Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: ATE diski na BMW

Napisal/-a Scorp84 Ne mar 08, 2015 9:19 am

Menjali so se tam kjer sem jih kupil komplet. Firme ne bom omenjal, imajo pa cez Mercedes... Takrat po menjavi na valjarju je bilo vse ok, kaj se je pa zgodilo v pol leta, pa ne vem. Se pa s tem avtom ni divjalo, pa tudi mocnejse zaviranje na avtocesti ni bilo. Se tisto pri nesreci je bila hitrost manjsa od 50, zal pa je ograja bila prebliz da bi se izognil.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne mar 08, 2015 1:36 pm

Original Ate je narejen v šbabariji - vsaj napise ima take, da je tam narejen :)
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne mar 08, 2015 1:54 pm

Fan....
Komplet zavor sem dal ugraditi k "uglednemu podjetju" kjer so tudi uradni zastopnik Mercdes. Avto je po vgradnji sel na valjer, kjer je bilo vse ok. Vsaj po zapiskih, ki sem jih dobil. Kaj se je v pol leta zgodilo,pa ne vem, ker z avtom ne divjam, niti ni bilo mocnejsega zaviranja. Sploh na avtocesti, kjer drugi opisujete, da je bilo zaviranje pri 180 km/h.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne mar 08, 2015 3:10 pm

ATE je prenesel izdelavo diskov v Italijo, tako da velika večina diskov sedaj Made in Italy. Ploščice delajo na Češkem (obrat Barum-a, ploščice za Barum so pa Made in China).

Scorp84 je napisal/-a:Komplet zavor sem dal ugraditi k "uglednemu podjetju" kjer so tudi uradni zastopnik Mercdes. Avto je po vgradnji sel na valjer, kjer je bilo vse ok. Vsaj po zapiskih, ki sem jih dobil. Kaj se je v pol leta zgodilo,pa ne vem, ker z avtom ne divjam, niti ni bilo mocnejsega zaviranja.

Autocommerce, Špan, ...?
Nestrokovna montaža se ne vidi takoj ampak čez cca 1.000-2.000 km ko začne počasi potresavat, potem pa se samo še stopnjuje. Način vožnje pri tem nima veze.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 08, 2015 3:27 pm

ATE že dolgo ni več to ,kar je bil.Narejen je v eni izmed njihovih fabrik po svetu,nekateri so celo samo prepakirani...Za polota sem dobil ATE ploščice ki jih proizvaja Galfer...Montiral sem tudi komplet Barum ki je kitajski ATE in zadeva popolnoma normalno špila,ne cvili,ne trese...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne mar 08, 2015 4:24 pm

Pri meni avto ni nic tresel. Tudi po nesreci ko sem avto zrihtal, ni nic treslo. Le pol ko sem bil bolj pozoren, opazal da avto pri mocnejsem zaviranju, zanasa na eno stran. Pred tem ni bilo situacije, da sem moral mocno zavirat, zato tudi opazil nisem.
Preden sem menjal zavore, so se zbrusili ploscice. Edino diske niso. Je bila zadeva malenkost boljsa, ampak se vedno ogromna razlika, da nebi slo cez tehnicni. Po menjavi ploscic, je avto zaviral, tako kot bi moral. Po menjavi diskov, se je se izboljsalo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne mar 08, 2015 5:03 pm

čare je napisal/-a:Za polota sem dobil ATE ploščice ki jih proizvaja Galfer....

Vse manjše serije, uradno izdeluje omenjena tovarna za Ate, prev tako jih pakira v Ate-jevo embalažo.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 09, 2015 10:15 am

abbe je napisal/-a:jst sm tut montiral ate na e60 530 d pa sm jih skrivil po parih mescih in po samp enem malo močnejšem zaviranju na ac.iz 200 na 130 ampak res nisem zlo močno zaviral....
tko da res nevem kje je težava.
orginal majo pa tako ceno da dol padeš.
pa še nbenga pametnga rabbat ni...
zj sm pa v dilemi a bi dal gol ate al textar....?

jaz imam/dobim kar vredu ceno...če želiš lahko vprašam.

jaz bom na svojem menjal diske ter ploščice ( v bistvu grem na upgrade), sprednje so še za 30.000, zadnje pa za 60.000km po BC-ju.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 09, 2015 9:30 pm

adis je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sm tut montiral ate na e60 530 d pa sm jih skrivil po parih mescih in po samp enem malo močnejšem zaviranju na ac.iz 200 na 130 ampak res nisem zlo močno zaviral....

jaz bom na svojem menjal diske ter ploščice ( v bistvu grem na upgrade), sprednje so še za 30.000, zadnje pa za 60.000km po BC-ju.

jst grem na 535d zavore ,tm so cene še bol ubijalske, so pa teli diski kao plavajoči in se jih ne da skrivit?
kdo bi vedu če je to res?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 10, 2015 8:38 am

abbe je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

jst grem na 535d zavore ,tm so cene še bol ubijalske, so pa teli diski kao plavajoči in se jih ne da skrivit?
kdo bi vedu če je to res?

jaz sem na svoji 335i že občutil "tresenje" ker so diski res "zanič". res da sem bremzal iz 2xx km/h na cca 140 km/h pa še naše ceste naredijo svoje. raje daj 100 eur več in vzami hlajene - navrtane diske, ker original niso ravno ok, vsaj meni ne.

opcije:
- mtec
- zimmerman
- ebc ( naj bi po par tisoč kilometrov začele pokat) če je to res nevem...
- tarox ( za katerega menim da je še najboljši od vseh)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To mar 10, 2015 9:00 am

Kupite avto ne pa jajčka od bmw-ja ;)
Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 10, 2015 10:12 am

pskoda je napisal/-a:Kupite avto ne pa jajčka od bmw-ja ;)

:lol:

kakšna izjava. to govoriš na podlagi lastnih izkušenj do bmw-ja?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To mar 10, 2015 11:42 am

Pusti EBC ker je drek na šibici. Če mislite delati resen upgrejd glejte BMW performance, kakšne M ali pa Brembo GT line zavore.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To mar 10, 2015 12:27 pm

adis je napisal/-a:

Ne nimam lastnih iskušenj ampak sklepam po branju.

Hotel sem se malo pohecat drugače v realnosti 30keur za avto ki ga dacia prehiti ne maram, da bi dal 80keur za avto mi je škoda denarja, uvožena jajčka pa ne dam niti evra
Lp

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To mar 10, 2015 1:19 pm

po mojih izkušnjah se na bmw ju odnesejo edino ORIGINAL diski ali pa pogojno zimmerman. Vse ostalo trese. meni je ratalo skrivit ate power diske, čeprov ''naj bi'' se odlično odnesli na bmw jih.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 10, 2015 6:35 pm

adis je napisal/-a:

Ampak ima pa prav....pri bavarcu je vse kar je, je značka. Vse ostalo je tu-tu z italijani, francozi in ostalimi nemci. Pač ni nek vrhunec kvalitete.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To mar 10, 2015 7:56 pm

Stric ima x5 kupil popolnoma novega 5 let nazaj. V avtu zadaj v pritljažniku škripa plastika tudi v armaturi se najde kakšen čriček, stol škripa. Kolega od strica ki imata v isti vasi hišo na morju ima 4 leta starega x5 kupil tudi novega in avto oz podvozje gnil do amena in so mu priporočal, da se ni varno vozit za garancijo nočejo slišat sam kar dobi mislim da 20% popusta pri nakupu novega, zato pravi, da jih bo tožil.

Imam dosti iskušenj od drugih, zato jih osebno ne rabim ;)

Zame so kvazi premium znamke samo izgovor za višjo ceno vozila in tudi bmw ni osamljen v takih brezveznih napakah

Ps.:imam tudi na zalogi še od tasta 3 leti starega mercedesa c kupljen seveda nov
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr mar 11, 2015 9:32 am

np pa djmo spet v en offtopic it o tem kok je ker avto dobr.
sj pr bmwju plačaš sam značko v kvaliteti je isti kot kia.
to trdijo tisti ki nikol niso mel dobra bmw-ja naloudanga z opremo...ampak so se vozil a zjebanih bavarcih z " realnimi" 210000 km.

zavist je res jeba ja...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr mar 11, 2015 9:45 am

abbe je napisal/-a:np pa djmo spet v en offtopic it o tem kok je ker avto dobr.
to trdijo tisti ki nikol niso mel dobra bmw-ja naloudanga z opremo...ampak so se vozil a zjebanih bavarcih z " realnimi" 210000 km.

zavist je res jeba ja...

Na žalost je debata res padla v offtopic, ker osebno nisem želel in mi je žal, da sem sploh začel o tem, ampak kar sem napisal je RESNICA! Oba x5 in mercedes so bili kupljeni POPOLNOMA NOVI ne uvoženi, ki jih je 99.9% pri nas
Če je že govora o kiji njim bi še spregledal za 70-80keur avto pa absolutno ne, ker to pri nobenemu modelu ne bi smel biti problem sploh v "premium" znamki.

ps.: še na opla si lahko vgradil kateri koli nov disk in ploščice pa brez problema zaviraš iz +200km/h na 130km/h ali manj večkrat brez problema nič se ni zvilo pa je j**c proti BMW-ju
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr mar 11, 2015 10:08 am

pskoda je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:np pa djmo spet v en offtopic it o tem kok je ker avto dobr.

zavist je res jeba ja...

Na žalost je debata res padla v offtopic, ker osebno nisem želel in mi je žal, da sem sploh začel o tem, ampak kar sem napisal je RESNICA! Oba x5 in mercedes so bili kupljeni POPOLNOMA NOVI ne uvoženi, ki jih je 99.9% pri nas
Če je že govora o kiji njim bi še spregledal za 70-80keur avto pa absolutno ne, ker to pri nobenemu modelu ne bi smel biti problem sploh v "premium" znamki.

ps.: še na opla si lahko vgradil kateri koli nov disk in ploščice pa brez problema zaviraš iz +200km/h na 130km/h ali manj večkrat brez problema nič se ni zvilo pa je j**c proti BMW-ju

to si vsak lahko po svoje razlaga...
sj z orginal diski tut bmw ne trese!!
ne moremo pa zj reč da je avto zanič ker tresejo zavore ki niso orginal pa čeprav dobre kvalitete.
sj smo prebral da se s hondo dogaja enako,pa vemo da je honda kvaliteten avto.
ampak ker "kao ni" premijum nben ne pluva po hondi...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov