Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Če okt 28, 2004 8:57 pm

Ja jst sm kupu zimske 14 col 175 (ene avstrijske) pa se dobr držijo - brez pripomb in so boljše kt najcenejše zimske navadne. Res pa so mal hrupne in pozna se mal na porabi sam to pa zato k so pač zimske in z novim profilom, glede obrabe pa sporočim čez eno leto!
Slika Punto ELX

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe okt 29, 2004 5:40 pm

odlično...bom pa še jz mal sodeloval...zimske mam obnovlene pa so ql(no ja na reno 5 se tak ne more kej velik zgodit zarad hitrosti) :D

mam pa drug problem,pred slabeimi tremi mesci sm si kupu komplet lite felge+gume,zj pa...moj stil vožnje ni glih ekonomičn ne za gume ne za kesl,pa se mi dozdeva da bi že počas pasale nove gume gor,sm iskal pa iskal,pa nikjer najdu dimenzije 175/60(šestdeset:))/13

kdo ve ki bi se kej dal to dobit?

hvala!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe okt 29, 2004 6:42 pm

Damjan19 je napisal/-a:odlično...bom pa še jz mal sodeloval...zimske mam obnovlene pa so ql(no ja na reno 5 se tak ne more kej velik zgodit zarad hitrosti) :D

mam pa drug problem,pred slabeimi tremi mesci sm si kupu komplet lite felge+gume,zj pa...moj stil vožnje ni glih ekonomičn ne za gume ne za kesl,pa se mi dozdeva da bi že počas pasale nove gume gor,sm iskal pa iskal,pa nikjer najdu dimenzije 175/60(šestdeset:))/13

hvala!

Mam jaz iste dimenzije na yugotu.
Se dobijo, sam je pa redka dimenzija.
Mas toyo caa 12k, semperit 11k (mam jaz pa so proti pricakovanju na ceno zakon), 17k bridgestone

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Pe okt 29, 2004 6:53 pm

Damjan19 je napisal/-a:odlično...bom pa še jz mal sodeloval...zimske mam obnovlene pa so ql(no ja na reno 5 se tak ne more kej velik zgodit zarad hitrosti) :D

Čaki ti mal z hitrostjo pa R5. Tele nalite gume začnejo pr 130 že dobr trest avto! Kukr pa vem petka je stroj. Fiveka mi je letela 185 po ravnem to ka jo mam pa zdej pa pač mal več! :twisted:
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 So okt 30, 2004 7:45 pm

Turbobitch je napisal/-a:

Čaki ti mal z hitrostjo pa R5. Tele nalite gume začnejo pr 130 že dobr trest avto! Kukr pa vem petka je stroj. Fiveka mi je letela 185 po ravnem to ka jo mam pa zdej pa pač mal več! :twisted:

ma po mojem si imel slabe gume...meni ni cisto nic treslo :?
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic So okt 30, 2004 8:03 pm

Meni tudi ni nič treslo. Mogoče ti je kaka utež dol padla. Idi si še enkrat centrirat.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne okt 31, 2004 2:11 am

nima kaj da trese, pol pa pac niso ble gume krive

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne okt 31, 2004 6:22 am

monster_d je napisal/-a:nima kaj da trese, pol pa pac niso ble gume krive

O pa še kak so lahk gume krive..... Men na letnih avtek trese, vleče ga u levo (optika narjena) glasne so.... sicer res da so semperitke 175/70/13 pa stare 3 leta..... sam vseen.
No in vsi so mi govorl da mam felne povite, pa da nimam prav centirano pa bla bla.... Ampak lej ga zlomka u četrtek sem dal gor nove zimske gume ( FULDA 165/70/13) in lej ti hudiča..... avtek gre lepo u liniji, nč ne trese nč.....sam zarad gum pa letne nimam nalitih....
Tko da od gum je marsikaj odvisno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne okt 31, 2004 1:04 pm

eni so pac extremisti :lol:

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Ne okt 31, 2004 1:11 pm

jakaracman je napisal/-a:A se tuki govori o nalitih al o obnovljenih gumah? Ker razlika je zelo velika, nalite gume niso niti za na nevozen avto nataknit, obnovljene pa znajo biti za nezahtevnega voznika ki po možnosti še nima denarja za nevemkake zimske gume čisto v redu rešitev.

to je eno in isto, je pa malce lepse ce se rece obnovljene.
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne okt 31, 2004 1:16 pm

ni res
če jih obnovijo, pol bi nej ble pregledane rantgenom, če so žice cele
če pa sam zamenajo tekalno površino, pol pa nč ne gledajo in maš lahka totalno zjebane gume
podpis

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Ne okt 31, 2004 1:20 pm

lublancan je napisal/-a:ni res
če jih obnovijo, pol bi nej ble pregledane rantgenom, če so žice cele
če pa sam zamenajo tekalno površino, pol pa nč ne gledajo in maš lahka totalno zjebane gume

ni res tak nacin obnavljanja je bil vcasih ves kako to poteka gumo olupijo do karkase ali po domace platna in na staro karkaso nalijejo zmes nove gume ter gume ki so jo posztrgali !! vem pa ker sem uvazal surovino to se pravi stare gume edini pogoj je bil da ni bila guma prepiknjena ali razrezana !!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 31, 2004 5:30 pm

A ti razumeš da je razlika? Med NALITO in OBNOVLJENO :?
Nahitro ti je jakracman celo razložil in to se še dela, oboje pač ;)
Si pač uvažal material za obnovljene gume...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Ne okt 31, 2004 6:26 pm

Slide je napisal/-a:A ti razumeš da je razlika? Med NALITO in OBNOVLJENO :?
Nahitro ti je jakracman celo razložil in to se še dela, oboje pač ;)
Si pač uvažal material za obnovljene gume...

LP

ja uvazal sem material za nalite gume in nisem dobavljal samo enemu ampak vec njim in sem stokrat gledal postopek nalivanja oziroma obnavljanja !!! pa ne sam pri nas tudi v tujini ( gledal sem pa pri plankenaverju v st. veitu gume ki pridejo od njih nosijo blagovno znamko blue star) pa se neki kdaj je pa kdo nazadnje videl kako po starem sistemu nalito gumo mislim da jih ze en cas ni mozno kupit ampak se kupijo nalite z starim karkasom !! !!!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne okt 31, 2004 6:33 pm

Damjan19 je napisal/-a:...moj stil vožnje ni glih ekonomičn ne za gume ne za kesl,pa se mi dozdeva da bi že počas pasale nove gume gor,sm iskal pa iskal,pa nikjer najdu dimenzije 175/60(šestdeset:))/13

hvala!

DAMJAN19:Preberi privat mesiđ. Ali pa prečokiraj moj trenutni podpis. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne okt 31, 2004 6:36 pm

fora ni samo v tekalni površini
ko dobijo rabljeno gumo, ne vejo kaj se je z njo dogajal (bremzanje z ročno, vožnja po robnikih...) in je lahko sama zgradba gume - žice, poškodovana
to se vid (ne vse) pod rentgenom
tud neka super tekalna površina ne pomaga, ker je vse ostalo v slabem stanju
druga stvar je starost gume, ker se sami gumi poznajo leta in ni elastična, je bl podobna plasttiki, lahko napokana

že nova guma, ki je stala par let preden je bla montirana prvič je zeeeeeelo slaba, tko da obnovljene tud niso kej posebno kvalitetne

sploh pa razlika med novo in obnovljeno v ceni ni tko velka in se po mojem mnenju splača kupt original
podpis

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po nov 01, 2004 11:20 am

ja,tud men je vlekl avto v desno, pa sm dal nove gume takrat gor,M+S ke,ampak nove pa je blo kul,une obnovljene ko so ble pa prej gor so ble pa po letu dni fuč,pokale so vsepovsod,pa bognedej da bi bil jz kriv

Symon:hvala za ponudbo ampak trenutno...kok nej rečem...v avtu mam zj musko denarnco mam pa bol suho,tak da bojo ti nakupu mogl počakat do marca,zle itak grejo gor zimske pa ne bom še takoj rabu,vseen pa hvala.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 01, 2004 12:29 pm

Spokale so tudi meni po dveh letih... :roll:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe avg 13, 2010 8:06 pm

Kako se ugotovi, da imaš pred očmi nalite gume oz. obnovoljene, kje to piše, kako se to prepozna.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe avg 13, 2010 8:13 pm

tiguan je napisal/-a:Kako se ugotovi, da imaš pred očmi nalite gume oz. obnovoljene, kje to piše, kako se to prepozna.
Laik tega ne ugotovi! Drugače pa so te gume po profilu skoraj enake kor original imajo pa fuuuul čudna imena torej taka ki jih če se le malo spoznaš na gume nisi že slišal npr. Winter Tact, King Miler, Bandag, Rotal JV, itd...
Osebno pravim da je bolje kupiti rabljene kot obnovljene gume. Rabljene lahko dobiš še kar vredu pa poceni nalite pa so vse za en "korenček"pa poceni.
lp.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov