Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dejanreni83
Nov uporabnik

Re: Težave pri Ford Mondeu MK4

Napisal/-a dejanreni83 To mar 10, 2015 6:30 pm

_Beli_ je napisal/-a:Popolnoma enake težave so se dogajale pri Focusu. Najprej je začel crkovati poredkoma, nato pa vse pogosteje. Prižgale so se vse lučke na armaturi, ko sem avto ponovno zagnal je delal normalno dalje. In na začetku se je to dogajalo pri pospeševanju v 5. prestavi, na koncu že v drugi. In če že ni crknil do konca, je pa zgubil skoraj celo moč, dokler se ni restartal. Po menjavi šob, se je avto peljal normalno, tako da nisi edini s tem problemom, očitno je to kar pogosta hiba fordov.

Res upam da bo po menjavi šob vse ok, ampak se bojim da ni samo ta hiba tega avta ker mi je danes mimogrede vodja serviserjev omenil da bi lahko šlo nekaj narobe s cilindrom. Problem je samo ta da na testerjih ne prikaže nobene napake. Bom počakal da saniram šobe pa bom videl kaj in kako!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Težave pri Ford Mondeu MK4

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 10, 2015 6:31 pm

Če bi bil mojster, ki je dize obnavljal res mojster, bi že med testom opazil, da je električni del dize....slab. Sicer če je to res, se da zadeva na eleganten način rešit in sicer tako: kupi se rabljena diza in se ventil in špica z vzmetmi vred zamenja z deli iz obnovljene (tako bi jaz naredil, če bi jim ratalo mene ostrižt). Sam električni del zeloooo redko prdne...
Če se bo napaka po zamenjavi med 2. in 3. dizo ponovila na 3. dizi, so te lepo nategnli, ker je fail najverjetneje v napeljavi (in moli boga, da ne v ECU-ju). pri sami napeljavi pa ni dovolj, če se samo vizualno pogleda, če je kabel cel. Lahko je v samem kablu kje zacvikano, lahko je v samem konektorju na momente slab stik...
Sicer pa....imam 1.8 tdci fikusa l.02 z realnimi 255kkm in original delphi dizami ki so bile 1x očiščene (pa še to doma in ne pri "frizerjih"). Sicer pali b.p., gre b.p., vprašanje pa je, kako dolgo še....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov