Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: nujno, bmw preklaplja in izprazni akumulator

Napisal/-a Fan So dec 06, 2014 2:06 pm

Timiana je napisal/-a:Ampermeter bom torej nabavila in skušala ugotovit kaj to jemlje tok. Nekaj malega sem prebrala o varovalkah, ne vem pa koliko jih je vseh in za kaj točno je vsaka. Ve kdo to?
Verjetno sprašujem tudi kakšne neumnosti, se oproščam in hvala vsem za potrpljenje in pomoč ☺.

Timiana je napisal/-a:A do kablov, ki gredo ob prtljažniku, je tako težko priti, da vzame toliko časa? Bi rada to preverila.

Ja, kar nekaj jih je bilo, kljub temu, da so bili odgovori in priporočila. Vseeno kakšno merilno orodje si boste nabavili/omislili, potrebno je pred nabavo vedeti, da je potrebno z orodjem znati delati. Kot vam je bilo že napisano/svetovano - pustite varovalke pri miru, če ne veste katera kaj varuje, z odklopom napačnih varovalk bi lahko naredili več škode, kot koristi!!!!!
Obisk mehanika/mojstra/popoldanca ali lokalnega avto elektrikarja bo najcenejša opcija - seveda pod pogojem, da to niste že naredili in nam pozabili omeniti :)
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana So dec 06, 2014 2:37 pm

Nimam še potrjene registracije na bmw forumu in ne morem tam vprašat, sem pa brala poste na to temo in je kar nekajkrat omenjen ta pametni kabel. Nekje pise, da se ga enostavno zamenja in da se ga naj da noter iz drugega avtomobilna. A paše mogoce na ta bmw tudi pameten kabel iz katere druge znamke avta?

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana So dec 06, 2014 4:29 pm

Sem bila pri mehanik in kot sem napisala, je dagnostificiral kup nekih napak (motor, klima, sedeži) in ker je dejansko vse od tega na videz normalno delalo ni vedel kaj konkretno bi bilo lahko povezano s tem pa je svetoval menjavo akumularorja in potem je bil res 3 do 4m mir. To je to. Seznam teh napak se vedno imam ampak vprašanje, če je katera res kriva za to....

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX So dec 06, 2014 5:20 pm

zanimivo, da obstajajo ženske, ki so pripravljene same popravit avto :D

kle maš razloženo o tej klemi

https://www.youtube.com/watch?v=s-XO98LOa3Q

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana So dec 06, 2014 7:29 pm

Če si vsaj malo tehničen tip, se lahko lotiš marsičesa in ni toliko važen spol a ne ☺. Se je pa treba spoznat z reč jo malo bolj od zacetka, ker mopedov in yugotov res nisem sravfala ☺ (žal tudi nič od tega imela).
Hvala za link do razlage glede pametnega kabla, na vrsto bo prisel po jemanju varovalk in merjenju porabe ob tem. Na youtubu prikazujejo to kot iskanje skritega porabnik in bom poskusila najprej. Ob tem ko je večkrat čisto pobralo tok avtu je že tako bil v stanju kot da ni varovalk noter, a se pri tem motim? Je kakšna varovalka, ki je nikakor ne smem ven vzet.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So dec 06, 2014 8:02 pm

teško bo najti porabnika, ker merjenje potrebuje imeti zaprt in zaklenjena vrata, da avto zaspi, šele takrat se porabnik dejansko izključi. lahko boste našli porabnika ki bo kuril par A toka in boste veseli da ste ga našli, v resnici pa se ta porabnik izklopi ko kot pravim avto zaspi.

p.s ali imate kaj vode zadaj POD rezervnim kolesom oz pod stiroporom ki je spodaj?
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana So dec 06, 2014 8:36 pm

Hvala za opozorilo. Bom najprej blokirala senzor, ki zazna ali so vrata odprta in potem počakala kakšno uro preden bom šla merit in dajat varovalke ven
Glede vode, se ne spomnim, da bi bilo kaj mokro tam, bom pa potem preverila in javim, če slučajno bo.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne dec 07, 2014 11:54 am

Kolega je imel podobni primer, narobe je bil modul klime. Zrihtal je servis na Vrhniki. Mogoče ti kaj koristi info.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Ne dec 07, 2014 12:07 pm

Timiana je napisal/-a:Pozdravljeni. Lepo, lepo prosim za pomoč. Bmw 525 D touring letnik 2004 mi že 3 leta nagaja. Dva mehanika sta ga sicer testirala ampak sta razbrala več napak in ker nisem imela možnosti popraviti vseh, sta svetovala menjavo akumulatorja, kar je problem rešilo samo za 3 do 4 mesece.
Gre za to, da se akumulator velikokrat sprazni sam čez noč ali pa čez vikend. Pri tem pod 'havbo' nekaj preklaplja se več ur za tem, ko je že ugasnjen. Večkrat je sam (brez kljuca v ključavnic ali kakršnega koli pritiska na daljinec) odprl prtljaznik. Nazadnje je med tem, ko je bil že toliko brez elektrike, da ni več vžgal, sam vklalj celo eno od zadnjih luči (mislim da eno zavorno). Ko potem po polnjenju akomulatorja na polnilec le lahko vžgem avto, se računalnik včasih ne vzpostavi takoj oziroma se ne vzpostavi radio takoj.
Ventilacija in klima mislim, da vredu delata (ni zaznati, da bi kaj ne delalo).
Rada bi rešila problem brez velikih stroškov in kolikor pač lahko sama (sem kar praktična sicer in bi z ala kaj tudi zamenjat recimo). Bi bilo smiselno priključiti ampermeter in ob tem jemati ven varovalke??? Predlagate kaj drugega?
V naprej najlepša hvala za odgovore. Lp

Točno podoben problem imam jaz ampak ne na bemflnu.Bmw mi dela brezprekorno ampak imam enega fiata,ki zjutraj lepo vžge ,zvečer pa po enem kilometru vožnje ugasnem avto in čez pol ure je akumulator prazen.Moram pa povedat,da altenator dela vzorno in vse mogoče sem sprobal.Vse bolj se mi zdi,da je izpustil dušo 9 mesecev star akumulator.Tako težavo sem imel pred osmimi leti in nikakor je nisem mogel rešit kot z menjavo zanič baterije.Na bmw
pa imam devet let star akumulator in nič ne kaže,da bi kaj oslabel.Je pa tisti visokega cenovnega razreda ,ki ga ne kupiš za sto eur.Pa avto je dizel ampak pali kot šus.
Problem je v tistih poceni baterijah,ki se pokvarijo ena od petih prej ko v letu dni.
Tak,da verjetno ti nagaja akumulator,ker močno dvomim,da avto troši elektriko nekje.posebej,če ti po daljšem mirovanju avta noče užgat je definitivno zanič baterija.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne dec 07, 2014 2:04 pm

Zdravo

Zanimivo je vprašanje kako se obnaša alternator če je v okvari samo ena dioda ?

Verjetno med vožnjo polni bolj slabo in akumulator hitro pokaže znake izrabljenosti ?

Lp.
Priponke
Slika - DENSO - alternator - 2.jpg

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana Ne dec 07, 2014 8:09 pm

Pri meni akumulator zagotovo ni kriv. Sem ga med tem, ko se mi to dogaja, že menjala. Razen, če bi kaj vplivalo nanj tako, da bi ga v 3-4 mesecih po menjavi toliko uničilo, da bi se potem zato čez noč izpraznil oziroma se nebi napolnil ko avto dela niti toliko, da bi potem zdržal čez noč...
Druga kot ampermeter jutri in ce ne ugotovim potem priporocen mehaik Franci, mi mislim, da ne preostane. Po popravilu ali odklopu skritega porabnika pa bo verjetno bolje se akumulator menjati zato ker ga je velikokrat no praznjenje verjetno tudi dosti uničilo?

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne dec 07, 2014 8:25 pm

*
V kolikor akumulatorja ne puščate izpraznjenega čez noč (se pravi da ga vzdržujete s pomočjo polnilca) bi moral biti še uporaben.

Med polnjenjem je dobro da sta obe klemi odklopljeni .... še najbolj varno pa je akumulator polniti izven vozila.

Lp.

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana Ne dec 07, 2014 11:48 pm

Hvala. Nocoj se polni ob odklopljenih klemih, sicer sem ga pa vžigala na kable, ker je enkrat vžgal zjutraj tudi po celem vikendu mirovanja, drugič pa je bil cisto prazen že čez noč in nisem vedela kaj naj pričakujem. Torej sem verjetno s tem uničila akumulator...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 08, 2014 11:41 am

daj preberi rajše kaj so ti odgovorili na bmwslo in ti bo hitro jasno, da če strokovnjaki rabijo po dan ali dva, da ugotovijo kateri je porabnik (v spanju avta) pri E60, ki ima btw zelo komplicirano elektroniko, potem je ceneje se zapeljati do strokovnjaka kot pa doma uničevati akkuje in kupovati razne amaterske pripomočke za zmerit slabo vest...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 08, 2014 11:55 am

Pri bavarcih e60 ni elektronika komplicirana....SW je kompliciran...in to jih j**e.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana Po dec 08, 2014 9:05 pm

Ampermeter oziroma multime ter stane v Baumaxu 12 eur in bo verjetno še kdaj kje prišel prav, če mi pa rata odkrit kaj je krivo pa si prisparam vsaj enih 40 eur za merjenja in vožnjo do mehanika in čas ko je treba bit zato brez avta. Tudi če se pri tem kaj naučim o tem, mi koristi. Dlje od varovalk in pametnega kabla pa res ne bom šla, ker razdirat kaj konkrenega pa si tudi ne upam (še ;))

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To dec 09, 2014 7:19 am

Nisem zasledil iz kirga konca si ...... je pa med Celjem in Vojnikom v enem naselju en maček ki servisira samo bmw- je. Sicer ne vem točno katero naselje je, niti kako se mehaniku reče, ampak če se pelješ od Celja do Vojnika, je na desni strani tik ob cesti na začetku ene dost dolge ravnine, nimaš kaj zgrešiti, ker pred delavnico ne vidiš drugega kot bmw- je :).

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana To dec 09, 2014 9:38 pm

Se poskušam spomit če sem kje tam videla bmwje ☺. To mi je blizu in bom na bmw forumu še vprašala če ima kdo kakšne izkušnje s tem mehanikom. Hvala.
lp

Timiana
Nov uporabnik

Napisal/-a Timiana Če dec 11, 2014 8:43 am

Sem poklicala tega mehanika in mi je priporočil bližnjega avtoelektričarja. Povedal je, da pri tem avtu z odvzemom varovalk težko ugotoviš porabnika in tako sem peljala avto tja. Javim kaj bo spoznano za krivega, ce bo komu v pomoč.
Hvala vsem, ki ste se udeležili te teme ☺.
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov