Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So jul 03, 2004 9:20 am

Templar je napisal/-a:Pri SDI je treba vedet da je to dizel v svoji napreprostejši obliki- na kratko je fejst za cajtom. Bre turbine ali intercoolerja. Se mi pa zdi da se ti če nisi star 60 in slabo vidiš da raje kaj bolj poskočnega...

Pri 2000km na mesec pa se ti še ne splača met dizla ker boš po mojih izračunih rabu okoli 6 let da boš pokril razliko v ceni avta in bencina...

Od kje tebi ta izračun :P ?

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So jul 03, 2004 10:37 am

Fina alternativa SDIju je tudi navaden 1.4. Pri takem načinu in količini vožnje, kot jo imajo tipični SDIjevi uporabniki, razlike v porabi niti ni tako veliko, jo je pa toliko več pri nakupu.

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M So jul 03, 2004 11:01 am

Jzt ti svetujem da si kupiš TDI-ja.Jzt ga mam zdj že par mesecev in sicer 90 konjskega pa mi niti malo ni žal da sm ga vzel.Ima dosti navora,pospeski so tudi supr,naslednje leto ga mislim čipat na 115 ali več KM.Poraba je pa tm,kolega ma istega 90 KM čipanega na 115 pa se vozi iz Kranja v Lj v službo pa je naredil tudi že 1000 km,ampak normalne vožnje,tko da mislim da je TDI boljša varianta kot SDI,kot pravjo SDI nikamor ne gre,slišal pa sm že tudi da žre bolje kot TDI,ampak odločitev je še vedno tvoja. :D

frza
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frza So jul 03, 2004 11:24 am

Jst bom pa takole reku....izjave kot so, da so sdiji za časom in podobne so povsem odveč, sej vw dizelski motorji s turbino dosegajo kar visoke cene....sdi je na trgu, da bi pač ostal golf dizel dostopen širšemu krogu kupcev in ne zaradi tega ker bi bila to neka zastarela tehnologija :? ....treba je vedet, da vsi vozniki ne pogrešajo moči avtomobila, vsaj kokr sem jst vidu v prodajnih salonih se folk odloča samo med dizlom ali bencinarjem....o moči jih sploh večina ne razmišlja....pa o neki penzionistični vožnji mislm, da tut ni treba govort, ker za normalno vožnjo je sdi več kot primeren!

Če uživaš v hitri vožnji in v prehitevanju potem bi ti pa tut jst priporačal tdija :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jul 03, 2004 2:01 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:jao kje so tisti cajti ko me je en m****n izivu z SDI jem da dragam proti njemu!

pa nism hotu ,ampak vzraju pa vztraju pa sm!nakoncu je mel 110KM pa fake nalepko!
pa sm ga nesu heheh, pa reku model ej a leti ta moj SDI! :lol: :lol: :lol:

U fack, haha sam tega pa se spomnim ko sem bil v lj :D

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Če jul 08, 2004 9:18 pm

Drgac so pa tut TDI-ji lahko preklet vzdrzlivi. Pri sosolcu doma imajo OCTAVIO COMBI pa ima skoraj 250k km brez okvare na motorju in tudi brez generalke. Je pa res da je avto vožen 95% na dolge proge po avtocestah prii hitrostih med 120 in 150 km/h.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 08, 2004 10:40 pm

Kaksen avto mas pa sedaj ? Zakaj more bit lih Golf ? Za 2 mio dobis C Xantio z vso opremo, tudi usnje, elektricni sedezi, nastavljiva trdota ledvenega dela, ... in 2.0 HDI motorjem, letnik 2001, pa sem mal leps peles k v Golfu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 08, 2004 10:55 pm

Jo, k ti pa crknejo bule za hidravliko, se pa tepeš po glav... :lol:
Drgač se pa strinjam, če ti Golf ni ravno vrhunsko lep, pol poglej mal za drugimi znamkami in dizli...Recimo Seat, če more že bit VAG...je cenejši, al pa Octavia...Predlog pač...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 09, 2004 2:30 am

Samotar je napisal/-a:Kaksen avto mas pa sedaj ? Zakaj more bit lih Golf ? Za 2 mio dobis C Xantio z vso opremo, tudi usnje, elektricni sedezi, nastavljiva trdota ledvenega dela, ... in 2.0 HDI motorjem, letnik 2001, pa sem mal leps peles k v Golfu.

hehe, lol voznja pa je slicna voznji z katro, ko se nagiba ko uf...
Ze BX plava, ZX je ze mal boljse sam useen, tisto kar pa ima hidravliko pa itak, za na easy je, ce pa ma prpeglas v ovinek :? :roll: uf

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jul 09, 2004 1:42 pm

Slide je napisal/-a: al pa Octavia...Predlog pač...
LP

Eeeee dober predlog. Samo to pa res ej. To je pa res cool avtek, dosti bolj poceni kot navite cene teh j**c od Golfa ( jaz ne vozim VW :mrgreen: ) , razen ce se ti ne gre da bos "in" :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 09, 2004 1:46 pm

Slide je napisal/-a:Jo, k ti pa crknejo bule za hidravliko, se pa tepeš po glav... :lol:
Drgač se pa strinjam, če ti Golf ni ravno vrhunsko lep, pol poglej mal za drugimi znamkami in dizli...Recimo Seat, če more že bit VAG...je cenejši, al pa Octavia...Predlog pač...

LP

Ce redno vzdrzujes hidravliko - saj klimo mors tut, ce hoces da dela kot treba - le-ta prezivi avto. Primer > totalno zgnil GS (al je GA) > hidravlika deluje brez problemov ze skor 25 let.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 09, 2004 1:56 pm

Hotu sm sam povedat, da za dnar ki ga bo odštel za Golfa SDI, po možnosti še brez opreme, lahko kupi kaj cenejšega...ne boš verjel, Golf 2.0 SDI(V) z osnovno opremo košta cca 3,8 miljona, Octavia z boljšim paketom opreme pa 3,9 miljona in 1.9 TDI motorjem z 81kw, Če pa primerjaš cene rabljenih boš pa ugotovu pa podobno zgodbo, torej ista cena (2miljona), s tem da bo v Octaviji živžgal turbo, pa opreme bo tud neprimerno več, pa še mnogo večji avto je...
Haha :P :lol:

Glede Citroena je blo pa mišljen bolj kot joke :wink: , sam vem da zna bit ful drago popravilo če crkne...seveda, če pa vzdržuješ je pa druga zgodba :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

škodilak1234
Nov uporabnik

Re: Golf SDI

Napisal/-a škodilak1234 To nov 09, 2010 4:32 pm

lp
Bom kar u to temo napisal...Vglvnem moj sodelavec je pri golfu 4 SDI odstranil(zbil) ven katalizator in mu gre sedaj veliko bolje kot prej, pospeški so občutljivo boljši...
No zanima me ali je to dobro se vozit brez katalizatorja, se pride čeez tehničnega,...? pa še kej če lahko poveste o tem?
Se opravičujem če sem kaj narobobe napisal-se ne spoznam dosti na to...
hvala
lp, frenk

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To nov 09, 2010 4:38 pm

sdi je včasih nevarn za vožnjo ker tak počasnega še nisem vozu...pa ga vozim vsak dan...res rataš živčn notri...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 09, 2010 6:45 pm

Čez tehničnega ne bo prišel brez katalizatorja, me pa malo čudi da mu ne sveti nobena lučka (za pline) ali pač? Če slučajno policaji posumijo, da
nimaš katalizatorja in te dajo na izredenga (tehnični pregled), boš kar globoko posegel v žep je pa res da je malo možnosti.

Če voziš SDI-ja po AC imaš še recimo dva in nekaj pritljage, ti bo sigurno TDI manj pil nafte na 100km, pa sploh ne morem si predstavljat kaj bo
SDI počel v hrib :huh: Golf SDI ni za babice in detke ampak za prababice in pradetke

škodilak1234
Nov uporabnik

Napisal/-a škodilak1234 To nov 09, 2010 7:00 pm

aja, ja sej je reku sodelavec, da ko ga bo pelov na tehničnega bo dal nazaj katalizator-samo to se zdi neumno da bi vsako leto to gor pa dol dajal..., kaj pa športni katalizatorji?, baje ti nekje v Izoli originalnega ki ga maš gor odprejo pa vsebino zamenjajo-nadgradijo...in pol je kao za 5% več moči, pa za 16% več navora, je to res, pa če ma gdo izkušnje z športnim katalizatorjem??...
lp, frenk

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 09, 2010 7:29 pm

Kolikor vem je tehnični vsake 2 leti. Glede športnega katalizatorja pa ne bi vedel, možno je vse oz nekaj sigurno pridobiš. Najbolje je cel avspuh menjat od turbine (če jo imaš) nazaj do konca z športnimi lonci, katom in večjim fijem cevi, šele takrat pridobiš nekaj na moči in navoru

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To nov 09, 2010 8:47 pm

so ti že ostali vse lepo povedal o SDI, jst sm ga tut ene parkrat vozu (ga je mel dedi) in to res nikamor ne gre!
sm doma mal pred Turjakom in do tja se more it čez Pijavški klanc, če kdo pozna (pijava gorica)...no pomoje bi hitrej laufu gor :D

p.s. še moj dedi ga je zamenju zaradi tega k nikamor ni šel...pa on zelo penzionersko vozi!

some11
Nov uporabnik

Napisal/-a some11 Sr nov 10, 2010 7:05 pm

Heh brez katalizatorja res nebos prišel skozi pomoje. Sem pa enkrat slišal, da kao pri diselih ne merijo emisij zaradi saj ali nekaj takega :) naj pove nekdo, ki pozna to področje. Ker recimo, da tam na tehničnem pohodi mojega diesla in se zakadi črno nevem kaj bo pokazu aparat :)

Sem pa danes tudi jaz vozil tega golfa 4 sdi in lahko povem, da je tole res "nepremičnina". Tisti, ki govorite, da avto lepo potegne res nevem katere avte ste vozili do sedaj. Ko sem se vsedel nazaj v mojega sem dejansko imel občutek, da sem v formuli in ni moj motor čisto nič poseben ( 96kw).
A4 1.9TDI quattro 131ps B6

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr nov 10, 2010 7:26 pm

some11 je napisal/-a:Sem pa enkrat slišal, da kao pri diselih ne merijo emisij zaradi saj ali nekaj takega :)

Glede tega ti znam povedati, da s jih letos merili na našem MB 814, letnik '85 in pol milijona prevoženih. Naju je bilo z očetom kar malo strah kaj bo, ker hladen kadi tako da moraš stran bežat. In kljub še prvim šobam, za DPF še takrat slišali niso, mu je izmeril "0,09" nevemčesa. Je rekel da bi to naj ustrezalo celo Euro 5 motorju danes. :shock: :mrgreen:
Tako da očitno merijo vse.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov