@For: prinese kdo tudi kdaj kakšend ''dodatek'' ?

mtl je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Da se malo popravim, sem tudi za škodo nabavil olje sam (Aral LL3, norma VW 507), ker me pride pol ceneje kot na pooblaščencu!! Sem se pozanimal in ni problema kar se garancije tiče, le norma mora bti prava.
Za vsak slučaj vseeno zahtevaj, da zraven kjer dopišejo lastno olje, dopišejo tudi točen tip olja, ki si jim ga prinesel.
For je napisal/-a:To me spominja na tiste ki prinesejo svojo (ponavadi umazano) škatlo za pice....najbrž so tudi oni pred leti začeli z oljem
![]()
![]()
.
.
.
.
.
.
.
![]()
![]()
Bucko99 je napisal/-a:Meni pa ni jasno, zakaj servisi ne uskladijo cenKdo pa določa tako ''visoke'' cene na servisih ?
mtl je napisal/-a:Bucko99 je napisal/-a:Meni pa ni jasno, zakaj servisi ne uskladijo cenKdo pa določa tako ''visoke'' cene na servisih ?
Servisi so običajno samostojni pri določanju cen. Vsaj za nekatere znamke vem, da je tako. Ni pa bistvenih odstopanj.
Kartelno usklajevanje cen pa je kaznivo.
mtl je napisal/-a:Očitno je dovolj strank, ki so pripravljene plačati 500+ % maržo. Tako da sw jim še splača.
Ko bodo to vsi počeli, bodo že prilagodili cene, nič bat.
mtl je napisal/-a:To smo že razčistili. Storitev jim vsi pošteno plačamo, nihče ne pričakuje, da delajo brezplačno. Zaradi mene lahko obdržijo 500+ % maržo na olju, ampak naj mi potem ne računajo posebej še storitve servisa. Sam dobim identično olje za 6,5 eur na liter, oni mi ga prodajo za 18 eur, nabavna pa verjetno pod 5. Žal ne bo šlo...
Se pa nekateri že prilagajajo in dajo na redne cene lep popust. Očetu so na prvem servisu računali olje po 9 eur, na drugem je bilo 15 eur. Žal prvega pooblaščenca ni bilo več. Ugani, čigavo olje je šlo noter na tretjem servisu?![]()
V kavarni pa je ena cena, ki vsebuje material in storitev. Verjetno še nisi nikjer plačal 1 eur za kavno zrnce in vodo, zraven pa še posebej 3 eur za natakarja? Ali?
mtl je napisal/-a:V kavarni pa je ena cena, ki vsebuje material in storitev. Verjetno še nisi nikjer plačal 1 eur za kavno zrnce in vodo, zraven pa še posebej 3 eur za natakarja? Ali?
J`Mavr0 je napisal/-a:mtl je napisal/-a:Očitno je dovolj strank, ki so pripravljene plačati 500+ % maržo. Tako da sw jim še splača.
Ko bodo to vsi počeli, bodo že prilagodili cene, nič bat.
Kaj ko greš na kavo tudi zraven prineseš kavo?
Mislim, kire izjave? Kdo pa plačuje izobraževanje mehanikov, sprejemnikov, IT. podpora, amortizacija, specialna orodja, testeri...
Sory za off, ampak take izjave ne sodijo v "družbo".
lp;
J.McLane je napisal/-a:Če gledam po končnem računu so za dobro uro dela zaslužili 90 € (brez DDV) samo storitev, meni se to ne zdi tako malo,
pskoda je napisal/-a:Mene je na leonu 2.0tdi prvi servis na 15kkm stal na uradnem 51eur + moje olje castrol edge longlife III 5w30
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov