v dci gre veliko olja (mislim da cca 6 L), tako da komot premosti tisti liter porabe ob min do max...
emozul je napisal/-a:Tistega, ki ga daje notri pooblaščenec. Že tistega pokuri več kot en liter. V mojem primeru je to shell, ultra profesional 0w30.
Pa a misliš, da ne znamo brat specifikacije, da bi dali napačno olje notri. Preveri tudi na škoda forumu, kjer veliko ljudi pizdi zaradi porabe olja.
void je napisal/-a:ja ko se olje segreje na 100 stopinj rata iz 4.6L natanko 6L olja
tovarniško podane cifre so ponavadi malenkost pod maksimumom. in če natočiš do maksimuma teh par dcl več ne bo motor zato šu v maloro.
Da sploh ne govorim kolikokrat sem videl ganc nove avte, ki so imeli natankano olje kr konkretno čez maksimum direkt iz fabrike, pa še zmeraj vsi vozijo.
sicer pa če bi kdaj videl rastavljen spodnji del motorja, bi ti blo jasno zakaj nekaj dcl ne igra vloge. igram pa vlogo dva, tri litra preveč.
emozul je napisal/-a:Kakorkoli obrnete, tdi-ji velikim žre olje in ne v malih količinah. Tolerance pri pooblaščenih so velike, zato te tam odženejo. Res se mi zdi, da delajo vsakič slabše tdi-je. Samo upam, da so sedaj uspeli popraviti težave, in ni samo stanje tehnike.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov