Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Re: Lastno olje na pooblaščencu

Napisal/-a Bucko99 So nov 01, 2014 9:37 pm

Meni pa ni jasno, zakaj servisi ne uskladijo cen :?: Kdo pa določa tako ''visoke'' cene na servisih ?

@For: prinese kdo tudi kdaj kakšend ''dodatek'' ? :D

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne nov 02, 2014 4:33 am

mtl je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:Da se malo popravim, sem tudi za škodo nabavil olje sam (Aral LL3, norma VW 507), ker me pride pol ceneje kot na pooblaščencu!! Sem se pozanimal in ni problema kar se garancije tiče, le norma mora bti prava.

Za vsak slučaj vseeno zahtevaj, da zraven kjer dopišejo lastno olje, dopišejo tudi točen tip olja, ki si jim ga prinesel.

Sma skupaj z mehanikom pogledala, da je ustrezna norma, drugače ga sploh ne vlijejo noter :) Kar je tudi prav!!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne nov 02, 2014 4:39 am

For je napisal/-a:To me spominja na tiste ki prinesejo svojo (ponavadi umazano) škatlo za pice. :roll: ...najbrž so tudi oni pred leti začeli z oljem :mrgreen: :mrgreen: :DDD

.
.
.
.
.
.
.
=P =P =P

:D :D :D

Treba je bit EKO...verjetno so to kaki greenpeace-ovci :D

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo So nov 08, 2014 2:35 am

Pozdravček

Jaz imam tudi AR Giullieto MA motor (170KS) pa sem na servis prinesel "svoje" olje... Ni bilo problema in še mnogo ceneje kot original. Olje je seveda ustrezalo standardu napisanem v navodilih... malo so pojamrali (ker ni toliko zaslužka ;) ) in naredili svoje.
Aja vlil sem Motula :vrum Garancija na "vgrajene dele in servis" pa potrjena.
LP

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So nov 08, 2014 5:45 am

Bucko99 je napisal/-a:Meni pa ni jasno, zakaj servisi ne uskladijo cen :?: Kdo pa določa tako ''visoke'' cene na servisih ?

Servisi so običajno samostojni pri določanju cen. Vsaj za nekatere znamke vem, da je tako. Ni pa bistvenih odstopanj.
Kartelno usklajevanje cen pa je kaznivo. ;)
Še več pametovanj na Mtl blog.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Pe jan 23, 2015 7:19 pm

Lani prvič prinesel svoje olje, ko je bil avto star 4 leta, v garanciji ni več bil. Prinesel sem Castrol Magnatec 5W-40 C3, predpisano je pa Mazda Dexelia (proizvaja Total) 5W-30, 10W-40, tudi neke druge viskoznosti so omenjene, ne pa 5W-40, ampak očitno je v redu saj zajema omenjeno viskoznost od 5W do 40W, pa že ves čas se uporablja, ker so istega že na servisu prej vlivali in to na pooblaščenem, le v prvo je bil original Dexelia 5W-30. Nevem zakaj so potem prešaltali na tega Castrola. No moje olje so sprejeli, čeprav z mičkeno negodovanja, pogledali so, če sem prinesel ustreznega in zapisali, da sem sam prinesel olje, embalažo sem pustil original zaprto, torej zapečaten pokrovček, da mi nebi kaj komplicirali, pa vse je ostalo kot prej, asistenca pomoči na cesti do starosti vozila 10 let velja naprej. Pa staro olje sem vzel nazaj, sicer bi neko malenkost računali za odstranitev.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe jan 23, 2015 8:24 pm

mtl je napisal/-a:
Bucko99 je napisal/-a:Meni pa ni jasno, zakaj servisi ne uskladijo cen :?: Kdo pa določa tako ''visoke'' cene na servisih ?

Servisi so običajno samostojni pri določanju cen. Vsaj za nekatere znamke vem, da je tako. Ni pa bistvenih odstopanj.
Kartelno usklajevanje cen pa je kaznivo. ;)

Še vedno ne razumem, mar ni bolje za njih da zaslužijo npr vsaj 20% kot pa 0 ? :roll:
Ai se jim gre sam oza RVC, ne pa količino ?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Pe jan 23, 2015 8:44 pm

Očitno je dovolj strank, ki so pripravljene plačati 500+ % maržo. Tako da sw jim še splača.
Ko bodo to vsi počeli, bodo že prilagodili cene, nič bat.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Pe jan 23, 2015 10:06 pm

mtl je napisal/-a:Očitno je dovolj strank, ki so pripravljene plačati 500+ % maržo. Tako da sw jim še splača.

Kaj ko greš na kavo tudi zraven prineseš kavo?
Mislim, kire izjave? Kdo pa plačuje izobraževanje mehanikov, sprejemnikov, IT. podpora, amortizacija, specialna orodja, testeri...

Sory za off, ampak take izjave ne sodijo v "družbo".
lp;
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Pe jan 23, 2015 10:52 pm

To smo že razčistili. Storitev jim vsi pošteno plačamo, nihče ne pričakuje, da delajo brezplačno. Zaradi mene lahko obdržijo 500+ % maržo na olju, ampak naj mi potem ne računajo posebej še storitve servisa. Sam dobim identično olje za 6,5 eur na liter, oni mi ga prodajo za 18 eur, nabavna pa verjetno pod 5. Žal ne bo šlo...

V kavarni pa je ena cena, ki vsebuje material in storitev. Verjetno še nisi nikjer plačal 1 eur za kavno zrnce in vodo, zraven pa še posebej 3 eur za natakarja? Ali?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Pe jan 23, 2015 10:55 pm

mtl je napisal/-a:To smo že razčistili. Storitev jim vsi pošteno plačamo, nihče ne pričakuje, da delajo brezplačno. Zaradi mene lahko obdržijo 500+ % maržo na olju, ampak naj mi potem ne računajo posebej še storitve servisa. Sam dobim identično olje za 6,5 eur na liter, oni mi ga prodajo za 18 eur, nabavna pa verjetno pod 5. Žal ne bo šlo...

Se pa nekateri že prilagajajo in dajo na redne cene lep popust. Očetu so na prvem servisu računali olje po 9 eur, na drugem je bilo 15 eur. Žal prvega pooblaščenca ni bilo več. Ugani, čigavo olje je šlo noter na tretjem servisu? :twisted:

V kavarni pa je ena cena, ki vsebuje material in storitev. Verjetno še nisi nikjer plačal 1 eur za kavno zrnce in vodo, zraven pa še posebej 3 eur za natakarja? Ali?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So jan 24, 2015 12:48 am

mtl je napisal/-a:V kavarni pa je ena cena, ki vsebuje material in storitev. Verjetno še nisi nikjer plačal 1 eur za kavno zrnce in vodo, zraven pa še posebej 3 eur za natakarja? Ali?

Očitno še niste slišali, da nekateri računajo tudi pogrinjek :D In ja, v takšnem primeru posebej obračunajo še delo natakarja, ki je pripravil mizo.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl So jan 24, 2015 12:53 am

Če se ne motim se je šlo za kavo, ne za hrano ;) .
Kakorkoli, lastno olje na pooblaščencu ni noben bau bau, vsak se pa sam odloči kaj in kako.
Sem pa slišal, da pri Kii v zadnjem času kar komplicirajo glede tega in nekaj pogojujejo veljavnost garancije s tem. Ima morda kdo praktične izkušnje?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So jan 24, 2015 1:19 am

Meni se zdi prav da komplicirajo.
Če bi jaz bil servis bi sigurno zavrnil ....ker če imaš olje, potem si še delavnico, orodje, znanje nabavi pa je :mrgreen:

J`Mavr0 je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:Očitno je dovolj strank, ki so pripravljene plačati 500+ % maržo. Tako da sw jim še splača.

Kaj ko greš na kavo tudi zraven prineseš kavo?
Mislim, kire izjave? Kdo pa plačuje izobraževanje mehanikov, sprejemnikov, IT. podpora, amortizacija, specialna orodja, testeri...

Sory za off, ampak take izjave ne sodijo v "družbo".
lp;

Ma tole zadnje čase ni normalno ...vsi bi se jebali a da im ne uđe.
Pa ni to samo na servisih ...vsepovsod je tega žoharstva čisto preveč. Jaz to ne razumem ....res. :mrgreen:

Mislim ..prav je da vprašaš če je to zadnja cena, in prav je tudi da greš tistemu ki ima ceneje ....ni pa v redu priti nekam in težit sto na uro okrog tega.
Pač ...vzemi ali pusti.

Če se ti pooblaščeni servisi zdijo dragi, potem kupi rabljen in servisiraj pri sosedu .....ne moreš imeti ovce in novce ...pismo! :?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 24, 2015 8:43 am

Tukaj je odvisno iz katere strani gledaš kupec ali prodajalec ;)

Osebno mislim, da sploh ne rabijo račun za redni servis razčlenjevat kaj vse je bilo menjano, ker itak proizvajalec predpiše kaj se menja na rednem servisu ne pa serviser on mora to upoštevat kar pa ni povsod na žalost Izredni servis je pa nekaj drugega in tam je pravilno, da se napiše kaj je bilo menjano. Serviser bi moral reči za tvoj avto za redni servis na xx km je toliko (samo končna cifra) ne pa koliko stane olje, čep karterja, filter, itd in recimo nekaj popusta če si avto kupil pri njih ali se pač spogajaš za ceno.
Lp

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane So jan 24, 2015 9:16 am

Še moja zadnja izkušnja z AC Lovše, kličem za servis in malo sprašujem kaj in koliko, mi reče da je servis 330 €, potem pa na srečo mimogrede omenim, da bi prinesel lastno olje, pa on: "aja potem je pa servisna ura 50% dražja, to vas potem pride 310 €", sem rekel hvala lepa bom šel h konkurenci. Poslal sem nekaj povpraševanj naokoli in nikjer drugje niso računali dražje servisne ure z lastnim oljem. Najcenejši je bil sicer Jereb iz Izole ampak to mi je predaleč, da bi se splačalo.

Potem sem šel v Center BTC in na koncu plačal zgolj 165 € :shock:, no pozabili so menjati svečke kar bi stalo dodatnih 80 €, ampak če v US te iste svečke menjajo na 190k km bodo pa meni tudi zdržale do naslednjega večjega servisa pri 120k km.

Drugače na predračunu pa je bilo 4,7 l olja, kljub temu, da v avto po navodilih gre samo 4,2 l, in to Toyotino 5W30 olje je bilo na računu s popustom vredno 84 € :shock: No mene je Total 0W20 (priporočena gradacija) prišel 25 €.

Če gledam po končnem računu so za dobro uro dela zaslužili 90 € (brez DDV) samo storitev, meni se to ne zdi tako malo, da nebi preživeli, sploh pa za vozilo starejše od 5 let, morajo biti veseli, da ga sploh še vozim na uraden servis.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 24, 2015 10:50 am

J.McLane je napisal/-a:Če gledam po končnem računu so za dobro uro dela zaslužili 90 € (brez DDV) samo storitev, meni se to ne zdi tako malo,

To pa skoraj ne verjamem. Da so za mali servis (zamenjava olja) računali delo 110€ z DDV :?: :shock:
Da ni to še kakšen dodaten material vključen?

Mene stane servis na VAG pooblaščencu (zamenjava olja in filtra, samo delo) med 18 in 28€ (odvisno od starosti avta), kar se mi ne zdi neka huda cifra. Dam tistih 10€ več kot privat in imam račun z garancijo. Material (filtre, zavore, jermene...) je treba pa v vsakem primeru kupit, tudi če sam doma delam servis za kak avto ga vzamem na servisu :D Olje imajo drago za nove avte, pri starejših od 4 let so tiste paketne cene, kjer je potem minimalna razlika med ceno servisa, če je vse komplet njihovo ali pa če prineseš svoje olje. Niso pa nikoli komplicirali glede lastnega olja, tudi če ni bila original zaprta embalaža (vlito iz soda).

Eni bi pa itak radi, da je vse zastonj in jim je vse predrago. :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 24, 2015 10:55 am

Mene je na leonu 2.0tdi prvi servis na 15kkm stal na uradnem 51eur + moje olje castrol edge longlife III 5w30
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 24, 2015 11:04 am

No saj toliko pride, je skor ista cena ne glede na motor ;)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So jan 24, 2015 11:25 am

pskoda je napisal/-a:Mene je na leonu 2.0tdi prvi servis na 15kkm stal na uradnem 51eur + moje olje castrol edge longlife III 5w30

tudi mene je za altejo prišel prvi servis 100€. Vsak naslednji pa je bil skoraj 80€ dražji. Tako da ne se preveč veselit ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov