VECTRA 2.0 je napisal/-a:bom poskusil to z varovalko in odklopil abs, da vidim, če je res, sicer kar govoriš ima svoj smisel, ampak moram poskusiti, da bom verjel ker nikakor ne gre skupaj z mojo kmečko logiko in izkušnjami in ni mi jasno: če senzor zazna, da hoče kolo blokirati in spusti zavoro in spet zagrabi in spet spusti... a ni logično, da stem podaljšuje zavorno pot?
VECTRA 2.0 je napisal/-a:bom poskusil to z varovalko in odklopil abs, da vidim, če je res, sicer kar govoriš ima svoj smisel, ampak moram poskusiti, da bom verjel ker nikakor ne gre skupaj z mojo kmečko logiko in izkušnjami in ni mi jasno: če senzor zazna, da hoče kolo blokirati in spusti zavoro in spet zagrabi in spet spusti... a ni logično, da stem podaljšuje zavorno pot?
MIKIMOUS je napisal/-a:VECTRA 2.0 je napisal/-a:bom poskusil to z varovalko in odklopil abs, da vidim, če je res, sicer kar govoriš ima svoj smisel, ampak moram poskusiti, da bom verjel ker nikakor ne gre skupaj z mojo kmečko logiko in izkušnjami in ni mi jasno: če senzor zazna, da hoče kolo blokirati in spusti zavoro in spet zagrabi in spet spusti... a ni logično, da stem podaljšuje zavorno pot?
Kaj bi pa mogu sistem delat, držat gumo. Sistem toliko popusti zavoro da se kolesa zopet zavrtijo in ne spusti čist. Če bi pa bil brez ABS bi pa itak podalšu zavorno pot. ABS dela takrat ko vozniki paničarjo in pohodijo stopalko do konca in sunkovito, če ne pa ABS lepo spi.
lublancan je napisal/-a:ko spelješ na semaforju, kdaj hitrej spelješ?
ko se kolesa vrtijo v prazno al takrat ko so tik pred tem da se zavrtijo v prazno?
isto pr abs: če ga ni ti kolesa blokirajo in avto se ustavi zaradi trenja gum
pri abs pa se kolesa vrtijo in bremze res bremzajo in se auto zato ustavi hitreje
poleg tega imaš kontrolo nad vozilom in lahko zavijaš ter se tako izogneš trku
test je enostaven, rabte auto brez abs
peljite se na neko cesto bl na samem, s konstantno hitrostjo, prviš prtisnte bremzo do konca
drugič pritisnte in spuste pa spet prtisnte bremzo...
rezultati so očitni
abs je dober tud zato ker ponavad v kritičnih trenutkih pritisnemo in držimo bremzo, pri tem nas lahko odnes + zavorna pot je daljša (če ga nimamo)
Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov