Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po avg 30, 2004 12:41 pm

Daj not ELF (competition), Za te starejše 16V motorje je bolje polsintetično olje. enako je bilo pri meni na Xantiji 2.0 16V so mi priporočali total 7000 (polsintetično) no jaz sem not vlival Elf (competition)....

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To avg 31, 2004 7:24 am

problema z ponovno menjavo olja nisem rešil
notri sem dal elf competition sti 10W-40 :shock: :evil:

koji k. :roll:

pred prvo menjavo se to ni dogajalo, grem kupit olje da ga zamenam in
hopsa , zamenjam in tk tk tk tk tk tk tk

kva

no grem po drug bolj gost olje in spet tk tk tk tk tk tk

mislm kva ne , pred prvo menjavo je bil olje istih karakteristik kot zdaj pred drugo, pa nč ne pomaga :shock:

kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju

i don t get it , sem pa ful :evil:

any idea :idea:

btw: kaj mi še predlagate( kaka menjava dročnikov, kje se jih najugodneje dobi , pri kerem mehankarju u LJ naj bi to delal,kaj še potegne to za sabo :roll:

čim več nasvetov bi bilo dobrodošlih :wink:

hvala :?
Slika

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 To avg 31, 2004 1:00 pm

killah bee je napisal/-a:kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju

Sem ti že razložil, kako delujejo dročniki.

Vprašaj na pooblaščenem servisu, če lahko pogledajo v Renaultova navodila, kako se prezrači dročnike, čeprav dvomim, da si bo kateri od njih vzel čas za tako stvar. Mogoče bo samo nehalo po nekem času, da prepiha prejšnje olje ven iz dročnikov.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To avg 31, 2004 7:49 pm

mitja320 je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju

Vprašaj na pooblaščenem servisu, če lahko pogledajo v Renaultova navodila, kako se prezrači dročnike, čeprav dvomim, da si bo kateri od njih vzel čas za tako stvar. Mogoče bo samo nehalo po nekem času, da prepiha prejšnje olje ven iz dročnikov.

Po tem ko ti ugasnes motor, in ga pustis da se ohladi. Dvignes pokrov glave odmontiras gredi .. je odrocnik skoraj suh. Samo tisto povrhno olje katero skoraj da more bit. Drgac bi bil ob samem uzigu direkt pleh na pleh. Tko da verjemi, da vse olje dol stece.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To avg 31, 2004 8:04 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
mitja320 je napisal/-a:

Po tem ko ti ugasnes motor, in ga pustis da se ohladi. Dvignes pokrov glave odmontiras gredi .. je odrocnik skoraj suh. Samo tisto povrhno olje katero skoraj da more bit. Drgac bi bil ob samem uzigu direkt pleh na pleh. Tko da verjemi, da vse olje dol stece.

Lp, Klemen

Pri hladnem vzigu za delcek sekunde tudi je "pleh na pleh", ceprav se z ostalim, kar si napisal, strinjam :wink:

pusko
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a pusko Sr sep 01, 2004 7:00 am

Mene pa zanima, ali obstaja se kaksna druga viskoznost mineralnega olja kot 15w-40?
Ker mislim v mojem starem avtu se naprej uporabljati mineralca, bi bilo dobro (ker bo zima) prvo stevilko spustiti na vsaj 10w, ce ne 5w.
Hvala!

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Sr sep 01, 2004 10:11 am

Klenkanje je pogosto posledica napačno nastavljenega predvžiga....Zmes ti vžge prehitro ali pa prepozno.....posledica je klenkanje. Daj nastavit predvži torej. Olje nima ravno kaj dosti pri tem.......
pubi

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr sep 01, 2004 10:45 am

pubi2cv je napisal/-a:Klenkanje je pogosto posledica napačno nastavljenega predvžiga....Zmes ti vžge prehitro ali pa prepozno.....posledica je klenkanje. Daj nastavit predvži torej. Olje nima ravno kaj dosti pri tem.......

Res je! Klenkanje je izraz, ki je v strojnistvu rezerviran za cisto poseben pojav, ki si ga dobro opisal. Ropotanje drocnikov torej NI KLENKANJE! Sem mislil ze jaz opozorit na to, pa sem pozabil :roll: Hvala za popravek 8)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr sep 01, 2004 2:15 pm

killah bee je napisal/-a:problema z ponovno menjavo olja nisem rešil

kva

mislm kva ne , pred prvo menjavo je bil olje istih karakteristik kot zdaj pred drugo, pa nč ne pomaga :shock:

btw: kaj mi še predlagate( kaka menjava dročnikov, kje se jih najugodneje dobi , pri kerem mehankarju u LJ naj bi to delal,kaj še potegne to za sabo :roll:

Imas dve varijanti. Prva je popravilo, ki ne bo ravno poceni, druga pa je, da prodas avto. Avto lahko spet prodas na dva nacina. Prvi je, da kupcu posteno poves za okvaro (sicer bo pa itak sam slisal) in primerno spustis ceno, drugi (manj posten) pa je, da vlijes v motor dodatek za povecanje viskoznosti olja, ki ga dobis v vsaki trgovini z avtomaterialom in je namenjen prav za taksne primere. Drocniki se po tistem skoraj ne bodo vec slisali, ima pa pregosto olje druge, nic kaj koristne vplive na motor, tako da trajna resitev to ni. Naslednjemu lastniku se bo potem zgodilo isto kot tebi -ko bo zamenjal olje, mu bo zacelo ropotat :roll: Koliko casa pa imas avto in ali si kdaj prej ze zamenjal olje? Zna bit, da si je kdo tebe privoscil na ta nacin... :?:

Ce sprasujes, kako je to mogoce... Kakrsnokoli olje je ze bilo prej v motorju, je imelo vecjo viskoznost kot ti dve, ki si jih nalil sedaj, ni pa tudi izkljuceno, da je bil v motorju kaksen dodatek (MotorUp, Slick 50 ali kaj podobnega), ki se je zdaj spral in nima vec ucinka... :wink:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Sr sep 01, 2004 8:29 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:problema z ponovno menjavo olja nisem rešil

kva

Imas dve varijanti. Prva je popravilo, ki ne bo ravno poceni, druga pa je, da prodas avto. Avto lahko spet prodas na dva nacina. Prvi je, da kupcu posteno poves za okvaro (sicer bo pa itak sam slisal) in primerno spustis ceno, drugi (manj posten) pa je, da vlijes v motor dodatek za povecanje viskoznosti olja, ki ga dobis v vsaki trgovini z avtomaterialom in je namenjen prav za taksne primere. Drocniki se po tistem skoraj ne bodo vec slisali, ima pa pregosto olje druge, nic kaj koristne vplive na motor, tako da trajna resitev to ni. Naslednjemu lastniku se bo potem zgodilo isto kot tebi -ko bo zamenjal olje, mu bo zacelo ropotat :roll: Koliko casa pa imas avto in ali si kdaj prej ze zamenjal olje? Zna bit, da si je kdo tebe privoscil na ta nacin... :?:

Ce sprasujes, kako je to mogoce... Kakrsnokoli olje je ze bilo prej v motorju, je imelo vecjo viskoznost kot ti dve, ki si jih nalil sedaj, ni pa tudi izkljuceno, da je bil v motorju kaksen dodatek (MotorUp, Slick 50 ali kaj podobnega), ki se je zdaj spral in nima vec ucinka... :wink:

1.avto imam kake 2 mesca in sem ga kupil od kolega ki je rabil denar, on je imel avto kake 3 mesce, tako da pomoje niti on ni vedel v kakem stanju je motor in zato ne krivim njega

2. avta ne mislim prodajat,ker mi je prirasel k srcu, in ga bom že popedenal,tako kot je treba,da bo v top kondišn :lol: , seveda bo to terjal nekaj časa živcev in denarja,ki ga zdaj glih ni na pretek

3.probal bom najti neko zasilno kratkotrajno rešitev(kak dodatek) da bo nekaj denarja prikapljalo v žep , pol pa zrihtat zadevo(vem da bo to drago :? )

zanima me a se lahko v takem stanju avta peljem na šiht in nazaj :roll:
Slika

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr sep 01, 2004 10:22 pm

kaj,klenka ti?jaz sem mislil da se ti čuje izpod pokrova ventilov.Probaj dati notri 98oktanski bencin.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Če sep 02, 2004 6:31 am

slišijo se dročniki, ne vem kaj ima kle 98 oktanc,

probal bom dat nek aditiv ki se doda v olje, je pa prov kao za hidravlične ventile, da se kao mal porihta zadeva, vsaj upam da bo tako :? ,in da bo pol uredu :D
Slika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če sep 02, 2004 7:27 am

Moj nasvet: Pelji avto najprej k mehaniku, da ti pove kaj sploh je narobe ! Če prav razumem....itak noben ni prepričan kaj se pravzaprav sliši. Najprej preveri za kaj gre, vprašaj za stroške popravila in se potem odloči kaj ti je storiti. Jaz bi naredil tako......škoda denarja za aditive in nevemkaj....mogoče to sploh ni tisto kar rabiš.... :!:
pubi

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Če sep 02, 2004 8:42 am

najboljše je tako ja

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Če sep 02, 2004 8:49 am

torstorm je napisal/-a:najboljše je tako ja

:roll: :?: :?: :?:
Slika

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Če sep 02, 2004 9:11 am

killah bee je napisal/-a:
torstorm je napisal/-a:najboljše je tako ja

:roll: :?: :?: :?:

...glede na 1 izjavo vise : Pelji avto k mehaniku!

LP
kennman

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če sep 02, 2004 12:14 pm

pubi2cv je napisal/-a:Moj nasvet: Pelji avto najprej k mehaniku, da ti pove kaj sploh je narobe ! Če prav razumem....itak noben ni prepričan kaj se pravzaprav sliši. Najprej preveri za kaj gre, vprašaj za stroške popravila in se potem odloči kaj ti je storiti. Jaz bi naredil tako......škoda denarja za aditive in nevemkaj....mogoče to sploh ni tisto kar rabiš.... :!:

hmmmm ne, ene par tukaj nas je 100%, da so dročniki

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če sep 02, 2004 12:25 pm

Dobro bi pa bilo, če bi izvedel, kako olje točijo drugi v ta motor. Možno je, da so bili dročniki tihi zaradi kakega dodatka in so res že odslužili svoje. Že to, da je bil v avtu Proton pove dosti o prejšnjem lastniku.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če sep 02, 2004 3:41 pm

torstorm je napisal/-a:kaj,klenka ti?jaz sem mislil da se ti čuje izpod pokrova ventilov.Probaj dati notri 98oktanski bencin.

Preden dajes kakrsnekoli nasvete, dobro preberi vse poste! :roll: Tu ne gre za klenkanje (to pisem ze drugic!), ampak za ropot drocnikov! Kako vem? Zato, ker se mu je ropot pojavil po menjavi olja, kar je TIPICNO za drocnike. Z napacnimi nasveti ne koristis, ampak naredis samo zmedo.

Killah bee: zdaj sem preprican, da si je tebe in tvojega prijatelja privoscil tisti, ki je njemu prodal avto! Noter je dodal aditiv in ga po hitrem postopku prodal. Glede nadaljnjega ukrepanja pa takole: da bi se ti dodal aditiv, ti ne priporocam. Aditiv olje zgosti in mu zmanjsa mazalne sposobnosti (predvsem pri hladnem zagonu in v visokih vrtljajih, predvidevam), kar ti bo jasno ze na prvi pogled, ko bos odprl piksno in zlil notri vsebino, ki je pri temperaturi okolice gosta kot med! Aditiv (mislim, da je narejen na osnovi teflona) se sicer prime na stene delov v motorju in ublazi udarce, vendar si lahko mislis, da taksen nacin delovanja za motor niti slucajno ni normalen in da bo slej ko prej nekje nastala skoda! Obcutek imam, da je se najvec moznosti za to pozimi, ko se bo zaradi nizje temperature snov se bolj zgostila in bo nekaj casa po zagonu pretakanje olja z dodatkom po motorju bistveno otezeno. Izkusenj s tem sicer nimam, ampak si jih tudi ne zelim dobiti :( Tudi jaz ti priporocam cimprejsnji obisk pri mehaniku, ce pa ze bos nalil tisto svinjarijo noter, pa vozi pocasi in se pred zimo popravi zadevo tako, kot je treba :wink:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Če sep 02, 2004 6:13 pm

no zadeva je taka:

ja slišjo se dročniki(mislim da en ali dva-ne vsi),
po posvetu z mehanikom sem oz. je dal notri,neko snov-adetiv,ki naj bi malo spucali dročnike,če je slučajno kaj zapacano, seveda snov ni gosta kot med,
je pa namenjena prav za hidravlične ventile,
zdaj moram počakati oz. prevoziti okol 500km, in po tem se bo videlo kako stvar stoji :roll:

BTW: en dročnik stane 6700SIT :?

tko da lahko spet nadaljujete debato :lol:

svetujte,se da kje dobiti ceneje materjal in blablabla :roll:
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov