Timiana je napisal/-a:Pozdravljeni. Lepo, lepo prosim za pomoč. Bmw 525 D touring letnik 2004 mi že 3 leta nagaja. Dva mehanika sta ga sicer testirala ampak sta razbrala več napak in ker nisem imela možnosti popraviti vseh, sta svetovala menjavo akumulatorja, kar je problem rešilo samo za 3 do 4 mesece.
Gre za to, da se akumulator velikokrat sprazni sam čez noč ali pa čez vikend. Pri tem pod 'havbo' nekaj preklaplja se več ur za tem, ko je že ugasnjen. Večkrat je sam (brez kljuca v ključavnic ali kakršnega koli pritiska na daljinec) odprl prtljaznik. Nazadnje je med tem, ko je bil že toliko brez elektrike, da ni več vžgal, sam vklalj celo eno od zadnjih luči (mislim da eno zavorno). Ko potem po polnjenju akomulatorja na polnilec le lahko vžgem avto, se računalnik včasih ne vzpostavi takoj oziroma se ne vzpostavi radio takoj.
Ventilacija in klima mislim, da vredu delata (ni zaznati, da bi kaj ne delalo).
Rada bi rešila problem brez velikih stroškov in kolikor pač lahko sama (sem kar praktična sicer in bi z ala kaj tudi zamenjat recimo). Bi bilo smiselno priključiti ampermeter in ob tem jemati ven varovalke??? Predlagate kaj drugega?
V naprej najlepša hvala za odgovore. Lp
Točno podoben problem imam jaz ampak ne na bemflnu.Bmw mi dela brezprekorno ampak imam enega fiata,ki zjutraj lepo vžge ,zvečer pa po enem kilometru vožnje ugasnem avto in čez pol ure je akumulator prazen.Moram pa povedat,da altenator dela vzorno in vse mogoče sem sprobal.Vse bolj se mi zdi,da je izpustil dušo 9 mesecev star akumulator.Tako težavo sem imel pred osmimi leti in nikakor je nisem mogel rešit kot z menjavo zanič baterije.Na bmw
pa imam devet let star akumulator in nič ne kaže,da bi kaj oslabel.Je pa tisti visokega cenovnega razreda ,ki ga ne kupiš za sto eur.Pa avto je dizel ampak pali kot šus.
Problem je v tistih poceni baterijah,ki se pokvarijo ena od petih prej ko v letu dni.
Tak,da verjetno ti nagaja akumulator,ker močno dvomim,da avto troši elektriko nekje.posebej,če ti po daljšem mirovanju avta noče užgat je definitivno zanič baterija.