TrijoAdijo je napisal/-a:100% sem da motor dobi premal goriva (nafte).Moj je podobno delu ko sem ga zapru.Hladn se je zaganju ko pes na ketni,pol sem mu pa mal gasa dodal,je blo pa ok.Jest bi probu malenkost pumpo odpret.Mislim da bi blo dovolj,če bi mu že štantgas mal povišu.
LP!
lisko je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:100% sem da motor dobi premal goriva (nafte).Moj je podobno delu ko sem ga zapru.Hladn se je zaganju ko pes na ketni,pol sem mu pa mal gasa dodal,je blo pa ok.Jest bi probu malenkost pumpo odpret.Mislim da bi blo dovolj,če bi mu že štantgas mal povišu.
LP!
Emmmmm mislim da me ti mal narobe razumeš.Fora ni u tem da bi se zaganju al pa da ne bi laufo. ampak sam ob štartu. (proces kot sem ga opisal) Ampak to traja vsega skupi 15-20 sekund. Pol pa se stvar umiri. Pa je lahk veni -15 pa je isto.Sam ob štartzu hladnega je ta fora.
šmeks je napisal/-a:ej lisko sj lahko z obračanjem pumpe štelaš predužig (mogoče to kj zeza) sj zavh ma avtomatski,kajne? sam a ga nima stakala v bloku in potem pelje ena zajlica do pumpe,tko da bi mogu vidt če se to pol kj premakne ko avto lavfa.
lisko je napisal/-a:Ja ja sej vem da sem že tečen...
Torej lisko se je odloču da se ne bo več jebu z malenkostmi...... ampak bo plunu u roke in nardil generalko.
Zdej pa me zanima nasljednje.....
Kje in kdo brusi (al hona al kok se že reče) bloke motorjev in cena ter kaka številka da pokličem pa se zmenim?
Kje dobit bate za prvo brušenje? cena? (u parih trgovinah sem že spraševal vendar tle pr nas ne ve noden nič)...
Kje najceneje nabavit ostali material? (ležaje,teflone,zobati jermen,šponar, set dihtung,....)
Komu je najbolje dat obnovit bosh pumpo? izkušnje?
komplet generalka torej....... računam nekje okol 100-150 jurjo...... se motim?
MacK je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Ja ja sej vem da sem že tečen...
Torej lisko se je odloču da se ne bo več jebu z malenkostmi...... ampak bo plunu u roke in nardil generalko.
Kje in kdo brusi (al hona al kok se že reče) bloke motorjev in cena ter kaka številka da pokličem pa se zmenim?
Kje dobit bate za prvo brušenje? cena? (u parih trgovinah sem že spraševal vendar tle pr nas ne ve noden nič)...
Kje najceneje nabavit ostali material? (ležaje,teflone,zobati jermen,šponar, set dihtung,....)
Lisko preden bos delal generalko me malo beri... Mene je vceraj razpizdila 5-ka pa sem sel izsprazniti naftni filter te videl da je bila polovica sama voda + zmrjena in beri naprej... Vzel sem rezervar dol in celega spraznil... dalje tak ves kaj se dela tak da ni ne rabim razlagat... :P Samo fora je v tem da je danes pri nas blo skor -20 pa je v prvo vzgalJa lisko. Moja fuc**g 5-ka je kresnila zjutraj
meni se je bog pokazal
. Tak da raje najprej preglej kolko sploh mas vode v filtru in v rezervarju, preden bos delal generalko. Tisto stikalo pa je zato da ko je voda topla, da bosch pumpa zregulira izpusne pline, da majn pritiska na dize. Povedano pri Dizel Bosch Servis-u. Tak dolgo sem jim gnjavil da so mi povedli
Tak da... Spucaj vse pa potem v skoraj pun kesl vlij 3L benza... Bos videl... Cudezi se dogajajo
![]()
Lp MacK
TrijoAdijo je napisal/-a:MacK je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Ja ja sej vem da sem že tečen...
Lisko preden bos delal generalko me malo beri... Mene je vceraj razpizdila 5-ka pa sem sel izsprazniti naftni filter te videl da je bila polovica sama voda + zmrjena in beri naprej... Vzel sem rezervar dol in celega spraznil... dalje tak ves kaj se dela tak da ni ne rabim razlagat... :P Samo fora je v tem da je danes pri nas blo skor -20 pa je v prvo vzgalJa lisko. Moja fuc**g 5-ka je kresnila zjutraj
meni se je bog pokazal
. Tak da raje najprej preglej kolko sploh mas vode v filtru in v rezervarju, preden bos delal generalko. Tisto stikalo pa je zato da ko je voda topla, da bosch pumpa zregulira izpusne pline, da majn pritiska na dize. Povedano pri Dizel Bosch Servis-u. Tak dolgo sem jim gnjavil da so mi povedli
Tak da... Spucaj vse pa potem v skoraj pun kesl vlij 3L benza... Bos videl... Cudezi se dogajajo
![]()
Lp MacK
To bi pa blo zelo možno da je voda v filtru in v keslu in da je ta voda zmrznla kar ma za posledico slabši pretok (mamomunapalim če bom jutr zjutri našu led v filtru)
LP!
Delija47 je napisal/-a:Lisko lahko vprašam v čem je bil problem tega tezavnega jutranjega vziganja? Imam namreč isti motor in iste tezave
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov