Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če okt 28, 2004 5:08 pm

jasno da joka če pravi da ga ostali tišijo pa spravijo 6.5L skoz on se pa k stara mama vozi pa komaj 7.5 spravi. se pravi če bi ga tiščal do konca bi bil še kak l al pa 1.5l zravn to je pa že razlika
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če okt 28, 2004 5:09 pm

fuel meter je pa tle http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=69

dal sem tiskana vezja delat pa mislim da jih dobim drug teden enkrat, ves material skupaj te pride 1500SIT
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če okt 28, 2004 5:56 pm

lublancan je napisal/-a:dej spucat injektor

drgač pa jst sploh ne vem zakaj jamrate glede cen bencina, če je za vs 12 litrou pr 1.3 al1.5 mašini normalno

tolk kolkr bi dal za 2 tanka bencina vas stane en servis, k bi vam odpravu takšno porabo
kšno štelanje užiga, test lambde, čiščenje injektorjeu, menjava filtra za bencin, pregled pumpe za benz

Lepo povedano. Ker imam podobno težavo ampak bo res možno, da pri mestni porabi več požre. Zadnje čase se je poraba pri mojem 1.1 motorju bližala osmici, danes je pa prišlo do čudeža in sem izračunal, da je poraba samo 5.7 litra na 100km. :D Ampak sem bolj malo vozil po mestih samo relacije. OK pa občasno kakšne kratke relacije.

Ampak 7.8l. :roll: Sedaj pa 5.7 :shock: Več ali manj enaka vožnja. Ni logike!

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Če okt 28, 2004 6:24 pm

Glej jaz sem imel MK1 55S zato sem ti napisal. Meni je pil po mestu 7,5-8l, na relaciji pa cca.6l, enkrat je bilo celo drobiž manj. Kokr sem se pogovarjal z drugimi lastniki je bilo pri njih enako. Tako, da po moje se nimaš kaj sekirat.

Lp!
SlikaSlikaSlika

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če okt 28, 2004 8:19 pm

lenivec je napisal/-a:
mitja320 je napisal/-a:Pred nekaj časa si jamral, da ti avto cuka. Zakaj nisi takrat omenil porabe? Ali si problem s cukanjem rešil?

Jaz bi ugibal, da ja ali zapacan injektor, ali pa oslabljena lambda. Možno je tudi, da je samo kaka vakuumska cevka sneta ali preprerela.

In sedaj predvidevam, da se bo tema zaključila, čez en mesec bo pa: "avto mi ne vžge, kaj bi lahko bilo narobe"

cukal je ker je bla hin vžigalna tuljava, pa ni to tak malo cukal ampak avto kr konkretno ker je delal na 2 cilindrih, to je pa trajalo 1km da sem do doma lepo počasi prišo. drugače pa avto ne cuka in ni cukal nič in sem v tisti temi tut napisal na koncu da je blo to krivo in da je menjano. za porabo pa sem šele zdaj zvedo da ostalim pije 1l majn in sem zato vprašal.

Izgleda, da sem spregledal. Se opravičujem, ampak mi gre na živce, da folk sprašuje, in ko izve možne napake izgine. Pričakuje pa odgovore v smislu: "Zamenjaj tisto varovalko.......natakni nazaj tisto žico, in bo vse v redu"

:oops:

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če okt 28, 2004 9:00 pm

Izrabljene, oziroma napol delujoče lambde tester ne bo zaznal.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če okt 28, 2004 9:20 pm

men je moj clio (1.4, 75 KM) samo enkrat pil 6.8, drugace pa vedno 8 !!! ima pa moja mat tud cliota (1.2 16V, 75 KM) pa ji predvsem z mestno voznjo kuri malenkost pod 7 !!!! je pa res da delam zelo velik kratkih vozenj (10km vsak dan do parkirisca kjer za nekaj ur pustim avto in 10km do doma)!!! take kratke relacije se res zelo poznajo pri porabi!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov