aquariumwild je napisal/-a:pred 1 mesecem sem delal veliki servis na alhambri 1.9 tdi 115km pri 270.000 km.
sem se tudi zanimal za vse mogoče variante kako priti skozi najceneje.
potrebno je bilo menjati 2 seta jermenov (zobati jermen z šponarji, mikrojermen, vodna pumpa, olje, filtri....).
Če bi vse skupaj sam nabavil bi me oba seta prišla okoli 350 eur + najcenejša menjava pri mehaniku (125eur na račun)+ olje in komplet filtri (100 eur). Vendar me ta varianta ni zanimala preveč, ker če bi kaj vsekalo se potem ne bi mogli zmenit ali je material kriv ali mehanik.
Zato sem se odločil, da vse skupaj dam na neuradni servis (dobra mehanična delavnica) in me je vse skupaj prišlo 580 eur, kar je za 50 eur več kot prva varianta in seveda garancija.
Na mojo željo bi mi lahko vgradili tudi manj kakovostne dele, vendar je garancija max.50.000 km.
Skratka za 50 eur več, sem dobil kakovostno uslugo in material z garanciji. Bolje dati 50eur več kot pa da ti vseka in imaš strošek 1000 eur +.
Takšne delikatne stvari pri avtih kot je veliki servis, zavore itd itd rajši dam malo več in imam garancijo kljub starosti avta.
Za samo menjavo olja pa filtra pa najdem nekoga, ki mi za 20eur zamenja vse.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov