Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: LUPO 1.0 izginja voda iz raztezne...

Napisal/-a lisko Če okt 27, 2016 4:40 pm

Jaz sem imel obraten problem....smetana v raztezni posodi...Ampak sila malo...
Po tisoč kilometrih se je v raztezni nabralo mogoče par kapljic olja....Kar nekaj strokovnjakov je trdilo, da to ni nič hudega...in da je to celo normalno za moj motor....Zginjalo ni nič...in avto je šel poponoma normalno...
No po menjavi tesnila glave se v 100 tisoč km ni nabrala niti ena kapljica olja....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV To nov 15, 2016 11:25 pm

Nisem še nič konkretno pristopil do avta...

Fanta se zaenkrat še normalno vozita . Veliko se ne vozita ker sta večino časa v šoli .

Če ne bo obstalo bo tole verjetno počakalo na pomlad ,ko bo bolj prijetno malo skakat okoli avta...

Lp

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Sr nov 16, 2016 7:38 am

nočem strašit... sam a misliš da je pametno s tem počakat do pomladi. Kot je nekdo že omenil, preverit kompresijo, da ti ne pušča tekočina kam v motor, potem pa jutranje nizke temperature in zagon motorja z zmrznejno tekočino...
Lep pozdrav!

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Sr nov 16, 2016 8:28 am

Antifriz nebo zamrznil. Če bi, bi potem cel blok zamrznil. Bolj je problem to, da voda ni stisljiva. In če se mu enkrat nabere slab deci vode, mu vrjetno lahko pokrivi ojnico. V najboljšem primeru se motor nebo hotel zavrteti, in bo šla ta voda z odstranitvijo svečke vn.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr nov 16, 2016 1:00 pm

Da ne bi vse povprek podiral in menjaval. Pri VAG rad crkne grelec/hladilnik olja na izpušnem kolektorju (100€). To dela smetano v ekspanziji. Potrebno je menjati ta kos in sprati sistem s posebno VAG tekočino za ta namen. Preveri, če tvoj avto to sploh ima ali to poglejte v vaše ETKE.

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV Sr nov 16, 2016 1:27 pm

Smetana konec koncev niti ni verjetno takšen problem...Ni to neka količina. Če je pa posledica kakšne druge okvare ,potem je pa druga pesem.

ETKE ? A to je shema sestavnih delov ?

Voda zmrznila ne bo ,ker je kot je že nekdo zapisal antifriz.

Pa tu spet govorimo o po mojem mišlenju manjši količini izginjanja.

V raztezni ne vem če je med min in max kaj več kot dva deci. In to kar traja preden pride do minimuma da se prižge lučka.

Težko rečem konkretno v dnevih ali kilometrih ker ta avto ni tako redno vožen, pa še vozita ga sinova . Nekje do 1000 kilometrov dobra dva deci hladilne .

lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr nov 16, 2016 1:32 pm

Hladilna ne sme izginjati.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 16, 2016 1:34 pm

Ti samo vozi.Za tako malo količino se nimaš kaj sekirat.Če mate rdeč antifriz not se bo že kje sled pokazala.Preglej po plastičnih prirobnicah...

@joztom res je naj ne bi zginjala,samo pri tako mali količini boš ti klinac hitro ugotovil kje pušča.

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV Sr nov 16, 2016 1:40 pm

Ja ,rdeči antifriz je notri.
In ravno tu je fora ,da na oko se nikjer nič ne vidi... Morda bi kakšen stručko pogledal v kakšen extra kotiček ,a tako laično ni nič videti.

Ni zdaj ,da ne bo kdo mislil da ne želim popraviti. Ampak rad bi vedel kaj popravljam.. Ne kar tako na pamet recimo glavo dol. Lahko da je res dihtunga ,kaj pa če ni ? Ne moreš kar tako brezveze nekaj podirati.

Pa če bi vsaj malenkost to izginjanje vplivalo na obnašanje avtomobila bi tudi bolj resno pristopil k rešitvi. Tako pa trenutno skoraj pozabiš na problem.

lp

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Sr nov 16, 2016 3:13 pm

15km v eno smer ni ravno kratka fura in se tak jajček že segreje z oljem v motorju vred. Sinova pa tudi, ko te ni zraven sigurno preizkušata zmogljivosti mlinčka pod pokrovom zato bi morala smetana izginiti :D Kako dela termostat? se ogreje pravi čas in ostane kazalec na sredini?
Vedno, ko parkirate avto doma dajte karton pod motor, da vidite, če kje kaj pušča in če bo karton vedno suh lahko začasno odstranite to okvaro. Že kapljica na kartonu bo dovolj.
Fino bi bilo avto dvignit in spodaj preveriti, če je kaj sumljivega. Olje pa počasi le menjaj :)

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV Sr nov 16, 2016 4:37 pm

Edino kartona pa res še nisem podstavljal...

Termostat skoraj 100% deluje kot mora.. Lepo in primerno hitro se temperatura dvigne ,in se tudi drži.

Kar se tiče načina vožnje ,bi pa vsaj v tej fazi še skoraj garantiral da še ni nekega izživljanja nad avtom.
Sta še res tako frišna voznika ,cca 1mesec , da se res še držita pravil. Pa tudi odsek ceste kjer sta največ je tako kritičen , da je en kup kontrol ,in skoraj vsak ki je vsaj približno normalen vozi tu dokaj po pravilih.

Smetana , težko je to opisati ,kar je za enega veliko je za drugega malo in obratno... Menim pa da vsaj v tej fazi še res ni kritično.
Olje bom pa menjal , kakor hitro bo šla ta gužva z gumami mimo...

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 16, 2016 4:41 pm

O mati mila.Cela znanost okol enga 1.0 lupota.Tud če ga mulca zlorabljata ne morta nekih hudobij počet z njim.Avto gre 150 nabira pa od Ljubljane do Kopra...@MercedesV ti samo vozi,boš že našel kje pušča.

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV Sr nov 16, 2016 5:05 pm

Takole se potem res spomneš vse stvari...

Mi je pa prejšnja lastnica sicer razlagala da je menjala neko kovinsko cev za vodo,mislim da pod kilerjem...Verjetno so že prej bile težave pa so mislili da so odpravili...??
Nekdo bo rekel zakaj nisem poklical prejšnje lastnice ?
Enostavno ,ker sem avto kupil že cca tri mesece prej preden sta se fanta začela voziti ,opravila izpit.Avto je pa vmes miroval parkiran doma.

Če že kdo takoj išče teorije zarote ,kako so mi podtaknili okvaro ,naj takoj povem da dvomim... Lastnica in njen fant sta se s tem avtom pripeljala iz Nizozemske ,ker sta gor dobila službo ,in sta imela že Nizozemski naslov bivališča.Da bi ga obdržala na Nizozemskem ,je baje kar nekaj komplikacij ,pa dejansko zaradi dobrega javnega prevoza ga enostavno nista rabila. Bi kmalu bile sitnosti pri prepisu zaradi naslova.. Sem ju čakal v Škofji Loki ko sta prišla mislim da preko Ljubelja..?

Mogoče se bo slišalo čudno ,a bi sedaj raje videl ,da nekje ornk spusti ,da se vidi. Pa zrihtamo pa mir. Sedaj pa tako ,da se nekako ne sekiramo preveč ,zraven se tudi ne moremo spraviti ,nenazadnje pa tako sploh ne veš kje bi sploh začel.

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 17, 2016 1:30 am

Si menjal pokrovček raztezne ali vsaj testiral tlak v raztezni, kot ti je že bilo svetovano?

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV Če nov 17, 2016 6:31 am

Pokrovček menjan, ko pokrovček pri toplem odviješ pa slišiš ko se pritisk sprosti..

Kaj bo z hladilno bom pa še videl...
Lp

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če nov 17, 2016 11:38 am

Nič ne sme puščat hladilna, ker prej ko slej bo nekje popustil in takrat sam še avtovleka pride v upoštev, Men se je zgodilo, da je spustil hladilnik in še komaj prišel do doma k sreči je blo tisto noč mrzlo in vmes dolival vodo. Posledic pa k sreči ni nobenih, drugače gre rada dihtnga, poči glava ali pa celo zariba.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Če nov 17, 2016 12:34 pm

Tudi jaz sem imel podoben problem. Malo je avto cukal.. Neki časa je malenkost zginjala hladilna, pa pri eni cevi je puščalo. Zamenjam cev, spusti druga. Medtem sm zaradi cukanja ter težav pri vžigu menjal svečke, tuljavo, kable. Več se je vozil, manj je zginjala hladilna.. Na koncu je avto komaj še obrnil.. No, uglavnem je šlo tesnilo glave. Aja, pa res me zanima kako lahko po vaše nastane smetana v razstezni posodi? Zaradi česa? Kakor jaz vem, se antifriz nesme peniti, torej smetana nastane zaradi druge snovi v posodi....

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če nov 17, 2016 1:58 pm

Pri moji na polotu je bil isti problem, zamenjala sva boga in pol od cevi, objemk, pokrovčkov... na koncu sem moral dat porihtat glavo in novo dihtungo, da je bilo v redu. Če ni fleka na tleh, je problem glava oz. dihtunga.

MercedesV
Novinec

Napisal/-a MercedesV Če nov 17, 2016 2:26 pm

Saj ne da bi si želel, a včasih je bolje če nekaj spusti ,da spusti ornk..saj veš pri čemu si.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Če dec 01, 2016 9:49 pm

Sem slučajno našel tole sliko izpred kar nekaj let. Takrat sem bil precej slabe volje, ker sta oba vw pri hiši delala smetano. Oba sta bila pri hiši do 12.leta in z nobenim posebnih težav... edino golfu počil izpušni kolektor, ki pa se je zavaril. Kondenza je bilo pa poleti bolj malo, pozimi pa pač več... vožena pa bolj kot ne na kratke razdalje.
DSC06260.JPG
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov