Mate je napisal/-a:Najprej prosnja, Nejko17, dej prosim uporabljaj navadne Vje in ne dvojnih. Hvala.
Da ne bom odpiral nove teme, samo vprasanje glede porabe olja. Na palici za merit olje so v tistem obmocju, kjer bi morala biti gladina olja take pikce, v kovini (al da se olje bolj prime gor, al da se lazje vidi kolk ga je) v dolzini kaksen centimeter. Kolk olja manjka, ce se gladina spremeni za priblizno pol teh "pikic" oz. kaksnega pol centimetra? Avto je pa Golf IV 1.6 in ma 114kkm olje pa od 57kkm naprej mislim da Aral Basic Tronic. Zanimivo je predvsem to, da pred kaksnimi 20kkm ni popil niti kaplice olja, pred servisom pa je manjkalo kaksne 4mm olja. Je mozen vzrok zato obcasno tiscanje po ac (ki ga je vedno vecops: ) med 160 in 200, po obratih nekje od 5k pa do 6,2k. Vsaj mudil se mi je z morja
Se tole... kaksne so lahko "poskodbe" ce je olja prevec?
Hvala.
monti je napisal/-a:ZA Felicije 1.3 je značilno da pijejo olje. Moj fotr je tud mel tako ČEHO. res da je mela cca 140 k KM sam je popila več olja k pa moj prejsnji traktorcek, ki je mel x kilometrov.
Tud pr nas je bla masina suha......sam popila je pa nenormalno olja........
pol je pa se katalizator crknu.....smo se pozanimali za popravilo....je fotra skorej kap zadela......so je kar prodal.
nebivedu je napisal/-a:Če ne gre drugače naj proba z oljem selenia 20W50 - men po tem olju avto ne spije niti deci olja na 1000, pa se je prej pri zanič olju lahko zgodil, da je spil tut po liter na 1000km.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov