Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wrhowc
Nov uporabnik

Napisal/-a wrhowc Sr maj 20, 2009 10:13 pm

Živjo!!
Jest sem pa vvčeraj kupil tegale accentka (rabljen) 2003 letnik 1.3l motor. Servis je bil narejen pri 88.000 km sedaj jih ima 91.000 km me pa zanima ali je potrebno menjati jermen in pdobne zadeve ali še nekoliko počakam?

LP!!!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr maj 20, 2009 10:21 pm

Na tvojem mestu bi takoj opravil kar komplet velik servis. Nabavi material in pelji k kakemu popoldancu - ne bi te smel stat več kot 250 eur. Pa se boš lahko brez skrbi vozil....Jermen sicer načeloma lahko zdrži še nadaljnih 90k km, lahko pa ti že pri 92.k gre po gobe. Takrat bo pa servis malo dražji ;)
Lep dan!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr maj 20, 2009 10:54 pm

wrhowc je napisal/-a:Živjo!!
Jest sem pa vvčeraj kupil tegale accentka (rabljen) 2003 letnik 1.3l motor. Servis je bil narejen pri 88.000 km sedaj jih ima 91.000 km me pa zanima ali je potrebno menjati jermen in pdobne zadeve ali še nekoliko počakam?

LP!!!

Zdaj ne razumem najbolje. Kaj pri 88000 km so zamenjani filtri, svečke in olje?
Pri 1.5 agregatu je velik servis (jermeni, šponarji, vod. pumpa,...) pri 90000 km.
Za 1.3 agregat pa nisem 100%. Mislim, da je velik servis pri 60000 km.
Naj me kdo popravi, če je narobe.

Lp.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Sr maj 20, 2009 11:01 pm

chevy je napisal/-a:
wrhowc je napisal/-a:Živjo!!

LP!!!

Zdaj ne razumem najbolje. Kaj pri 88000 km so zamenjani filtri, svečke in olje?
Pri 1.5 agregatu je velik servis (jermeni, šponarji, vod. pumpa,...) pri 90000 km.
Za 1.3 agregat pa nisem 100%. Mislim, da je velik servis pri 60000 km.
Naj me kdo popravi, če je narobe.

Lp.

pri obeh je isto (na 90k), saj gre za praktično enaka motorja
Lep dan!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr maj 20, 2009 11:07 pm

Ok :) Hvala.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 20, 2009 11:46 pm

Načeloma ima GoGo prav, a pri 88 000 so verjetno naredili velik servis (jermen itd). Poskusi najprej preverit, ali je bil narejen mali ali velik servis? Stopi do prejšnjega lastnika in do njegovega serviserja in se poskusi prepričat. Če boš vsaj malo v dvomih, naredi po nasvetu GoGo-ja.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če maj 21, 2009 7:26 am

Ali je pri rednem servisu dovolj, če se menja samo olje in filtre (oljni, zračni).
Kaj pa svečke? Katere priporočate
Bencinski filter

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Če maj 21, 2009 8:13 am

abcabc je napisal/-a:Ali je pri rednem servisu dovolj, če se menja samo olje in filtre (oljni, zračni).
Kaj pa svečke? Katere priporočate
Bencinski filter

svečke, bencinski in zračni filter sem jaz menjaval pri accentu na 30kkm, mislim da je tako tudi predpisano...
Lep dan!

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če maj 21, 2009 8:26 am

lucky je napisal/-a:pa na olju ne šparat, jaz sem že vsega poskusu, ta motor pa dela najboljše z motul oljem, res da je drag samo se splača......

To da ti čutiš, da z dragim oljem motor deluje bolje kot s tistim iz lidla, to ti pač ne verjamem. Samo zdi se ti da bolje deluje, ker si več zanjega dal. V stare kripe je čisto vseeno ali nalivaš lidlovo olje ali original olje, tud tisti z lidla zadostuje vsaj minimalnim standardom, oz more zadostovati, vsaj eno leto.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če maj 21, 2009 9:04 am

V našega tankamo že od začetka Shell Helix Super 10/40.
Jermen se je pri starejših letnikih menjal na 60kkm. Je pa fino, ker ni treba zraven vodne pumpe menjat, ker jo poganja zunanji klinast jermen in ti ob zaribanju ne more preskočit zobati...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če maj 21, 2009 9:24 am

Neumna teorija. Ob menjavi zobatega jermena se preventivno menja tudi pasasti in pumpa. Ob pretrganem jermenu ali zaribani pumpi se lahko poškoduje tudi zobati jermen, ker poganja posredno tudi pasastega. Lahko pa delci odtrganega jermena pridejo kam pod pokrov in adijo. Pa korektna polna menjava res ne stane da propadeš.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če maj 21, 2009 11:12 am

Klinasti jermen pri Accentu poganja direktno glavna gred mašine in je fizično povsen ločen od zobatega. Če zariba pumpa, bo pa itak klinasti zdrsnil po jermenici.

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če maj 28, 2009 1:53 pm

Mislim, da že vse dopoldne visim na tem forumu 8) :D

Intenzivno iščem, nek avtek, sprva sem mislil kupit Renaulta, ampak se mi zdi da plačaš znamko, kar tudi najbrž drži - pa še rezervni deli niso poceni...

To bo moj prvi avto nasploh, tak da mi niti ni pomembna znamka, bolj mi je pomembno, da z njim ne bom mel nekih velikih stroškov, ter da me bo držal npr. vsaj 3-4 leta.

Tak da mislim (upam), da z nakupom Hyundai Accenta nem brcno v meglo :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če maj 28, 2009 2:13 pm

Ne boš, če boš dobil dobrega. Sicer pa nisi napisal, koliko starega iščeš in za koliko denarja. Starejše od 10 let namreč pri zadnjih blatnikih in pod vrati malo napada rja, mašince so pa večinoma super.
Svetujem ti, da poiščeš kakšnega mlajšega, ki imajo večinoma že 2x airbag, ABS in klimo. Za 2000€ dobiš že novejše modele (letnik 2000+), zamenjaš še filtre, jermene, svečke in pregledaš bremze, pa samo še voziš.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če maj 28, 2009 2:17 pm

MiksoM je napisal/-a:Mislim, da že vse dopoldne visim na tem forumu 8) :D

Intenzivno iščem, nek avtek, sprva sem mislil kupit Renaulta, ampak se mi zdi da plačaš znamko, kar tudi najbrž drži - pa še rezervni deli niso poceni...

To bo moj prvi avto nasploh, tak da mi niti ni pomembna znamka, bolj mi je pomembno, da z njim ne bom mel nekih velikih stroškov, ter da me bo držal npr. vsaj 3-4 leta.

Za koliko evrov pa sploh kupuješ avto.
Ja jest imam Accent z njim sem prevozil 5000 km kupil pa sem ga po novem letu v tem času sem menjal samo tesnilo ventilov cca 10 evrov stroškov, drugače pa mi je prejšnji lastnik povedal, d aje delal brez težav, naredu jen samo velik servis in menjal zadnje zavore. Trenutno ima avto 120.000km
Radi rjavijo zadnje obrobe, poraba olja je lahko visoka, amortizerji pa so na sploh premehki.
Poraba pa je lahko smešno nizka celo 5 litrov. Jaz npr. sem imel zadnjo meritev 6.1 pa ej bilo 50% ac 130km/h, 10 km rallyja z drugo, nekaj mestne, regionalna.
Če bi vozil po regionalni 70km/h potem bi bila poraba 5litrov.
Drugače pa recmo povprečna 6-7l. Motor 1.5 90KM
Jest bi ti ga priporočal, ker dobiš za 800 evrov že avto s klimo accent ane.

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če maj 28, 2009 2:38 pm

Zaj sem se komaj podal v intenzivno iskanje,... mogoče se najde kje kaj pametnega ;) drgače pa sem gledal avteke že za 2.500 oz. za 3.000 ... pa zaenkrat ne mislim dat tolko - glede na to, da mi bo prvi, pa da ga bolj kot ne rabim fijakanje sem ter tja :P

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če maj 28, 2009 5:32 pm

MiksoM je napisal/-a:Zaj sem se komaj podal v intenzivno iskanje,... mogoče se najde kje kaj pametnega ;) drgače pa sem gledal avteke že za 2.500 oz. za 3.000 ... pa zaenkrat ne mislim dat tolko - glede na to, da mi bo prvi, pa da ga bolj kot ne rabim fijakanje sem ter tja :P

No potem pa vzamei accent od l.00 naprej, seveda če ti je všeč oblika, meni je grda.

Jest bi ti svetoval, da gledaš pretežno vse znamke in izbereš nekaj kar bo ohranjenega.
No ko sem jaz kupoval za ta denar sem res gledal kar vse znamke še posebaj sem bil izbirčen glede KW, 5 vrat ali 4, klima, ne kakšni majhni in to je to.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 28, 2009 10:31 pm

O rezervnih delih za renaulta se motiš....Edino če misliš kupovat dele na original servisu. Tam pa recimo glavna jermenica za petko pride (je prišla pred leti) zdajšnih 150 evrov....lokalni drejar pa mi je jo nardil za dva pira.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 29, 2009 12:29 am

lisko je napisal/-a:

O rezervnih delih za renaulta se motiš....Edino če misliš kupovat dele na original servisu. Tam pa recimo glavna jermenica za petko pride (je prišla pred leti) zdajšnih 150 evrov....lokalni drejar pa mi je jo nardil za dva pira.....

Hja, sam nimajo vsi lokalnih drejarjev...nažalost. :P

Sicer pa se mi zdi tista, da je Renault precenjena znamka, malenkost bosa. Pr nas jih je ogromno, in jih dobiš za kr vredu ceno...sam ja, kk Hyundaji so pa še ceneji.

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Pe maj 29, 2009 8:03 am

Kapa vem... Hyundai se mi zdi za svojo ceno kar velik, prostoren avto, ... Pri Renaultu sem gledam samo Cliote, ti pa se mi zdijo prostorno kar omejeni, že zato, ker imam sam 1,85 m v višino, pa bi bil malce utesnjen :)

drgače pa je čist odvisno od tega, za kateri tip se človek odloči ... zaj zaenkrat gledam hyundai-je, pa ne mislim s tem popluvat druge znamke!

no, mogoče je celo v ožjem izboru ford focus ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov