Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jan 23, 2005 12:15 pm

Kaj če si ga " zrihtal" s tistimi aditivi, ki si jih dodajal za manjšo porabo? :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 23, 2005 1:26 pm

Kakšn čok pa maš?A maš ročnga?Ker take simptome majo kaki golfi 1 in 2 pozim,če mu ne daš čoka.Ko pa čok potegneš,pa lepš užge.Neki mi je na misel palo,da bi te regulator v pumpi zajeb... Sam pol bi to takoj opazu na zelo povišani porabi.Al pa probi tak za foro nalit un dodatek za dizlsko gorivo,da prepuca sistem ,pa ga pol mal prepelji.Boš vidu kak bo pol.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Ne jan 23, 2005 1:45 pm

jaz bi rekel da je kak senzor za temeraturo samo ni fuc samo kaze druge vrednosti kot so realne .... ponavad se to zgodi po dost visoki kilometraži k se dovol velike količine olnih hlapov vsedejo na sesalno cev in spotoma zapacajo in degraderajo točnost senzorjev
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 23, 2005 4:45 pm

@MacK : tvoja petka je crkovala..... na moji pa nič... sam to j**e... kao tko sem mislu fenomen... nič ne crkne... al pa crkne neki tazga kar še svet ni vidu ali si sploh mislu... :P

@pugi405 : to delo že odkar ga mam...... se prav leto in pol.... tisti aditivi pa niso nič kaj druzga kot pa dvotaktol olje....

@TrijoAdijo: čok je avtomatski ..... na cevi vodne pumpe ma senzor ki potem vodi do pumpe..... Sem ga pomeru in dela......

@Mihc: Moj dizlček nima nobenih senzorjev..... sploh pa na sesalnem kolektorju ne.... edinga ma na cevi od vodne pumpe...... ostalo je še vse analogna tegnika :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 23, 2005 6:38 pm

100% sem da motor dobi premal goriva (nafte).Moj je podobno delu ko sem ga zapru.Hladn se je zaganju ko pes na ketni,pol sem mu pa mal gasa dodal,je blo pa ok.Jest bi probu malenkost pumpo odpret.Mislim da bi blo dovolj,če bi mu že štantgas mal povišu.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jan 24, 2005 4:54 am

TrijoAdijo je napisal/-a:100% sem da motor dobi premal goriva (nafte).Moj je podobno delu ko sem ga zapru.Hladn se je zaganju ko pes na ketni,pol sem mu pa mal gasa dodal,je blo pa ok.Jest bi probu malenkost pumpo odpret.Mislim da bi blo dovolj,če bi mu že štantgas mal povišu.
LP!

Emmmmm mislim da me ti mal narobe razumeš. :) Fora ni u tem da bi se zaganju al pa da ne bi laufo. ampak sam ob štartu. (proces kot sem ga opisal) Ampak to traja vsega skupi 15-20 sekund. Pol pa se stvar umiri. Pa je lahk veni -15 pa je isto.Sam ob štartzu hladnega je ta fora.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po jan 24, 2005 12:37 pm

Kakšno barvo in vonj pa ima dim izpuha tistih prvih 15 - 20 sekund ... to lahko veliko pove ... ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jan 24, 2005 3:12 pm

VET je napisal/-a:Kakšno barvo in vonj pa ima dim izpuha tistih prvih 15 - 20 sekund ... to lahko veliko pove ... ;)

Belo modro....... smrdi pa po nafti....... nekak skor logično če mu držim poln gas :)
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 24, 2005 3:39 pm

ej lisko sj lahko z obračanjem pumpe štelaš predužig (mogoče to kj zeza) sj zavh ma avtomatski,kajne? sam a ga nima stakala v bloku in potem pelje ena zajlica do pumpe,tko da bi mogu vidt če se to pol kj premakne ko avto lavfa.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 24, 2005 6:23 pm

lisko je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:100% sem da motor dobi premal goriva (nafte).Moj je podobno delu ko sem ga zapru.Hladn se je zaganju ko pes na ketni,pol sem mu pa mal gasa dodal,je blo pa ok.Jest bi probu malenkost pumpo odpret.Mislim da bi blo dovolj,če bi mu že štantgas mal povišu.
LP!

Emmmmm mislim da me ti mal narobe razumeš. :) Fora ni u tem da bi se zaganju al pa da ne bi laufo. ampak sam ob štartu. (proces kot sem ga opisal) Ampak to traja vsega skupi 15-20 sekund. Pol pa se stvar umiri. Pa je lahk veni -15 pa je isto.Sam ob štartzu hladnega je ta fora.

Zastopim te!Dela ti tak kot da bi trokiru ko ga užgeš oz. kot da bi laufu po treh cilindrih (kašla tko,kot da hoče crknt),hkrati pa se trese tko,da maš filing da se bo vse skupi razletelo.Sej pravm,da moj je isto delu,pa sem mu malenkost odpru pumpo,pa je blo takoj bulš.
LP!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jan 25, 2005 2:32 am

šmeks je napisal/-a:ej lisko sj lahko z obračanjem pumpe štelaš predužig (mogoče to kj zeza) sj zavh ma avtomatski,kajne? sam a ga nima stakala v bloku in potem pelje ena zajlica do pumpe,tko da bi mogu vidt če se to pol kj premakne ko avto lavfa.

Od bloka do pumpe je res ena zajla...... kao mogu bi mu dodat plin...... ampak se tist ne premika.... sam sej zakaj bi tisto sploh blo važn če mu pa plin tko ročno dam? Torej tisto nima veze..... pač da mrzel leti pod mal višjimi obrati.... ampak to nima veze ker trokira samo prvih 110-15 sekund..... ogreje se pa verjetn tud ne u tem času....

Je pa ena druga fora ki jo sumim od včeri (neki sem probavu) In sicer fora je da ma na cevi od vodne pumpe en senzor (vedn sem meru sam senzor zato sem skoz mislu da dela). Do njega pride tok...... ko je mrzel prevaja ko je topel ne pravaja (kot neko termostikalo).No in potem vodi žička dalje do boch pumpe.Tam kjer je ta žička priklopljena zgleda kot neki elektroventil (mogoč kao mu doda več nafte ko je mrzel?)
No in sem nardil foro..... to termostikalo sem premostil (direkt štrom na oni ventil na pumpi) Ampak simptomi so bli enaki..... kot da nisem nič nardil..... Torej čemu služi tist hudič? Prav sumim da je to elektronski zaug kao? Da odpre dodatno pot nafte in pač več nafte šopa u cilinder?
Sam zakaj pol to na servisu ne zgruntajo...... ah jeben servis ...lisko je še vedn zakon :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 08, 2005 11:07 pm

Ja ja sej vem da sem že tečen... :D
Torej lisko se je odloču da se ne bo več jebu z malenkostmi...... ampak bo plunu u roke in nardil generalko.
Zdej pa me zanima nasljednje.....
Kje in kdo brusi (al hona al kok se že reče) bloke motorjev in cena ter kaka številka da pokličem pa se zmenim?
Kje dobit bate za prvo brušenje? cena? (u parih trgovinah sem že spraševal vendar tle pr nas ne ve noden nič)...
Kje najceneje nabavit ostali material? (ležaje,teflone,zobati jermen,šponar, set dihtung,....)
Komu je najbolje dat obnovit bosh pumpo? izkušnje?
komplet generalka torej....... računam nekje okol 100-150 jurjo...... se motim? :)
Slika

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK Sr feb 09, 2005 9:13 pm

lisko je napisal/-a:Ja ja sej vem da sem že tečen... :D
Torej lisko se je odloču da se ne bo več jebu z malenkostmi...... ampak bo plunu u roke in nardil generalko.
Kje in kdo brusi (al hona al kok se že reče) bloke motorjev in cena ter kaka številka da pokličem pa se zmenim?
Kje dobit bate za prvo brušenje? cena? (u parih trgovinah sem že spraševal vendar tle pr nas ne ve noden nič)...
Kje najceneje nabavit ostali material? (ležaje,teflone,zobati jermen,šponar, set dihtung,....)
komplet generalka torej....... računam nekje okol 100-150 jurjo...... se motim? :)

Lisko preden bos delal generalko me malo beri... Mene je vceraj razpizdila 5-ka pa sem sel izsprazniti naftni filter te videl da je bila polovica sama voda + zmrjena in beri naprej... Vzel sem rezervar dol in celega spraznil... dalje tak ves kaj se dela tak da ni ne rabim razlagat... :P Samo fora je v tem da je danes pri nas blo skor -20 pa je v prvo vzgal :!: Ja lisko. Moja fuc**g 5-ka je kresnila zjutraj :!: meni se je bog pokazal :-P . Tak da raje najprej preglej kolko sploh mas vode v filtru in v rezervarju, preden bos delal generalko. Tisto stikalo pa je zato da ko je voda topla, da bosch pumpa zregulira izpusne pline, da majn pritiska na dize. Povedano pri Dizel Bosch Servis-u. Tak dolgo sem jim gnjavil da so mi povedli :-P Tak da... Spucaj vse pa potem v skoraj pun kesl vlij 3L benza... Bos videl... Cudezi se dogajajo ;)
Lp MacK

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 09, 2005 11:21 pm

MacK je napisal/-a:

Lisko preden bos delal generalko me malo beri... Mene je vceraj razpizdila 5-ka pa sem sel izsprazniti naftni filter te videl da je bila polovica sama voda + zmrjena in beri naprej... Vzel sem rezervar dol in celega spraznil... dalje tak ves kaj se dela tak da ni ne rabim razlagat... :P Samo fora je v tem da je danes pri nas blo skor -20 pa je v prvo vzgal :!: Ja lisko. Moja fuc**g 5-ka je kresnila zjutraj :!: meni se je bog pokazal :-P . Tak da raje najprej preglej kolko sploh mas vode v filtru in v rezervarju, preden bos delal generalko. Tisto stikalo pa je zato da ko je voda topla, da bosch pumpa zregulira izpusne pline, da majn pritiska na dize. Povedano pri Dizel Bosch Servis-u. Tak dolgo sem jim gnjavil da so mi povedli :-P Tak da... Spucaj vse pa potem v skoraj pun kesl vlij 3L benza... Bos videl... Cudezi se dogajajo ;)
Lp MacK

To bi pa blo zelo možno da je voda v filtru in v keslu in da je ta voda zmrznla kar ma za posledico slabši pretok (mamomunapalim če bom jutr zjutri našu led v filtru :lol: )
LP!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če feb 10, 2005 2:57 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
MacK je napisal/-a:

Lp MacK

To bi pa blo zelo možno da je voda v filtru in v keslu in da je ta voda zmrznla kar ma za posledico slabši pretok (mamomunapalim če bom jutr zjutri našu led v filtru :lol: )
LP!

OPa mack kuj kupim jo :D
Drugač pa vidva..... sta pomislila preden sta šla tole pisat da sem jaz tole že vse skupi prepucal? :)
Generalka gre tko al tko skozi...... pa če mi ne vem kdo še ne vem kaj naredi :)
Slika

Delija47
Nov uporabnik

Re: Kompresija?!?!

Napisal/-a Delija47 Če feb 27, 2014 12:39 am

Lisko lahko vprašam v čem je bil problem tega tezavnega jutranjega vziganja? Imam namreč isti motor in iste tezave :)

Uporabniški avatar
lisko

Re: Kompresija?!?!

Napisal/-a lisko Če feb 27, 2014 1:35 am

Delija47 je napisal/-a:Lisko lahko vprašam v čem je bil problem tega tezavnega jutranjega vziganja? Imam namreč isti motor in iste tezave :)

Sem šel zdej kr celo temo brat če sem slućajno kje napisal....Tudi celo po generalki je delal isto...
Potem pa sem mimogrede ( za brezveze) na povezovalne kable med svečami nalotal dodatne kable....in problem je izginil popolnoma. V tistih original konektorjih ko pridejo priviti na svečo začne zgubljat stik in svečke ne segrejejo dovolj.

Če maš pa R5 pa lahk prideš k men po dele drugače letijo stran :)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov