ice je napisal/-a:PA KUGAJSTABO!? Pel se 40metrov do ene 40 na uro pa zahod do konca! Boš koj vidu, prej bi to naredu kokr tale post napisou...
_Jerry_ je napisal/-a:ice je napisal/-a:PA KUGAJSTABO!? Pel se 40metrov do ene 40 na uro pa zahod do konca! Boš koj vidu, prej bi to naredu kokr tale post napisou...
Isto velja zate, Mr. LedeniCeprav vem, kaj bi radi dosegli
No, pa dajmo se kako rect na to temo
![]()
Mi je popolnoma jasno, kam pes taco moli. Tvoj odziv je v bistvu posledica prizadevanja, da bi ta forum naredili bolj kulturen. Do tu vse lepo in prav. Ampak, fantje: morate razlikovat med ZAFRKANCIJO (ki ne vodi nikamor) in pa resnimi vprasanji, pa ceprav so ta slisat se tako neumna! Freelancer se je zelo potrudil in lepo opisal problem, vi pa ste reagirali tako, kot ce bi vas NAMERNO ZAFRKAVAL! Po drugi strani pa se doloceni osebki RES zafrkavajo, pa jih nihce niti ne opozori, kaj sele da bi njihove poste brisal... Dobro. Ce hocete imeti kulturen forum, dovolite registracijo samo dipl. inzenirjem strojnistva, pa boste imeli... DVA uporabnika in NOBENE neumnosti![]()
Jaz sem sicer tudi iz te smeri (strojnistvo) in mi do diplome manjka le se nekaj izpitov, pa vseeno rad pojasnim nekatere osnovne pojme tistim, ki jih to zanima -ce znajo prisluhniti in so mi za razlago hvalezni, sevedaZapomnite si ze enkrat za vselej: ni bistvo v rezultatu, bistvo je v NAMENU (razlika je, ce je ta DOBER ali SLAB)
![]()
Se malo za salo: Freelancer, ne sekiraj se, tudi ce imas ABSDandanes se da z antibiotiki itak vse pozdraviti...
![]()
Jerry ma vas rad
lenivec je napisal/-a:Freelancer je napisal/-a:No hvala za lepe besede, Jerry.
Ju3 se bom spotoma oglasil pri mehaniku ali pa pri pobih za tehnicne preglede, da pridem zadevi do dna, ker mi vsak mi pravi nekaj popolnoma drugacnega. Hocem 100% izvedeti - imam ABS, imam bremze v p**** (ceprav nevem kako bi potem avto prisel cez tehnicnega manj kot mesec nazaj - nisem ga jaz delal), ali pa imam nekaj tretjega.
Tist ko je pa spraseval za kodo masine - letnik 2000, ALM.
daj no ne kompliciraj za to nerabiš nobih tehničnih pa nevem kaj.
idi na makedam pa pohodi bremzo, pa če bo pedal rukal je abs če pa bojo kole blokirale pa pedal na mestu pa ni abs-a
krofl je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:ice je napisal/-a:PA KUGAJSTABO!? Pel se 40metrov do ene 40 na uro pa zahod do konca! Boš koj vidu, prej bi to naredu kokr tale post napisou...
Isto velja zate, Mr. LedeniCeprav vem, kaj bi radi dosegli
No, pa dajmo se kako rect na to temo
![]()
Mi je popolnoma jasno, kam pes taco moli. Tvoj odziv je v bistvu posledica prizadevanja, da bi ta forum naredili bolj kulturen. Do tu vse lepo in prav. Ampak, fantje: morate razlikovat med ZAFRKANCIJO (ki ne vodi nikamor) in pa resnimi vprasanji, pa ceprav so ta slisat se tako neumna! Freelancer se je zelo potrudil in lepo opisal problem, vi pa ste reagirali tako, kot ce bi vas NAMERNO ZAFRKAVAL! Po drugi strani pa se doloceni osebki RES zafrkavajo, pa jih nihce niti ne opozori, kaj sele da bi njihove poste brisal... Dobro. Ce hocete imeti kulturen forum, dovolite registracijo samo dipl. inzenirjem strojnistva, pa boste imeli... DVA uporabnika in NOBENE neumnosti![]()
Jaz sem sicer tudi iz te smeri (strojnistvo) in mi do diplome manjka le se nekaj izpitov, pa vseeno rad pojasnim nekatere osnovne pojme tistim, ki jih to zanima -ce znajo prisluhniti in so mi za razlago hvalezni, sevedaZapomnite si ze enkrat za vselej: ni bistvo v rezultatu, bistvo je v NAMENU (razlika je, ce je ta DOBER ali SLAB)
![]()
Se malo za salo: Freelancer, ne sekiraj se, tudi ce imas ABSDandanes se da z antibiotiki itak vse pozdraviti...
![]()
Jerry ma vas rad
RESPECT
Freelancer je napisal/-a:OK, sel sem malo povprašat na tehnični.
Pogledali smo pod kolesa, na spredenjem le na enem delu zadeva podobna senzorju, ko pa smo odprli havbo pa so mi pokazali, kje bi morala zadeva biti, če bi ABS imel. In je ni.
Pomerili so mi bremze in rekli, da primejo čudovito.
Jaz sem jim opisal včerajšnji dogodek (95 -> 40, pedal stalno do podna) in jih vprašal zakaj mi potem ni blokiralo! (ko je nazadnje oče nekaj podobnega počel z drugim avtomobilom, je zakadil celo AC). Znali so povedati le, da imajo novejši avtomobili bolj preračunano s kakšno silo bremze lahko primejo, da je možno čimbolj optimalno zavirati (na kakšen način nevem. velikost diskov+ploščič, kakšna blokada na glavnem cilindru, ?). Rekli so mi, da bi mi blokiralo le, če bi bili slabši pogoji in bi pedal res zabil do podna (no sej to sm naredu) in da recimo pri novem golfu in meganu, ki imata baje ogromne diske skoraj takoj blokira, zato brez ABS skorajda nimaš kaj početi. V glavnem krneki
![]()
Jaz sem vsaj pomirjen, da mi delujejo bremze.
BlackWind je napisal/-a:
ja sej kako bi pa zgledal ce bi pri 100 pohodu bremzo do podna in bi ti blokiralo....sigurno se ne bi dobro izslo!.....blokira ti ce nimas tolk hitrosti...ali pa ce je mastna ali pa mokra cesta...pa tudi na makedamu! takrat se kar peljes v maloroseveda ce nimas ABS-a...tko je to....
Lp
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov