Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To dec 21, 2004 10:10 pm

moj foter se je tud že zajebu pa je u niwo tanku nafto hehe...
tko d je meu nekje pou pou u rezerwarju...
niwa je pa itak niwa... hwaležna za use kar dobi, pa je še tist pokurla:)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 21, 2004 10:58 pm

Zanimiv tole dvotaktol pa nafta pa dizl.To sem že slišu da folk u nafto mkeša ker baje motor tiše pa lepše laufa.Ampak nikol si tega nism upal naredit.
@Lisko:Kak pa kej potegne?Ma ista pospeške al kej slabš al kej bulš?
LP!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 To dec 21, 2004 11:22 pm

kokpa košta dvotaktol?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 22, 2004 12:21 am

imilet1...... 600 sit pride pol litra in to vlijem na cel tank....

TrijoAdijo..... tud jaz sem slišu že mnogo okol tega. Kolegu je na servisu celo svetoval naj vlije pol litra tega olja poleg..... na BOSH servisu.
Drugač pa..... Al gre bolj al se men zdi..... al je to zarad tega ker sem ga steru ( u drugem topicu napisu). V pospeških je bolši od golfa petka 1.9 SDI ali pa polota 1.0...
Men osebno se zdi da gre mal bolši..... tišji vsekakor ni. Zjutri pri mrzlem vžigu ma edin mičken manjše bleme...... tko da očitn za neki koristi. Je pa tko..... sam z nafto števc komi za komi prileze na 140..... z "dodatkom" pa gre proti 150..... tko da neka razlika je .... ampak pač čist mičkena.
Škodit pa vsekakor ne more..... prej koristi ker maže vse gibajoče dele u bosh pumpi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 22, 2004 2:51 am

se qmi not natanki, je kr opazna razlika, sploh pr dizlih :)

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr dec 22, 2004 3:32 am

Voith je napisal/-a:se qmi not natanki, je kr opazna razlika, sploh pr dizlih :)

lp

Sorry sam glede teh komercijalnih dodatkov me ne bo kdo prepriču..... pa naj bo to ne vem kaj vse.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Sr dec 22, 2004 3:59 am

Qmi ma nasploh dost zadev uredu. Na 40kkm dam notr olje, pa usake tok cajta dodatek k bencinu, ti spuca tank (vodo pa te pizdarije k se scasoma nabere), pa mal benz zbolsa. Pa nej bi se spucal zgorevalni prostor, tega pa glih ne verjamem no... Pa zdej se te QMI zadeve za v benz ne dobi trenutno. A mogoce kdo ve ce jo se kje majo. Pa folk jo je kr kupval se mi zdi...
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

Napisal/-a |jurcek| Sr dec 22, 2004 9:56 am

kaj bi lahko dvotaktolje vlil k benzu v tank? al bi lahko zamašil fergazer,..? ker če bi blo pri bencincu isto kot pri dizlu pol bi bla legenda....pa bomo vsi na foromu vozli z mešanco :) :) :)
Drive as fast as you can and be happy!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr dec 22, 2004 10:08 am

|jurcek| je napisal/-a:kaj bi lahko dvotaktolje vlil k benzu v tank? al bi lahko zamašil fergazer,..? ker če bi blo pri bencincu isto kot pri dizlu pol bi bla legenda....pa bomo vsi na foromu vozli z mešanco :) :) :)

Heheh komot to nardiš..... sam z razliko da ti bo bolj plavo kadil ne boš nardil nič :)
Bencinc pač nima gibajočih se delov ki bi se mazali s pomočjo goriva tko kot ma to narjen dizl :)
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 22, 2004 3:49 pm

|jurcek| je napisal/-a:kaj bi lahko dvotaktolje vlil k benzu v tank? al bi lahko zamašil fergazer,..? ker če bi blo pri bencincu isto kot pri dizlu pol bi bla legenda....pa bomo vsi na foromu vozli z mešanco :) :) :)

te bojo vsi k bojo za tabo fural preklel za 100 let v naprej :D
no ja saj ce si meu wratburgha na mesanco so te vsi preklel svoj cajt :>

@lisko

qmi sploh ni tok komercialn, sj ni nikjer reklame zanga. se reklamira tko da folk folku pove :)

drgac pa qmi ma kr lepo zgodovino, in se crno na belem obnese, oz beri zmanjsa obrabo dokazano za 88% :shock: sam to se kaze predvsem pr mrzli masini predn potegne ole, k takrt najbolj zasmelca cilindr pa bt. je pa zadeva tko narejena da so not teflonski delci ki se na vrocini strdijo, tko da povsod tm kjer je trenje, se nardi mikronski sloj ptfe-ja, k je pa najbol spolzka snov kar smo jih odkril na tem planetu do zdj.

kar se tice pa motor-up a se ga pa izogn na dalec ker tist ma pa menda en bl bedn nacin delovanja, sam to je sam menda, tko sm slisu. mozn pa da mu krivico delam :D

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr dec 22, 2004 4:05 pm

pri bencinarju na wsake toliko natankaš liter ali 2 špirita, in ti weže nase wodo ki je w tanku.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

Napisal/-a |jurcek| Sr dec 22, 2004 6:59 pm

samo kako pa ti pol naredi z mašino če ti naliješ not špirit????
Vem za enega ko je pelal na čisti špirit pa se ni mogo ustavit, ker ga je tak naprej gnalo :) :) :) :)
Drive as fast as you can and be happy!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr dec 22, 2004 7:15 pm

|jurcek| je napisal/-a:Vem za enega ko je pelal na čisti špirit pa se ni mogo ustavit, ker ga je tak naprej gnalo :) :) :) :)

Ta je svetovna izjava no :cry :cry :har
:bonk :bonk

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 22, 2004 8:12 pm

zlabon je napisal/-a:
|jurcek| je napisal/-a:Vem za enega ko je pelal na čisti špirit pa se ni mogo ustavit, ker ga je tak naprej gnalo :) :) :) :)

Ja lahk je svetovna,ampak je resnična,ker pri čistem špiritu pride lahko do samovžiga.To pomen da gorivo ne rab iskre da se vžge ampak je že dovolj kompresija in toplota motorja.Tako sranje sem meu z mopedom ko sem mu v tank nalil 2l mešance in 2l etra.Nisem ga mogu ustavt pa čeprav sem mu kabl od svečke dol uzel.
LP!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr dec 22, 2004 8:15 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
zlabon je napisal/-a:

Ja lahk je svetovna,ampak je resnična,ker pri čistem špiritu pride lahko do samovžiga.To pomen da gorivo ne rab iskre da se vžge ampak je že dovolj kompresija in toplota motorja.Tako sranje sem meu z mopedom ko sem mu v tank nalil 2l mešance in 2l etra.Nisem ga mogu ustavt pa čeprav sem mu kabl od svečke dol uzel.
LP!

Vsak dan kej novga :D
Dobr da vem da se ni s tem za špilat :P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 22, 2004 9:21 pm

lenivec je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
zlabon je napisal/-a:

LP!

hehe pipico bi zapr :D pa bi crknlo

Ah ka ti pa je??V 5. sem zašaltu pa bremze pohodu pa kuplungo spustu...pol je pa crknlo :D :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 23, 2004 5:37 am

Voith je napisal/-a:

te bojo vsi k bojo za tabo fural preklel za 100 let v naprej :D
no ja saj ce si meu wratburgha na mesanco so te vsi preklel svoj cajt :>

@lisko

qmi sploh ni tok komercialn, sj ni nikjer reklame zanga. se reklamira tko da folk folku pove :)

drgac pa qmi ma kr lepo zgodovino, in se crno na belem obnese, oz beri zmanjsa obrabo dokazano za 88% :shock: sam to se kaze predvsem pr mrzli masini predn potegne ole, k takrt najbolj zasmelca cilindr pa bt. je pa zadeva tko narejena da so not teflonski delci ki se na vrocini strdijo, tko da povsod tm kjer je trenje, se nardi mikronski sloj ptfe-ja, k je pa najbol spolzka snov kar smo jih odkril na tem planetu do zdj.

kar se tice pa motor-up a se ga pa izogn na dalec ker tist ma pa menda en bl bedn nacin delovanja, sam to je sam menda, tko sm slisu. mozn pa da mu krivico delam :D

Hja mogoče pa res kdaj probam kaj pa veš.... btw kje pa se dobi zadevo pa kok stane?
Sam sem pa precej skeptičen okol tega...... Lej recimo teflon ok..... ampak se pa oba verjetn strinjama da se teflon ne razteguje z vročino enako kot pa cilindri in bati.... In če se ne razteguje enako..... pol lahk to pomen sam eno.... da se začne luščit s sten cilindrov...... pol maš pa enak učinek kot pa da mi med bate vrgu pesek in gledu kak bo ribalo.....Glede tega sem pa precej skeptičen. Poleg tega je to ali mišljeno ali pa komercijalna fora da mogoč to vliješ not ko je motor že čist na konc pa pač mal zbolša delovanje..... za dolgotrajno uporabo pa se jaz ne bi špilu s tem..... Takrat se mi zdi bolše motor podret vložit neki denarja nardit generalko in se furat spet veselo minimalno vsaj 10 let naprej..... Po moje bolj pametno kot pa kupit nek dodatek če je motor tko al tko po 200km+ ali pa še več zrel za generalno.
Moje načelo pač..... vzdrževat in furat dokler gre....... pol pa al popravilo le tega al pa odpad. 1 ali 0 drugega pr men ne boš najdu..... vmesnega stanja ni...... oki že bluzim ampak upam da si poštekal kaj mislim :)
Slika

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če dec 23, 2004 7:27 am

Če je motor zrel za generalno, ti tudi QMI ne bo pomagal. Pri novem pa se itak ne plača. Primeren za motorje nekje "na sredi" življenske poti....
pubi

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 23, 2004 12:35 pm

en kolega od fotra je zastopnik qmi za slovenijo, sicer ga zdej nc vec ne vidm, sam se je pa ucas dost druzu z fotrom, tko da sm js dobu en zakon qmi anorak pa se ene par scen, ukljucno z neki litri qmi-ja, pa prebrau sm nemal brosur o tem. to je ubistvu mazivo k so ga razvil direkt v nasi, in se uporabla v vesolskih programih, tko da ce mu tok zaupajo, pomoje da se more tud v otto masinah za salo obnest.

zadeva po vlitju garantirano ostane na obrabnih povrsinah 80.000km po tem casu se ta obloga zdrgne dol, ampak nikakor tko da bi se luscla, ampak se obrablja postopoma, in v velik manjsih delcih kot se kovina. sicer pa tud kastrole so oblecene v teflon, pa se pr temperaturnih razlikah nc ne lusc dol.

to luscenje je drgac precej znan predsodek glede tega preparata, ki pa nikakor ne drzi.

qmi-ja se ne sme ulivat v masino ki se ni utecena, ker se pol ne more normalno utect.
je pa priporocljivo to za vsako masino, v vseh starostih, ker edina stvar k z leti zjebe masino je hladen start. pri hladnem startu masina laufa neki cajta brez olja, posledice so znane. je pa tud se en stos, z qmijem se lahko prevozis kr neki kilometrov cist brez olja. preverjeno. pa nej kdo to proba brez qmi ;) :D

je pa razlika k nalijes to zadevo not, po 100km tok obcutna, da so cist usi navduseni k svina, se najvecji skeptiki :)

lih zanc sm delu doma en mini servis na tipo 1.9 td in sm se to zadevo not uliu. sicer je tipatorjeva masina ohranjena u 0 in res lepo pospesuje, sam po qmi tretmanu je obcutno pridobu na navoru v nizjih obratih, seprav v turbo lukni, pa masina je dobila vecji uzitek do vrtenja, pa pr mrzlem zagonu je kr dost mn traktor zdj.

dobi se pa ta zadeva kokr vem na vseh vecjih petrolih, stane pa za masino do 1.5 mislm da okol 5k, do 2.0 pa tm nekje 7k okvirno.

lisko mislm da ce bos probu bos navdusen ;)

ce je pa kksn k res nenormalno dvomi v to kje, nej pa kup kksn str zdelan avto, mu to nalije not, se ravna po navodilih, pol pa vs olje vn pa gas :twisted:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov