Nixxon je napisal/-a:soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP
Problem je v tem, ker ko gre lambda, zaradi napačnih vrednosti, ki jih odčitava, lahko kmalu zatem gre še katalizator.
Sam 76kkm pa že pade na testu. Čudno, res.
feto je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP
Problem je v tem, ker ko gre lambda, zaradi napačnih vrednosti, ki jih odčitava, lahko kmalu zatem gre še katalizator.
Tisti gospod na tehničnem pravi da ponavadi pri 60000 crkne sonda,da je še dolg časa zdržal.
Ne moreš verjet!!!
VECTRA 2.0 je napisal/-a:jah, katalizator kupiš univerzalen ( okol 30 jurjev ), za lambdo je najbolj, če maš kkšnga kolega da prklop na tester, da se vid če je res zanič; glede garancije pa tole, če te bo kej potolažilo stric je kupil nov avto ( ne bom delu reklame za nikogar ), in sicer turbodizl. res da je delal veliko km z njim in par dni pred iztekom garancije, je začela turbina čudno pet; parkrat je šel na servis, kjer so mu nabasali, da je to normalno za te km in nič naj ne bi bilo narobe; no par dni po izteku avto ni šel več kot 60 km/h - razlog crknjena turbina - na servisu se mu je odpel, tulu je na mehankarje k zver; ampak fantje se niso dal, k sreči je vztrajal in šel do direktorja in lastnika firme v Trbovlje, s seboj je vzel tudi tiste liste s servisov, kjer je pisalo, da je že pred iztekom garancije parkrat bil na servisu in prijavljal, da nekaj z avtom ni v redu. no na koncu je vseeno moral plačati polovico ( 300 jurjev! ), polovico pa su mu priznali pod garancijo. sej veš avto je narejen, da čimprej crkne, novejši ko je slabše je.
zupi13 je napisal/-a:feto je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP
Tisti gospod na tehničnem pravi da ponavadi pri 60000 crkne sonda,da je še dolg časa zdržal.
Ne moreš verjet!!!
tist "gospod" nima pojma!
feto je napisal/-a:zupi13 je napisal/-a:feto je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP
Ne moreš verjet!!!
tist "gospod" nima pojma!
Se strinjam!
Mislim pa da zdaj nimajo veliko dela na tehničnem in se veliko bolj posvečajo avtomobilu in preveč komplicirajo.
Preveč časa imajo!
feto je napisal/-a:sim je napisal/-a:feto je napisal/-a:Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.
Vse je v redu, samo ispušni plini niso.Pravijo da ima takšne pline kot da ne bi imel katalizatora. NEMOGOČE!!!!!
Na servisu je bil 4 dni nazaj(četrtek).
Serviser pove da pline pri rednih servisih ne kontrolirajo!!???!?!?!?!?!?!
Ja sem pa mislil,če naredim vse redne servise da imam brezhiben avto.Budala!!!
Če imam srečo, je sonda za zamenjati(50.000sit),če nimam srečo pa je katalizator
(cena:pitaj boga).Avto je star 3 leta in dva dni.Garancija je pa tri leta.
DVA DNI SEM ZAMUUUUUUUUUDIL!!!!!!!
A se to samo meni lahko zgodi? [/b]
Da te mogoče mal potolažim(ali pa tudi ne)...na golfu z enakim motorjem letnik 99 pri 65000km redno vzdržvanem je men šla mašina z menjalnikom vred v 3 pm...
p.s. in ja kilometri so resnični!
Jaz sem o tem motorju bral samo pozitivne ocene,tako da ne verjamem da bo tako hudo.Drugač pa merkam avto in ga skoraj nikoli ne navijam v visoke obrate,mogoče enkrat na teden da se malo prepiha.
sim je napisal/-a:feto je napisal/-a:sim je napisal/-a:feto je napisal/-a:Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.
Vse je v redu, samo ispušni plini niso.Pravijo da ima takšne pline kot da ne bi imel katalizatora. NEMOGOČE!!!!!
Na servisu je bil 4 dni nazaj(četrtek).
Serviser pove da pline pri rednih servisih ne kontrolirajo!!???!?!?!?!?!?!
Ja sem pa mislil,če naredim vse redne servise da imam brezhiben avto.Budala!!!
Če imam srečo, je sonda za zamenjati(50.000sit),če nimam srečo pa je katalizator
(cena:pitaj boga).Avto je star 3 leta in dva dni.Garancija je pa tri leta.
DVA DNI SEM ZAMUUUUUUUUUDIL!!!!!!!
A se to samo meni lahko zgodi? [/b]
Da te mogoče mal potolažim(ali pa tudi ne)...na golfu z enakim motorjem letnik 99 pri 65000km redno vzdržvanem je men šla mašina z menjalnikom vred v 3 pm...
Jaz sem o tem motorju bral samo pozitivne ocene,tako da ne verjamem da bo tako hudo.Drugač pa merkam avto in ga skoraj nikoli ne navijam v visoke obrate,mogoče enkrat na teden da se malo prepiha.
Sej jst tut mislim da ne bo tako hudo...sem samo tko to reku da ti povem da se lahko še kej hujšega zgodi kot se je tebi![]()
drugače pa btw. serviser ki mi je menjal motor je rekel da ni prvi primer ko je bil motor menjan...
VECTRA 2.0 je napisal/-a: sej veš avto je narejen, da čimprej crkne, novejši ko je slabše je.
sim je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Torej si kupil neoriginalno sondo, al kako? Dej mal več povej, ker jest tud razmišljam da bi preventivno zamenjal.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov