Neyo-Neyo je napisal/-a:OMFGtole pa je velk problem ja
Dobr da vem da tega sranja ne bom zlivu u svoj avto
sploh pa da se ti to nardi na stealthu fak nebi reku na yugotu al pa kakšni zastavi
nebivedu je napisal/-a:QMI je za delno znucane mašine - v nove se tega ne daje, ker zapaca vse luknce, kamor bi moglo olje it, v full znucane stare mašine se to tut ne daje, ker je tam potrebna generalka, daje se pa to v zmerno obrabljene mašine. Zadeva se zapeče na kovino in naredi oblogo. Če pa je avto z mašino ki ima za prehod do ventilov majhne luknjce potem je nevarnost, da jih zamaši.
Stealth v tvojem primeru ni kriv qmi ampak oljni obroček - jst sm mel enkrat avto, v katerega sem dal 5 litrov olja v mašino in qmi, ga vžgal in se odpeljal 3 km - pa je bil avto brez olja - vsega je popil in ga zakuril v izgorevalni komori. nikjer se ni videlo, tudi po dimu zadaj ne, ker je bil turbak in že v osnovi malce pokadil, tko da se tudi opazilo ni. Ko sem delal generalko na mašini, sem postavil samo obroček nazaj v cilinder, pa je kr skos padu - ni več dihtal, ker je bil znucan in qmi je samo še pomagal, ker je naredil oblogo in je vse skupaj lažje drselo. Tko da qmi pomaga mašini vsekakor, vendar, če je avto pred generalko tega ne dajajte v avto, ker bo pomagal tut do takojšnje generalke.
šmeks je napisal/-a:o matr....kje so zdaj tisti ki so še pred kratkim trdili da se upajo okrog lj. brez olja ter s samo QMI v motorju furat...pač eni nasedejo naivnosti....ampak kot pravjo osel gre le enkrat na led...
nebivedu je napisal/-a:QMI je za delno znucane mašine - v nove se tega ne daje, ker zapaca vse luknce, kamor bi moglo olje it, v full znucane stare mašine se to tut ne daje, ker je tam potrebna generalka, daje se pa to v zmerno obrabljene mašine. Zadeva se zapeče na kovino in naredi oblogo. Če pa je avto z mašino ki ima za prehod do ventilov majhne luknjce potem je nevarnost, da jih zamaši.
lisko je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:QMI je za delno znucane mašine - v nove se tega ne daje, ker zapaca vse luknce, kamor bi moglo olje it, v full znucane stare mašine se to tut ne daje, ker je tam potrebna generalka, daje se pa to v zmerno obrabljene mašine. Zadeva se zapeče na kovino in naredi oblogo. Če pa je avto z mašino ki ima za prehod do ventilov majhne luknjce potem je nevarnost, da jih zamaši.
Stealth v tvojem primeru ni kriv qmi ampak oljni obroček - jst sm mel enkrat avto, v katerega sem dal 5 litrov olja v mašino in qmi, ga vžgal in se odpeljal 3 km - pa je bil avto brez olja - vsega je popil in ga zakuril v izgorevalni komori. nikjer se ni videlo, tudi po dimu zadaj ne, ker je bil turbak in že v osnovi malce pokadil, tko da se tudi opazilo ni. Ko sem delal generalko na mašini, sem postavil samo obroček nazaj v cilinder, pa je kr skos padu - ni več dihtal, ker je bil znucan in qmi je samo še pomagal, ker je naredil oblogo in je vse skupaj lažje drselo. Tko da qmi pomaga mašini vsekakor, vendar, če je avto pred generalko tega ne dajajte v avto, ker bo pomagal tut do takojšnje generalke.
Tole je pa točno to kar sem jaz govoril v temi ne dolg nazaj o teh dodatkih... če je cilinder še bolj gladek kot je že..... pol se olje še lažje pretaka iz spodnjega do zgornjega dela bata..... čeprav so u mes obročki.... ampak teflon sam pospeši proces papcanja olja......
Sicer pa za ta qmi..... slick 50 in podobno sranje... se mi zdi zakaj tko velika reklama ? A ni ponavad tko da če je zadeve res tko dobra pol za to zadevo vejo sam res izkušeni majstri? Ne pa da se more po tv reklamirat in to pol ure dolga reklama folk pa naseda..... In pa seveda glavno vprašanje.... zakaj tega ne priporočajo kar na uradnem servisu? Zakaj tega ni u navodilih? ko je motor star je iztrošen.... je potreben servis...... ko je pa motor nov pa tko ne potebuje dodatkov..... torej je to samo ena velika buča oz. nategovanje folka.... pa ne mi zdej z izkušnjami.... verjamem da se je kermu kaj izbolšalo..... ampak kokim se pa ni?
Sicer pa za ta qmi..... slick 50 in podobno sranje... se mi zdi zakaj tko velika reklama ? A ni ponavad tko da če je zadeve res tko dobra pol za to zadevo vejo sam res izkušeni majstri? Ne pa da se more po tv reklamirat in to pol ure dolga reklama folk pa naseda..... In pa seveda glavno vprašanje.... zakaj tega ne priporočajo kar na uradnem servisu? Zakaj tega ni u navodilih? ko je motor star je iztrošen.... je potreben servis...... ko je pa motor nov pa tko ne potebuje dodatkov..... torej je to samo ena velika buča oz. nategovanje folka.... pa ne mi zdej z izkušnjami.... verjamem da se je kermu kaj izbolšalo..... ampak kokim se pa ni?
ole je pa točno to kar sem jaz govoril v temi ne dolg nazaj o teh dodatkih... če je cilinder še bolj gladek kot je že..... pol se olje še lažje pretaka iz spodnjega do zgornjega dela bata..... čeprav so u mes obročki.... ampak teflon sam pospeši proces papcanja olja......
stealth je napisal/-a:Torej... pred kratkim naredim servis na stealthu ( menjava olja, svečk, filtrov ) in dodam QMI po navodilih. Takoj ko sem nalil še olje sem se vsedel in peljal kakih 100 kilometrov. ................
Torej... pred kratkim naredim servis na stealthu ( menjava olja, svečk, filtrov ) in dodam QMI po navodilih. Takoj ko sem nalil še olje sem se vsedel in peljal kakih 100 kilometrov. Že takoj se je slišal nek neklasičen zvok, ki je prihajal izpod pokrova motorja. Sem si mislil ok, pač rabi zadeva da se unese. Vendar se zadeva ni unesla po enem tednu in v nedeljo, ko se peljem po AC tm ene 160 mi zagori lučka "check engine"...mislm si WTF
Pero je napisal/-a:stealth je napisal/-a:Torej... pred kratkim naredim servis na stealthu ( menjava olja, svečk, filtrov ) in dodam QMI po navodilih. Takoj ko sem nalil še olje sem se vsedel in peljal kakih 100 kilometrov. ................
Kakšno ojle je bilo prej v motorju, kdaj nazadnje menjano? Nikejr nisi napisal gostote ??? ...
Ali je pravi filter za olje, kakšne so bile svečke, kakšno ohišje filtra, ali PCV dela? Se prižiga lučka za olje ali check engine? QMI pred oljem v motor? Koliko časa po nalitju olja si se še peljal?
Kam izginja: si preveril PCV? si zmeril kompresijo, koliko km ima avto (resničnih), Oddušna cev? kakšne so svečke...
Kaj če bi ti raje peljal avto na servis
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov