Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: golf 6 druge felge vijuganje...

Napisal/-a pskoda Sr maj 20, 2015 8:28 pm

Še enkrat zamenjaj gume in ta sranje montiraj na prikolico oz še boljše na samokolnico (karjolo). Tukaj je en video, čeprov je govora o kumho, ki je boljša od tvoje - https://www.youtube.com/watch?v=XRIEz_YjVIc
Lp

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr maj 20, 2015 8:46 pm

Podoben občutek imam na svojem avtu. Sicer dimenzije so ostale enake, manjal sem samo gume. Prej sem imel Dunlop Sport max tt, sedaj pa Uniroyal Rainsport 3. Gre se za dimenzijo 225/45/17. Prejšnje sem imel napolnjene na 2.8bar, kar se pri teh ne obnese najbolj. Zato sem jih spustil na 2.4bar, pa je precej bolje.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Sr maj 20, 2015 9:56 pm

Sem jaz kupil Nexen NFerra SU4 225 45 17, čeprav sem pravil, da tega nebom kupoval. :D Pa me je radovednost dala. Gume pa verjetno najtišje od vseh do zdaj, ceste se držijo, tak da kar zadovoljni. Sem pa imel prej Pirelli pa Fuldo na 2.8/2.6 pumpane, te mam pa zdaj 2.6/2.4, ker sem imel enak problem. Med vožnjo je avto vijugal sem ter tja, zdaj pa je zabetoniran na cesto. :mrgreen: Predpisano za ta avto pa je 2.4/2.6, ampak je 2.6/2.4 najbolj idealno. Vsaj zame.
Probaj malo različne tlake, bo verjetno pomagalo.

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team Če maj 21, 2015 6:11 am

Ja kupil sem repliko samo feltna sploh nima nobene veze z zanašanjem...

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Če maj 21, 2015 7:01 am

StajercS je napisal/-a:Sem jaz kupil Nexen NFerra SU4 225 45 17, čeprav sem pravil, da tega nebom kupoval. :D Pa me je radovednost dala. Gume pa verjetno najtišje od vseh do zdaj, ceste se držijo, tak da kar zadovoljni. Sem pa imel prej Pirelli pa Fuldo na 2.8/2.6 pumpane, te mam pa zdaj 2.6/2.4, ker sem imel enak problem. Med vožnjo je avto vijugal sem ter tja, zdaj pa je zabetoniran na cesto. :mrgreen: Predpisano za ta avto pa je 2.4/2.6, ampak je 2.6/2.4 najbolj idealno. Vsaj zame.
Probaj malo različne tlake, bo verjetno pomagalo.

Tudi sam sem imel lansko leto namontirane te pnevmatike, ki jih navajaš. In so res bile zelo tihe in udobne za vožnjo..

Moral sem smetit temo, ker vidim kaj pravijo "izkušeni mojstri", ko slišijo za ameriški nexen..
Lp

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team Če maj 21, 2015 12:47 pm

Zamenjal bom gume zdaj vozim nazaj 17zol gume bridgestone potenza t001 avto je ko na tirnicah pritrjen na cesto ko beton brez kakšega koli zanašanja...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če maj 21, 2015 1:49 pm

Uveljavi garancijo. Poleg vsake gume si moral dobiti garancijski list ( če si kupil nove )
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 Če maj 21, 2015 3:44 pm

Jaz imam že 10 let Michelin in nikoli problemov :D Sem imel sprednje bridgestone potenza in so malo slabše (Odvisno tudi od modela!) kot Michelin, ker avto na ovinkih je šel kar naprej in na drift si lahko pozabil, ker zadnji konec nisi zmaknil ne po suhem in ne po mokrem in zato imam VEDNO in smo Michelin!!! Za normalno vožnjo so Toyo ali Yokohama guma mehka in drži po mokrem TOP samo ni za vozit hitro. oz. lahko samo jo bo hitro pobralo :D Zato sem šel na Michelin, ker ne vozim lih počasi, ampak stisnem tudi večkrat na gas in Michelin je lih neka sredina med Toyo/Yokohama jih ne porabi veliko in držijo po mokrem TOP po suhem itak drži skoraj vsaka guma :D

Gume so pa preveč napumpane Max 2.8 oz. pri vratih imaš nalepko koliko morajo bit gume napumpane in, če imaš 18" jaz sem na svojem dodal 0.2 bar-a već na sprednje, ker pač so prve in je teža od motorja in še naše ceste, zato so malo več napumpane kot zadnje. Npr. če piše, da morajo bit 2.4 bar-a napumpaš sprednje 2.6 bar-a in to je to!! Odvisno koliko je težk avto moj ima 1.5 T. Itak na nalepki ti piše vse koliko morajo bit napumpane ko je avto polno naložen ali, če se voziš sam...

Platišča so ravna 100% ?? ker prijatelj je imel zadnje platišče malo zvito in se mu je DSC vedno vklopil !! Potem jo je poravnal in centriral je bilo boljše, ampak ko je šel čez kakšno luknjo se je spet vklopila lučka problem je bil, ker je blažilnik puščal !! V tvojem primeru je lahko edino platišče, če na 17" je vse OK!

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team Če maj 21, 2015 5:37 pm

Platišča so nova gume so nove...prednje 2,6bara zadnje 2,4 bara zanaša nenormalno sploh ko prehitevaš rit miga sem ter tja...sem gume in platišča sem kupil pri gregorinoju v lj sem ga klical in mi je rekel da on to prvič sliši da bi se kaj takega dogajalo reklamacij rekel je da reklamacij po telefonu ne zbira naj se ta pripeljem jaz pa mam 200km do ljubljane pa nimam cajta ker sem v tujini...

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Če maj 21, 2015 6:24 pm

Lahko so platišča, manj verjetno gume. In ja, lahko so nova platišča kriva. Sem jih osebno kar nekaj videl, ko so se montirale nove gume, pa so bila nova platišča kriva ;) Plus to, da so replika platišča velikokrat tako mehka, da jih zviješ po naših cestah po parih km. Kako pa boš reklamiral zadevo, če ne moreš do prodajalca? Mu boš platišča pa gume po pošti poslal? On pa tebi denar nazaj, ali kako? Si boš že moral vzet čas, pa zapeljati do prodajalca, če si jih imel čas kupit 200km stran od domačega kraja, boš imel pa čas tudi sedaj ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če maj 21, 2015 6:35 pm

vw-team je napisal/-a:Imam gume bridgestone potenza 225-45-17 7jx17 et54 orginal vw
Kupil sem gume nexen 225-40-18 7,5jx18 et45 napolnjene so 2,5bara...

vse jasno :arrow: te kikirikiji še za na lojtrski voz niso.... :arrow: kupi normalno gumo pa poročaj....

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Pe maj 22, 2015 10:14 am

Tudi jaz sem imel pred leti podobne težave. Na avto sem dal širše gume večje dimenzije, pa tudi ET je bil drugačen - gume so bile na skrajnem robu blatnika. Avto ni bil stabilen - zanašanje in podobne težave kot jih imaš ti. Rešitev - hitro sem prešel nazaj na normalno predpisano dimenzijo - tudi eksperimentiral ne bom več.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 So maj 23, 2015 9:43 pm

a_sist je napisal/-a:
danci1973 je napisal/-a:Ko sem enkrat namesto ET55 montiral platišča ET35, je avto bil skoraj nevozen, kar 'plaval' je sem in tja po cesti, avto je na vsaki razpoki, zalivki, grbini, ... vleklo na stran, ...

Pri tebi je razlika sicer manjša (9 mm), ampak se še vedno lahko pozna...

buče

Ne ti meni 'buče', če pa sem bil zraven... :-P

Verjamem pa, da se vsi avtomobili ne odzovejo enako na drugačne / napačne ET-je, širine itd.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 23, 2015 10:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
vw-team je napisal/-a:Imam gume bridgestone potenza 225-45-17 7jx17 et54 orginal vw
Kupil sem gume nexen 225-40-18 7,5jx18 et45 napolnjene so 2,5bara...

vse jasno :arrow: te kikirikiji še za na lojtrski voz niso.... :arrow: kupi normalno gumo pa poročaj....

PSSSST!

jih mam na fikusu....v suhem in mokrem so isti klinac kot toyo in falken, kar se oprijema tiče.So pa tut nexenke dosti tišje od omenjenih dveh.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team To maj 26, 2015 11:20 pm

In sem spet tukaj,danes sem bil pri vulkanizerju in mi je zmontiral na 18ke nove gume in sicer michelin pilot sport 3 sem si mislil to pa je zdaj bomba a je bilo to samo v mislih ne pa u praksi,se peljem z avtom 80,90,100kmh nato probam volan levo desno ista pesem kot na gumah nexen avto zaplava sem ter tja pridem nazaj pa mu rečem ista pesem kak prej gume nafilane 2,5bara manj ne moreš pol je že mehka ob normalni vožnji naravnost sploh ne občutiš v ovinek tudi ne toliko edino če je razpoka ali pa ne ravno cestišče pri prehitevanju malo rit ozadaj zaplava rekel je da je to normalno in da imam jaz samo v glavi...nova guma bolj mehka je pa res da sem na 17zol mel naprej gume letnik 2014 ozadaj pa 2011 pa se je avto dosti lepše in ostro peljal samo gume so ozadaj pele nenormalno tak,če bi bili lagerji hin zaradi starosti...zdaj pa nwm če to ščasoma se vleže ali kaj naj naredim naj se vozim in se ščasoma navadim ni to nekaj pretirano se pa občuti...ali eni rečejo zaradi et da bi bil nestabilen eni dajo gor distančnike po 20mm pol bi se mogli vsi po jarkih voziti haha to ne morem verjet... kaj vi menite? Prosim za mnenja...

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr maj 27, 2015 9:26 am

Kaj mislim ?

Za začetek bi prav prišlo, da tu pa tam kakšno piko in vejico stisneš in oblikuješ normalne stavke. Če že ne poznaš velike začetnice ......

V nadaljevanju ..... kako pa je kaj s zračnostjo podvozja ?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr maj 27, 2015 9:49 am

pri vecji sirini pnevmatike je normalno, da ti avto ob tem, ko zapeljes na neravnino (stik asfalta, razlicna niveleta obrabne plasti, posedek, ipd) zapelje malo izven linije voznje. samo navadit se moras.
Slika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr maj 27, 2015 11:34 am

Preveri še zadnje amortizerje.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr maj 27, 2015 11:44 am

Vsako eksperimentiranje je draga zadeva... tako da tema je vsekakor poučna.

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team Sr maj 27, 2015 12:05 pm

Vse štima kot je treba ko dam nazaj gor 17alu platišča je avto stabilen ko dam 18zol gor več ni stabilen...v ovinku tak če bi mi zadek malce vrglo v levo ali pa desno v oba ovinka seveda če z volanom zmigam levo desno takoj sploh ozadaj ne dojame po pol sekunde zamikom komaj rit zagrabi za gibom...nwm najrajši bi vse nekam na odpad vrgel felne pa nazaj gor orginalna dal
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov