Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Seat LEON III - 2.0 Tdi 110kW - FR - težave

Napisal/-a pskoda Ne avg 17, 2014 9:16 pm

Fan je napisal/-a:
nixon28 je napisal/-a:.

Ne vem ali jaz narobe razumem LED tehnologijo ali so drugi pametnejši od mene, ampak teh težav nimata niti Audi, niti BMW niti noben drug proizvajalec. J
Avto je še v garanciji, redno servisiran, lepo vožen, nekaramboliran...in oni meni naj potrpim... Mater jim!!

Pozdravljeni

Se strinjam, da BMW in Audi nimata teh napak, pa vendar je tu govora o Seat-u, ki pa se ne da primerjati z omenjenim znamkam. Kotje bilo že povedano, odpeljite vozilo na drug servis, kjer bodo sposobni odpraviti napake, kljub temu, da verjetno ne boste smeli biti zraven............................

Lep pozdrav

Te znamke so isti šrot kot seat. Tast je kupil popolnoma novega mercedesa c klasa in so mu pri slabih 30kkm menjali vse dize imel je tudi problem z puščanjem antifrica. Trenutno ima okrog 40kkm in ima predno desno gumo čist pobrano po notranjem robu. Glede par let starih audijev sem dosti slišal o problemih z aluminijastimi rokami aja pa znanec od tasta je isto kupil c klaso in je s parim mesecem starim avtom ostal na cesti.
glede problemov z led lučmi jih tudi leon nima, ampak jih je veliko več na tržišču kot audijev, bmwjev. Tukaj gor mislim da je že negdo pisal probleme z full led pri audiju.

Ne vidim razloga zakaj se ne morejo primerjat med seboj? Če bi bilo npr. Ferrarijev večje število na cesti bi se isto pisalo o problemih

Nobena avtomobilska znamka ni imuna na probleme sploh ne v današnjih časih ki vsi gledajo skozi denar, profit
Zadnjič spremenil pskoda, dne Ne avg 17, 2014 9:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne avg 17, 2014 9:28 pm

jst se tut strinjam, vsaka znamka ima neke hrošče, ki se lahko pojavijo. Nekatere malo več, druge malo manj. Samo prodati avtomobil po enem letu je za lastnika ogromna izguba.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne avg 17, 2014 9:29 pm

Živjo!

Četudi je avto cenejsi od audija in volkswagna to ne pomeni, da si lahko privoscijo napake, katerih pomoje se v Daciji ni. Ne poznam podrobnosti tvojr lizing pogodbe, a najboljsi nasvet bi bil - ce mas svoje zivce rad, porihtaj avto za silo in kupi povxem drugo znamko - ko crto potegnem pod svojega Leona - zgresen nakup na celi crti in Seat smrdi - ko pa kaj crkne, pa tak ne znajo popravit. Imam letnik 2007 1.9 tdi:
- redno crkovanje zarnic na sprednjih luceh
- menjan dvomasovni vztrajnik pri 50.000 km (vozen do teh km 90% avtoceste pri 110 na uro)
- po menjavi se vedno poka v motorju, ko ga vzgem vrocega (po menjavi akumulatorja je sicer bolse vendar to ni to)
- odpoved centralnega racunalnika (krmilnika za luci) - na avtocesti pri voznji cez spoje ponoci je enostavno ostal avto v temi
- zarosene luci so standard (gledal tudi redno parkirano curpo istega letnika pred stormanom - isto sranje - nekajkrat sel avto in luci preverit)
- padanje zadjih sip dol in posledicno mokra notranjost zadnjega dela avtomobila
- odpoved egr pri 45.000
- klima je v vrocih dneh nesposobna ohladit avtomobil ce zge sonce
- po 7 letih segnila oba pragova, zadaj pri enako gnije
- 2x menjam radio
- poceni sprednji stabilazcijski palcki pri 75.000
- ...

Se res hoces ukvarjati s podobnim sranjem? Vse napisane tezave, razen radija, egr in racunalnika za luci v stirih letih niso uspeli resit. Ko se zacne se pelje in pelje. Brezveze. Definitivno Seat-a nebo vec v moji garazi. In zal mi je ko slisim, da generacino in pol kasneje, je stvar se vedno ista

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne avg 17, 2014 9:35 pm

Jaz sem mu priporočal prodajo avta, ampak preko aneta ker pri avto hišah ne boš dobil skoraj nič za njega. Prodaj in obdrži živce ker pri takih napakah je zelo velika možnost, da jih še xy čaka na izbruh ;)
Lp

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne avg 17, 2014 9:48 pm

Ne razumem kako se ti sploh da ukvarjat s takim arogantnim servisom. Uradnih servisov za Seat je kot listja. Pojdi do prvega ob cesti, povej jim da si nezadovoljen s svojim servisom, da ima avto par serijskih napakic, ki jih nočejo odpravit. In da bi rad zamenjal servis. Pač lepo vljudno jim poveš, pa sem 100% da boš povsem korektno obravnavan.
Medte pa še uradnemu uvozniku pošlji mail kako se dotični serviser vede do strank, in raztrobi po forumih za kater servis gre.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po avg 18, 2014 6:13 am

http://www.autoexpress.co.uk/car-news/d ... worst-2014

Lexus je znan po izvrstnem odnosu do strank. Jaz bi Lexusa CTja, sam je tudi testni predrag za naš budget, par let starega kupit pa mi spet ne diši. Druge opcije so Auris, Civic, 3, i30.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po avg 18, 2014 7:31 am

Kael je napisal/-a:Živjo!

Četudi je avto cenejsi od audija in volkswagna to ne pomeni, da si lahko privoscijo napake, katerih pomoje se v Daciji ni. Ne poznam podrobnosti tvojr lizing pogodbe, a najboljsi nasvet bi bil - ce mas svoje zivce rad, porihtaj avto za silo in kupi povxem drugo znamko - ko crto potegnem pod svojega Leona - zgresen nakup na celi crti in Seat smrdi - ko pa kaj crkne, pa tak ne znajo popravit. Imam letnik 2007 1.9 tdi:
- redno crkovanje zarnic na sprednjih luceh
- menjan dvomasovni vztrajnik pri 50.000 km (vozen do teh km 90% avtoceste pri 110 na uro)
- po menjavi se vedno poka v motorju, ko ga vzgem vrocega (po menjavi akumulatorja je sicer bolse vendar to ni to)
- odpoved centralnega racunalnika (krmilnika za luci) - na avtocesti pri voznji cez spoje ponoci je enostavno ostal avto v temi
- zarosene luci so standard (gledal tudi redno parkirano curpo istega letnika pred stormanom - isto sranje - nekajkrat sel avto in luci preverit)
- padanje zadjih sip dol in posledicno mokra notranjost zadnjega dela avtomobila
- odpoved egr pri 45.000
- klima je v vrocih dneh nesposobna ohladit avtomobil ce zge sonce
- po 7 letih segnila oba pragova, zadaj pri enako gnije
- 2x menjam radio
- poceni sprednji stabilazcijski palcki pri 75.000
- ...

Se res hoces ukvarjati s podobnim sranjem? Vse napisane tezave, razen radija, egr in racunalnika za luci v stirih letih niso uspeli resit. Ko se zacne se pelje in pelje. Brezveze. Definitivno Seat-a nebo vec v moji garazi. In zal mi je ko slisim, da generacino in pol kasneje, je stvar se vedno ista

Tole kaže na to, da je avto lepo stal v eni poplavi... takega sva midva dobila novega Citroena Saxoja leta 2000. Vse po vrsti je crkavalo, zavore zanič po 20k km, blato v tanku, pumpi, blato pod zadnjo klopjo oz. izolacijo, rjavo podvozje zelo kmalu, zarostani zvočniki v vratih....
Po ca. 4 letih sva se navličala vseh problemov in ga prodala za drobiž. K sreči se ni veliko uporabljal, če bi ga vozil vsak dan, si ne predstavljam ukvarjanja s tem s.ranjem. Na uradnem servisu pa smo se itak skoraj pobili za vsako napako sproti.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 18, 2014 9:25 am

@dask: ne boš verjel - avto nikoli razbit (razen podrsane štoštange) in jaz sem od prvega kilometra lastnik :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po avg 18, 2014 9:46 am

Auuuuu :? :shock: kako me to spominja na mojega Golfa IV.

Obvezno najdi kontakt pri glavnem uvozniku Porsche Slovenija. Takrat je bila Mojca Klemenčič, in je skoraj vse probleme z pooblaščenim servisom uredila.
Takrat ko jih iz Porsche Slovenija kontaktirajo, so kar pridni in vse uredijo.
Tudi kakšen časopis pomaga....

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po avg 18, 2014 7:55 pm

Ko takole berem se mi poraja vprašanje, kaj sploh še kupiti.
Verjetno je res samo še od sreče odvisno, da dobiš dober avto.

Drugač pa upam, da uspešno rešiš zagato.

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Po avg 18, 2014 8:51 pm

Pozdravljen!
Glede zamenjave delov pod garancijo je stvar tudi meni znana če se le da najraje ne bi nič zamenjali in vse obesijo na stranko in vsak izgovor jim prav pride.Tudi na Porscheju-generalnem uvozniku znajo biti močno pametni in pikolovski a ko jim poveš da boš stvari predal odvetniku in jih prijavil na ZPS se hitro premislijo.Vsekakor v ztrajaj pri zamenjavi veh delov ki ti povzročajo probleme.Znano mi je da ima ta nov Leon kar nekaj napak sploh z lučmi z LED tehnologijo.
Vsekakor pa nekaj ne štima na servisu že to da ti ne dajo delovnega naloga v roke je močno sumljivo do sedaj sem že na vsakem servisu dobil delovni nalog v roke in v podpis preden je avto šel v delavnico. Pa tudi to o nadomestnem avtu sigurno ni po pravilih da o tem da ti je lastnica servisa dejala to da če bi avto kupil pri njih bi ne imel težav je višek nesramnosti to je res tdrelo za prijavo.
Sam ti predlagam zamenjavo servisa kot prvo.
Če rabiš dober pooblaščen servis za Seat-a mi javi na ZS.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 18, 2014 10:43 pm

Sem tudi sam pred parimi leti pri eni avtohiši dobil takšen odgovor - da nadomestnega avta ne dobim, ker nisem pri njih kupil avto, dobim ga pa brez problema, če zanj plačam 30€.
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To avg 19, 2014 7:15 am

Kael je napisal/-a:@dask: ne boš verjel - avto nikoli razbit (razen podrsane štoštange) in jaz sem od prvega kilometra lastnik :)

Tudi moja je bila, avto kupljen nov, z 0 kilometri. Poplavljen pa je bil pred prodajo =I :woohoo

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To avg 19, 2014 7:52 am

emozul je napisal/-a:Ko takole berem se mi poraja vprašanje, kaj sploh še kupiti.
Verjetno je res samo še od sreče odvisno, da dobiš dober avto.

Drugač pa upam, da uspešno rešiš zagato.

Kaj vem,do zdaj sem kupil 4 nove alfe in niti približno nimam takšne probleme,pri tej zadnji pri 62 000,pa samo pretrgan kabel za park senzorje :) Zato je res brez veze pljuvat po določeni znamki,saj se pri vsaki kaj pestrega dogaja :)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To avg 19, 2014 11:49 am

mbseat je napisal/-a:Pozdravljen!
Glede zamenjave delov pod garancijo je stvar tudi meni znana če se le da najraje ne bi nič zamenjali in vse obesijo na stranko in vsak izgovor jim prav pride.Tudi na Porscheju-generalnem uvozniku znajo biti močno pametni in pikolovski a ko jim poveš da boš stvari predal odvetniku in jih prijavil na ZPS se hitro premislijo.Vsekakor v ztrajaj pri zamenjavi veh delov ki ti povzročajo probleme.Znano mi je da ima ta nov Leon kar nekaj napak sploh z lučmi z LED tehnologijo.
Vsekakor pa nekaj ne štima na servisu že to da ti ne dajo delovnega naloga v roke je močno sumljivo do sedaj sem že na vsakem servisu dobil delovni nalog v roke in v podpis preden je avto šel v delavnico. Pa tudi to o nadomestnem avtu sigurno ni po pravilih da o tem da ti je lastnica servisa dejala to da če bi avto kupil pri njih bi ne imel težav je višek nesramnosti to je res tdrelo za prijavo.
Sam ti predlagam zamenjavo servisa kot prvo.
Če rabiš dober pooblaščen servis za Seat-a mi javi na ZS.

Če se prav spomnim, si stroške popravil v garanciji delijo. Mislim da pooblaščen servis in glavni uvoznik, ali matična tovarna....nekaj v tem smislu.

Zato servisi niso navdušeni da prav k njim prideš, raje vidijo da greš kam drugam....da oni nimajo stroškov. :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 19, 2014 12:07 pm

dask je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:@dask: ne boš verjel - avto nikoli razbit (razen podrsane štoštange) in jaz sem od prvega kilometra lastnik :)

Tudi moja je bila, avto kupljen nov, z 0 kilometri. Poplavljen pa je bil pred prodajo =I :woohoo

Tudi če je bil avto kupljen z 0km še ne pomeni, da jih je res imel prav tako ne pomeni, da ni bil delno pod vodo oz barvan ali popravljeno od toče ali...
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 19, 2014 12:16 pm

For je napisal/-a:Če se prav spomnim, si stroške popravil v garanciji delijo. Mislim da pooblaščen servis in glavni uvoznik, ali matična tovarna....nekaj v tem smislu.

Zato servisi niso navdušeni da prav k njim prideš, raje vidijo da greš kam drugam....da oni nimajo stroškov. :roll:

Tole sploh ni res. Dokler je tovarniška garancija, tovarna plača vse, podaljšana jamstva pa krijejo uvozniki (sami ali preko zavarovalnic).
Servis kot servis pa plača samo reklamacije na lastno delo, material zopet ne (pa še to se povečini nanaša na razno kleparijo, barvanje ipd).
Zadnjič spremenil peroRS, dne To avg 19, 2014 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To avg 19, 2014 12:21 pm

Ja... verjetno imaš prav. Nisem se poglabljal.

Jaz sem takrat imel precej težav po splošni garanciji...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 19, 2014 12:23 pm

Po moje ima lahko določen uradni servis omejeno število reklamacij in zdaj ali jih oni izkoristijo za druge namene ali imajo res toliko reklamacij, da ne morejo uveljavljat več je pa druga. To je seveda moje mišljenje oz govorim na pamet, da ne bo pomote ;)

Pri reklamacijah so vedno problemi, čeprav ti po zakonu pripadajo in na žalost pri nas največ pomenijo veze in poznanstva
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 19, 2014 12:25 pm

Govoriš na pamet.
Primer, če meni zariba 10 motorjev, jih bodo 10 zamenjali, niso to igrce, da pokuriš bonuse :mrgreen:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov