killah bee je napisal/-a:kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju
mitja320 je napisal/-a:killah bee je napisal/-a:kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju
Sem ti že razložil, kako delujejo dročniki.
Vprašaj na pooblaščenem servisu, če lahko pogledajo v Renaultova navodila, kako se prezrači dročnike, čeprav dvomim, da si bo kateri od njih vzel čas za tako stvar. Mogoče bo samo nehalo po nekem času, da prepiha prejšnje olje ven iz dročnikov.
Nu-NRG je napisal/-a:mitja320 je napisal/-a:killah bee je napisal/-a:kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju
Sem ti že razložil, kako delujejo dročniki.
Vprašaj na pooblaščenem servisu, če lahko pogledajo v Renaultova navodila, kako se prezrači dročnike, čeprav dvomim, da si bo kateri od njih vzel čas za tako stvar. Mogoče bo samo nehalo po nekem času, da prepiha prejšnje olje ven iz dročnikov.
Po tem ko ti ugasnes motor, in ga pustis da se ohladi. Dvignes pokrov glave odmontiras gredi .. je odrocnik skoraj suh. Samo tisto povrhno olje katero skoraj da more bit. Drgac bi bil ob samem uzigu direkt pleh na pleh. Tko da verjemi, da vse olje dol stece.
Lp, Klemen
pubi2cv je napisal/-a:Klenkanje je pogosto posledica napačno nastavljenega predvžiga....Zmes ti vžge prehitro ali pa prepozno.....posledica je klenkanje. Daj nastavit predvži torej. Olje nima ravno kaj dosti pri tem.......
killah bee je napisal/-a:problema z ponovno menjavo olja nisem rešil
notri sem dal elf competition sti 10W-40![]()
![]()
koji k.![]()
pred prvo menjavo se to ni dogajalo, grem kupit olje da ga zamenam in
hopsa , zamenjam in tk tk tk tk tk tk tk
kva
no grem po drug bolj gost olje in spet tk tk tk tk tk tk
mislm kva ne , pred prvo menjavo je bil olje istih karakteristik kot zdaj pred drugo, pa nč ne pomaga![]()
kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju
i don t get it , sem pa ful![]()
any idea![]()
btw: kaj mi še predlagate( kaka menjava dročnikov, kje se jih najugodneje dobi , pri kerem mehankarju u LJ naj bi to delal,kaj še potegne to za sabo![]()
čim več nasvetov bi bilo dobrodošlih![]()
hvala
_Jerry_ je napisal/-a:killah bee je napisal/-a:problema z ponovno menjavo olja nisem rešil
notri sem dal elf competition sti 10W-40![]()
![]()
koji k.![]()
pred prvo menjavo se to ni dogajalo, grem kupit olje da ga zamenam in
hopsa , zamenjam in tk tk tk tk tk tk tk
kva
no grem po drug bolj gost olje in spet tk tk tk tk tk tk
mislm kva ne , pred prvo menjavo je bil olje istih karakteristik kot zdaj pred drugo, pa nč ne pomaga![]()
kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju
i don t get it , sem pa ful![]()
any idea![]()
btw: kaj mi še predlagate( kaka menjava dročnikov, kje se jih najugodneje dobi , pri kerem mehankarju u LJ naj bi to delal,kaj še potegne to za sabo![]()
čim več nasvetov bi bilo dobrodošlih![]()
hvala
Imas dve varijanti. Prva je popravilo, ki ne bo ravno poceni, druga pa je, da prodas avto. Avto lahko spet prodas na dva nacina. Prvi je, da kupcu posteno poves za okvaro (sicer bo pa itak sam slisal) in primerno spustis ceno, drugi (manj posten) pa je, da vlijes v motor dodatek za povecanje viskoznosti olja, ki ga dobis v vsaki trgovini z avtomaterialom in je namenjen prav za taksne primere. Drocniki se po tistem skoraj ne bodo vec slisali, ima pa pregosto olje druge, nic kaj koristne vplive na motor, tako da trajna resitev to ni. Naslednjemu lastniku se bo potem zgodilo isto kot tebi -ko bo zamenjal olje, mu bo zacelo ropotatKoliko casa pa imas avto in ali si kdaj prej ze zamenjal olje? Zna bit, da si je kdo tebe privoscil na ta nacin...
![]()
Ce sprasujes, kako je to mogoce... Kakrsnokoli olje je ze bilo prej v motorju, je imelo vecjo viskoznost kot ti dve, ki si jih nalil sedaj, ni pa tudi izkljuceno, da je bil v motorju kaksen dodatek (MotorUp, Slick 50 ali kaj podobnega), ki se je zdaj spral in nima vec ucinka...
pubi2cv je napisal/-a:Moj nasvet: Pelji avto najprej k mehaniku, da ti pove kaj sploh je narobe ! Če prav razumem....itak noben ni prepričan kaj se pravzaprav sliši. Najprej preveri za kaj gre, vprašaj za stroške popravila in se potem odloči kaj ti je storiti. Jaz bi naredil tako......škoda denarja za aditive in nevemkaj....mogoče to sploh ni tisto kar rabiš....
torstorm je napisal/-a:kaj,klenka ti?jaz sem mislil da se ti čuje izpod pokrova ventilov.Probaj dati notri 98oktanski bencin.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov