tiščal 200, pa je prevozil vse v 7.5 urah :D

Sicer pa nisem vedel da je vožnja 800 km v eno smer že zahtevna za avte... To se vsedeš in greš, skrbi te lahko če imaš staro kripo katere ne vzdržuješ. Drugače se pa lahko polomi tudi čisto nov avto iz trgovine, ni garancije da se nebo polomilo. Če te pa to tok skrbi, se pozanimi kako je z AMZSjem, članarino, kaj točno krijejo ter kako je potem z njihovimi storitvami mednarodno. Več pa že skoraj ne moreš naredit... Razen če greš v ekstreme in vlečeš še en avto na prikolici če slučajno prvi crkne, da nato samo zamenjaš =P

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr jul 30, 2014 9:30 pm

sem šel par let nazaj v šusu iz Kranja v Pulo in nazaj, s tem, da sem nazaj grede se striktno izogibal avtoceste, delal ovinke in ga na Črni Kal ter izven naselij gnal na polno...aja, avto je bil pa 1.0 peugeot 106. Pa se ni pojavila nobena nova težava :D

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jul 30, 2014 10:30 pm

matey18 je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

V kaj se eni podajate računat :roll: Mogoče je pa punca vozila še kaj vmes???

Se popravljam ... 1650km (durmitor, tirana, ohrid, koper) v 24 urah. Od tega 17 ur voznje. Varno je tolko kolkor mas pameti v glavi ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jul 31, 2014 6:09 am

Če želiš imeti npr. povprečje 105 na uro, moraš skoraj stalno žgati okoli 160-165, to je primer Nemčija, večja hitrost gre le na redkih odskeih. Že minimalni zapleti, zatikanje prometa, tankanje, ti prepolovijo povprečje. Šele ob taki dinamiki se približaš povprečju 105. To je za 10-12 urno vožnjo zares hud in rizičen zalogaj, ki terja kar dober avto in dobro pripravo, naspanost in predvsem prakso.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jul 31, 2014 9:27 am

tr00per je napisal/-a:sem šel par let nazaj v šusu iz Kranja v Pulo in nazaj, s tem, da sem nazaj grede se striktno izogibal avtoceste, delal ovinke in ga na Črni Kal ter izven naselij gnal na polno...aja, avto je bil pa 1.0 peugeot 106. Pa se ni pojavila nobena nova težava :D

Tole si dobro napisal.... glede na to, da je Peugeot :twisted: :lol:

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če jul 31, 2014 11:09 am

glede na to, kolk sem imel s tistim avtom težav, je to čist realno napisano ;) poleg tega se mi je malo pred tem na avtu pojavila težava z monovbrizgom, ampak smo preživel :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če jul 31, 2014 12:25 pm

ni problema, mel v grčiji rentanega daewoo matiz in iz otoka kefalonija šel na trajekt in po grški celini, naredil cca. 1000 kilometrov v enem dnevu, nato prespal, drugi dan pa naprej, malo te tazadna boli, poraba približno 6,5 litra, motor 1,0 tricilindri, uglavnem, da je imel klimo, žgal sem ga velikokrat na polno in ni bilo ene same težave............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jul 31, 2014 1:08 pm

Avtomobili so zasnovani, da zdržijo maksimalno obremenitev. Tudi če ga goniš na blokadi po AC cel dan nima kaj bit. Bodi pozoren na temperaturo hladilne tekočine in porabo olja.
Been there, done that!

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če jul 31, 2014 2:55 pm

ghandaed je napisal/-a:Avtomobili so zasnovani, da zdržijo maksimalno obremenitev. Tudi če ga goniš na blokadi po AC cel dan nima kaj bit. Bodi pozoren na temperaturo hladilne tekočine in porabo olja.
Been there, done that!

S tem se ravno nebi strinjal.
Vprašanje koliko zdržijo materiali okoli motorja zaradi samih temperatur. (počena kaka cev okoli vode)
Vprašanje kako prenašajo pritisk hladilnik, termostat itd....

Moje mnenje je, da se tak avto vozi na 3/4 svojih zmogljivosti...se pravi če je max hitrost avta 160km/h...se vozi 130km/h pa ne bo nobenih težav če je avto normalno vzdrževan
FOLCIKA - SCIROCCO

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jul 31, 2014 5:43 pm

Avto ob takšni vožnji ne bo zdržal 400kkm ampak 150. To pa v tej zgodbi niti ni pomembno, ker gre le za eno potovanje.

Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem svoj avto dostikrat za dlje časa (več ur non-stop) obremenil blizu 100%. Recimo od Ingolstadta do Frankfurta po A9 in A3 imaš zelo malo odsekov z omejitvijo hitrosti, se mi je tudi že zgodilo da niti prometa in cestnih del ni bilo veliko, tako da sem lahko ves čas vozil okoli 200km/h, kar je pri mojem avtu skoraj končna hitrost (220km/h). Razen večje porabe olja ni bilo popolnoma nič. Avto ima 250kkm in takšnih in podobnih voženj je bilo zagotovo za nekaj 10 tisoč km.

Če se pa avtor teme jutri v primerno vzdrževanega Twingeca/Sparka/Upa/Aygota vsede in ga goni kolikor gre do Makarske ali do Kobenhavena, pa avtu zagotovo nič hudega ne bo!

Tudi ko so recimo pred časom na dirkališču Nardo lovili rekord najhitreje odpeljanih 1000km s Škodo VRS, so edini problem bile pnevmatike, ker so se zaradi naklona steze hitro obrabljale. Motor je brez problema (seveda se govori o SERIJSKEM avtomobilu) ves čas vozil na max.

dekA3
Nov uporabnik

Napisal/-a dekA3 Če jul 31, 2014 11:14 pm

joztom je napisal/-a:Če želiš imeti npr. povprečje 105 na uro, moraš skoraj stalno žgati okoli 160-165, to je primer Nemčija, večja hitrost gre le na redkih odskeih. Že minimalni zapleti, zatikanje prometa, tankanje, ti prepolovijo povprečje. Šele ob taki dinamiki se približaš povprečju 105. To je za 10-12 urno vožnjo zares hud in rizičen zalogaj, ki terja kar dober avto in dobro pripravo, naspanost in predvsem prakso.

No no, jaz sem imel Koeln - Koper po BC (torej brez upoštevanja dveh postankov) povprečje 127 km/h. Važno je le da ne padeš v kak "stau".
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov