lisko je napisal/-a:Nehite se kregat... al kakorkol..... u glavnem dost ok?
Tist glede korenjak servisa..... in jaz in kolega sma peljala avtke k njemu..... mastno računo..... nardil pa tako rekoč nič..... en dan po servisu so se pojavli isti simptomi.... ampak sem reku vredu k temu niti blizu več ne grem...... bom pač mel te simptome še naprej...
Mam pa lih obratne simptome ( sem že napisu enkrat) vžiga kot mrzel kot topel.....ampak mrzel vžge s prve..... pol pa začne kašljat..... in kadi hudo črno moder dim..... pol pa se po kakih 10tih sekundah umiri ( med tem pa hoče motor ven fuknit) Do zdej še noben mehanik ni pogruntu.... bil že celo na original renault servisu...... topel pa vžge lepše kot novi.... kompressija je 27 pri hladnem motorju..... ampak pravim da vžge takoj sam pol začne kašljat ko že laufa..... Povratna ventila sta dva na dovodu nafte..... tko da nafta mu ziher ne stelče nazaj u tank..... nekje drugje mu potegne zrak ( sumim) sam kje?
Kaj pa če ti na bate nateče hladilna ali olje preko teflonov, ali ti vse svečke ne grejejo dovolj dolgo po vžigu? Imel sem podoben problem, da je bila počena glava in ko se je malo segrela se je razpoka zamašila, tako da se motor niti pri obremenitvi (topel) ni pregreval, da bi kompresija šla v vodni sistem. Čez noč, ko se je glava hladila, pa je nakapljalo nekaj hladilne v bat in stvar je bila podobna. Sicer pa je v takih primerih možno x stvari, tudi počene komore itd.... Vsaka stvar pa se da porihtat, saj se ni sama nardila. Stani bo že rešu problem, Korenjak pa je meni že veliko pomagal in to ugodno, mogoče je pri tebi imel slab dan. Če pa ima celo Audi probleme s svojimi 2.5 TDI (ki stojijo po celi Evropi), zakaj jih ne bi imel Opel in Renault.
p.s. Saj se več ne kregamo, a-ne!