Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nejc1
Poznavalec foruma

Re: Kia Ceed - neprepričljive zavore

Napisal/-a nejc1 Sr sep 06, 2017 5:32 pm

Dizel uporablja vakuum pumpo, pri bencinarju pa gre za povezavo s sesalnim kolektorjem, zato tudi razlika... Jaz nikjer nisem napisal da je normalno da pedalka pade v poden, če pa se pri vžganem motorju ob dovolj močnem pritisku počasi ugreza in ustavi malo pred koncem pa je to za dizla čisto normalno in pri večini dizlov se to dogaja (Če pa premza gre čisto do konca ali hitro pade v poden je pa normalno da nekaj narobe). Tako se dogaja tudi pri vseh vw-jih, seatih, audiih ganc novih dizlih iz tovarne. Marsikdo se pa sploh ne zavzame da se mu to dogaja, tudi če močno pohodiš in takoj spustiš premzo ne bo šla globoko...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr sep 06, 2017 11:53 pm

Sem svoj čas vozil tudi dizle (res da ne "premium" ala BMW) ampak tega nisem nikoli doživel. OK lažem, sem, če je sistem bil slabo prezračen ali je kakšna zavorna cevka spustila dušo.

Tako kot je že nekdo napisal, naj dajo pisno izjavo in jo poštemljajo da je to normalno. Ko je ne bojo hotli, se odpre servisni zapisnik in se avta ne prevzame dokler ni poštimano. Eden se je že razletel prejšnji mesec zaradi "izpravnih zavor", a se mora to dogajat tedensko da se bo kdo zamislil??

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Če sep 07, 2017 5:55 am

Iz firbca sem preveril druzinske avtomobile, vendar nikjer nisem naletel na taksno dogajanje:
VW Golf 2017 bencin
Seat Leon 2013 dizel
Renault Clio 2012 dizel
Opel Astra 1999 bencin
VW Polo 1999 bencin
BMW 535d aut. 2004

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če sep 07, 2017 2:55 pm

pskoda je napisal/-a:ps.: pedal za zavoro nikoli ne sme priti do podna pa nima veze koliko močno pritiskaš

X2

To je znak, da se zavorna tekočina preliva mimo tesnila, nazaj v lonček, kar pa ni dobro.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

RAKRANA
Nov uporabnik

Napisal/-a RAKRANA Če sep 07, 2017 3:51 pm

nejc1 je napisal/-a:Dizel uporablja vakuum pumpo, pri bencinarju pa gre za povezavo s sesalnim kolektorjem, zato tudi razlika... Jaz nikjer nisem napisal da je normalno da pedalka pade v poden, če pa se pri vžganem motorju ob dovolj močnem pritisku počasi ugreza in ustavi malo pred koncem pa je to za dizla čisto normalno in pri večini dizlov se to dogaja (Če pa premza gre čisto do konca ali hitro pade v poden je pa normalno da nekaj narobe). Tako se dogaja tudi pri vseh vw-jih, seatih, audiih ganc novih dizlih iz tovarne. Marsikdo se pa sploh ne zavzame da se mu to dogaja, tudi če močno pohodiš in takoj spustiš premzo ne bo šla globoko...

No takole - tole temo z lahkoto zapremo, ker je jasno, da je z zavornim sistemom vse v najlepšem redu. S pomočjo senzorjev in računalnika je sistemu popolnoma jasno kako mora delovati. Podobno kot pri sistemu BAS tudi pri novih vozilih s pomočjo tipal računalnik zazna želje in potrebe voznika. Razno razni kvazimehaniki, ki se ne izpopolnjujejo in zato ne sledijo novitetam, ne hodijo na specializacije in jih je na splošno povozil razvoj, v največji meri kvasijo traparije, njihovo znanje pa se je končalo pri fičku, v najboljšem primeru 101. Samo do pravega mojstra sem moral stopiti, pa mi je v celoti skoraj narisal celoten zavorni sistem, z dejstvi pa prepričal tudi dva "mehanika", ki sta bila z mano. Ja, treba je iti v korak s časom, da te fičko ne povozi.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če sep 07, 2017 4:10 pm

No potem sem imel prav, da računalnik "gleda" (oz. zavorni sistem) ali se kolesa premikajo ali ne, in na podlagi tega se spreminja občutek na zavorni pedalki.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 08, 2017 9:19 am

No,torej...pooblaščenci so ti govorili da je to OK, nepooblaščenci so ti govorili,da to ni OK, zdej je pa spet neki majster zinu,da pa je ok in zdej dejansko je vse ok? :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Pe sep 08, 2017 9:49 am

Dej risbo nalepi tukaj, ker nas vse zanima, na kakšen način je lahko normalno, da gre pedal v poden.

RAKRANA
Nov uporabnik

Napisal/-a RAKRANA Pe sep 08, 2017 3:28 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No,torej...pooblaščenci so ti govorili da je to OK, nepooblaščenci so ti govorili,da to ni OK, zdej je pa spet neki majster zinu,da pa je ok in zdej dejansko je vse ok? :D

Jap, tudi mehanik iz servisne mreže Kia je bil v zmoti. Normalno, če imaš mehanika na izobraževanju, je strošek, če ga imaš v delavnici pa denar. Tako to je, na žalost.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe sep 08, 2017 8:44 pm

Mehanika imaš na izobraževanju. Plačuješ ta izobraževanja potem ti pa da odpoved gre na svoje ali pa celo konkurenci in kaj imaš od tega
Lp

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 So sep 09, 2017 1:51 am

Bedarija da ni večje, pa da se gredo kaj takega pri Kiji :roll: . Stojim na semaforju in naslonim nogo na stopalko ravno dovolj, da avto miruje, ko se ona pogrezne in stegnem nogo kot crknjen konj? Resno? Stopalka zavore mora biti trda, da imaš občutek, ne pa nek umeten občutek ko je vedno drugačen, glede na to ali stojiš ali voziš. Še več elektronike in to okoli zavor, da bo le crknil sistem in bo stopalka samo dol padla kot voznik v jarek :bow .

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So sep 09, 2017 7:25 pm

Da se vam da tiščat bremzo na semaforju. Obstaja ročna.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne sep 10, 2017 9:53 am

RAKRANA je napisal/-a:...........da je z zavornim sistemom vse v najlepšem redu

ni v redu....pedalka ne sme v poden - ti je @FAN odgovoril zakaj gre počasi v poden....
A misliš, da je Kia izjema? Torej pri njih gre v poden, pri ostalih znamkah ne....

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne sep 10, 2017 10:50 am

Po moje da avtor teme pretirava, ne verjamem da gre stopalka ČISTO DO PODNA, po moje gre nekje do sredine ko avto stoji, ko pa se premika pa je bolj trda. Tako si jaz razlagam.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če sep 14, 2017 1:55 pm

No,na francoskem dixiju megane 3, starem dve leti, je isto...pedal se ustavi kak cm ali dva do podna. Drugače pa bremze delajo b.p. (vsaj nekaj kar deluje b.p.)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov