Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Sr apr 06, 2005 4:02 pm

Saj če tak pogledaš, lahko bi blo še slabše...ampak ok, sej kot pravite kupovanje rabljenega avta je hudič od loterije..
Tak da, sem se sprijaznil..čeprav poštenost je pa tukaj takšna da groza...Pa p**** naj te reče da je hin to pa to pa tak, pa se potem na osnovi tega odločiš ali kupiš ali pa iščeš boljšo varianto.Pa saj ne rečem da je ful kaj narobe,avto se vredu pelje, samo me pač motita ti dve stvari..

Airbag še nekak najbolj moteč,ker nikoli neveš kdaj ti bo glavici rešil..To je treba zrihtat pa je kak je..

Drugače za prosti tek pa če praviš da si 100% prepričan.Na osnovi česa si tako zelo prepričan ? Ne dvomim v tebe, samo toliko me zanima da nebom jutri nas servisu onega napadel pa se osla iz samega sebe naredil..

Ker za njega je to normalno :roll:

LP

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 06, 2005 4:23 pm

pugi405 je napisal/-a:Naj ti samo odgovorim na tole tvoje pametovanje. Če se tebi zdi trokiranje skrita napaka in še "vsaka malenkost" pol pa res ne vem. Ja se strinjam. BOOOOOOOOGI prodajalci rabljenih vozil.. Kako morajo nategovat folk s prodajo vozil s skritimi napakami. Ja res je težko prodajat avtomobile. Nekateri si še na težji način služjo kruh. Pa še to. Stranka je KRALJ. :evil:

Bla bla bla!
Stranka pa kralj ja! Bila vcasih, ko so bili ljudje se normalni!
OK, de ti povem. To da avto nabija obrate bi vsak butl lahko ugotovil ze ko je avto gledal, razen ce je tok naiven, de avta ni niti vzgal. Da se je pa to pojavilo kasneje pa ni skrita napaka in je to pač napaka, ki se je pojavila. Jebiga. In ker se spoznam na podrocje fiatov, ti lahko povem, da je to tovarniska napaka in sicer ce sploh ves kaj je grlo vbrizga ti bo gotovo jasno, da se te napake na da prilagodit za par dni, ampak se nadomestni del samo zamenja in to je to, druge resitve ni. Zato je to tovarniska napaka!

In ce mislis kako izi je bit prodajalec se motis. Vsak te hoce nategnt in vsak bi si za 5 jurjev lukno zvrtal v koleno, pa vsak bi za mal dnarja mel najbols.
A fer ti pa je, ce ti zvrtis kilometre nazaj, pol pa das avto staro za novo. In si prodajalca nateganu?! A to ti je pa fer, sej kriv bo itak prodajalec, stranka pa se podtuhne kot vedno!

Kaj hocem povedat, ne pametuj na podrocjih pri katerih kaksen ve malo vec in bodi pametn tam kjer ves da si lahko. Lepo sem ti objasnil, ce pa mislis da je bil moj post provociranje tebe ali kogardrugega, potem ti lahko recem da se mal motis in da imas sindrom avtomobilizem.com kjer je kreganje itak nekaj vsakdanjega. Počas tko kt blodnje na sux-u!

LP

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 06, 2005 4:26 pm

G0lden je napisal/-a:Drugače za prosti tek pa če praviš da si 100% prepričan.Na osnovi česa si tako zelo prepričan ? Ne dvomim v tebe, samo toliko me zanima da nebom jutri nas servisu onega napadel pa se osla iz samega sebe naredil..
LP

Prepričan sem, ker se te napake pojavljajo dokaj pogosto. Tvoja je v zelo mili obliki in zato tega ne pokaze na testerju. To je vsa fora.
Kot sem ze rekel je hujsa oblika te napake, ko se ze tezko ustavis na semaforju!

Glej, zelim ti veliko srece pri resevanju, dej pa v prednost airbage!

LP

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Sr apr 06, 2005 4:31 pm

to se je men dogajal pri cliotu na rač je pokazalo potenciometer lopute plina un po nevem kolkem času jebanja mi je sosed mehanik pošprical kontakte z kontakt sprejem in od takrat BP!

upam da bi bilo pri tebi tud kej takega

LP
Slika

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Sr apr 06, 2005 4:39 pm

Fiat007 je napisal/-a:
G0lden je napisal/-a:Drugače za prosti tek pa če praviš da si 100% prepričan.Na osnovi česa si tako zelo prepričan ? Ne dvomim v tebe, samo toliko me zanima da nebom jutri nas servisu onega napadel pa se osla iz samega sebe naredil..
LP

Prepričan sem, ker se te napake pojavljajo dokaj pogosto. Tvoja je v zelo mili obliki in zato tega ne pokaze na testerju. To je vsa fora.
Kot sem ze rekel je hujsa oblika te napake, ko se ze tezko ustavis na semaforju!

Glej, zelim ti veliko srece pri resevanju, dej pa v prednost airbage!

LP

Zelo bi bil vesel če bi mi vsaj približno povedal koliko stane nadomestni potenciometer, da si lahko malo preračunam stroške popravila..

Hvala LP

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 06, 2005 4:57 pm

G0lden je napisal/-a:Zelo bi bil vesel če bi mi vsaj približno povedal koliko stane nadomestni potenciometer, da si lahko malo preračunam stroške popravila..

Hvala LP

Evo, ce je to to, bo tester izpisal THROTTLE POTENTIOMETER, nadomestni del, zdej za puntoja l. 03, sej so vsi enaki drugace, pa pride 99.785,53 SIT z DDVjem. Kataloška številka je 77363298.

LP

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Sr apr 06, 2005 6:51 pm

Fiat007 je napisal/-a:
G0lden je napisal/-a:Zelo bi bil vesel če bi mi vsaj približno povedal koliko stane nadomestni potenciometer, da si lahko malo preračunam stroške popravila..

Hvala LP

Evo, ce je to to, bo tester izpisal THROTTLE POTENTIOMETER, nadomestni del, zdej za puntoja l. 03, sej so vsi enaki drugace, pa pride 99.785,53 SIT z DDVjem. Kataloška številka je 77363298.

LP

Oooouuu raje samomor naredim kot pa da dam 100k dokler dela tolko da ni moteče...
No kakorkoli,hvala za informacijo.

LP

smilko
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a smilko Če apr 07, 2005 2:41 pm

Vem da je jeba ce ti avto ne dela kot bi moral (isto je ko si bolan-rad bi bil cimprej zdrav :-P ). Avto pa se uporablja skoraj vsak dan in te moti ce ni vse ok.
Tudi jaz imam Punto 2 letnik 2000. Kupil sem ga pri eni avtohisi, kjer ga je not dala neka stara doktorca, saj je vzela staro za novo (polota). Pred letom je imel prevozenih 26500 km, dobil pa sem garancijo za 500 km. Po 200 km se mi je zacela pretakati tekocina v mali pecki, pa sem sel na Fiat servis po nasvet. Ker je tekocina ob odprtju raztezne posode bruhala ven, mi je mehanik zagotovil, da je sla dihtunga na glavi (dejal je da je popravilo okoli 60.000 SIT)! Sok! No ker sem imel se garancijo sem ga peljal nazaj. Tam ga je mehanik (za VW) pregledal in dejal da je vse ok (da je le zrak v sistemu). Ker sem vztrajal pri zagotovilu mehanika iz Fiata, sva sla se na Fiat servis, kjer so potrdili da je dihtunga na glavi (kar se pogosto zgodi na Punto 2 letnik 2000, 2001), saj naj bi bile neke slabe dihtunge montirane v takratne modele.
No po 3. dneh so mi avto zrihtali (menjava dihtunge, brusenje + menjava zobatega jermena) - za to jim vsaka cast! Dihtunga je bila malo pocena (mi jo je pokazal) in zato mi je uhajala kompresija v hladilni sitem. Ampak tekocina se mi se je se vedno pretakala, vse dokler mi ga ni prezracil moj bratranec (ki je mehanik in dr. za avte vseh vrst). Je pa res da nikoli ne ves kaj ti naredijo na servisu, koliko casa res delajo, ko pa dobis racun pa samo gledas!
Zato pa mi je servis na 40.000 km naredil bratranec in mi zamenjal in pregledal vse! Za material sem placal 12.000 SIT (olje Castrol GTX , oljni filter, zracni filter, tesnilo za pokrov ventilov, svecke), za delo pa 3000 SIT (dal sem mu se 5000 Sit zraven). Torej vse skupaj okoli 20.000 SIT (delal pa je 3h, jaz pa sem bil zraven in se veliko naucil o tem avtu)! Na servisu bi pa placal sigurno nad 35.000 SIT, pa se vprasanje ce bi vse naredili kot je treba. Da pa dvomimo v serviserje pa so si krivi sami (pa ne vsi), saj se hitro razve kdo dela slabo ... :idea: LP

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če apr 07, 2005 3:20 pm

Fiat007 je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Naj ti samo odgovorim na tole tvoje pametovanje. Če se tebi zdi trokiranje skrita napaka in še "vsaka malenkost" pol pa res ne vem. Ja se strinjam. BOOOOOOOOGI prodajalci rabljenih vozil.. Kako morajo nategovat folk s prodajo vozil s skritimi napakami. Ja res je težko prodajat avtomobile. Nekateri si še na težji način služjo kruh. Pa še to. Stranka je KRALJ. :evil:

Bla bla bla!
Stranka pa kralj ja! Bila vcasih, ko so bili ljudje se normalni!
OK, de ti povem. To da avto nabija obrate bi vsak butl lahko ugotovil ze ko je avto gledal, razen ce je tok naiven, de avta ni niti vzgal. Da se je pa to pojavilo kasneje pa ni skrita napaka in je to pač napaka, ki se je pojavila. Jebiga. In ker se spoznam na podrocje fiatov, ti lahko povem, da je to tovarniska napaka in sicer ce sploh ves kaj je grlo vbrizga ti bo gotovo jasno, da se te napake na da prilagodit za par dni, ampak se nadomestni del samo zamenja in to je to, druge resitve ni. Zato je to tovarniska napaka!

In ce mislis kako izi je bit prodajalec se motis. Vsak te hoce nategnt in vsak bi si za 5 jurjev lukno zvrtal v koleno, pa vsak bi za mal dnarja mel najbols.
A fer ti pa je, ce ti zvrtis kilometre nazaj, pol pa das avto staro za novo. In si prodajalca nateganu?! A to ti je pa fer, sej kriv bo itak prodajalec, stranka pa se podtuhne kot vedno!

Kaj hocem povedat, ne pametuj na podrocjih pri katerih kaksen ve malo vec in bodi pametn tam kjer ves da si lahko. Lepo sem ti objasnil, ce pa mislis da je bil moj post provociranje tebe ali kogardrugega, potem ti lahko recem da se mal motis in da imas sindrom avtomobilizem.com kjer je kreganje itak nekaj vsakdanjega. Počas tko kt blodnje na sux-u!

LP

Odstopam od te teme. Ne da se mi.... Enostavno...... Sindroma nimam.... ne se bat. :P Jst si mislim svoje ampak dvigam roke od teme :roll: . Ker pa vidim, da si verjetno mehanik pa ne zameri meni nevednežu...
LP in brez zamere.
Pugi 405.

lazzuri
Nov uporabnik

Napisal/-a lazzuri So apr 09, 2005 1:31 pm

a ti še sveti lučka od airbaga? To ti vrjetno ni šel naboj ampak senzor, ki je u desnjem prednjem sedežu...očitno preveč telovadbe na njem :lol:

lazzuri
Nov uporabnik

Napisal/-a lazzuri So apr 09, 2005 1:33 pm

še to...za mareo stane prbližn 30.000 tolarčkov...

Poseidon Atlantis
Nov uporabnik

Napisal/-a Poseidon Atlantis Sr apr 13, 2005 2:59 pm

Kar se tiste uboge lučke tiče. Ponavad (vsaj pr men je zmeri tako) so slabi kontakti pod sedežem. 100x sm ze popravlu, pa enkrat peles sedez naprej in nazaj, pa je isto.
Najboljsa rešitev: LUČKO RAZBIJ!!!! :D :D Žarnico vn pober al neki..... :D
Crkne pa zato ker je italijan.... (Joj, pa enkrat sm se že odloču, de ne bom več takih nacionalističnih for pisu.)

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To maj 03, 2005 10:45 am

lazzuri je napisal/-a:a ti še sveti lučka od airbaga? To ti vrjetno ni šel naboj ampak senzor, ki je u desnjem prednjem sedežu...očitno preveč telovadbe na njem :lol:

Ne airbag lučke še nisem popravil,tudi potenciometra še ne ,čeprav zadnje čase zelo intenzivno iščem po raznih odpadih itd...Tudi na forumu sem vprašal te redne goste na ITA odpadih...
No skratka upam da bo kaj sreče,glede lučke pa bom tako naredil da jo bom enostavno odklopil ker airbag je nepoškodovan,zgleda samo da je nekje..slab kontakt al pa nekaj takega...

LP ;)

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To maj 03, 2005 11:01 am

lenivec je napisal/-a:ej goldi, poglej v tis pa je en odpad pristava pri mestinju, pa majo enega razbitega 1.2 sx puntiča pa vprašaj če majo potenciometer

O hvala bom se spravo pogledat tja malo...

PS: MSN mam v kurcu tak da ne misli da te na ignor mečem :lol: bom v kratkem porihtal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov