Mojca je napisal/-a:Meni to avto dela ze kake tri mesece ,pa je bil zarad tega ze stirikrat na servisu in vsakic nekaj druga ugotovijo.So mi ze menjali lambda sondo, pa sondo zraka, nazadnje pa so ugotovili, da nastavitev ventilov ni bila ok pa da racunalnik motorja nekaj nagaja...v glavnem pri vsem tem je z avtom se vedno tako kot na zacetku, da ne potegne ko dodajas plin (vcasih celo ugasne), poraba je astronomska med 9 in 10 litrov,...ceprav je 1.4 16V, pa gre ne nikamor...![]()
Zelim ti veliko srece na servisu, pa take mehanike in elektricarje, ki se malo bolj spoznajo kot pri citroenu
Mojca je napisal/-a:Pugi, pri meni je stvar kr zapletena.Avto je namrec v garanciji in to je tudi najvecji problem, ker nikoli ne vidim kaj so v resnici na avtu naredili.Vedno se morm skregat, da pol dobim na roke napisano kaj so ustvarjali.
![]()
Drugace pa je avto C2 VTR.
Mojca je napisal/-a:Vem, ampak ves kak je to, ce kupis nov avto in se ti ze prvi teden zacne kvarit?
Me je minla volja do vsega..najraje bi ga zapeljala v en grabn
Mate je napisal/-a:Kakor jest vem, dizli nimajo lambda sonde![]()
To kar ti mislis je LMM oz merilec pretoka zraka, ki se zapacka in potem ne kaze vec prav. In potem sta dve varianti, ena da kupis novega in druga da gres do rsra in ti sremeni elektroniko, tako da avto podatkov iz LMMa ne bere vec. Druga stane 20 ali 40k, za sigurno pa preveri na njihovi spletni strani.
Mojca je napisal/-a:Vem, ampak ves kak je to, ce kupis nov avto in se ti ze prvi teden zacne kvarit?
Me je minla volja do vsega..najraje bi ga zapeljala v en grabn
modrina je napisal/-a:Bi še jaz pristavil piskerček.Pri naši corsi je tudi podoben primer. Gre za nov avto z motorjem 1.3 CDTI. Pri našem avtu lahko "pumpaš" gas pa se motor sploh ne odzove. Zgodi se tudi to, da če imaš recimo 2000 vrtljajev in začneš hitro pritiskati in spuščati gas padejo vrtljaji na vrtljaje prostega teka. Avto je bil na servisu že parkrat pa nič.Sedaj čakam odgovor že dva meseca ker so naredili test motorja in ga poslali v tovarno. Problem je tudi ko se vrtljaji prostega teka povečajo na cca 1000 obrati začno "skakati" nihajo tudi za 300 pri držanju pedala na mestu. Pa tudi zelo veliko lufta ima pedal za plin cca 0,5 do1 cm predno se motor odzove. Ko sedem v ta avto imam podoben občutek, kot nebi znal voziti. Vsak vaš komentar je dobrodošel.
Pa še to, ko se voziš z večjimi vrtljaji je vse ok.problem je mislim tik ko motor začne pospeševati. LP
Mate je napisal/-a:Kakor jest vem, dizli nimajo lambda sonde![]()
To kar ti mislis je LMM oz merilec pretoka zraka, ki se zapacka in potem ne kaze vec prav. In potem sta dve varianti, ena da kupis novega in druga da gres do rsra in ti sremeni elektroniko, tako da avto podatkov iz LMMa ne bere vec. Druga stane 20 ali 40k, za sigurno pa preveri na njihovi spletni strani.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov