Vem da je jeba ce ti avto ne dela kot bi moral (isto je ko si bolan-rad bi bil cimprej zdrav

). Avto pa se uporablja skoraj vsak dan in te moti ce ni vse ok.
Tudi jaz imam Punto 2 letnik 2000. Kupil sem ga pri eni avtohisi, kjer ga je not dala neka stara doktorca, saj je vzela staro za novo (polota). Pred letom je imel prevozenih 26500 km, dobil pa sem garancijo za 500 km. Po 200 km se mi je zacela pretakati tekocina v mali pecki, pa sem sel na Fiat servis po nasvet. Ker je tekocina ob odprtju raztezne posode bruhala ven, mi je mehanik zagotovil, da je sla dihtunga na glavi (dejal je da je popravilo okoli 60.000 SIT)! Sok! No ker sem imel se garancijo sem ga peljal nazaj. Tam ga je mehanik (za VW) pregledal in dejal da je vse ok (da je le zrak v sistemu). Ker sem vztrajal pri zagotovilu mehanika iz Fiata, sva sla se na Fiat servis, kjer so potrdili da je dihtunga na glavi (kar se pogosto zgodi na Punto 2 letnik 2000, 2001), saj naj bi bile neke slabe dihtunge montirane v takratne modele.
No po 3. dneh so mi avto zrihtali (menjava dihtunge, brusenje + menjava zobatega jermena) - za to jim vsaka cast! Dihtunga je bila malo pocena (mi jo je pokazal) in zato mi je uhajala kompresija v hladilni sitem. Ampak tekocina se mi se je se vedno pretakala, vse dokler mi ga ni prezracil moj bratranec (ki je mehanik in dr. za avte vseh vrst). Je pa res da nikoli ne ves kaj ti naredijo na servisu, koliko casa res delajo, ko pa dobis racun pa samo gledas!
Zato pa mi je servis na 40.000 km naredil bratranec in mi zamenjal in pregledal vse! Za material sem placal 12.000 SIT (olje Castrol GTX , oljni filter, zracni filter, tesnilo za pokrov ventilov, svecke), za delo pa 3000 SIT (dal sem mu se 5000 Sit zraven). Torej vse skupaj okoli 20.000 SIT (delal pa je 3h, jaz pa sem bil zraven in se veliko naucil o tem avtu)! Na servisu bi pa placal sigurno nad 35.000 SIT, pa se vprasanje ce bi vse naredili kot je treba. Da pa dvomimo v serviserje pa so si krivi sami (pa ne vsi), saj se hitro razve kdo dela slabo ...

LP