David92 je napisal/-a:@simonjz1: Glede na to da ste imeli podobne okvare na vašem pežoju, je verjetno podobna situacija pri meni. Nameravam ga itak peljat k mehaniku ta vikend, če bo le sreča.
Za vašo vprašanje, pa moram narediti test, kajti ponavadi sam vstopam v avto, ali pa se tega noben ni spomnil da bi pogledal kako se kadi z auspuha. Bom preveril, takoj ko bom lahko.
Čeprav mislim, da bo pritrdilen odgovor. Kajti ko sem opisal tisto "pokanje" ko se avto "muči" da avto ne crkne, zveni kot da bi auspuh take zvoke pokajoče zvoke spuščal.
Za okvaro 2, pa vam bom verjel, ker vem da ko sem bil na tehničnem so mi nekaj takga komentirali za zadnjo levo bremzo, vendar je takrat gospod rekel, da to še ni nič narobe, ampak pač ni 10/10. To se tudi zgodi samo po prvem štartu po noči (torej zjutraj). Kasneje čez dan ne blokirajo več.
Hvala za nasvete !
alexwell je napisal/-a:prej ko boš odšel k mehaniku boljše bo za avto in tud za tvojo denarnico.
David92 je napisal/-a:@alexwell: Ta vikend bom poskusil urediti. Ne bi rad sel na pooblascen servis, ker mi bodo nabili ceno, pa se vsega ne bodo popravili pomoje, češ da pridem še kdaj.
David92 je napisal/-a:Komaj čakam da grem k mehaniku da ugotovim kaj je narobe. Mehaniku bo ta test / diagnoza pokazala tudi napako z zavorami ? Ali moram posebej omenit?
Imam še eno bolj hecno vprašanje:
- Ali lahko ko gres na servis k mehaniku, prvic samo poizves za okvaro in nato se šele odločiš popravit avto ? (npr da izveš koliko bi stalo popravilo in premisliš če lahko v tem trenutku tolko posežeš v žep)
Fan je napisal/-a:
Za zavore bo potrebno posebej naročiti pregled.
Lahko, vendar mehanika/mojstra/popoldanca predhodno obvestite o tem, da potrebujete samo diagnozo okvare in strošek popravila. Preverite tudi, koliko bo strošek diagnosticiranja napake in sestavljanja predračuna - da ne bo kasneje hude krvi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov