Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To dec 07, 2004 4:27 pm

Čist za podatek - pa ne okol govort. Sem šel na tehnični pregled mal firbcat, če lah mal za đabe pline zmerjo an. Sm reku, da pomoje neki katalizator zajebava. No vglavnem - mam dva rorčka in sondo dajo sam v enga. Js sm bil tih, k ne vem kako je to, ampak mislm, da ni prov. Js sm NAREDU. Sicer ni blo čist idealno, ampak v mejah normale.. Faak krneki ;) Dabest sm si mislu. Mam izpisek.

:twisted:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To dec 07, 2004 4:30 pm

wtf? :shock:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To dec 07, 2004 10:04 pm

Stratus_ je napisal/-a:Ja ampak mi vseen ni jasno kako si lahk pršu čez tehničnega s hin katalizatorjem...verjetn, da še ni biu čist hin :?
ja pač tja sm pršu dal v kolono za tehničnga, utakne vse potrbno za mert, ga mal stisne(mogoče je pomagal, da sm s e mogu iz Lj do brezovce prpelat) jst že tko fak nau šlo, ker sm vedu za katalizator. Un pa reče uredu, kr pejte na šalterček, pa se zmente kako pa kaj. Plini so bli čist ql, to je blo kaj vem prbl.2tedna nazaj. Zdj pa že ropota katalizator, tak da... Mogoče je pomagal, da je nova lambda pa svečke pa use...

Bog ga vedi, zdj mam za 1let mer, do 9,12,2005 pol pa naprej :D

Planetek
Nov uporabnik

Napisal/-a Planetek Sr dec 08, 2004 10:51 am

Jaz sem se malo pozanimal za cene:

- zračni filter : 1800 sit
- lambda sonda: 7.100 sit
- katalizator: 27.000 sit
- svečke: 1500 sit

Za ceno dela pa ne vem. Za kolko ti to menjajo na servisu, če dele prineseš svoje?

Kaj pa če želim narediti generalni servis?
- jermeni,
- disk ploščice
- pregled skolpke, ostalih tekočin ...

Imate kakšne izkušnje z Subaru servisi v MB-ju?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 08, 2004 10:59 am

Jst sm imel tehničnega včeraj.
Izpušni plini co2 - 0,22 pri 800 obratih, na skor 20 let starem avtu(1985), brez katalizatorja. Tip na tehničnem je skor dol padu k ni mogu verjet - je še 3X probal isto narest, pa vedno mu je enako pokazalo.

No da vidmo kdo ima še tok, pa če imate katalizator al pa ne.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 08, 2004 11:04 am

Planetek je napisal/-a:Jaz sem se malo pozanimal za cene:

- zračni filter : 1800 sit
- lambda sonda: 7.100 sit
- katalizator: 27.000 sit
- svečke: 1500 sit

Za ceno dela pa ne vem. Za kolko ti to menjajo na servisu, če dele prineseš svoje?

Kaj pa če želim narediti generalni servis?
- jermeni,
- disk ploščice
- pregled skolpke, ostalih tekočin ...

Imate kakšne izkušnje z Subaru servisi v MB-ju?

Servis je najboljši pri interservisu - v Ljubljani - delovna ura je pa 5900 sit. Lahko pa ti to poštima vsak navaden mehanik.

Planetek
Nov uporabnik

Napisal/-a Planetek Sr dec 08, 2004 11:10 am

Tudi meritve opravi? Enkrat mi ni hotel prižgati, pa sem ga peljal k znancu, ki ima svojo delavnico pa fantje niso niti vedli, kje ima moj avto "bencin pumpo".

Je kje kak spodoben avtomehanik v bližini MB, pa da ni preveč drag?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 08, 2004 11:22 am

Planetek je napisal/-a:Tudi meritve opravi? Enkrat mi ni hotel prižgati, pa sem ga peljal k znancu, ki ima svojo delavnico pa fantje niso niti vedli, kje ima moj avto "bencin pumpo".

Je kje kak spodoben avtomehanik v bližini MB, pa da ni preveč drag?

Meritev ne opravi, ampak če imaš vse zamenjano, bi morale biti v mejah normale. Probaj pa enkrat tankat malo boljše gorivo - recimo na agipu.

Drugače pa svečke in zračni filter lahko sam menjaš - olje tudi - pri jermenu se boš mal zaje*baval, ampak ga tut sam lahko zamenjaš. Bremze niso noben bav-bav.
Sklopka če ti ne drsi potem dela. Tekočine pa lahko sam preveriš
- bremz olje
- mašinsko olje
- olje v menjalniku
- hladilna tekočina
Večino na tem avtu lahko sam narediš., pa še poceni bo - skor ne moreš kej zaj*ebat, razen pri zobatem jermenu( bo al pa ne bo vžgal - ventilov pa ne moreš uničit, ker so umaknjeni in se z bati ne morejo pod nobenim pogojem srečat), pa še to če se orenk potrudiš boš vse sam naredil.

Sam na svojem avtu to vse zamenjam v dveh urah
- zamenjam zavorne ploščice + dolitje zavorne tekočine
- zamenjam olje
- zamenjam svečke
- zračni filter
- zobati jermen
Tko da ti bi rabil vsaj 5 ur pa bi vse to zamenjal s tem, da se še učiš - ko bi se pa naučil, bi pa rabil vsaj pol manj.

Uporabniški avatar
Marky
Nov uporabnik

Napisal/-a Marky Sr dec 08, 2004 6:45 pm

Planetek je napisal/-a:Tudi meritve opravi? Enkrat mi ni hotel prižgati, pa sem ga peljal k znancu, ki ima svojo delavnico pa fantje niso niti vedli, kje ima moj avto "bencin pumpo".

Roke stran od takih "mehanikov". :)

Sicer pa se strinjam s predhodniki, da vsi simptomi kažejo nekako na okvaro lambda sonde.
Enako kot original, z razliko, da nosi napis NTK (prva vgradnja) namesto Subaru, dobiš najceneje na naslednji tel. št.: +390481530114 Sprintauto Gorica. Pošljejo tudi po pošti iz Sežane.

Planetek je napisal/-a:Je kje kak spodoben avtomehanik v bližini MB, pa da ni preveč drag?

V Mariboru je za subaruje "zadolžen" Šerbinek. O kakovosti storitev ne vem nič, cene pa gotovo niso prav "študentske". Drugače pa je v Škofji vasi pri Celju bivši uradni Subaru servis Darko Čater. Baje ima kar zmerne cene.

nebivedu je napisal/-a:[Drugače pa svečke in zračni filter lahko sam menjaš - olje tudi - pri jermenu se boš mal zaje*baval, ampak ga tut sam lahko zamenjaš.
Večino na tem avtu lahko sam narediš., pa še poceni bo - skor ne moreš kej zaj*ebat, razen pri zobatem jermenu( bo al pa ne bo vžgal - ventilov pa ne moreš uničit, ker so umaknjeni in se z bati ne morejo pod nobenim pogojem srečat), pa še to če se orenk potrudiš boš vse sam naredil.

Tako je, zamenjaj sam. :D Če boš upošteval naslednja navodila, ga nimaš kaj polomiti.
Predpogoj za tak "podvig" je nekaj kosov orodja in prostor.

http://www.carsoft.ru/avtorepair/SubaruTB/sub_justy_12_tb.html

Lp,

Marky
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov