abbe je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Če imaš višek denarja menjaj, jaz ga nebi.
Za predstavo, včeraj na AC sem šel največ 100km/h, temperatura vode je bila okoli 80°C, olje nevem ker nisem bil tako pozoren, nato sem se ustavil in se je avto skoraj čisto ohladil in sem nato naredil še okoli 15 do 20km, nisem šel hitreje od 70km/h, voda je bila okoli 70°C oz. še malo manj, olje okoli 50°C, zunaj je bilo -2°C. Imam pa bencinarja.
Če pa grem po AC okoli 110 ali več, se pa kar hitro ogreje na delovne stopinje (voda 90°C, olje okoli 100°C).
lej ne piši bedarij. čist lepo povedan kle zavajaš folk.
kazalec mora bit pri mb na 80 stopinjah in ne sme dol padat neglede na režim vožnje.enostavno ne sme,drugače nekaj ne deluje ok.
enako velja za tvoje vozilo.
zato pa imajo vozila delavno temperaturo, in zato so notr termostati.
ti lah kle nabijaš kar hočeš sam si v zmoti definitivno in vsak k se zastop ti bo to znal povedat...seveda si ti lahko misliš svoje..
Ti pa ne trdi da je vsako odstopanje točno določenih stopinj že okvara vsega živega. Priznam, nisem mehanik, sem pa že dal nekaj avtov skozi in sem videl da je to normalno delovanje. Ker če bi poslušal tebe, bi zmetal že lep kupček denarja za diagnostike in menjavanje lepo delujočih termostatov.
Mene neboš prepričal v menjavo, drugi se naj pa sami odločijo.