Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: peugeot 207 tesnilo glave motorja + cuden zvok

Napisal/-a čare Sr maj 06, 2015 6:41 am

Ja če ti rihtajo komplet glavo potem je cena ok ampak tukaj sem siguren da je ni rihtal...ventili zakaj?? Še vsak tak motor ko sem rihtal glavo je blo treba le te naštelat,sicer pa prekontrolirat jih je fajn v vsakem primeru a ne?

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr maj 06, 2015 7:37 am

če daš rihtat glavo da ti še ventile poštimajo, potem smatraš da jih kaj veliko niso mogli falit, ajde kontrolo moraš še sam narest, kaj se je pa zgoraj dogajalo pa ve samo mehanik ki je to delal.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 06, 2015 4:35 pm

pocesnkII je napisal/-a:če daš rihtat glavo da ti še ventile poštimajo, potem smatraš da jih kaj veliko niso mogli falit, ajde kontrolo moraš še sam narest, kaj se je pa zgoraj dogajalo pa ve samo mehanik ki je to delal.

Nekaj zaj tu ne razumem....Pri ventilih nimaš kaj štelat....vzameš jih ven porezkaš/požlajmaš in daš nazaj not....štelajo se potem ko je glava Že gor....zakaj? Ker odmično daš potem gor....če ima dročnike v bistvo samo ploščice potem sploh nimaš kaj štelat edino ploščice lahko preveriš/menjaš. Če ima hidravlične dročnike sploh vijakov nima za štelat....drugega sistem še nisem videl oz. da bi imel oboje...hidravlično+ročno....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr maj 06, 2015 6:30 pm

jaz ce rihtam po tem postopku mi jih na hladno nastelajo in nesem skupaj (če glava dopušča) z odmično
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 06, 2015 8:23 pm

No ta motor te varjante nima,ker je klavir prišravfan z vijaki glave.Na ponku so ti lahko naštelali stoenko recimo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov