Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če feb 23, 2006 4:07 pm

In če ti bodo zadnje zavore (delovne, torej na pedal) prej zagrabile kot prve, se kr pripravi da se boš sukal po cesti :!:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Če feb 23, 2006 9:43 pm

Teoretično je možno vse, praktično pa... ;)

Varinata je, če boš našel sposobnega mehanika, ki ima j***a in mu pripelješ dva enaka avta - enega z, drugega brez ABS in ti naredi premontažo komplet zavornega sistema... Težka bo :?

Mazda2
Stalni uporabnik

Re:

Napisal/-a Mazda2 To sep 02, 2014 6:55 pm

alesy je napisal/-a:Z zavorami se pa raj ne igrat, kar pusti tak ko je original narejeno.
Pa kaj ti bo abs. Brezveze. Drugi ga izklapljajo, ker je sranje, ti bi ga pa montiral rad. Eh.

Vsekakor ni brezveze, mene je že rešil. Na AC v dežju je nekdo pred mano močno bremzal, jaz pa za njim na vso moč. Če ne bi bilo ABS-a se nebi varno ustavil ampak bi avto zadrsal v tistega pred mano.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: vgradnja ABS dodatno

Napisal/-a pskoda To sep 02, 2014 6:59 pm

Ta tema je stara 8 let ;)

Drugače pa abs je za "trote" zato je dober ker večina nabije bremzo do konca, če bi pa z občutkom zaviral bi bilo drugače
Lp

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To sep 02, 2014 7:18 pm

Ma ja de...poglej si Ruse, ˝crash car˝ ko prleti s staro kanto pa zavira avto sam leti. :roll:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To sep 02, 2014 7:24 pm

pskoda je napisal/-a:Ta tema je stara 8 let ;)

Drugače pa abs je za "trote" zato je dober ker večina nabije bremzo do konca, če bi pa z občutkom zaviral bi bilo drugače

Hočeš povedat, da si vedno in povsod ne glede na to ali se vračaš iz službe, morda iz dopusta ali pa si pred nekaj minutami vstal iz postelje 100% zbran in v popolni psihofizični kondiciji, poznaš vsak košček cest v naši deželici in veš kako dober oprijem nudi cestišče v vseh voznih razmerah (sonce, dež, sneg...). Poleg tega pa znaš še na vsakem kolesu posebej prilagoditi zavorno moč kadar je treba.

Preden naslednjič napišeš tako neumno trditev predlagam, da se zapelješ na Vransko in preskusiš zaviranje v sili in na spolzki podlagi z ABS in brez. Boš verjetno močno presenečen nad omejenimi možnostmi brez pomoči elektronike.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Sr sep 03, 2014 6:58 pm

Naj bo tema stara 8 let, še vedno je lahko aktualna. Med drugim sem sedaj jaz nov tu, od včeraj. Že večkrat sem bral različne forume na Avtomobilizmu pa nikoli nisem mogel nič napisat, ker rabiš elektronsko pošto preko katere ob prijavi nazaj dobiš geslo. Meni pa ne vem zakaj ni delala, očitno sem nekaj zabrkljal, nove pa nisem znal ustvarit. No včeraj sem s pomočjo nekoga ustvaril svojo novo elektronsko pošto in sem se registriral tu gor.
Pozdravljeni novi sokomentatorji.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov