Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 To sep 28, 2004 9:33 am

jah, katalizator kupiš univerzalen ( okol 30 jurjev ), za lambdo je najbolj, če maš kkšnga kolega da prklop na tester, da se vid če je res zanič; glede garancije pa tole, če te bo kej potolažilo stric je kupil nov avto ( ne bom delu reklame za nikogar ), in sicer turbodizl. res da je delal veliko km z njim in par dni pred iztekom garancije, je začela turbina čudno pet; parkrat je šel na servis, kjer so mu nabasali, da je to normalno za te km in nič naj ne bi bilo narobe; no par dni po izteku avto ni šel več kot 60 km/h - razlog crknjena turbina - na servisu se mu je odpel, tulu je na mehankarje k zver; ampak fantje se niso dal, k sreči je vztrajal in šel do direktorja in lastnika firme v Trbovlje, s seboj je vzel tudi tiste liste s servisov, kjer je pisalo, da je že pred iztekom garancije parkrat bil na servisu in prijavljal, da nekaj z avtom ni v redu. no na koncu je vseeno moral plačati polovico ( 300 jurjev! ), polovico pa su mu priznali pod garancijo. sej veš avto je narejen, da čimprej crkne, novejši ko je slabše je.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:38 am

Nixxon je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP

Problem je v tem, ker ko gre lambda, zaradi napačnih vrednosti, ki jih odčitava, lahko kmalu zatem gre še katalizator.

Sam 76kkm pa že pade na testu. Čudno, res. :?

Tisti gospod na tehničnem pravi da ponavadi pri 60000 crkne sonda,da je še dolg časa zdržal.
Ne moreš verjet!!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To sep 28, 2004 9:42 am

feto je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP

Problem je v tem, ker ko gre lambda, zaradi napačnih vrednosti, ki jih odčitava, lahko kmalu zatem gre še katalizator.

Tisti gospod na tehničnem pravi da ponavadi pri 60000 crkne sonda,da je še dolg časa zdržal.
Ne moreš verjet!!!

tist "gospod" nima pojma!
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:44 am

VECTRA 2.0 je napisal/-a:jah, katalizator kupiš univerzalen ( okol 30 jurjev ), za lambdo je najbolj, če maš kkšnga kolega da prklop na tester, da se vid če je res zanič; glede garancije pa tole, če te bo kej potolažilo stric je kupil nov avto ( ne bom delu reklame za nikogar ), in sicer turbodizl. res da je delal veliko km z njim in par dni pred iztekom garancije, je začela turbina čudno pet; parkrat je šel na servis, kjer so mu nabasali, da je to normalno za te km in nič naj ne bi bilo narobe; no par dni po izteku avto ni šel več kot 60 km/h - razlog crknjena turbina - na servisu se mu je odpel, tulu je na mehankarje k zver; ampak fantje se niso dal, k sreči je vztrajal in šel do direktorja in lastnika firme v Trbovlje, s seboj je vzel tudi tiste liste s servisov, kjer je pisalo, da je že pred iztekom garancije parkrat bil na servisu in prijavljal, da nekaj z avtom ni v redu. no na koncu je vseeno moral plačati polovico ( 300 jurjev! ), polovico pa su mu priznali pod garancijo. sej veš avto je narejen, da čimprej crkne, novejši ko je slabše je.

Čez eno uro grem na servis me pa prav zanima če mi bojo kaj priznali garancijo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To sep 28, 2004 9:46 am

si kdaj natoču osvinčen bencin???
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:48 am

zupi13 je napisal/-a:
feto je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Ne moreš verjet!!!

Se strinjam!
Mislim pa da zdaj nimajo veliko dela na tehničnem in se veliko bolj posvečajo avtomobilu in preveč komplicirajo.
Preveč časa imajo!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:51 am

zupi13 je napisal/-a:si kdaj natoču osvinčen bencin???

Jaz ne,mogoče se je pa žena kdaj zmotila.Samo ne verjamem ker mislim da so tiste cevi različne velikosti.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To sep 28, 2004 9:53 am

feto je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:
feto je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Ne moreš verjet!!!

Se strinjam!
Mislim pa da zdaj nimajo veliko dela na tehničnem in se veliko bolj posvečajo avtomobilu in preveč komplicirajo.
Preveč časa imajo!

pri nas so v roku enga leta odprl dva nova centra za tehnične preglede, in nimajo več tolko dela, sam se mi zdi, da če je avto ql, se ne vtikujejo preveč vanj. od punce sm pelu avto kaka dva meseca nazaj ta T.P., pa ni blo nobenih pripomb, tudi iskal niso napak (sj jih ni blo, no vsaj vdnih ne), bomo vidl naslednji teden, ko pelem laguno na pregled. javim...
Slika

sim
Novinec

Kraj: LJ

Re: To ni res!!! Golf IV-prvi tenični pregled

Napisal/-a sim To sep 28, 2004 11:51 am

feto je napisal/-a:
sim je napisal/-a:
feto je napisal/-a:Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.
Vse je v redu, samo ispušni plini niso.Pravijo da ima takšne pline kot da ne bi imel katalizatora. NEMOGOČE!!!!!
Na servisu je bil 4 dni nazaj(četrtek).
Serviser pove da pline pri rednih servisih ne kontrolirajo!!???!?!?!?!?!?!
Ja sem pa mislil,če naredim vse redne servise da imam brezhiben avto.Budala!!!
Če imam srečo, je sonda za zamenjati(50.000sit),če nimam srečo pa je katalizator
(cena:pitaj boga).Avto je star 3 leta in dva dni.Garancija je pa tri leta.
DVA DNI SEM ZAMUUUUUUUUUDIL!!!!!!!

A se to samo meni lahko zgodi? [/b]

Da te mogoče mal potolažim(ali pa tudi ne)...na golfu z enakim motorjem letnik 99 pri 65000km redno vzdržvanem je men šla mašina z menjalnikom vred v 3 pm...
p.s. in ja kilometri so resnični!

Jaz sem o tem motorju bral samo pozitivne ocene,tako da ne verjamem da bo tako hudo.Drugač pa merkam avto in ga skoraj nikoli ne navijam v visoke obrate,mogoče enkrat na teden da se malo prepiha.

Sej jst tut mislim da ne bo tako hudo...sem samo tko to reku da ti povem da se lahko še kej hujšega zgodi kot se je tebi :wink:
drugače pa btw. serviser ki mi je menjal motor je rekel da ni prvi primer ko je bil motor menjan...

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To sep 28, 2004 1:11 pm

ne verjamem da bi pri teh km kar šel katalizator in lambda :?:
Dobro ogrej motor in tudi nažgi, če je treba in pojdi k nekomu drugemu na meritev.
Sicer pa je mogoča kakšna druga napaka...
Če ne bo druge rešitve, kupi ponaredek lamde ali katalizatorja (original vidiš, da ni nič boljši).
Da se malo pohvalim: Nissan Almera 1,4 , l. 96, 196.000 km, meritev kot pri novem avtu. :D

georges
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a georges To sep 28, 2004 1:24 pm

No moj sodelavec ma enga kolega, ki se mu je pr 50.000km sesul katalizator sam on je mel 1999 letnik pa tut 1.4 mašina sam on je takoj opazil da neki ne štima ker se mu je avspuh čisto zapacal in ni nikamor vlekel.
No jaz sem pri svoji Vectri spomladi brez problema naredil tehnični s 115.000km izpuh je bil 0.03 dovoljeno je pa 0.3.
A mašina požre kaj olja? To je bil v dostih primerih tut problem da se je pol katalizator zjebal.

georges
Novinec

Napisal/-a georges To sep 28, 2004 1:27 pm

sim je napisal/-a:
feto je napisal/-a:
sim je napisal/-a:
feto je napisal/-a:Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.
Vse je v redu, samo ispušni plini niso.Pravijo da ima takšne pline kot da ne bi imel katalizatora. NEMOGOČE!!!!!
Na servisu je bil 4 dni nazaj(četrtek).
Serviser pove da pline pri rednih servisih ne kontrolirajo!!???!?!?!?!?!?!
Ja sem pa mislil,če naredim vse redne servise da imam brezhiben avto.Budala!!!
Če imam srečo, je sonda za zamenjati(50.000sit),če nimam srečo pa je katalizator
(cena:pitaj boga).Avto je star 3 leta in dva dni.Garancija je pa tri leta.
DVA DNI SEM ZAMUUUUUUUUUDIL!!!!!!!

A se to samo meni lahko zgodi? [/b]

Da te mogoče mal potolažim(ali pa tudi ne)...na golfu z enakim motorjem letnik 99 pri 65000km redno vzdržvanem je men šla mašina z menjalnikom vred v 3 pm...

Jaz sem o tem motorju bral samo pozitivne ocene,tako da ne verjamem da bo tako hudo.Drugač pa merkam avto in ga skoraj nikoli ne navijam v visoke obrate,mogoče enkrat na teden da se malo prepiha.

Sej jst tut mislim da ne bo tako hudo...sem samo tko to reku da ti povem da se lahko še kej hujšega zgodi kot se je tebi :wink:
drugače pa btw. serviser ki mi je menjal motor je rekel da ni prvi primer ko je bil motor menjan...

Hmmmm....poznam dva človeka ki sta mogla nardit tamali generalni na tem motorju pri okoli 90.000km ker sošli tefloni pa batni obročki. Na servisuso jim rekli da nista edini primer, priznali niso nobene garancije.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 8:25 pm

Mater,same "lepe" stvari pišete,ja sem čist v k....,saj res,a bo kdo kupil Golfa redno vzdrževan,vsi servisi narejeni...naprej pa poznate..$&#&(%$)(&&(/?/((=(*?
Danes sem bil pri Paulus-u in so fantje uredili zadevo.
Vse pohvale gospodu Paulusu,brez kompliciranja je upošteval 50% popust.
Zamenjali so sondo in sem takoj šel nazaj na tehnični.Vse je bilo v redu.
Katalizator je v redu,nekaj časa je rabil da je prišel k sebi od svinjarije.Mehanik je potem ko je zamenjal sondo šel na vožnjo in ga je dobrih 20 minut orang prepihal,šele potem so podatki bili dobri.Vse skupaj je trajal dobro uro.Cena:28.000sit
Škoda da ne znam še sliko pokazat da bi videli ta košček kabla ki stane 50.000
Saj res,a mi kdo pove kako sliko prilepiš in kako citiraš samo del besedila? Prosim!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr sep 29, 2004 6:33 am

Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 29, 2004 7:28 am

Torej si kupil neoriginalno sondo, al kako? Dej mal več povej, ker jest tud razmišljam da bi preventivno zamenjal.
Slika

georges
Novinec

Napisal/-a georges Sr sep 29, 2004 1:08 pm

No lepo da si uštimal zadevo :) . A se ni avto nič čudno obnašal al pa kej da bi vedel da neki ne štima?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr sep 29, 2004 10:02 pm

Jest sm sicer pristas VW in Audija, samo kokr sm slisu tale 1.4 16v motor ni glih vredu. Pa tud je, po mojem mnenju presvoh za tak avto. Men so pri Golfu IV 1.6 letnik 1998 z 114kkm namerili izpusne pline: une skodljive stvari 0, lambda je bla pa 1.29, kar je tik pod mejo. Kaj je bil razlog za tako visoko lambda vrednost ne vem... sedaj bom pa avto zal prodal, ker sem mel eno nezgodo so mi ocenili totalko... in bi bil prevec v zgubi, ce bi sel popravljat.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr sep 29, 2004 10:04 pm

VECTRA 2.0 je napisal/-a: sej veš avto je narejen, da čimprej crkne, novejši ko je slabše je.

Tocno tako! 8)

Jaz vozim v glavnem BMWje, pa sem s 325i, letnik 91, 360.000 km (na stevcu, v resnici pa samo Bog ve :P ) naredil tehnicnega BP, ravno tako s 730i, letnik 93, 400.000 km -sem samo :shock: , ko mi je mehanik povedal, da imam se ORIGINALNI katalizator :D

Zdaj vsaj vem, zakaj stane nov originalen KAT za 730 cez 300.000 SIT... :wink:

Po drugi strani sem pa ze slisal, da so tudi dve leti star BMW vrgli zaradi izpuha :( Globalizacija je :-:o ...

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules Če sep 30, 2004 7:09 pm

sim je napisal/-a:

ja pa baje tud pr teh crkavajo šponarji ,
, ne vem pa če je to res , ker še nobenega nism videl !!
za menjalnik pa ne vem ,!!
Pr golfih 1.4 16v so pa tud problem batni obroočki !!
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne okt 03, 2004 9:34 pm

Nixxon je napisal/-a:Torej si kupil neoriginalno sondo, al kako? Dej mal več povej, ker jest tud razmišljam da bi preventivno zamenjal.

Sonda je orginalna!Pri pooblaščenom servisu sem bil,močno dvomim da bi si upali dati neorginalan del pa še zraven sem bil ko so delali.
Drugač pa WV ima 3 leta garancijo na določene dele ki prehitro odpovejo in takrat priznajo ponavadi določen procent (30%,50%,70% odvisno kaj odpove) stroškov,če je avto redno servisiran pri pooblaščenih servisih.
To kar sem povedal ni nujno da je točno v celoti,tako sem jaz razumel politiko WV.
Je pa res da so zelo skrivnostni če ih prašaš za konkretan odgovor glede takšnih popustov.Po moje da se vsak posebej(serviser) lahko odloči kako bo naredil-saj jaz sem dobil tak vtis.
Sem pa že 10 let v družbi z Golfom.
Da bi pokrili stroške prenventivne zamenjave,to pa ne verjamem.
Je pa res da zaradi pokvarjene sonde odpove še katalizator(200.000sit).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov