Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie To jun 07, 2005 11:58 am

svadreb je napisal/-a:Mene sam zanima, a vi te filtre gor dajete samo zato, da avto bolj tuli, al res verjamete, da bo pol bolj letel. To je isto, kot ko smo mulci iz avtomatikov dušilce vn jemali, da je prdelo ko strela, pol se nam je pa zdelo, da moped bol leti. Al pa ko smo si med šprikle na bicikle montirali koščke jogurtovih lončkov, da je ropotalo, ko si se vozil. Tud se nam je zdelo, da kolo bolj leti. Verjetno pol tud ropotajoč avto bolj leti...

Če maš vse prav poštimano dobiš sigurno kaj na moči ven. Večina ma pa žal filtre gor čist tko sam da tuli kakor vidim po slikah...
Be happy

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

.

Napisal/-a SELJO To jun 07, 2005 12:37 pm

hm jst mam tut gor k 57i kit gor na avtu sicer sele 1 tedn ampak stvar je taka. da ib se temu ravo reklo kit hm niti ne...da bi mi meti vlekl ne da bi vedl da bi sel manj se man..originalno cev ki pride do filtra sem posebaj zamenja z rosfei in lepo speljal stvar tako da je na kolkr tolk mrzlem delu + itak je se cev k dovaja mrrzel zrak....naredu bom pa se za vsak slucaj pregradno steno da ne bo vlekl vrocine it kilerja oz masine....no ne vem na tole tvoje ne recem da je suprdupr najbolsi sam da bi bil pa tak sranje pa jst res nebi reku...sicer pa vsak tele ma svoj veselje.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To jun 07, 2005 12:46 pm

Ma jaz ne dam več filtra gor pa če mi ga plačajo.

Tud grdo mi vse skupi spade v mašini, tm en šmorn zaselotejpan.

Raje en asuph bolj molkega glasu.

Ampak jebat ga zdaj pri 26 sem tak, pri 20ih pa sam da se je vsega čimveč slišal. Pride pa mine.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To jun 07, 2005 12:56 pm

Pri meni pride tudi ven filter,ker sem zelo razočaran.Saj se lepo zadere pa vse,samo na končni sem zgubil,pa na porabi veliko pridobil.Iz 10,5l na 12,5-13l na 100km. Za mene to much!
Gre kar lepo originalen air box nazaj noter!

Aja,pa še to....kupi kdo filter? Ga prodajam! :P
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To jun 07, 2005 2:00 pm

Kaj pa recimo navadni K&N filtri za v box. A je kao tolk boljši od unga za 2k sit al so to samo priče?
Pa še ena zadeva me zanima. Na P406 sem zdej naštimu kao CAI wannabe in sicer cev sem dopeljal direkt do zračnika, ker je bila prej skrita nekje v blatniku. No in kao fora je v tem, da motor dobi hladnejši zrak z več kisika ampak a je tud fora v tem s kakim šusom gre zrak v motor al si ga ta sam regulira?

TNX in lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jun 07, 2005 2:01 pm

No fantje prepričali ste me..mečem dol filter K&N ..očitno je brezveze,saj sam zvok lepši.
kaj je še kakša rešitev poleg tega koničnega filtra? mel bi rad mal lepši zvok avtomobila..pa ne mislim lonca zadnjga menjat...kaj drugega če še je
Ali pa če ima kdo kak poceni zadnji lonec ki ni lih glasen preveč naj mi pove prosim.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC To jun 07, 2005 2:04 pm

kandy je napisal/-a:No fantje prepričali ste me..mečem dol filter K&N ..očitno je brezveze,saj sam zvok lepši.
kaj je še kakša rešitev poleg tega koničnega filtra? mel bi rad mal lepši zvok avtomobila..pa ne mislim lonca zadnjga menjat...kaj drugega če še je
Ali pa če ima kdo kak poceni zadnji lonec ki ni lih glasen preveč naj mi pove prosim.

Bormašino pa vrti v auspuh 8]

Sam to ni glih music 4 my ears

lp

8)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jun 07, 2005 2:31 pm

dejan84 je napisal/-a:Nekateri zgleda še vedno verjamejo v Božička in športne filtre.... :lol:

:cry sam res ej jest nevem zakaj folk še vedno misl da pa filtri pa nevem kaj še vse(dovodi zraka) daje moč :roll: ma ja sej vem bote spluval, da se bli na dino sheat pa to....
sej men je tut avspuh odpihnl tm k je gibljiva mreža pa se je drl k žival pa se je zdel da gre nevem kok.... :lol:
sam pol ko mi je pa po enmu mescu dopizdil pa sem šol mehankarju da je to poštimu se vsedem v avto pržgem spelem pohodm pa sam :o isto šol pa kr ni blo nč jasn k je avto sam ssssssssssss naredu naqmest kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkmmmmmmmmmmmm

:lol: :lol: upam da me razumete kaj hočm rečt

uff mal of topic

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jun 07, 2005 4:09 pm

OK..kaj pa potem tole..
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=30806

se temu da verjet?ni mi lih jasno kako zdaj nebi vdrl zrak vroč..

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 To jun 07, 2005 4:17 pm

kandy je napisal/-a:OK..kaj pa potem tole..

mah sej eni tud vrjamejo se v bozicka and stuff

folk pise oglase bullshit sam da proda, realnost je pa cist druga, na zalost.

nobedn ne more garantirat kolk, ce sploh bos kej pridobu, dejstvo pa je da se motor drgac obnasa ce mas tak filtr notr, vprasanje pa je al v pozitivno al v negativno.

jest ga mam notr ze tri leta, avto dela bp, konjev ni vec, poraba tud ni vecja, koncna ista, mal bl zivahn v visjih vrtljajih, to je pa vse, konckoncev je pa to 60 konjev tko da, filter je pr men notr za zvok, in to je to.
Slika Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC To jun 07, 2005 4:43 pm

YOC je napisal/-a:Kaj pa recimo navadni K&N filtri za v box. A je kao tolk boljši od unga za 2k sit al so to samo priče?
Pa še ena zadeva me zanima. Na P406 sem zdej naštimu kao CAI wannabe in sicer cev sem dopeljal direkt do zračnika, ker je bila prej skrita nekje v blatniku. No in kao fora je v tem, da motor dobi hladnejši zrak z več kisika ampak a je tud fora v tem s kakim šusom gre zrak v motor al si ga ta sam regulira?

TNX in lp

8)

Če mogoče že kdo kej ve ;)

tnx

8)

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To jun 07, 2005 6:19 pm

mi za te avtomobile k jih mamo predelane na izi al pa sploh ne loh
šp. filter uporabljamo sam za zvok in nč druzga.

Športnikom k pa se pozna vsako odstopanje pri moči oni jih pa uporabljajo
(for best preformance).

Tist k neki pridobi na moči pa tega skor da nebo upazu.
Vozi hitro in reskiraj

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jun 07, 2005 6:36 pm

Čist res da je filter samo za zvok..pri moči se itaq ne pozna.Zdaj me samo zanima če je poraba večja ob pravilni montaži?(dovolj hladnega zraka)..ker mi ne šte km in ne morem ugotovit.logično da se prestavlja pod več obrati ponavadi in se zato poveča..ampak kaj pa drugače?

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET To jun 07, 2005 8:03 pm

in ti naoljeni filtri so zelo dobri za LMM-e :roll:

potem se pa nekteri čudjo, da morajo dat za nov LMM 80ksit ... ker se del olja iz filtra izloča u aerosolih in ga zapaca ... :EE .... in ena od prvih posledic je povečana poraba goriva :P

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jun 07, 2005 8:42 pm

lenivec je napisal/-a:
kandy je napisal/-a:OK..kaj pa potem tole..

povečana moč od 6-10 konjev :D
kul ga daš na jugota maš skor 50% moči več :D

LOL :cry
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 07, 2005 8:56 pm

mah brez zveze debatirat o športnih filtrih...itak je to sam nategancija in tržna niša da se fajn prodaja...

itak je logično če se poveča pretok zraka,se s tem zmanjša tudi filtriranje zraka... zdj bote rekl,pa tekmovalni avtomobili majo tak filtr itd. ja res je,sam to kar se prodaja je eno sranje...itak je en motor od dirkalnega avta v enem mesecu razdrt tolkrat kot bi bil en običn avto v nevem recimo 10 letih (mal mim primerjava ampak ok)

ok se že delam pametnega,tko da bom nehu :D rečem samo še to da se jih izogibam jst
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To jun 07, 2005 9:29 pm

he :) , kr neki.

Valda ,da majo dirkalni avtomobili šp. filtre,pa sigurno ne zaradi tega,da se bl dere,ampak ima svoj namen in temu sigurno dobro služi.Kar se tiče ,da se pol motorji itaq šraufajo in popravljajo,sigurno ne zaradi šp.filtra,ja on je vsega kriv da mašina ribne :) .Tko da itaq imaš, levo pa desno,belo pa črno in kajjestvemševse :roll:

Jaz imam šp. filter gor in sem z njim zelo zadovoljen,sem se vozil celo zimo po snegu,tud ročnapowah je bla, ko se je pa razdrl motor,je bil pa ko nov,olje čisto ko suza,nobenih smeti,tko da Infinity,si prepričan da je to zarad filtra ;)

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jun 07, 2005 9:43 pm

jaz sploh ne razumem kako lahko iz zraka svinerija pride v olje??? :shock:

avto že tako in tako (če je vredu) požre malo olja.se pravi da pride olje mimo bata na zgornjo stran. tam se olje skuri in porabi. kako hudiča pa pride cvetni prah iz zgornje strani batov v karter??? :shock:
razen če imaš oddušek odklopljen in speljan nekam na prosto.Sicer vglavnem piha ven, ampak možno da bi kaj potegnilo notri, samo nevem kako??

Infiniti, dej prosim razloži, kako lahko pride iz zraka v olje svinerija?

se pa strinjam da bolj propusten filter sigurno ne koristi mašini , samo kakšne hude škode pa tudi ne more narest, glavne, večje smeti sigurno sfiltrira
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 9 gostov