Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 28, 2004 4:59 am

Iz tega sklepam da ti prime na vrhu..... oz proti vrhu začne grabit.... Ne vem kak ma škodilak al že ma samonastavljivo sklopko al ne ( bo ker drugi povedu) Ampak če prime na vrhu so simptomi da crkuje. Ležaj praviš da ni glasen..... okol škratanja u menjalniku ne bi reku da je tipično s sklopko povezano.... lahko je še kaj druga. Kok sem zasledil ti še ne drsi..... po moje (ne me tepst če ni čist tko) bo ob normalni vožnji zdržala še vsaj minimalno one leto.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

drzni
Nov uporabnik

Kraj: logatec

Napisal/-a drzni Ne nov 28, 2004 1:50 pm

lisko je napisal/-a:Iz tega sklepam da ti prime na vrhu..... oz proti vrhu začne grabit.... Ne vem kak ma škodilak al že ma samonastavljivo sklopko al ne ( bo ker drugi povedu) Ampak če prime na vrhu so simptomi da crkuje. Ležaj praviš da ni glasen..... okol škratanja u menjalniku ne bi reku da je tipično s sklopko povezano.... lahko je še kaj druga. Kok sem zasledil ti še ne drsi..... po moje (ne me tepst če ni čist tko) bo ob normalni vožnji zdržala še vsaj minimalno one leto.

če spelem brez gasa v prvi prestavi se avto zažne premikati po 2,3 hoda.v peti prestavi mi prime bolj na koncu,

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 29, 2004 1:23 pm

Če hočeš poceni pa kakovostno poštimat zadevo, naj ti nekdo vzame sklopko ven, jo daj obnovit k Sinterju - prineseš jo ob 8h zjutraj tja in ob 9h jo dobiš obnovljeno, pa plačaš 6k sit - vsaj tok sm jst za subaru leone plačal. Da ti sklopko en vaški mehanik ven vzame in ti to potem nazaj sestavi ne sme bit dražje od 10k sit, ker je dela točno za eno uro.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po nov 29, 2004 3:10 pm

nebivedu je napisal/-a:Če hočeš poceni pa kakovostno poštimat zadevo, naj ti nekdo vzame sklopko ven, jo daj obnovit k Sinterju - prineseš jo ob 8h zjutraj tja in ob 9h jo dobiš obnovljeno, pa plačaš 6k sit - vsaj tok sm jst za subaru leone plačal. Da ti sklopko en vaški mehanik ven vzame in ti to potem nazaj sestavi ne sme bit dražje od 10k sit, ker je dela točno za eno uro.

se to splača?
koliko pa potem zdrži obnovljena?
sploh nisem vedel, da se da sklopka obnovit...
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 29, 2004 3:47 pm

So imeli na testu sklopki za lado nivo. Ena je bila obnovljena od sinterja in ena original nova - po prvem dnevu offroad so se s sinterjevo obnovljeno še lahko vozili, z originalno pa ne, ker je popustila.
Mislim da je bil ta test predstavitev, da so nekatere obnovljene stvari boljše od novih - pri sinterju to vsekakor velja. (upam, da ni preveč reklame.

Imaš pa možnost dobiti pri sinterju tudi karbonsko sklopko - je malo dražja, zdržala bo pa 3-4X življensko dobo navadne sigurno - večja možnost, da bo šel menjalnik kot pa sklopka.

drzni
Nov uporabnik

Kraj: logatec

Napisal/-a drzni Po nov 29, 2004 10:11 pm

nebivedu je napisal/-a:Če hočeš poceni pa kakovostno poštimat zadevo, naj ti nekdo vzame sklopko ven, jo daj obnovit k Sinterju - prineseš jo ob 8h zjutraj tja in ob 9h jo dobiš obnovljeno, pa plačaš 6k sit - vsaj tok sm jst za subaru leone plačal. Da ti sklopko en vaški mehanik ven vzame in ti to potem nazaj sestavi ne sme bit dražje od 10k sit, ker je dela točno za eno uro.

kje pa je sinters maš telefonsko

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 29, 2004 10:39 pm

Probaj na [url]tis.telekom.si[/url] išči pa SINTER d.o.o.

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po nov 29, 2004 10:43 pm

micek je napisal/-a:moj deda je nekaj cajta nazaj menjal sklopko na favoritki, mislim da je blo kar drago, okoli 70k sit, ni 100%

cenej te pride č menjaš favoritko..
:twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: avto mi bo crknu,kaj naj naredim

Napisal/-a Voith Če dec 02, 2004 5:31 pm

Matej 19d je napisal/-a:imam avto ,ki sem ga pred kratkim peljal pregledat na servis in je reku serviser da imam slabo sklopko.
kok mi bo približno zdržala
kok pride popravil
vozm normalno
prosim za odgovore
ŠKODA FAVORIT

Matej19d je napisal/-a:v drugi prestavi mi spele brez problemov,če imam v peti mi prime skoraj na koncu,šaltanje je minimalno škrtanje,če zategnem ročno in prestavim v prvo se še da avto speljati da vleče,zvoke nima motor prosi m odg.

crknla ti bo tocno cez 328,32km
zato rajs gumico na pedalu zameni, bos bolsi posel naredu.

(nevem a ste res eni taki retardi al se sam delate)

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: avto mi bo crknu,kaj naj naredim

Napisal/-a _Jerry_ Pe dec 03, 2004 10:46 am

Voith je napisal/-a:
Matej 19d je napisal/-a:imam avto ,ki sem ga pred kratkim peljal pregledat na servis in je reku serviser da imam slabo sklopko.
kok mi bo približno zdržala
kok pride popravil
vozm normalno
prosim za odgovore
ŠKODA FAVORIT

Matej19d je napisal/-a:v drugi prestavi mi spele brez problemov,če imam v peti mi prime skoraj na koncu,šaltanje je minimalno škrtanje,če zategnem ročno in prestavim v prvo se še da avto speljati da vleče,zvoke nima motor prosi m odg.

crknla ti bo tocno cez 328,32km
zato rajs gumico na pedalu zameni, bos bolsi posel naredu.

(nevem a ste res eni taki retardi al se sam delate)

Oprosti, tole je pa po mojem skromnem mnenju cisto nepotrebno. Clovek je samo prosil za pomoc, ne da bi pri tem kogarkoli zalil, se delal norca ali pametoval... Ceprav se vidi, da je se mlad in neizkusen, pa se ga zaradi tega se ne mores obsojati. Kolikor vem, se nihce ne rodi pameten. Jaz bi recimo imel prej kaj za povedat cez tiste uporabnike, ki na forumu sprasujejo, kako bi se izmazali, ko so jih dobili pijane za volanom, ali pa tiste, ki se, kljub temu, da se niti niso polnoletni, ze na veliko delajo norca iz drugih, resnejsih uporabnikov in s tem prispevajo k (ne)kvaliteti foruma. Ce se bodo zaradi takih komentarjev mlajsi clani bali postavljati tehnicna vprasanja, bo na tem forumu ostalo le se vsesplosno nakladanje in (v najboljsem primeru) dokazovanje, kdo ima daljsega (mislim spojler :lol: )... Toliko o tem iz moje strani ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 03, 2004 1:40 pm

ne sj je kul ne mislm obsojat ne nc, sam to ni tehnicna fora al pa kj ampak je enostavno neumnost.

je prblizn tko ko bi uprasu nevem recimo kupu sm rablene gume prek oglasnika, kok cajta mi bojo zdrzale?

stupid question = stupid answer. ;)

no pa brez zamere matej19 :P

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe dec 03, 2004 2:49 pm

Pri našem bivšem Nissan Sunnyu je sklopka zdrsovala samo pod polnim plinom, pa smo se potem še vedno vozili s to sklopko eno leto, potem pa avto prodali za novga Nissana.

Če pa je že bolj kritično, se pa zna zgodit da bo kej prej šla. In po Murphju glih ko boš al v tujini al pa se ti bo kam mudilo. :lol:
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov