Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To jan 25, 2005 7:19 pm

vzameš dol kolo in pogledaš če maš senzor!

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Kraj: nekje na obali

Napisal/-a DarkAngel To jan 25, 2005 8:55 pm

Nimas ABS, ker bi ti lucka delala, pri zaviranju pa se cuti tresenje avta in ful bobni,enako na bremzi, podoben obcutek je, kot da bi vozil po luknjah, sam da te ne premetava.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET To jan 25, 2005 8:59 pm

najbolj zdravo zate bo, če boš vozil kot da ga nimaš ... prilagojena hitrost glede na razmere, varnostna razdalja ... :D

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego To jan 25, 2005 9:40 pm

zakaj imaš sploh avto če nimaš pojma ka ima tvoj avto vse? kupi si raje tricikel :evil:
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To jan 25, 2005 10:18 pm

Dego je napisal/-a:zakaj imaš sploh avto če nimaš pojma ka ima tvoj avto vse? kupi si raje tricikel

Jasno, vedno se najde nekdo ki se je ze rodil pameten :twisted: A ti si pa zdaj glavni na vasi, ker ves, kako izgleda ABS? :wink:

SVASTA... :roll:

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To jan 25, 2005 10:32 pm

ice je napisal/-a:PA KUGAJSTABO!? Pel se 40metrov do ene 40 na uro pa zahod do konca! Boš koj vidu, prej bi to naredu kokr tale post napisou...

Isto velja zate, Mr. Ledeni :!: Ceprav vem, kaj bi radi dosegli :? No, pa dajmo se kako rect na to temo ;)

Mi je popolnoma jasno, kam pes taco moli. Tvoj odziv je v bistvu posledica prizadevanja, da bi ta forum naredili bolj kulturen. Do tu vse lepo in prav. Ampak, fantje: morate razlikovat med ZAFRKANCIJO (ki ne vodi nikamor) in pa resnimi vprasanji, pa ceprav so ta slisat se tako neumna! Freelancer se je zelo potrudil in lepo opisal problem, vi pa ste reagirali tako, kot ce bi vas NAMERNO ZAFRKAVAL! Po drugi strani pa se doloceni osebki RES zafrkavajo, pa jih nihce niti ne opozori, kaj sele da bi njihove poste brisal... Dobro. Ce hocete imeti kulturen forum, dovolite registracijo samo dipl. inzenirjem strojnistva, pa boste imeli... DVA uporabnika in NOBENE neumnosti :lol:

Jaz sem sicer tudi iz te smeri (strojnistvo) in mi do diplome manjka le se nekaj izpitov, pa vseeno rad pojasnim nekatere osnovne pojme tistim, ki jih to zanima -ce znajo prisluhniti in so mi za razlago hvalezni, seveda ;) Zapomnite si ze enkrat za vselej: ni bistvo v rezultatu, bistvo je v NAMENU (razlika je, ce je ta DOBER ali SLAB) :!:

Se malo za salo: Freelancer, ne sekiraj se, tudi ce imas ABS ;) Dandanes se da z antibiotiki itak vse pozdraviti... :EE

Jerry ma vas rad :hi

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl To jan 25, 2005 10:40 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
ice je napisal/-a:PA KUGAJSTABO!? Pel se 40metrov do ene 40 na uro pa zahod do konca! Boš koj vidu, prej bi to naredu kokr tale post napisou...

Isto velja zate, Mr. Ledeni :!: Ceprav vem, kaj bi radi dosegli :? No, pa dajmo se kako rect na to temo ;)

Mi je popolnoma jasno, kam pes taco moli. Tvoj odziv je v bistvu posledica prizadevanja, da bi ta forum naredili bolj kulturen. Do tu vse lepo in prav. Ampak, fantje: morate razlikovat med ZAFRKANCIJO (ki ne vodi nikamor) in pa resnimi vprasanji, pa ceprav so ta slisat se tako neumna! Freelancer se je zelo potrudil in lepo opisal problem, vi pa ste reagirali tako, kot ce bi vas NAMERNO ZAFRKAVAL! Po drugi strani pa se doloceni osebki RES zafrkavajo, pa jih nihce niti ne opozori, kaj sele da bi njihove poste brisal... Dobro. Ce hocete imeti kulturen forum, dovolite registracijo samo dipl. inzenirjem strojnistva, pa boste imeli... DVA uporabnika in NOBENE neumnosti :lol:

Jaz sem sicer tudi iz te smeri (strojnistvo) in mi do diplome manjka le se nekaj izpitov, pa vseeno rad pojasnim nekatere osnovne pojme tistim, ki jih to zanima -ce znajo prisluhniti in so mi za razlago hvalezni, seveda ;) Zapomnite si ze enkrat za vselej: ni bistvo v rezultatu, bistvo je v NAMENU (razlika je, ce je ta DOBER ali SLAB) :!:

Se malo za salo: Freelancer, ne sekiraj se, tudi ce imas ABS ;) Dandanes se da z antibiotiki itak vse pozdraviti... :EE

:bow RESPECT
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer To jan 25, 2005 10:42 pm

No hvala za lepe besede, Jerry.
Ju3 se bom spotoma oglasil pri mehaniku ali pa pri pobih za tehnicne preglede, da pridem zadevi do dna, ker mi vsak mi pravi nekaj popolnoma drugacnega ;). Hocem 100% izvedeti - imam ABS, imam bremze v p**** (ceprav nevem kako bi potem avto prisel cez tehnicnega manj kot mesec nazaj - nisem ga jaz delal), ali pa imam nekaj tretjega.

Tist ko je pa spraseval za kodo masine - letnik 2000, ALM.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind To jan 25, 2005 11:17 pm

lenivec je napisal/-a:
Freelancer je napisal/-a:No hvala za lepe besede, Jerry.
Ju3 se bom spotoma oglasil pri mehaniku ali pa pri pobih za tehnicne preglede, da pridem zadevi do dna, ker mi vsak mi pravi nekaj popolnoma drugacnega ;). Hocem 100% izvedeti - imam ABS, imam bremze v p**** (ceprav nevem kako bi potem avto prisel cez tehnicnega manj kot mesec nazaj - nisem ga jaz delal), ali pa imam nekaj tretjega.

Tist ko je pa spraseval za kodo masine - letnik 2000, ALM.

daj no ne kompliciraj za to nerabiš nobih tehničnih pa nevem kaj.

idi na makedam pa pohodi bremzo, pa če bo pedal rukal je abs če pa bojo kole blokirale pa pedal na mestu pa ni abs-a

tko kot sem reku ane :) makedam ti da odgovor...ali pa asvalt posut sz dost kamenja...
Lp

ja jerry si pa dobr povedal! :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 26, 2005 3:40 am

en kolega je meu podobn problem, mislu je da ma abs, pol k je zvedu da ga nima, je pa ful hvalu bremze kako ne blokirajo, no pol cez neki cajta mu je crknla vakumpumpa(diesel) in pol k jo je zamenu je sam :shock: kok mu zdj primejo :lol:

prej mu pac tud ce si jih ful zahodu prakticno niso nikol blokirale.

mal preglej po masini, abs je ponavad kr vidna zadeva ki ma not 4 cevke pr katerih so oznake za bicikle v smislu FR FL RR RL pa zravn je en motorcic na katerem pise firma pa ABS. tko da ce tega ni za vidt, pol je verjetn una cevka za vakum z kolektorja v un bobn za bremze kje nacvikana, al pa ni dobr gor. mozn je pa tud da je tist nepovratni ventilcek ki je na tej cevcici dobu kksne cudne ideje.

ko zahodis abs se pocuts tko k franz na M42 tko da ce nisi dobu tega obcutka abs-a nimas :P :D

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 26, 2005 6:59 am

Tist ko je pa spraseval za kodo masine - letnik 2000, ALM

tvoj avto IMA abs sistem!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 26, 2005 8:20 am

krofl je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

:bow RESPECT

Enako :bow ...Jerry prisežem, da sem mislil napisat enak post kot je bil tvoj eden pred tem :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 26, 2005 8:38 am

Se opravičujem za včeraj. Če ti je avto vlekel špuro potem ABS nima, oz je pokvarjen. Če se prav spomnim poloti od letnika 1994-1999(2000) niso imeli ABSa, tako da je vprašanje kako je s tvojim... priporočam ti obisk servisa, vzelo ti bo 5 minutk, da preverte ;)

p.s. tole sem sedaj že nekajkrat opazil, da folk kupi avto in potem sprašuje take stvari. Ni to najprej kaj pogledate kar kupujete? Npr. ABS je zame zelo pomemben, ker vem da me je rešil že vsaj petkrat v dve letih - v raznoraznih situacijah...
Zadnjič spremenil ice, dne Sr jan 26, 2005 8:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 26, 2005 8:49 am

Emm, se mi ni dal brat vsega v tej temi, ampak pojdi na Porsche Slovenija s prometno in jim tam povej številko šasije in ti lahko sprintajo točno s kakšno opremo je tvoj avto prilezel iz tovarne (vsaj pri BMW se da pa pomoje pr ostalih tud).

Sori, če je že kdo to napisal.
Slika

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer Sr jan 26, 2005 12:16 pm

OK, sel sem malo povprašat na tehnični.

Pogledali smo pod kolesa, na spredenjem le na enem delu zadeva podobna senzorju, ko pa smo odprli havbo pa so mi pokazali, kje bi morala zadeva biti, če bi ABS imel. In je ni.
Pomerili so mi bremze in rekli, da primejo čudovito.
Jaz sem jim opisal včerajšnji dogodek (95 -> 40, pedal stalno do podna) in jih vprašal zakaj mi potem ni blokiralo! (ko je nazadnje oče nekaj podobnega počel z drugim avtomobilom, je zakadil celo AC ;)). Znali so povedati le, da imajo novejši avtomobili bolj preračunano s kakšno silo bremze lahko primejo, da je možno čimbolj optimalno zavirati (na kakšen način nevem. velikost diskov+ploščič, kakšna blokada na glavnem cilindru, ?). Rekli so mi, da bi mi blokiralo le, če bi bili slabši pogoji in bi pedal res zabil do podna (no sej to sm naredu) in da recimo pri novem golfu in meganu, ki imata baje ogromne diske skoraj takoj blokira, zato brez ABS skorajda nimaš kaj početi. V glavnem krneki ;)
Jaz sem vsaj pomirjen, da mi delujejo bremze.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr jan 26, 2005 12:51 pm

Freelancer je napisal/-a:OK, sel sem malo povprašat na tehnični.

Pogledali smo pod kolesa, na spredenjem le na enem delu zadeva podobna senzorju, ko pa smo odprli havbo pa so mi pokazali, kje bi morala zadeva biti, če bi ABS imel. In je ni.
Pomerili so mi bremze in rekli, da primejo čudovito.
Jaz sem jim opisal včerajšnji dogodek (95 -> 40, pedal stalno do podna) in jih vprašal zakaj mi potem ni blokiralo! (ko je nazadnje oče nekaj podobnega počel z drugim avtomobilom, je zakadil celo AC ;)). Znali so povedati le, da imajo novejši avtomobili bolj preračunano s kakšno silo bremze lahko primejo, da je možno čimbolj optimalno zavirati (na kakšen način nevem. velikost diskov+ploščič, kakšna blokada na glavnem cilindru, ?). Rekli so mi, da bi mi blokiralo le, če bi bili slabši pogoji in bi pedal res zabil do podna (no sej to sm naredu) in da recimo pri novem golfu in meganu, ki imata baje ogromne diske skoraj takoj blokira, zato brez ABS skorajda nimaš kaj početi. V glavnem krneki ;)
Jaz sem vsaj pomirjen, da mi delujejo bremze.

ja sej kako bi pa zgledal ce bi pri 100 pohodu bremzo do podna in bi ti blokiralo....sigurno se ne bi dobro izslo!.....blokira ti ce nimas tolk hitrosti...ali pa ce je mastna ali pa mokra cesta...pa tudi na makedamu! takrat se kar peljes v maloro :) seveda ce nimas ABS-a...tko je to....
Lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr jan 26, 2005 1:14 pm

prvo kot prvo: Eno tako enostavno stvar ste do konca zakompliciral!!!!Tko da se sploh ne bom vtikal, sicer je pa mojster že zvedu kar je hotu!

BlackWind je napisal/-a:
ja sej kako bi pa zgledal ce bi pri 100 pohodu bremzo do podna in bi ti blokiralo....sigurno se ne bi dobro izslo!.....blokira ti ce nimas tolk hitrosti...ali pa ce je mastna ali pa mokra cesta...pa tudi na makedamu! takrat se kar peljes v maloro :) seveda ce nimas ABS-a...tko je to....
Lp

Če ni ABSa zakaj pri 100 po tvoje nebi blokiralo???
Če ni ABSa a misliš da majo bremze kak senzor, da vejo kolk hitro avto vozi??
Zakaj bi se slabo končal, če bi blokiral pri 100???Avto ima svojo energijo in bi se v isti smeri peljal še naprej, edino izpod gum bi se kadil :twisted:

Če ni ABSa ti morjo gume-bremze blokirta, pa ni važno kolk je hitrost
(razen pri 2 kmh :P ), in vseeno od podlage!!!!Če ti zahodiš bremzo do konca in ne blokira, nekaj ni 100%!!Ni nujno, da je kej hudega (tudi sam sem imel na tipotu tako, da sem komaj zablokiral gume, če pa si normalno bremzal je blo pa vredi!!Tudi na tehničnem nikoli ni bilo problemov!!Sem imel pa ziher servo ojačevalec al kej podobnega mal zjeb@n,!! Tako sem imel 4 leta, dokler avta nisem prodal).
Hočem rečt, da če je vse tako kot treba in ni ABSa mora blokirat!!!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 26, 2005 1:28 pm

Djte že mir s temu polotam, k bo kmal senzacija ratal ;) tist od krivljenja diskov pa sploh nam komentiral!!!
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov