Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Set zobati jermen R-clio

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 26, 2017 7:18 am

hippo je napisal/-a:Če rečem, da dobiš za 106 eur INA set zob jermena + SKF vodno pumpo a je to blazno dražje?

Odvisno kak pogledaš....nekomu je tole pocen, meni je malo drago...dvomestna cifra more bit...dvomestna ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Če jan 26, 2017 7:37 am

če pa kompliciraš za 7eur, pol pa nevem..... :roll: , glede na to, da to ni mesečni strošek ampak 1x na 5-10 let
Jesus, ej ljudje, get a life..... :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 26, 2017 9:05 am

Ma kakih 7 EUR...Če bi bral...če bi spremljal temo in debato...bi videl tole:

http://www.rezervniavtodeli24.si/1365944-skf

Ma a je to 7 EUR razlike?Po moji matematiki...ne..

pol pa še tak set,kot ga je hippo svetoval:

http://www.rezervniavtodeli24.si/2384611-ina

+

http://www.rezervniavtodeli24.si/1367422-skf

aja, in takle set jest dobim z dvomestno cifro....pa nisem carparts dealer....

No, ti Jesus, get a life, zdej pa zračunaj...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če jan 26, 2017 10:56 am

pskoda je napisal/-a:To napiše človek, ki še ni kupoval iz tujine in misli, da smo mi oh in sloh v resnici smo pa eni navadni cigani - balkanci

Iz tujine se dobi marsikaj po zelo ugodni ceni in po vrhu še kvalitetno. Pri nas pa naletiš tudi na kitajca in to čedalje več krat.

Ko že omenjaš olja me prav zanima koliko zaračuna nemc na uradnem servisu za 1l olja ? Če pri nas 30€ potem bi nemc glede na pavprečno njihovo plačo moral 50€ pa misliš, da vzeme toliko?

Govorim iz izkušenj ko stranke prinesejo razno razne komponente za avto in so potem razočarane ker nedelujejo tako kot bi morale, ko pa jih uprašaš kje so jih kupili so odgovori skoraj identični: na spletu pri SILUXu, EBay, ...
In potem se grejo bockat za tistih par €€ ko bi v štartu kupili pravo oz preverjeno robo in nebi bilo potrebe po 2x delu,.....

p.s. tudi z tilemi prodajalci rezervniavtodeli24 je bilo že kar nekaj reklamacij in neločevanja L in D strani,... letnikov avta itd...
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Če jan 26, 2017 12:52 pm

trijoadijo,
najbrž si v svoj matematični izračun pod dostavo dal najbrž kar božička aka. đabe. No in še enkrat, da se vam da za par evrov bockat: get a life :noro

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če jan 26, 2017 1:23 pm

pocesnkII je napisal/-a:Govorim iz izkušenj ko stranke prinesejo razno razne komponente za avto in so potem razočarane ker nedelujejo tako kot bi morale, ko pa jih uprašaš kje so jih kupili so odgovori skoraj identični: na spletu pri SILUXu, EBay, ...
In potem se grejo bockat za tistih par €€ ko bi v štartu kupili pravo oz preverjeno robo in nebi bilo potrebe po 2x delu,.....

p.s. tudi z tilemi prodajalci rezervniavtodeli24 je bilo že kar nekaj reklamacij in neločevanja L in D strani,... letnikov avta itd...

Karkoli boš rekel, ne bo prav...

Verjamem, da imamo trgovce, ki radi "nategujejo", ampak na koncu izpade, da vsi v SLO nategujejo in odirajo, edino nemci in ostali iz tujine so dobrotniki, ki jim je mar za potrošnika in za njihovo dobrobit in zdravje. :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 26, 2017 2:57 pm

ironmaiden je napisal/-a:trijoadijo,
najbrž si v svoj matematični izračun pod dostavo dal najbrž kar božička aka. đabe. No in še enkrat, da se vam da za par evrov bockat: get a life :noro

Res je,enim se nam da bockat,da nam ostane za druge gluposti :) Je res,da hočjo met za poštnino točno 9,95€...kar je še zmer cnej...pa tut je res,da nisem napisal, da jest dobim tak set z dvomestno cifro v lokalni štacuni...torej brez poštnine :P

No,ko je že tuk pluvanja po teh švabih itd...Ta spletna štacuna je bila EDINA!!!!! EDINA!! ki je za moj avto imela en specifičen del....Vsi ostali: Potokar,euroton,bartog,...so gledal v kataloge in dele iskali,pa so na konc zajokal,da se tega dela ne da dobit in da mi preostane le pooblaščenc. Ja,seveda... :lol: no,ta del sem v tej spletni štacuni našu za 1/4 cene od one na pooblaščencu... 8) Yey...bravo jaz...pa del še zmer funkcionira po 50kkm :)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če jan 26, 2017 5:28 pm

Ce imajo dumpinske cene jih prijavite. To pa res ni nek problem...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če jan 26, 2017 6:16 pm

Jaz bom edino sebe prijavil na dopust v Grčiji poleti, ker me je tale zima čisto prezebla... :lol:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 26, 2017 9:39 pm

pocesnkII je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:To napiše človek, ki še ni kupoval iz tujine in misli, da smo mi oh in sloh v resnici smo pa eni navadni cigani - balkanci

Iz tujine se dobi marsikaj po zelo ugodni ceni in po vrhu še kvalitetno. Pri nas pa naletiš tudi na kitajca in to čedalje več krat.

Ko že omenjaš olja me prav zanima koliko zaračuna nemc na uradnem servisu za 1l olja ? Če pri nas 30€ potem bi nemc glede na pavprečno njihovo plačo moral 50€ pa misliš, da vzeme toliko?

Govorim iz izkušenj ko stranke prinesejo razno razne komponente za avto in so potem razočarane ker nedelujejo tako kot bi morale, ko pa jih uprašaš kje so jih kupili so odgovori skoraj identični: na spletu pri SILUXu, EBay, ...

Po ebayu moraš vedeti kaj kopuješ. Osebno sem že veliko stvari kupil in tudi 1x nisem imel probleme ne z kvaliteto ne z dostavo je pa res, da vedno kupim del od znane oz priznane znamke ne pa en šrot od jfizrd firme

Pri našem zelo znanem trgovcu sem dobil 35% popusta kar je veliko v tujini sem dobil isti del ista firma vse isto in še vedno deluje še za dodatnih cca 15% popusta z poštnino vred brez pregovarjanja.
Jaz kupujem stvari pri nas, če jih nujno rabim drgače pa tujina
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jan 27, 2017 4:56 pm

pocesnkII je napisal/-a:p.s. tudi z tilemi prodajalci rezervniavtodeli24 je bilo že kar nekaj reklamacij in neločevanja L in D strani,... letnikov avta itd...

Zato pa jo zelo nerad priporočam, osebno pa kupujem samo preko kataloških številk, ostali se naj pa znajdejo :) Sem čisto pozabil da sva za punco mogla nabavit par drobnarij, samo deli so bili dobrih 400, na tej strani bi pa dobil več delov za manjši denar. Ampak spet tista fora, avto že pri mehaniku, na dvigalu in razkopan. A mu naj rečem da ga naj skupaj sestavi in da drugič pridem ko pridejo kosi iz tujine?

hippo je napisal/-a:Verjamem, da imamo trgovce, ki radi "nategujejo", ampak na koncu izpade, da vsi v SLO nategujejo in odirajo, edino nemci in ostali iz tujine so dobrotniki, ki jim je mar za potrošnika in za njihovo dobrobit in zdravje. :roll:

Nihče ne dela zastonj, niti Rdeči križ ne. In eno je razumna cena, drugo je nerazumna marža. Zakaj bi nekomu financiral vsako leto novega Mercedesa? Najdi mi enega pri nas ki ima normalne marže in cene primerljive s tujino, pa bom nabavljal samo pri njemu. Ne pa da skoraj za vsak kos ki ga gledam, je pri nas vsaj 30% dražji oz. raje več.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jan 27, 2017 5:07 pm

DePalmo je napisal/-a:Nihče ne dela zastonj, niti Rdeči križ ne. In eno je razumna cena, drugo je nerazumna marža. Zakaj bi nekomu financiral vsako leto novega Mercedesa? Najdi mi enega pri nas ki ima normalne marže in cene primerljive s tujino, pa bom nabavljal samo pri njemu. Ne pa da skoraj za vsak kos ki ga gledam, je pri nas vsaj 30% dražji oz. raje več.

Ti bom dal na zasebnega ali na mejl kakšno primerjavo, da vidiš kaj in kako, ker ni vse tako črno belo kot si nekateri predstavljajo... :pop:

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 So jan 28, 2017 8:14 am

Sej to je res, vcasih zna tudi lokalna trgovina z deli presenetit s kako ceno, ki jo ne bi nikjer dobil, ceprav ima pa kaj drugega trikrat drazje. Tako da ce se ti zdi na internetu tako od oka se zmeraj drago, komot se doma malo vprasas.

gusar188
Nov uporabnik

Napisal/-a gusar188 So jan 28, 2017 2:22 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ma kakih 7 EUR...Če bi bral...če bi spremljal temo in debato...bi videl tole:

http://www.rezervniavtodeli24.si/1365944-skf

Ma a je to 7 EUR razlike?Po moji matematiki...ne..

pol pa še tak set,kot ga je hippo svetoval:

http://www.rezervniavtodeli24.si/2384611-ina

+

http://www.rezervniavtodeli24.si/1367422-skf

aja, in takle set jest dobim z dvomestno cifro....pa nisem carparts dealer....

No, ti Jesus, get a life, zdej pa zračunaj...

Tudi pri nas dobiš INA set z vodno črpalko za 94 EUR. Imajo pa rezervniavtodeli24 pri določenih artiklih res smešne cene:)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne jan 29, 2017 6:42 pm

Ima gusar prav. Sem preveril še enkrat, tako da se tale set dobi tudi za 90 eur.

gusar188
Nov uporabnik

Napisal/-a gusar188 Ne jan 29, 2017 9:34 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira!

:)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 30, 2017 7:23 am

hippo je napisal/-a:Ima gusar prav. Sem preveril še enkrat, tako da se tale set dobi tudi za 90 eur.

In ni blo tk hudo,al? :D

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če feb 02, 2017 9:40 am

Ker smo se bockal o cenah delov, moram dodati da sem desno sprednjo luč naročil pri nas (cca. dva tedna nazaj), ker je bila ugodnejša kot v tujini, a če bi naročil malo prej bi bila v tujini cenejša. Namreč, ko sem jo opazil je bila v Nemčiji 230 (s popustom), nato je cena čez noč zrasla na 280, nato sem jo našel v Franciji za 170 ampak ne pošiljajo v tujino, pri nas sem jo pa nato našel za 245.

Tako da se tudi pri nas včasih najdejo cenejši deli, zato pa se potipa trg preden se naroči. Se mi pa proti koncu leta bliža glavni servis in bom tudi pri nas potipal za cenami, nato se bom pa odločil kje bom vzel.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov