Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Golf 7 ropot zadaj-kaj?

Napisal/-a blaz2013 Sr apr 01, 2015 8:51 am

V tem linku foruma ki ga je posredoval zgoraj pisejo lastniki da tudi multink pri gtd-ju in gti-jih G7 jim ropoce, ce je slucajno kdo bral.
Drugace pa kdor ne ve resitve naj o kvaliteti vw razglablja v drugi temi. Prijatelj je par let nazaj kupil novega mercedes ML pa mu je crknil volanski mehanizem, pa je to malo hujse kot teleskopi zadaj oziroma ropot.

Drugace pa vsi modeli mercedesa A, B, CLA, GLA ne glede na motor in opremo imajo zadaj poltogo premo, pa se eden ni jamral o kvaliteti MB. Bogi golf pa ne sme met poltoge preme?
Tema je namenjena iskanju resitve problema... Hvala.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr apr 01, 2015 8:53 am

To so ukrepi vodstva koncerna zato, da imajo dobičke in nagrade..pri ostalih proizvajalcih je to lažje prebavljivo, ker so cenejši.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr apr 01, 2015 10:14 am

Povsod se gre samo za zaslužek in nič drugega. Zato je na trgu toliko facelift-anih avtomobilov, ker 3/4 delov ostane istih in posledično isti stroji manj stroškov.

Če bi jaz kupil novega v tem primeru golfa se me ne bi znebil dokler se ne odpravi napaka oz če je ne znajo bi zahteval denar oz drug avto
Lp

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr apr 01, 2015 12:09 pm

OT:

pa saj ni tako težko nekoga poprositi, da ti malo zapelje po ulici čez grbine, ti si pa tačas na zadnjem zicu (po možnosti začasno odstraniš še zadnjo polico, da vidiš v prtljažnik) in poskušaš locirati zvok, ki te moti. Mogoče pa res najdeš kaj banalnega, zaradi česar se ti bodo pa na servisu smejali. S tem boš morda lahko tudi lociral zvok (npr. leva ali desna stran...) in tako tudi znal na servisu povedati in jo bodo vsaj ziher odpravili, če je res napaka na podvozju.

Moje izkušnje s servisi (pa ne koristim njihovih storitev) so, da v glavnem zelo pazijo na čistočo. In sam mehanik bo menjal samo tisto, kar bo sprejemnik napisal in ugotovil. Torej se morata skupaj s prejemnikom lepo malo zapeljat okrog; ti boš lovil luknje in grbine po cestah, on pa bo na zadnjem zicu poslušal in iskal vir ropotanja.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 01, 2015 1:34 pm

Morda prvi korekten (uporaben) post? Naredi tako, a poleg police položi naprej tudi zadnje zice, morda je mehanizem slabo zaskočen (dovolj banalno, da skoraj stavim na to) ali kaj podobnega (kaj pod zicem, rez. kolo, dvigalke itd).
Prvo ugotovit ali je izvor zvoka v avtu ali izven, nato natančno določit izvor (tu je lahko servis prepovršen), nato po potrebi uveljavljat garancijo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr apr 01, 2015 2:39 pm

Osebno ne bi nobenga prosil, da te malo zapelje po ulici in bosta tako ugotavljala izvor zvoka... Še posebej pri tako novem avtomobilu ne.
Za to so serviserji. Zato je pooblaščenc. To ni tvoj problem.
Naj gre serviser na vožnjo s tabo in z njim poslušajta od kje prihaja zvok. Oziroma osebno bi jim prepustil avto in zahteval nadomestnega. Potem pa naj samo pokličejo ko bo fertik. ;) To je to. Konc debate.
Da bi pa kaj na servisu umazali... Nevem no. Tega še nisem doživel (pri oplu) pa verjemi, da sem kar se čistoče tiče "picajzlast" in mi gre vsak kamenček/lisa na jetra.
Marsikdo ko se je vsedel v moj avto je komentiral pa saj je kot nov.
Še operejo mi ga po vsakem servisu. Pravtako sedež, volan, prestavno ročico zavarujejo z folijo in je to to.

Nimaš tukaj kaj sam študirat kje je problem. So drugi za to.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr apr 01, 2015 5:38 pm

Daj menjaj gume ! Zadnje naprej in prve zadaj ! Sem se spomnil na tak zvok je bil že na seriji 3 Rabbit 97-98 prisoten :mrgreen:

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr apr 01, 2015 6:01 pm

Danes sem se peljal malo naokoli. V popravljanem kitu za pnevmatike je tist nastavek za vijake prot kraji in zraven ključ za vijačenje platišč. Oba sta posebej vpeta v torbici, vendar ponesrečeno in ta dva sta skup udarjala in je delal tok-tok in sedaj ne dela več.

Sem pa še malo bolj napel ušesa za tiste ki ste bolj dlakocepski(kr drugače mi je za te čričke vseeno, ker so postala stalnica pri večini znamk) in se sledeče sliši... :

- ob kakšni grbini, ali pri "sunkovitem" zaviranju, speljevanju se sliši nafta v rezervoarju(pri normalni vožnji ne)
- pri zaviranju ko se avto ustavi in zaniha se sliši tako narahlo(kako bi opisal...) zacvili-"zajoče", to mi je isto delal tut pri Golfu 5 in pri kolegu tudi takrat na novem A6 karavanu... to je blo okol leta 2008 in tudi pri Golfu 7 dela sedaj. Takrat so mi neke gumice menjeval na blažilnikih pa je blo glih par tednov dober, tako da bom sedaj pustil tako kot je.
-črički(sicer ima avto športno podvozje in je malo trše) v tapetah vrat, v armaturi,... Niso stalni prisotni se pa pojavljajo občasno pri nižjih obratih, slabi cesti, grbinah, narebreni cest itd...

Ne mislim ene stvari reklamirat ker mi je škoda časa, to je pač davek masovne proizvodnje. Tistih srebrnih lajštn je malo morje od armature do tapet vrat in tudi tiste se oglašajo-občasno.

Drugače pa soliden avto, te napake so "dlakocepske" in vsaka znamka ima sigurno kakšno. Tako da tisti, ki uživate v komentarjih "kvaliteta",.. je brez veze. Vsaka znamka ima kakšno dobro in kakšno slabo stran. Sedaj sem večinoma pisal o zvokih, o drugih(dobrih) bom pa ko ga bom dal v galerijo.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr apr 01, 2015 8:27 pm

Nov avto pac ne more imet raznih crickov, kot kupec pa se niti pod tocko razno nebi s tem sprijaznil in imel to kot nekaj samoumevnega.
Slika

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr apr 01, 2015 9:59 pm

BoneS je napisal/-a:Nov avto pac ne more imet raznih crickov, kot kupec pa se niti pod tocko razno nebi s tem sprijaznil in imel to kot nekaj samoumevnega.

Verjetno imas prav, ampak nimam energije za te finese po servisih hodit. V 70% voznje je tako mir, tako da ni stalno prisotno. Je treba z vozilom nardit par tisoc km potem bomo pa videli. Obcasno je v armaturi in obcasno v tapetah vrat.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če apr 02, 2015 6:27 am

Drugače pa soliden avto, te napake so "dlakocepske" in vsaka znamka ima sigurno kakšno. Tako da tisti, ki uživate v komentarjih "kvaliteta",.. je brez veze. Vsaka znamka ima kakšno dobro in kakšno slabo stran.

Seveda ima vsak avto kakšno, ampak za vw daš par jurjev več glih zato, da takih napak ne bo imel. Če jih ima, je čisto vseeno če kupiš pežoja ali pa kio.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če apr 02, 2015 7:10 am

si že priklopil na tester?
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če apr 02, 2015 3:34 pm

.com je napisal/-a:si že priklopil na tester?

x2

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 02, 2015 5:23 pm

Zaradi čričkov ni še nihče na cesti ostal, tako da kar naj pojejo. Pa sem napisal da to se oglašajo 30% celotne vožnje in niso stalno prisotni... Volkswagen ni Audi in če bi Audi kupil potem bi pa stal na servisu...- Če prodajo Golfov več kot 500 tisoč na leto v Evropi to pomeni da je to masovni produkt.

Ja Peugeot 308 ne bi bil nič cenejši, bi pa pri njih za isti denar dobil še več opreme od Golfa 7-> navigacijo, parkirne senzorje zadaj, snežno belo metalik barvo in pa 16 col lita platišča(Golf jih ima 15"). Verjetno je to res vredno 2 tisočaka. Oba bi bila drugi nivo opreme. Pri Golfu imam od dodatne opreme samo radio Compositon media in navadno belo barvo, pa še to mi je preveč. Če bi dobil opremo prvega nivoja bi mi zadoščalo, pa ga ni bilo na zalogi.

eUros
Nov uporabnik

Napisal/-a eUros Če apr 02, 2015 7:55 pm

Ropot zadaj se sliši zaradi polnega rezervoarja. Pri praznem nebo nič ropotalo.
LP

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če apr 02, 2015 9:46 pm

Sem vesel da si ugotovil od kje prihaja tok tok :D

blaz2013 je napisal/-a:- ob kakšni grbini, ali pri "sunkovitem" zaviranju, speljevanju se sliši nafta v rezervoarju(pri normalni vožnji ne)
- pri zaviranju ko se avto ustavi in zaniha se sliši tako narahlo(kako bi opisal...) zacvili-"zajoče", to mi je isto delal tut pri Golfu 5 in pri kolegu tudi takrat na novem A6 karavanu... to je blo okol leta 2008 in tudi pri Golfu 7 dela sedaj. Takrat so mi neke gumice menjeval na blažilnikih pa je blo glih par tednov dober, tako da bom sedaj pustil tako kot je.
-črički(sicer ima avto športno podvozje in je malo trše) v tapetah vrat, v armaturi,... Niso stalni prisotni se pa pojavljajo občasno pri nižjih obratih, slabi cesti, grbinah, narebreni cest itd...

Čak malo ...se ti hecaš? Govoriš o Golfu 7?

Res cenim tvojo iskrenost da to poveš, (enako sem jaz delal ko sem vozil Golfa) ampak vseeno sem šokiran da se te stvari dogajajo, glede na to da si začel temo z 10 dni starim Golfom in 500 prevoženimi kilometri? To je bilo tri dni nazaj.
Zdaj ....najbrž si vsak po svoje razlaga raznorazne čričke. Kar eni slišimo kot grozljivko, drugi slišijo NIČ. :shock:
Daj povej točno kateri motor in paket opreme imaš? Kje si to kupil? (si rekel da 250 km od doma)

V eni drugi temi sem opisal moje "čričke" (ki sem ji realno pričakoval več)
For je napisal/-a:Z 308 imam že 43.000 km ...še sam sem presenečen kako se drži.
Že kmalu po nakupu je bilo slišati občasno na desni (B stebriček ali plastika na vratih, ali vzglavnik ki ga imam do konca gor) strani nekaj čričkov (pa mislim da je čriček malo prehuda beseda) ...sem mislim da bo čez 40.000 km katastrofa. Pa NI! Še zmeraj po par mesecov ne slišim NIČ, potem pa kakšen dan spet enako kot na začetku ko je bil nov.
V glavnem pohvalno kar se tega tiče. Dobro se drži
:tomidelej:

Res mi je čudno to kar pišeš. :huh:
Z kakšnim lastnikom Golfa 7 (bencinarja ki ima vsaj 40.000 km) bi z veseljem menjal avte in šel na testno vožnjo in se sam prepričal v kakovost obeh? Mogoče kakšen kandidat?
blaz2013 je napisal/-a:
Zaradi čričkov ni še nihče na cesti ostal, tako da kar naj pojejo. Pa sem napisal da to se oglašajo 30% celotne vožnje in niso stalno prisotni... Volkswagen ni Audi in če bi Audi kupil potem bi pa stal na servisu...- Če prodajo Golfov več kot 500 tisoč na leto v Evropi to pomeni da je to masovni produkt.

Ja Peugeot 308 ne bi bil nič cenejši, bi pa pri njih za isti denar dobil še več opreme od Golfa 7-> navigacijo, parkirne senzorje zadaj, snežno belo metalik barvo in pa 16 col lita platišča(Golf jih ima 15"). Verjetno je to res vredno 2 tisočaka. Oba bi bila drugi nivo opreme. Pri Golfu imam od dodatne opreme samo radio Compositon media in navadno belo barvo, pa še to mi je preveč. Če bi dobil opremo prvega nivoja bi mi zadoščalo, pa ga ni bilo na zalogi.

Motiš se, ZELO! ;)

Še Mazda 3 je bila fejst dražja od 308-ce ...da o Leonu in Golfu sploh ne govorim. Verjemi, vse sem dal skoz, kar pomeni da sem z vsemi znamkami bil pri zadnjem popustu (tik pred nakupom).
308 z najvišjim paketom opreme Allure je bil cirka toliko kot osnovni Golf ;)

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 02, 2015 10:22 pm

For kaj ne vidiš kaj sem naštel da Peugeot nudi več opreme(skoraj za 2000€), ker sem šel ponudbo do obeh prodajalcev tako VW in Peugeot isti motor in isti nivo opreme.
Če "odštejem" to opremo je Peugeot cenejši za 2000€, ampak pri Peugeotu imajo nekatere stvari dodatne opreme pogoj da ti da več popusta, npr. kovinska barva, navigacija, itd...

Glede čričkov bom pa zadnjič napisal. Imamo dva Golfa, enega letnik 2014 1.2 tsi dsg in enega 3/2015 1.6 tdi. Oba drugi nivo opreme(Comfortline).
Prvi ima čričke v tapetah vrat, v armaturi ne. Imel je tudi glasen piš vetra v sprednjih vratih pa so to na servisu uredili.
Drugi 1.6tdi (moj) ima čričke v armaturi in v tapetah vrat.
Če je lepa cesta se črički pri 1.2 tsi redko pojavijo, pri 1.6 tdi pa malo bolj pogosto. Popravil na prvem ni bilo nikakršnih v letu dni in upam da bo tudi pri mojem tako. Preveč ste se zapiknal v te čričke. Je pa res da prejšni Golf 5 ki sem ga imel 7 ali 8 let, kolikor se spomnim ni imel praktično nič čričkov pa je bil Trendline 1.6 102KM.
Preveč je tiste trde plastike v armaturi in srebrnih letvic vsepovsod notri in normalno je da to diha. Važno je da ni okvar in imam raje 10 čričkov kot eno okvaro. Upam da ne boste več o teh čričkih, ker vodljivost, podvozje, majhna poraba in ostale vozne lastnosti so zelo dobre in to pri avtu največ šteje.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če apr 02, 2015 10:49 pm

blaz2013 je napisal/-a:Važno je da ni okvar in imam raje 10 čričkov kot eno okvaro.

Se strinjam definitivno, ampak kralju v svojem razredu se to ne bi smelo dogajat.

Tudi sam sem vedno iskren in povem dejansko kaj se dogaja z avtom. Nobeni znamki nisem več toliko zvest kot sem bil včasih, zato se mi zdi prav da še kdo napiše kaj takega, še posebej če gre za Golfa. ;)

Sory ....jaz sem zelo občutljiv na čričke, zelo me motijo ...zato sem toliko bolj šokiran da se to Golfu dogaja.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe apr 03, 2015 7:15 am

Črički so še v mojem a6 kdaj pa kdaj. Pa je nov stal še 1x toliko kot golf.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Pe apr 03, 2015 8:52 am

Očitno vam/nam biologija ni tuja :) .

Poznam par osebkov, ki so kupili NOVE avtomobile, večinoma švabe in francoze, in imajo celo vrsto raznega mrčesa pod tapetami vrat, sredinski konzoli, nekje "globoko v" armaturi, itd.

Po drugi strani pa se vsedeš v enega starega P306, Nissana, Seata, pa pikice zvoka pa še čez tako velike grbine.... :roll:

Je res, da so novejše armature nekaj krat večje in masivnešje, ampak to ni razlog, da pa zdaj SME nekaj nekje škribati, kjer koli v avtu. Šlamparija snovalcev in arhitektov! Klatenje proizvodnih stroškov v avtomobilizmu pa je itak tema že nekajkrat prežvečena. Dokler bo v igri denar pred kvaliteto, pač bo tako, in še huje. Bodo pač dobri in potrpežljivi strici na servisu flikali napake zatajitve sistema in pri tem lepo služili, that's it, čemu pa mislite da so razne garancije 5 let, 7 let, itd. let :roll:

Avtorju pa obilo varnih km z obema G7, pa če pridodam malo črnega humorja, vsaj enak spisek napak, kot jih imam jaz pri mojem 13 let starem G4.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov