Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nejc1
Poznavalec foruma

Re: Akumulator vprašanje

Napisal/-a nejc1 Sr jan 03, 2018 10:40 pm

Na vsakem tudi 6,7 let starem polotu, golfu itd. se lahko vpiše 10 mestna koda akumulatorja (z original testerjem lahko tudi izbiraš med več različnimi kapacitetami Ah in lahko daš tudi original močnejši akumulator in ga vpišeš), dela se to ponavadi če ima avto start/stop, če je klasika zelo redko...

Pa nimajo vsi avtomobili s start/stopom AGM akumulatorje, marsikateri ima EFB, ki je malo cenejša zadeva...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jan 04, 2018 12:17 am

Te kode se vpisujejo za namen evidentiranja menjave in podatkov o vozilu. Kako bi pa akumulator imel noter kakšno vezje ali CanBus podatke pa je bluzenje. Serviser priklopi tester in pogleda, koliko je star akumulator. Za primerjavo, na domačem Opeljnu so na servisu hoteli 330€ za original akumulator, pa še naj bi bil s popustom. Sem ga sam menjal za socialno ceno 80€, pa nikoli nobenih problemov. Akumulator je pasivni element in na podlagi napetosti se spreminja tok polnjenja, itak pa se napetost blokira na nekih 14,4V, po segretju alternatorja pa gre na ene 13,7V. Če imate težave z vžigom, se najprej pregledajo minus kabli, ponavadi sta dva. Obrusi se naležna mesta na šasiji in menjalniku ali motorju. Za S&S tipe pa so predpisane amperske ure in zagonski tok. Za moje pojme se dela škoda na štarterju in mi to ni všeč, še posebej ko vem, kakšna je to težava za dostop in vzdrževanje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 04, 2018 7:33 am

Na mojemu exide akumulatorju ki poganja TSI z S&S sistemom piše: 12V 59Ah 320A

Emp1
Nov uporabnik

Napisal/-a Emp1 Če jan 04, 2018 7:52 am

Verjetno je razlika med bencinom in dieslom?
Danes popoldan če si bom vzel čas bom šel po novo baterijo in fertik.. Upam da je slaba hehe

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Če jan 04, 2018 12:48 pm

No tako je meni z tem energizerovim akumolatorjem že večkrat vnaprej na radio izpisalo LOW BATERY
pa sem mislo da ima radio kako svoje napajanje ker je avto normalno vžgau. a pol čež neki časa pa je to izpisalo vsak dan ko sem vjutro štarto akumolator. Pa so mi testirali akumolator in je biu dober. Prav tako so dali avto na računalnik in ni bilo napak.

Zato če v moj avto sodi 60Ah akumolator jaz pa mam not 45 pol je to lahko ena in edina razlika.

a če pa v moj avto sodi 45Ah in kupim sedaj 60Ah pa lahko samo škodo naredim?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če jan 04, 2018 1:01 pm

Detekcija voltaže je na končnem uporabniku. Kljub temu, da kaže low baterry, mu nič ne fali. To je padec napetosti preko kablov do končnega uporabnika. Tudi meni RadarDetector Cobra kaže low batery, pa nikdar ni težav. (74Ah). Dokler korektno vžiga je OK.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 04, 2018 1:10 pm

Nobenega padca napetosti ni na kablih. Vsaj na tistih par metrih dolžine ne razen če je kdo spreminjal kvadraturo žice. Padec moči (če je dober aku) bo kvečjemu na spojih tam kjer je privijačeno ali je kabelj čevelj že razrahlan in je slab stik.
Problem nastane, ko obremeniš aku recimo zagon avtomobila takrat je važno koliko pade napetost in če gre pod določeno mejo elektronika zazna in napiše low battery.
Če napiše low battery in ni videti nobene napake še ne pomeni, da je ni in vsakič ko to izpiše dobi elektronika po riti, ker ne mara prevelikih padcev napetosti
Lp

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Če jan 04, 2018 3:30 pm

Evo ker sem biu v dilemi sem pisal direkt na veleprodajo v LJ na porsche in si mi preverili zadevo. Zato če bo mogoče kdaj potreboval to informacijo mu bo mogoče koristna

Spoštovani,

V vaše vozilo gre 44AH akumulator

Imamo ga na zalogi

Cena: 83,16 eur

https://ibb.co/jkaShG

Sedaj cena je res velika. Za kero znamko akumolatorja gre pa nevem. :D

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če jan 04, 2018 5:24 pm

jaz sem pred 3 tedni za avto staršev dobil za 46€: 44Ah/360A zagonski tok. vsak ima 2 leti garancije....

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Če jan 04, 2018 10:21 pm

ravno ta cena mi je smešna. za tak mali akumolator tolko denarja... ampak naj omenim da prvi akumolator je delo 6 let. pa je biu original. energizer pa 1 leto. za 39 evrov.

tak da neka fora je. malo denarja malo muzike je že rek...

a določeni mi vsi svetujejo naj vzamem 60 Ah. češ da bom na boljšem... nevem kaj naj storim

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jan 04, 2018 10:30 pm

Reklamiraj tega energizerja...

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Pe jan 05, 2018 10:53 am

Pa imaš sploh prostor za 60ah? Vem da 44 so ponavadi res majhni akumulatorčki, medtem ko je 60ah že par cm večji.

Emp1
Nov uporabnik

Napisal/-a Emp1 Pe jan 05, 2018 11:50 am

Zdravo

nikakor mi ni šlo v račun da bi dal not akumulator z manjšo zagonsko močjo kot je v originalu. Pa sem se peljal na euroton, kupil toplo. 75ah(če se ne motim) in 750 zagonske moči. Upam in trkam da bo trajala vsaj toliko kot original ;)

lpP

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 05, 2018 12:08 pm

Toliko kot original oz. prva vgradnja ziher ne bo trajalo, ker akumulatorji za prvo vgradnjo so drugače narejeni. Tudi če na pooblaščenem servisu kupš vizuelno enak akumulator ni enak tistemu v prvovgradnji.

Emp1
Nov uporabnik

Napisal/-a Emp1 Pe jan 05, 2018 12:30 pm

Pa vsaj 3/4 torej cca 7 let :) Vžge pa isto kot prej, sicer danes ni tako mraz, torej čakam prvi dan da bo zjutraj kaj po 0 stopinj.

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Pe jan 05, 2018 1:38 pm

Evo spet ena zanka in jo kar prikažem.

Veleprodaja LJ za porsche mi je posredovala tole
https://image.ibb.co/ez6pwb/unnamed.gif
torej v moj avto gre tak akumolator in tak je biu prvotno tudi not. cena 83,16 evra

Od prodaje nadomestni delov in dodatne oprema sem tudi z LJ prav tako z porscheljubljana dobil pa zdaj tale odgovor
https://ibb.co/fdoGBb
143,73 evre.

za isti akumolator ki sem ga meu original not toliko različna cena...

Ko sem pa poklico v mursko soboto na Posedija tam pa sem mu povedo mojo šasijo in mi je rekel da original akumolator za moj avto stane 79€. spet različna cena :D

ENERGIZERA nemorem več reklamirat ker je stau 39 evrov in sem še isti dan nekje založo-zgubo račun. brez računa pa nemorem nič.

v GMT trgovini pa ko vpišejo mojo šasijo in jim predlaga vedno za moj avto za več različni firm akumolatorja najmašega 56Ah večinoma pa 60Ah in 63Ah. tako da spet tu to zadevo ne razumem :D po moji šasiji bi moglo bit pol 44Ah če je tak original :D ma to je ludo :D

kot je eden napiso sem šeu izmerit moj akumolator ki je not

Dolžina 215
Širina 170
Višina 180

oni 60Ah pa so
Dolzina 242 mm, Sirina 175 mm, Visina 190 mm

tak da mi niti not ne grejo drugi... hvala tistemu ki je to napiso. malce je falilo pa bi si dodatno delo naredo da bi kupo varto 60Ah pol pa spet bi mogo nazaj nest :D

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe jan 05, 2018 2:03 pm

Nočem delati reklame, jaz sem pred 7 leti tam kupil 45Ah Bosh-a, in še vedno dela, pričakujem da bo kmalu šel v franže.
Kupil sem pa ga pa tukaj: http://www.top-start.com/

Zdaj ne vem kakšne ima cene tam, vprašaj ga, ti ga tudi zmontira brezplačno, starega tudi imeri, ga da v reciklažo.

Mogoče ti ga tudi v računalnik vpiše, če je to potrebno...

edit: tole sem našel na hitro, sam ne vem glede dimenzij: https://www.avtomarkovic.si/izdelek/009 ... h-s4-bosch
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

witboy007
Nov uporabnik

Napisal/-a witboy007 Pe jan 05, 2018 3:17 pm

Sem šeu na pooblaščenega. Torej do posedija.

Za moj avto sta dva original akumolatorja. Eden 135e drugi 76e

Sem vprašo razliko. In je reko da oni drazji ima 20 vec zagonske moci. Ampak crkneta oba dva in ni to tak velika razlika za moj avto. Pa sem vzeu onega za 76 in mi dau še 8 evrov popusta. Tak da to je to. In dve leti garancije. In sploh ne rabim racuna. Ker me ima v racunalniku.

Me pa sedaj zanima ce bo potrebno v racunalniku kaj nastavljat?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe jan 05, 2018 3:25 pm

Ja kaj bi neki neki vpisal? Edino, da vpiše serijsko števiko in tip akumulatorja za evidenco čez par let.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe jan 05, 2018 6:54 pm

witboy007 je napisal/-a:Evo spet ena zanka in jo kar prikažem.

Veleprodaja LJ za porsche mi je posredovala tole
https://image.ibb.co/ez6pwb/unnamed.gif
torej v moj avto gre tak akumolator in tak je biu prvotno tudi not. cena 83,16 evra

Od prodaje nadomestni delov in dodatne oprema sem tudi z LJ prav tako z porscheljubljana dobil pa zdaj tale odgovor
https://ibb.co/fdoGBb
143,73 evre.

za isti akumolator ki sem ga meu original not toliko različna cena...

Ko sem pa poklico v mursko soboto na Posedija tam pa sem mu povedo mojo šasijo in mi je rekel da original akumolator za moj avto stane 79€. spet različna cena :D

ENERGIZERA nemorem več reklamirat ker je stau 39 evrov in sem še isti dan nekje založo-zgubo račun. brez računa pa nemorem nič.

v GMT trgovini pa ko vpišejo mojo šasijo in jim predlaga vedno za moj avto za več različni firm akumolatorja najmašega 56Ah večinoma pa 60Ah in 63Ah. tako da spet tu to zadevo ne razumem :D po moji šasiji bi moglo bit pol 44Ah če je tak original :D ma to je ludo :D

kot je eden napiso sem šeu izmerit moj akumolator ki je not

Dolžina 215
Širina 170
Višina 180

oni 60Ah pa so
Dolzina 242 mm, Sirina 175 mm, Visina 190 mm

tak da mi niti not ne grejo drugi... hvala tistemu ki je to napiso. malce je falilo pa bi si dodatno delo naredo da bi kupo varto 60Ah pol pa spet bi mogo nazaj nest :D

Ima različne luknje za pritrditev in bi pasal tudi 242mm sigurno...Obstajajo pa tudi 215mm(oz. mislim da je to 207mm) z 60Ah, višina je pa lahko ali 175 ali 190... Glede toliko različnih cen. Ta dražja varjanta je prvogradnja, ta druga je Economy akumulator (mislim da EXIDE), prva varjanta se vgrajuje večinoma samo če se menja pod garancijo avtomobila... No, važno da si zdaj zrihtal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov