Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Ne nov 07, 2004 7:42 pm

silver golf II je napisal/-a:Loopz- pazi da si nebos kaj naredu :twisted:

bolj me zate skrbi :rofl
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne nov 07, 2004 7:56 pm

poglej kolk so gume stare
zravn oznake dot je ena cira, poglej kaj piše
podpis

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Ne nov 07, 2004 9:08 pm

Bom pogledal starost gume.

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To nov 09, 2004 3:10 pm

Če prav zastopim, ga zanaša in se avto ob zasukih volana nenormalno obnaša.
Kar je opisal, je klasična napaka zadnje špure in po opisu sodeč ti zadnja kolesa spredaj vleče skupaj (leva vleče v desno, desna pa v levo). In ko malo zasučeš volan se avto nagne na nasprotno stran, s čem pa pride do večjega oprijema zunanjega (zadnjega) kolesa, ki postane močnejše in takrat obvelja njegova volja.

Ok, kakorkoli, tisti, ki ti je špuro nastavljal, ni pazil na zadnja kolesa, ampak ti je samo sprednja nastavil.
Clioti imajo namreč zeeeeelo občutljiv zadnji most, ki se zvije tudi ob manjših udarcih in pritiskih (sem imel že 3 primere). Na žalost se ne da nič nastavljat, zato so možnosti dve:
1. zamenjat zadnji most
2. hidravliko in meter v roke in zadevo na silo nastavit - je treba najprej ugotoviti katero kolo stoji narobe, nato pa pravilno našpanati in poravnati kolo...

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo To nov 09, 2004 5:50 pm

Hvala Vam na odgovorih.

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo To nov 09, 2004 6:18 pm

peters kdo ti to stima če smem vprašat a tisti na optiki. K sicer sm že bil na optiki pri svetku v LJ pa je neki šeraufu in mi seveda zaračunal 8.000sit

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo To nov 09, 2004 6:35 pm

Pa kolk bi me stal popravilo????
No pain no gain!!!!
Slika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr nov 10, 2004 7:45 am

Na žalost se serviserji s štimanjem zadnje optike ne ukvarjajo. Če je zjeb***, potem jo je treba nekje privat uštimat (hidravlika - na silo) ali pa zamenjat zadnji most. Ti priporočam slednje (če je seveda napaka na zadnji špuri), ker je zadnjih mostov za Cliote v Salomoncu za cel stolpec. Pazi le, da avto iz katerega jemlješ, ni bil na strehi ali zbit od zadaj, ker takrat najpogosteje dobi tudi zadnja špura.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po nov 15, 2004 11:00 pm

silver golf II je napisal/-a:glej prvi nasvet cliota se na sploh pazi ker so zelo nestabilni sam mam izkusnje ko sm z tri cliote obrnil na streho na ravni cesti, prejsni teden je pa se moj kolega ga obrnu, full majo nestabilen zadnji konc. (cliota nikoli več :ne ) zato previdno z njim v ovinek.

Oprosti, ne mislim pametovat, se najmanj pa zagovarjat Francozov (sem tudi German-car-fan), ampak Cliota sem vozil 5 let in z njim sem v ovinkih pocel take stvari, da bi se plescu stale dlake pokonci... :lol: Clio ima ZELO stabilno podvozje, je pa res, da se mocno nagiba v ovinkih in te to ne sme presenetiti ;) Ce se ustrasis in trznes z volanom, si takoj v grabnu :( Ce je kdo gledal kak film o Zandarjih iz Saint-Tropeza z Louisom DeFunesom v glavni vlogi se je lahko na lastne oci preprical, kako se francozi drzijo ceste... :D

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po nov 15, 2004 11:23 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
silver golf II je napisal/-a:glej prvi nasvet cliota se na sploh pazi ker so zelo nestabilni sam mam izkusnje ko sm z tri cliote obrnil na streho na ravni cesti, prejsni teden je pa se moj kolega ga obrnu, full majo nestabilen zadnji konc. (cliota nikoli več :ne ) zato previdno z njim v ovinek.

Oprosti, ne mislim pametovat, se najmanj pa zagovarjat Francozov (sem tudi German-car-fan), ampak Cliota sem vozil 5 let in z njim sem v ovinkih pocel take stvari, da bi se plescu stale dlake pokonci... :lol: Clio ima ZELO stabilno podvozje, je pa res, da se mocno nagiba v ovinkih in te to ne sme presenetiti ;) Ce se ustrasis in trznes z volanom, si takoj v grabnu :( Ce je kdo gledal kak film o Zandarjih iz Saint-Tropeza z Louisom DeFunesom v glavni vlogi se je lahko na lastne oci preprical, kako se francozi drzijo ceste... :D

jp clio se kar dobro drži, je pa res, da je dokaj mehak avto (francoz) in se nagiba.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov