Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Ne jun 26, 2005 4:06 pm

videno - kupljeno je brezvezna klavzula v pogodbi, kjer je vsaj ena od strank pravna oseba.
Sem pa slisal ze, da tudi pri fizicnih osebah ta klavzula ne velja vec, ker si vseeno kot kupec zavezan da jamcis za svoje vozilo. To jamcenje ni enako garanciji, ampak pomeni da odgovarjas za vse skrite napake na vozilu. Skrite napake je pojem, ki govori o tistih napkah, ki se jih pri normalnem pregledu vozila ne da ugotoviti!

Lp

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Ne jun 26, 2005 5:43 pm

No se js bom neki povedal: hm.. zanimivo kolega je tudi tako kupil puntota(ki je bil razbit,seveda tega ni vedel,kajti avto je bil dokaj dobro popravljen,no cez teden je sele opazil da lucka za airbag ne dela sploh.....avto je punto 1 serija l1997 1.6 90 km......
pa je sel tezit avtohisi ki mu je avto prodala... pa nic od tega......v glavnem mislim da ce je tvoj bil razbit... ne samo da ni airbagov not...pol sigurno manjka tudi centralina za airbag ki se nahaja v srednji konzoli......racunaj: vreca stane 100k centralina pa 120k za prvi model!!!! ponavadi kadar se zabijes ti odstranijo tudi centralino..(cpu) od airbaga

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jun 26, 2005 6:09 pm

Kolega je zletu s puntotom l. 2000 s ceste pa so se mu odprli airbagi in sedaj mu veselo goru lučka za airbage. Hočem pa povedati, da se tiste plastike na volanu (v kolikor je bil airbag sprožen) ne da zamenjati, razen da ti ne zamenjajo celotnega airbaga. Samo plastike se pa ne da kupit. Bil na servisu in so mu to povedali. Iz njegovih ust v moja ušesa in na ta forum...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jun 26, 2005 6:12 pm

kakšno plastiko to misliš? tisto na volanu s katero je pokrita vreča? tisto se da tako lepo nazaj "zavarit"(v bistvu zalepit) da nihče niti ne opazi...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jun 26, 2005 7:19 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:kakšno plastiko to misliš? tisto na volanu s katero je pokrita vreča? tisto se da tako lepo nazaj "zavarit"(v bistvu zalepit) da nihče niti ne opazi...

Mogoče že. Ampak na sovoznikovi strani se pa lepo pozna. Mislim da če fajn pogledaš, ugotoviš. Sicer je pa konektor ki neprestano gori. Lahko ga 'zamotiš', da ne gori več. Če dobro pogledaš sigurno ugotoviš.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

mladič
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mladič Ne jun 26, 2005 7:42 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:kakšno plastiko to misliš? tisto na volanu s katero je pokrita vreča? tisto se da tako lepo nazaj "zavarit"(v bistvu zalepit) da nihče niti ne opazi...

Ja sej zato, ker men ne zgleda 100% originalno tist gor pritrjeno. Ni nobenih znakov leplenja, ampak na enem mestu malenkost odstopa, kar me moti. Pri sopotniku prav tako zgleda ko da je nekdo samo gor postavu na polico. Sej ne vem al je v vseh puntotih tko al sam v mojem. Najraj bi res testcrash naredu da se prepričam :twisted:

Glede karambola sm pa skor popolnoma prepričan da ni bil zaleten (vsaj od spredaj). Ker se pokrov od motorja popolnoma prilega stranskim plehom (okol sprednje gume). Res ni nobenih zamikov, ker pred leti smo kupili eni drug punto (takrat sem bil še premlad da bi karkoli gledu, starši pa nimajo pojma o pojmu) in smo kasneje zvedeli da je bil karamboliran. Pasovi niso delali (ob karambolu se fentajo), poleg tega je zamik pokrova in še zadnjič ko sem menjaval žmigovc (nekdo pred blokom razbil, baraba) sem opazil da je ogrodje kjer se ga zatakne čist zjebano tko da sm mogu mal improvizirat da sm ga pritrdil.

Skrbi me da je model vzel airbege vn in jih prodal (preden je prodal avto meni).

Pa še ena zgodba za une ki radi berete :P
Starša sta šla na ogled enega črnega puntota in mladi prodajalec ju je očaral. Plačala sta aro 5k (al pa 10 ne vem). Človek je prodajal črni punto z elektriko, centralnim in litimi feltnami. Avto je bil lep. Ampak ko sem prišel jaz na podrobnejši ogled....
Ne morem se vsega spomnit, ampak našel sem naslednje stvari: vlomljena, popravljena toda nedelujoča kljulčavnica na sopotnikovi strani (s centralnim odklepanjem to človek spregleda, ker je od znotraj delalo), stekla so se premikala počasi in s spreminjajočim tempom ko da so pijana. Plastika okoli vžigne ključavnice in volana je bila razjahana (nepritrjena), na gume se ne spoznam, ampak zelo različno so bile obrabljene (kar sigurno ne more biti dober znak) - ena je bila nova, ostale tri pa precej zlizane. Zlomljen in z izolirnim trakom zaliman zadnji brisalec lol. Ena tipka za trobljo (ena je na desni strani ena na levi od volana) ni delala, zvočniki so bili odstranjeni... no verjetno je bilo še kaj pa sem pozabu. Aja, prask in vdrtin ni traba omenjat. In to so stvari ki sem jih našel pa zelo malo vem o avtu (o mašini skor nč). Jasno da pol nismo uzel avta, ampak ara mu je ostala.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Ne jun 26, 2005 10:06 pm

OK, dej zdej se pa mal zberte pa premislte kaj pisete!
Ko se sprozi airbag je pocena plastika pocez. IN ce vzames ven vreco ni teorije, da vse skupaj nazaj zalimas de se ne vid. Ne nabijejte pa ne pametujte. Samega pokrova se ne dobi, samo vreco ven jemat je pa brez smisla, jo lahko uporabis samo za smeti.
Desni airbag pri puntu je itak slampasto not dan, sej mal pomislte kako so sploh to naredl. Une verzije brez airbaga majo tm policko, pri verziji z airbagi pa so pac eno plastiko gor nalimal pa je to to, itak pa da ni estetsko.
Ne mores zdej po luftu gledat al je airbag notr al ni.
In se droben nasvet.
Ce bi kakersen koli i**** sel dajat airbage ven, potem bi v Italiji ali pa Sloveniji kupil en navaden volan, brez airbaga, ki ga itak dobis za par jurjev, ne pa de bi se jebal z volanom, a se vam ne zdi tako?!

Skratka ni to tok simpl kt mislte.

Ampak ta o leplenju pa je mocna :roll:

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Ne jun 26, 2005 10:14 pm

Miholl je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:
mladič je napisal/-a:Ne sploh se ne prižge lučka od airbagov!!!! Pokaže se lučka za kodni vžig (in une klasične rdeče: svečke, akumulator...)

od airbaga pa ne! glih zato me skrbi, sprašujem pa zato ker o tem zelo malo vem, razen to da ko se je dedek karamboliru, so pač sprožene airbage dal vn, avto pa baje prodal ko da ma še vedno airbage, in to v trgovini!!

Joj kr jezn sm ratu če me je un tip res nategnu!

VIDENO-KUPLJENO!Samo tako za razmislek povem,sem ze videl avto ki je bil karamboliran(lahko bi se reklo totalka)pa se AIR BAG-i niso sprozil,pa so sigurno bili v avtu.Znancu se je to naredil. :!: Ja ti kar lepo pojdi na servis,mores si itak nic,bos pa saj vedel na cem si,a ne!

Lep dan zelim se naprej!s_mande

videno-kupljeno velja za "privat" nakupe. Če je avtomobilček kupu v avto-hiši se da pa večji rompompom narest......

Tuki ni videno kupljeno, za vsako skrito napako, ki jo kupec ugotovi naknadno ter jo ni mogel ugotoviti na licu mesta, prodajalec kazensko odgovarja, napako ima pravico odkriti v minimalnem 6 mesečnem roku, lahko pa je tudi 12 mesčni rok na tehnično blago, pa niakor ni povezano, če je avto že bil vozen prej.
LP

mladič
Nov uporabnik

Napisal/-a mladič Ne jun 26, 2005 11:40 pm

Fiat007 je napisal/-a:Ce bi kakersen koli i**** sel dajat airbage ven, potem bi v Italiji ali pa Sloveniji kupil en navaden volan, brez airbaga, ki ga itak dobis za par jurjev, ne pa de bi se jebal z volanom, a se vam ne zdi tako?!

Tole nisi najbolj premišljeno napisu. Zakaj bi dal navaden volan, če lahko airbage posebi proda, pol pa še avto za 100k več ker ma kao airbage. Zavrtiš še števc nazaj in mimgrede zaslužš ene 200k. Enim je to pač poklic.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 27, 2005 1:56 am

ofak kaksne klatte tlele :lol: :lol: :lol:

v puntu starem modelu je airbag pr sovozniku itak vs neki postran, kar sm vidu ze na vec puntotih.

pol drugic: ce je bil avto tok razbit, da so se sprozl airbagi, pol nerabis gledat v volan, raj odpri haubo in ce nisi kompletn retard, lahko v treh minutah vids a le bil avto orng razsut kdaj al ne.

tretjic: sprednji airbagi se ne odprejo ce se avto res orng ne sesuje direkt celno, in pri takem trku je dostkrat avto nesmislno popravljat ker je spredn konc kompletno cel unicen.

cetrtic: sprednji airbagi se odprejo samo ce je trk res direktno head on, cim je odstopanje par stopinj, se airbag ne odpre, ker v tem primeru lahko povzroci samo skodo in nobene koristi.

petic: airbag itak ne misls uporabljat in je tm sam tko mal za foro oz placebo efekt vec al mn, ker ce bos moral umrt bos umru tud ce mas 20 airbagov, ce pa ti nebo namenjena smrt se lahko razletis pri 200 brez airbagov in prides ven opraskan.

lepo je vedt, da je v volanu ena vreca ki ma not petardo, sam ti se pa definitivno prevec stem obremenjujes. zameni gume pa pust airbage pr gmah. ce lucka dela pol je kul in ne rin kr neki brezveze. ce se bos pa kdaj zaletu orng, bos pa vidu al so al niso, sam sj ti priporocam da pazi na cesti in prspari airbage.

pa se to:
dost avtomobilov ma stikalo za airbag na pas vezano. tko da ko un del k se pas not zapne zategne, se sprozi airbag.

druga varianta je pa da je spodi pri pozarni steni ena bunka not je pa ena kroglca na fedru. in ko je sunek zadost mocn da se kroglca dotakne stene bunke se sporzi airbag.

ucas sta ti dve varianti tud kombinirani.

drgac pa, ucas te lahko resi tud to da nisi privezan. kolega taxist je mel pred neki casa nesreco. stal je pred semaforjem in en norc mu je brez bremzanja prletu v rit 100kmh+ on je bil odvezan, zato mu ni blo prakticno nic, razn pac problemov z vratom, zenska ki je pa zravn sedela je bla pa zavezana in jo je pas tok zategnu, da je bla se kr neki cajta v klinicnem.

mladič
Nov uporabnik

Napisal/-a mladič Po jun 27, 2005 11:50 am

Varnostni pas dramatično zmanjša možnosti usodnih poškodb, airbag pa še dodatno. V obratno me ne boš prepričal. Jasno da so tudi (redke) izjeme. Poleg tega pa ne verjamem v to da Bog odloča ali preživim al ne :P

Glih ene dva dni nazaj sm gledu oddajo o varnosti v avtu (discovery chanell) in na posnetkih so se lutke VEDNO z glavo zaletele v volan. Vrat jim je upognil pod takim kotom da ne vem če bi kdo to preživel. Pol so pokazal še z airbagom in razlika je bila ogromna.

Poleg tega je mel moj dedek nesrečo in mu je airbag rešu živlenje (oziroma mu ni blo nč).

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po jun 27, 2005 12:30 pm

Voith je napisal/-a:drgac pa, ucas te lahko resi tud to da nisi privezan. kolega taxist je mel pred neki casa nesreco. stal je pred semaforjem in en norc mu je brez bremzanja prletu v rit 100kmh+ on je bil odvezan, zato mu ni blo prakticno nic, razn pac problemov z vratom, zenska ki je pa zravn sedela je bla pa zavezana in jo je pas tok zategnu, da je bla se kr neki cajta v klinicnem.

ja le zakaj ni blo taxistu nič? verjetno je taxist videl v ogledalu da se mu v rit približuje avtek ki ga vozi norc in se je malo bolj močno prijel volana, medtem ko sopotnica ni 100% ni mogla videt kaj se dogaja in je bla bolj mehka sproščena, in jo je pas zategnu do konca, če neb bla prvezana ji verjetn tud klinični nebi imel kaj pomagati.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po jun 27, 2005 12:39 pm

Master7 je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:
mladič je napisal/-a:Ne sploh se ne prižge lučka od airbagov!!!! Pokaže se lučka za kodni vžig (in une klasične rdeče: svečke, akumulator...)

od airbaga pa ne! glih zato me skrbi, sprašujem pa zato ker o tem zelo malo vem, razen to da ko se je dedek karamboliru, so pač sprožene airbage dal vn, avto pa baje prodal ko da ma še vedno airbage, in to v trgovini!!

VIDENO-KUPLJENO!Samo tako za razmislek povem,sem ze videl avto ki je bil karamboliran(lahko bi se reklo totalka)pa se AIR BAG-i niso sprozil,pa so sigurno bili v avtu.Znancu se je to naredil. :!: Ja ti kar lepo pojdi na servis,mores si itak nic,bos pa saj vedel na cem si,a ne!

videno-kupljeno velja za "privat" nakupe. Če je avtomobilček kupu v avto-hiši se da pa večji rompompom narest......

Tuki ni videno kupljeno, za vsako skrito napako, ki jo kupec ugotovi naknadno ter jo ni mogel ugotoviti na licu mesta, prodajalec kazensko odgovarja, napako ima pravico odkriti v minimalnem 6 mesečnem roku, lahko pa je tudi 12 mesčni rok na tehnično blago, pa niakor ni povezano, če je avto že bil vozen prej.
LP

Fantje jaz nisme nikjer utegnil zaslediti da je avto bil kupljuen v avtohisi,temvec od normalnega cloveka(se pravi je kupil PRIVAT).To glede videno kupljeno jaz dobro vem kako je,je meni zaropotala Alfa po tednu dni,pa sem se lahko pod nosom obrisal!Tako da glede teh skritih napak je tako...Je pa stvar definitivno drugacna ce je avto kupil v avtohisi!

Pa se napisal je da se mu je zdel clovek sumljicav...

Lep dan vam zelim se naprej,pa nisem mislil karkoli slabega,samo povedal sem kako sem jaz stvar zastopil.LP s_mande

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 27, 2005 3:23 pm

tešo je napisal/-a:ja le zakaj ni blo taxistu nič? verjetno je taxist videl v ogledalu da se mu v rit približuje avtek ki ga vozi norc in se je malo bolj močno prijel volana, medtem ko sopotnica ni 100% ni mogla videt kaj se dogaja in je bla bolj mehka sproščena, in jo je pas zategnu do konca, če neb bla prvezana ji verjetn tud klinični nebi imel kaj pomagati.

ne ni res. tud taxist ni vidu avta. blo je cisto presenecenje. zensko je pa pas tok zategnu da je bla cist crna cez joske, in pol je se spustu ni dokler ga niso odrezal.

pa airbag ne izboljsa tok velik varnosti kot mate eni obcutek.

varnost izboljsa v popolnih pogojih, popolni pogoji so pa mogoce v 10% nesrec. probi se v tanjsa drevesa zaletet z airbagom, pa pol povej kok je pomagu ;)

mrtvi boste ko bo cajt prisel za to, nc prej in nc poznej. ni je vrece k bi to preprecla.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po jun 27, 2005 8:53 pm

airbagi se lahko poberejo vn iz vsakega avta ... namesto njih se veže upor xxx ohmov in lučka na armaturi še zmeri dela normalno .... tko da je pr teh stvareh možen totalen nateg.

prepričaš se edin tko da odšraufaš pokrove in pregledaš če je not belo zloženo platno - k groba svila in plinski vložki - k majheni spreji

če jih ni pa k taprumu advokatu ... že opozorilna pisma od teh modelov delajo čudeže ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 28, 2005 3:43 am

VET je napisal/-a:airbagi se lahko poberejo vn iz vsakega avta ... namesto njih se veže upor xxx ohmov in lučka na armaturi še zmeri dela normalno .... tko da je pr teh stvareh možen totalen nateg.

prepričaš se edin tko da odšraufaš pokrove in pregledaš če je not belo zloženo platno - k groba svila in plinski vložki - k majheni spreji

če jih ni pa k taprumu advokatu ... že opozorilna pisma od teh modelov delajo čudeže ;)

em plinski vlozki so ponavad v trnem stanju. pirotehnicno se pri sprozenju vzgejo in pri tem povzrocjo vec 1000 kratno povecanje volumna. zgledajo pa bl kot gavrilovic pasteta z luknjicami. ;)

mladič
Nov uporabnik

Napisal/-a mladič To jun 28, 2005 10:58 am

Grrrr tožu bom gavrilović pašteto!! :P

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To jun 28, 2005 11:05 am

Voith je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:ja le zakaj ni blo taxistu nič? verjetno je taxist videl v ogledalu da se mu v rit približuje avtek ki ga vozi norc in se je malo bolj močno prijel volana, medtem ko sopotnica ni 100% ni mogla videt kaj se dogaja in je bla bolj mehka sproščena, in jo je pas zategnu do konca, če neb bla prvezana ji verjetn tud klinični nebi imel kaj pomagati.

ne ni res. tud taxist ni vidu avta. blo je cisto presenecenje. zensko je pa pas tok zategnu da je bla cist crna cez joske, in pol je se spustu ni dokler ga niso odrezal.

varnost izboljsa v popolnih pogojih, popolni pogoji so pa mogoce v 10% nesrec. probi se v tanjsa drevesa zaletet z airbagom, pa pol povej kok je pomagu ;)

mrtvi boste ko bo cajt prisel za to, nc prej in nc poznej. ni je vrece k bi to preprecla.

Joj Voith te tvoje izjave so prbližno spet take kot tiste ko si nas prepričeval da si "boljši" od abs-a....

Sej tut če ne izboljša varnosti...škodvat pa ne more a se ti ne zdi...pa mal ber policijska poročila (če jih lahko morda tut ti kje dobiš) kok jih kej preživi zarad air-bagov....teh tvojih 10% je bl z glave vn ane...airbag ključno zaščiti glavo (čelni in iz strani),poškodbe glave in vrata so pa največkrat vzrok smrti
pa brez kregarije prosm...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 To jun 28, 2005 11:39 am

s_mande je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:

LP

Fantje jaz nisme nikjer utegnil zaslediti da je avto bil kupljuen v avtohisi,temvec od normalnega cloveka(se pravi je kupil PRIVAT).To glede videno kupljeno jaz dobro vem kako je,je meni zaropotala Alfa po tednu dni,pa sem se lahko pod nosom obrisal!Tako da glede teh skritih napak je tako...Je pa stvar definitivno drugacna ce je avto kupil v avtohisi!

Pa se napisal je da se mu je zdel clovek sumljicav...

Lep dan vam zelim se naprej,pa nisem mislil karkoli slabega,samo povedal sem kako sem jaz stvar zastopil.LP s_mande

Nima veze od koga kupiš avto, če ima avto skrite napake in ti ni on povedal zanje imaš pravico do manjše kupnine ali pa do poplnega vračila denarja.
LP

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 29, 2005 1:54 am

Miholl je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

Joj Voith te tvoje izjave so prbližno spet take kot tiste ko si nas prepričeval da si "boljši" od abs-a....

Sej tut če ne izboljša varnosti...škodvat pa ne more a se ti ne zdi...pa mal ber policijska poročila (če jih lahko morda tut ti kje dobiš) kok jih kej preživi zarad air-bagov....teh tvojih 10% je bl z glave vn ane...airbag ključno zaščiti glavo (čelni in iz strani),poškodbe glave in vrata so pa največkrat vzrok smrti
pa brez kregarije prosm...

ja tocno to bo to. absu se na suhem asfaltu z lahkoto vsaj pribljizam na makedamu pa ga PREMAGAM.

drgac pa k si lih pametn, pejt brskat za porocili kok zivljenj so airbagi resili in kolk vzeli. ja sj jih vec resjo kot vzamejo, sam se vseen jih dost tud uzamejo.

pa airbag te nemore rest, ce ti ena stanga v creva uleti, al pa ce ti volan porine v usta ane?

airbag pomaga pri tocno dolocenem trku, sam tezko je pa predvidevat all types of accident ane? al ti misls da je kr vsakic to vse sprogramiran in vse sile grejo zmer tko da jih airbag ublazi ne? dej wake up.

pejt se zalett v mlade bukvice al pa v avto pa pol se v en avto al pa nevem zapel v ježo, pa bos vidu kok zlo velik ti bo airbag izboljsal polozaj.

airbag je kul, sam ffs airbag ne pomeni da ko se zaletis nebos umrl ce bo na tebi red.

sploh pa je to enim brezveze tupit ker se enostavno neda niti nima smisla.

airbag so ze izuml, se elixir ad vitam aeternus morjo izumt, in ziveli boste vecno, in nebo se vam treba vec bat smrti. ;)

sploh pa tud ce te bo airbag resil, ti bo pa stresnik na glavo padel ce bo nuja. :twisted:

enkrat ze probite dopustit moznost, da clovek ne more zajebat sistema. ko se rodi se rodi in ko se umre se umre. tle ni nakljucij in niti airbagi nimajo nic s tem. ceprav mogoce se laicnemu opazovalcu tko zazdi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov