Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So feb 19, 2005 4:27 pm

Gricko je napisal/-a:
Fiat Tipo je napisal/-a:
black je napisal/-a:Moj se segreje na 90 stopinj v štirih kilometrih.

Pol je pa z mojm že od nekdaj nekaj narobe. Kater termostat točno ste pa menjal ker jest vem sam za enga da je na desni strani motorja navrh. če gledaš s sprednje strani. dal sn pa ene 5 jurijev za njega. Pol verjetno ni ta termostat kriv..Ker zdaj pozimi se mi nikoli ni ogrelo voda na več kot 60-70 stopinj. Pol je pa še edn ki je v killerju. za drugega pa ne vem.

mmm mislim da je BLACK mal napihnil podatek :P ....., ampak taka temp, ki jo imaš ti, pa zopet ni vredu!!

jaz sem menjal samo tist termostat, na desni(od spredaj gledaš) , ki je pod frtajlerjem!!
kakor vem imaš še en ventil ,ki se uporablja za gretje v kabini (za pečko), samo to ne more bit vzrok!
za kakšnega v kilerju, pa prvič slišim??

pa glede termostata , jaz sem za njega dal nekaj čez 2 k sit, mogoče 3 k sit več ne!!

LISKO je enkrat omenjal, da je moral zamenjati 3 NOVE termostate, da mu je začel vredu delat, tko da mogoče si dobil kak termostat, ki prehitro odpre!!, samo še vedno bi se ti moral segret avto vsaj na 80 (razen po kaki AC)samo dolgo bi trajalo!!

kaj pa če imate tipalo, za kazalec pokvarjeno?? (eni avti imajo za računalnik posebi tipalo, za kazalec pa drugega- za tipota pa nevem kako ma)

napihnil podatek hehe :)

Ja lej tko je:
Avto mam zuni!Zjutri ga vžgem mi laufa približno dve minuti.In mal po tistem ko speljem mam že klanec v katerega grem s 3. pri 2300-2500 obr. In brez zajebancije se mi segreje v štirih kilometrih na nič manj k 90 stopinj.Je pa res k grem po klancu dol brez gasa mi malo pade temperatura.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So feb 19, 2005 5:05 pm

Kar se tiče samega gretja kabine. Kot prvo če nimaš filtra ki je tam kjer je odprtina za dovajanje zraka ti vso šaro potegne noter. Ko sem jaz komplet armaturko razdrl (zarad vgradnje klime) je blo okoli pečke tolk listja nabasanega da tud pod razno nebi moglo greti ker zrak sploh skozi ni pihal, tak da vzem pečko ven pa poglej če je zabasana.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So feb 19, 2005 5:52 pm

fiat tipo, veš kaj se ti splača narest pr tipotu!!Na zunanji strani, dej dol brisalce, pol še uno plastiko (ta velika, k je pod brisalci)!No pol maš pa še na desni neko plastično "strehco", da ti voda ne teče v zračnik in na motorček za ventilacijo!!
No tam spodi je taka dokaj velka odprtina in NOBENE mrežice čez, zato ti lahko pride notri vsa svinerija!!

Jaz sem pri svojem naredil železen okvirček in čez njega napel najlonko-štunf in to prišravfal na vrhu odprtine!!Od takrat dalje nisem imel več svinerije (listi, večji prah...) v avtu!!Se ful splača en filterček narest!

za to sem se pa odloču, ker so pri sosedu delali izolacijo bajte s stiroporjem!!!
No tega strioporja je blo povsod!!! Pridem jaz v avto (poletje!!) in valda ventilacijo na fulll!!! Fantje k bi vi videli to!!!SNEG!!!! :evil: :x
poln avto sem mel tega stiroporja, pa še en mesec pol mi ga je pihalo ven iz zračnikov!!! No pol sem naredu ta filter in je blo OK!!

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo So feb 19, 2005 5:56 pm

Sej zdej imam notr original filter za zrak v kabino ker ga rabm zarad klime sam prej je bla pa sam luknja na tistem mestu.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So feb 19, 2005 8:41 pm

A tipoti sploh nimajo mikro filtra original??
Jest se pa enkrat odpravm v trgovino za avto deli po mikro filter za kabino,seveda sm ga dobil.Pridem domov odprem vso tisto plastiko,ki je nad ventilatorjem pa ni blo nosilca za mikro filter not :shock: :shock: -jest itak vse takoj preklel :P .Ampak pol sm opazu k sm hodu mal po odpadih da noben tipo tega nima. :?

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo So feb 19, 2005 9:19 pm

Ta mikrofilter imajo samo Tipoti z klimo ostali ne. In tud ko sn mikrofilter šel kupit nov, (ker tist ki je bil na odpadu zravn klime je bil zanič) ga nisn mogu nikjer dobit tak da sn mogu prov na fiat servis iskat to zadevo. Tam kjer ponavad kupujem kose-avtodeli je imel napisano v katalogih nekaj ampak mu ni blo glih jasno kaj bi pasalo not. pa še drag je bil sn dal za ta filter 7 jurijev.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov