Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To jul 12, 2005 2:50 pm

Se cist strinjam, da je fa* s temi zarnicami. Pri novi skodi octavi moras vzet prednjo luc, ce hoces zamenjati prednjo luc. No saj to ni tak problem, potem ko vidis, da samo zatic potegnes ven in je to to.
Pri Cliotu l.99 sem imel dvojno prabolo (dolge posebej, kratke posebej) sem imel neke zarnice HB7 ali nekaj takega, sem jih menjal vsak mesec, pa se ful drage so bile. Pa takrat si lahko dobil samo original. :roll:
V glavem s temi zarnicami je sam *ak!
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jul 12, 2005 2:53 pm

Mrcina je napisal/-a:Hja, kolegu so na dve leti in 20kkm starem cliotu zablokirale zadnje pakne... Račun reči in piši 100k!!! Za ta denar se jaz naučim menjat pakne in jih zamenjam 2x...

Lp Mrcina

Glede pakn na cliotu so pa imeli neke probleme. Po 2 letih sem bil na prvem rednem servisu na 30k km in so mi odprl in spucal pakne. Serviser mi je rekel, da se je enkrat na enem cliotu zgodilo, da so pakne zablokirale in da je bil cel hudič. Sedaj pa jih preventivno na vsakem servisu pregledajo.
Kako to da vsi plačujete za zamenjavo žarnice? Meni ni bilo treba še enkrat plačati. Na našem servisu v brežicah so vsi ful prijazni.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jul 12, 2005 2:53 pm

Na mojemu peugeotu bi jo zamenjal v manj kot minuti. Obe dve. Js ne vem kva tok komplicirajo na renoju. Dons sm gledov tud od dedija laguno II.. Pol avta morš podret da prideš do žarnce...
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jul 12, 2005 3:08 pm

Pugi je napisal/-a:Na mojemu peugeotu bi jo zamenjal v manj kot minuti. Obe dve. Js ne vem kva tok komplicirajo na renoju. Dons sm gledov tud od dedija laguno II.. Pol avta morš podret da prideš do žarnce...

ah nehi no....
na mojmu P406 je okol mašine ful placa, okol luči, za žarnice menjat, pa skor nič!!
rabiš prov žensko majhno rokco, da zraven prideš!
pri 206 je tudi zoperno (samo ne vem ali pozicija ali luč), sem menjal pri kolegu pa sem se kar namatral!
glede peugeota ( za 406 vem, za druge, je verjetno podobno), kar kol hočeš odpret, razstavt, moraš pol avta podret, da zamenjaš!! :evil:

sicer je pa to pri vseh novejših avtih, ravno zato , da ne popravljaš doma, ampak pelješ na servis in jim tako delaš biznis!!
in zmeraj več bo tega!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jul 12, 2005 3:25 pm

Itak,maš res, ampak v 307 je pa ful fajn narjen. Je pa res da če bi jo šel prvič menjat bi vrjetno dlje trajalo.

Odpreš haubo, odšraufaš pokrov luči in zamenjaš to je to..
Na drugi strani pa sam eno plastiko na hit umakneš in isto...
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To jul 12, 2005 4:20 pm

Sh3bO je napisal/-a:Pugi naj ti povem naslednje:
Imamo Cliota in smo v treh tednih zamenjali 2 žarnici. Prvo sem komajda zamenjal (ena ura jebanja), za drugo sem se pa odločil da grem na renault servis. Za žarnico sem dal cca.1700 SIT, vendar ni original renault pakirana (original je tam nekje kot si napisal cca. 4200 SIT). Sem vzel od drugega proizvajalca (imena se ne spomnem). Ko mi je prodajalka odprla obe žarnici (original renault in ta 'ponaredek'), sem ugotovil da so to popolnoma ISTE žarnice na katerih piše made in hungary. Vzel sem cenejšo in so bili tako prijazni da so mi ZASTONJ zmontirali. Vse pohvale!
Tvoja sestra je pač ženska, katera se skoraj nič ne spozna na avtomobile in žarnice in so jo žal nategnili.

Ooo ja bravo da si to pogruntu. In še ene par genijev zraven. Če kupte rezervne dele v trgovini z rezervnimi deli, in če so to od priznanih firm( Lucas, Ate, Mann Filter) dobite identične dele.
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 12, 2005 4:21 pm

To k ste smotani pa neznate drzat sraufncigrja :D jst to resm use v parih minutah :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jul 12, 2005 4:54 pm

Itak da to vem, da raj pr boschu kupm isti del, kot pri renaultu recimo, sam zakaj nategnejo mojo sestro pišuka jim.

Pillle veš da ti razšraufam kar češ, sam pišuka ej ne da se mi pa spravlat pa gruntat eno uro kako se v temu faking renoju pride do žarnce, k js bi kr vn začel metat. Res nism mogu vrjet an...
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 12, 2005 4:56 pm

Pugi je napisal/-a:Itak da to vem, da raj pr boschu kupm isti del, kot pri renaultu recimo, sam zakaj nategnejo mojo sestro pišuka jim.

Pillle veš da ti razšraufam kar češ, sam pišuka ej ne da se mi pa spravlat pa gruntat eno uro kako se v temu faking renoju pride do žarnce, k js bi kr vn začel metat. Res nism mogu vrjet an...

Bandita bi poklicu da pride z macolo :P :D stvar resena z enim udarcem :P :D

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jul 13, 2005 6:01 pm

Točno, on vedno pravi "nikar na silo, ..." :lol: :lol: :lol:

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Če jul 14, 2005 9:32 am

A tole za AMZS drži?? Če si član imaš zastonj menjavo, al kako? :)

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole So jul 16, 2005 2:23 pm

Ja tony drži,poglej na njihovo spletno stran,tam vse zveš. :lol:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jul 16, 2005 2:31 pm

stari sam vi pa res iz muhe delate slona
v drugi temi pa razšraufate pol mašine za 4 dodatne konje, kle je pa žarnico problem zamenjat
povsod je lahko ko pogruntaš patent
206 pol ure prvič- 3 min drugič
clio 2002- prvič ene 20min pol isto ene 3 min
espace 5 min- sm manjkrat menjal
audi 80 manj kot 5 min
...
uglavnem ni je prednje luči ki bi ti pobrala več kot 5-10min
sam vedt morš kam obrnit oz kaj iztaknit
lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jul 16, 2005 3:20 pm

po moje je renault bistveno predrag, glede na to kar ponuja.

je pa zanimiv vedt da majo v avtomobilskih tovarnah prou zasedbo ki skrbi za programirano propadanje avta, delov ipd. ker prodaja avtov je biznis, prodaja nadomestnih delov je pa tud kr orng posel. si predstavlate kaka katastrofa bi bla za tovarno da bi naredl predobre avtomobile ki sploh nebi crkoval? :>

mogoce so pa renaultovci sprogramiral na kok cajta zarnica crkne ;)

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito So jul 16, 2005 3:33 pm

Pri Golfu IV sem šel brat navodila za menjavo žarnic, pa imajo napisan naj raje to delo prepustimo pooblaščenemu servisu, ker kao neki lahko eksplodira. Drugače pa imate žarnice H7 v BTCju hali A po 1080 Sit, ful pocen pa glih tko svetjo.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So jul 16, 2005 5:24 pm

a jebemti..tud jst mam h7..jaojao

jao pa da jo zamenjam morm dat akumulator dol..alpa nevem dlan na pol dat wtf :?

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So jul 16, 2005 5:50 pm

Ja js sm enkrat nujno rabu H7 zase pa sem dal neki čez jurja za neko philips +30% nevemkaj. Sej najbrž se jih cnej dobi. Navodila so itak butasta!!! pišuka men ne piše not nič ampak nič uporabnega! Uporabna so sam za tistega, ki še avtomobila ni videl na blizu. Za menjavo žarnic pa piše nekaj v stilu: preveč je zapleteno, bejž na servis. Pa sploh ne piše, KATERE je treba dat not! No odprem havbo pa probam žarnco vn dobit pa mi rata v minuti ker je na srečo placa dost.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So jul 16, 2005 6:15 pm

na cliotu z dvojno optiko ( do 2001) rabs glih ene 10 sekund da zarnico zamenjas ,s am ce mas klimo mors met hudo majhne roke, vecji problem je olje preverit k je ročaj nekje pod motorjem ( 1.4 16v motor), drgac pa je treba pr hondi jazz notranji blatnik razdret pa ne vem kaj..a je kdo probal kaj zamenjat pri audiju a2? ni ravno piece of cake :evil: , na mojmu accentu pa zamenjam žarnico u dveh sekundah ponoči :lol: ...sej eno dobro stran ma :lol:

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda So jul 16, 2005 6:56 pm

kolikor vem jaz, je menjava žarnic na uradnem servisu brezplačna. no, ja, vsaj naj bi bila!

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po jul 18, 2005 8:45 am

Nema đabe ni kod stare babe!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov