Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr apr 20, 2005 6:38 pm

Peroa, kaj ti je Kogovšek kej lepga povedu?? :)

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Sr apr 20, 2005 6:39 pm

Speedfighter je napisal/-a:Peroa, kaj ti je Kogovšek kej lepga povedu?? :)

V petek zjutri ob 7h peljem.
Ja, takoj je vedu za kaj gre in je reku, da bo uštimal tak kot je treba.

Poročilo sledi....

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Sr apr 20, 2005 6:47 pm

Ok,se beremo! :D

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Napisal/-a peroa Sr apr 20, 2005 6:48 pm

URBY je napisal/-a:se opravičujem, saj je res tudi 416 pod serijo 400, ti novejši modeli. kateri letnik maš?

Letnik `98 416 GLSi (Familiy) 85 kw.

Avto sva dobila zastonj od njenih ta starih. Oni ga pa niso prav pretirano pazil, ampak je še v presenetljivo dobrem stanju (relativno gledano), razen tega cukanja.

Aja, števec za kilometre se je ustavu. Sej drgač ga ne rabim, sam rad bi vedu kolk naredim z enim tankom km, treba verjetno kaj zajlo poštimat?

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Sr apr 20, 2005 11:49 pm

peroa je napisal/-a:
URBY je napisal/-a:se opravičujem, saj je res tudi 416 pod serijo 400, ti novejši modeli. kateri letnik maš?

Letnik `98 416 GLSi (Familiy) 85 kw.

Avto sva dobila zastonj od njenih ta starih. Oni ga pa niso prav pretirano pazil, ampak je še v presenetljivo dobrem stanju (relativno gledano), razen tega cukanja.

Aja, števec za kilometre se je ustavu. Sej drgač ga ne rabim, sam rad bi vedu kolk naredim z enim tankom km, treba verjetno kaj zajlo poštimat?

Kaj se tiče števca za km pa je že bila debata :!:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če apr 21, 2005 6:52 am

Če ti števec za km ne dela je kriv en mali zobniček, ki se polomi...
Ma moj sodelavec na personi isto...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če apr 21, 2005 9:24 am

Ej, če ti bo kdo števec pripravljen popraviti, prosim javi! Moj protonček ga tudi lomi - začelo se je z merjenjem hitrosti, zdaj se nekaj dogaja tudi z kazalcem za gorivo... Kilometre pa še šteje. :lol:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Če apr 21, 2005 10:16 am

protonika je napisal/-a:Ej, če ti bo kdo števec pripravljen popraviti, prosim javi! Moj protonček ga tudi lomi - začelo se je z merjenjem hitrosti, zdaj se nekaj dogaja tudi z kazalcem za gorivo... Kilometre pa še šteje. :lol:

Samo to je pa nekaj drugega... Najbrž zajla kar se hitrosti tiče, kar se pa kazalčka za gorivo tiče pa ne vem, mogoče kak plovček (v tanku, čeprav to je bil recimo problem na zastavah :D )

Ne vem, sodelavec kar nič ne brca v semr da bi kaj zrihtal, samo na živce mu gre...

LP Mrcina
dihtunga.press

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe apr 22, 2005 8:09 am

Mrcina, meni bi pomagalo že to, da bi se kdo sploh bil pripravljen ubadati s števcem. Kržič samo reče, da bo treba novega, jaz sem pa prepričana, da gre za neko banalno stvar, ker v suhem in toplem vremenu števec dela brez problema, problem je samo pozimi. No, pri gorivu je pa druga. Ampak dokler se prižiga rdeča lučka za gorivo, me to niti ne moti, ker po km cirka vem, koliko je še v tanku.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe apr 22, 2005 8:53 am

Hja, moj sodelavec je števec razdrl in mu je mehanik isto rekel, da je potrebno zamenjat cel števec... Najbrž se jim ne da ene malenkosti šraufat, iz katere ne zaslužijo tako rekoč nič, dela je pa najbrž kar dosti (baje je števec od protna težko razdret). Ne vem kaj bi svetoval , moj sodelavec tudi še ni našel dobrega servisa za protona. Dobro, olje pa filtre zna vsak mehanik zamenjat, za ostalo je pa bolj tako tako...

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Napisal/-a peroa Po apr 25, 2005 6:33 pm

No avto mam zdej popravljen.

Šob mi zaenkrat ni pucal, samo en kabel, ki je bil zanč, mi je menjal, pa ventile naštelal, ker so bli čist "stisnjeni" (karkol že to pomen, če lahko kdo razloži).

Šob ni pucal zaenkrat zato, ker je men avto skoz cukal in ne samo, ko je bil motor mrzel.

Zaenkrat nč ne cuka, če bo pa spet začel, bo pa treba spucat tud šobe.

No, cel špas me je koštal 7200 SIT, ena delovna ura. Men se zdi ugodno, ker nimam izkkušenj z drugimi mehaniki.

So bli pa zelo prjazni in korektni.

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Po apr 25, 2005 7:37 pm

lepo, da si resil tezavo :] mene so tudi kr en lep cas kabli zajebavali pa svecke .. to za ventile pa mene tudi zanima po kolkem casu je to treba stelat ?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po apr 25, 2005 10:09 pm

Peroa,sm ti reku da so pr Kogovšku ful korektni-pa prec jim je jasn kaj tvoj avto tare :D

Važn da zdej lepo laufa :)

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Če jun 16, 2005 8:21 pm

Najprej vsem lep pozdrav, ja nov sem :)
No jaz si takisto lastim Protona 315 pa bi mogel imeti servis 50km nazaj pa me zanima, ker pravijo da je pri teh km 92000 velik servis in me zanima kok stane okvirno naj bi bilo 60k samo tuki sigurno kdo bolj tocno ve.Pa sobe bi dal tudi cistit, ima kolega servis ni glih za protone pa je rekel da sobe ocistis da avto lavfa na eno posebno tekocino 15min in ti vse prepuca.Ce je to bom kar k njemu peljal.Aja pa men tud j**e stevec za gorivo sej skor pravilno kaze ampak skate kot zmesan, ste ze ugotovili kaj je to ker me malo moti.
To je to, lp

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Če jun 16, 2005 8:22 pm

Sorry, pomota

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jun 16, 2005 10:29 pm

Če boš menjal jermen, bo najbrž res tam okoli 60 tisoč ali pa tudi kak tolar več. Pokliči Kržiča na Vrhniko, če si iz LJ oziroma bližine, ker zna biti malo cenejši kot servisi v LJ (uro že ima cenejšo).
Če ti avto cuka, so lahko krivi tudi kabli (vsaj pri meni so). Original kable prodajajo zadaj za AC Kozmos v neki garaži in stane komplet 12.000 (da ti ne bi kak Kržič tako kot meni uturil neoriginal kablov za 10.000, ki zdržijo cele tri mesece, preden ga začne avto spet srat).

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne jun 19, 2005 10:17 am

BlažB je napisal/-a:Pa sobe bi dal tudi cistit, ima kolega servis ni glih za protone pa je rekel da sobe ocistis da avto lavfa na eno posebno tekocino 15min in ti vse prepuca.Ce je to bom kar k njemu peljal.

Glede šob ti priporočam, da ga pelješ h Kogovšku! Sm mel namreč težave s šobami kakih pol leta nazaj, pa mi je en lokalni serviser tud s to posebno tekočino pucal, ampak je avto po dveh mescih spet začel zafrkavat! Pol sm ga pa pelu h Kogovšku, kjer nej bi ravn zarad te težave nabavl neko special mašinco za šobe pucat pri Protonih....v glavnem, zadeva očitno deluje, ker zdej laufa kot urca! :D

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Sr jul 20, 2005 8:05 pm

No sedaj imam denar za servis(zamujam ze 2,5k km :oops: ) in sem klical na Kogovšek servis in po 2 dneh koncno nekoga dobil je rekel da sevis pride 20-25k sit kar se mi zdi sumljivo premalo.A lahko da en cifro ker ne vem ce sem prav klical, ne vem model se mi je zdel da ne ve kaj govori, in koliko me bo prislo racunal sem 50-60k sit.
Ce ima kdo izkusnje z sevisom tam bi se priporocal, Lp Blaz
Neki je, dobr je, nč ni!!1
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov