Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jul 30, 2005 10:20 pm

joze2 je napisal/-a:Lp,

sonček je napisal:

Pri avtu se mi dogaja neki čudnga ko ga vžgem se iz mašine sliši neprijeten zvok kot bi vžgal traktor ali starejši dizelski motor

Včeraj ko sem šel iz ljubljane se mi je na pol poti prižgala lučka za olje tako sem avto vstavu,pogledov za ole pa ga je blo dost sm se kr začudu kako je to možn pol sem se vsedu v avtu in šel naprej in je delal pa ni več posvetla. Nvem kako je tu možno da se je pržgala.

glede na tvoj opis, je na ležajih motorne gredi premalo pritiska, sploh pri zagonu mrzlega motorja. Zvok, ki ga slišiš je posledica tega. Verjetno uporabljaš slabo olje (poceni), motor je že kar obrabljen in je zato stanje še slabše.
Dobro olje se ne odcedi tako zelo in prepreči naslednji zagon "na suho".
-možno je, da je črpalka že toliko obrabljena, da pri majhnih vrtljajih ne ustvari več dovolj pritiska.
-zablokiran delno odprt varnostni ventil na oljni črpalki.
-obrabljenost ležajev in čepov na motorni gredi.

Prižiganje kontrolke je tudi posledica premajhnega pritiska. Lahko je seveda tudi samo pokvarjen indikator pritiska, kar pa je glede na neprijeten zvok malo verjetno.

Torej, najprej preveri (izmeri) pritisk olja v motorju.

Pozdravljen

je lahko kakšna nevarnost motorja da mi med vožnjo crkne al se bodo posledice počasneje pojavljale kokr vem je za ta motor zelo veliko delov.

lp

joze2
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a joze2 So jul 30, 2005 11:33 pm

Lp,

sonček je napisal:

je lahko kakšna nevarnost motorja da mi med vožnjo crkne al se bodo posledice počasneje pojavljale kokr vem je za ta motor zelo veliko delov.

je nevarnost, da se prižge kontrolka med vožnjo, kar pomeni konec vožnje, saj v nasprotnem primeru bo motor zaribal po nekaj sto metrih. Dokler ne gori kontrolka za olje ne bo kar tako "crknil". Razume se, da mora kontrola delovati. Pomeni, da mora ob danem kontaktu goreti, ob vžigu ali še prej pa mora ugasniti. Napako je potrebno odstraniti čim prej, saj se poškodbe večajo. Sedaj je velika verjetnost, da je potrebno zamenjati samo oljno črpalko in ležaje na motorni gredi brez brušenja le-te. Dolgotrajno vžiganje z ropotom in še prižiganje kontrolke med vožnjo, pa bo sigurno pripeljalo do prekomerne obrabe motorne gredi. Stroški popravila bodo občutno višji.
Lep dan še naprej ,
Jože

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jul 31, 2005 11:10 am

sonček je napisal:

je nevarnost, da se prižge kontrolka med vožnjo, kar pomeni konec vožnje, saj v nasprotnem primeru bo motor zaribal po nekaj sto metrih. Dokler ne gori kontrolka za olje ne bo kar tako "crknil". Razume se, da mora kontrola delovati. Pomeni, da mora ob danem kontaktu goreti, ob vžigu ali še prej pa mora ugasniti. Napako je potrebno odstraniti čim prej, saj se poškodbe večajo. Sedaj je velika verjetnost, da je potrebno zamenjati samo oljno črpalko in ležaje na motorni gredi brez brušenja le-te. Dolgotrajno vžiganje z ropotom in še prižiganje kontrolke med vožnjo, pa bo sigurno pripeljalo do prekomerne obrabe motorne gredi. Stroški popravila bodo občutno višji.

Kaj pa če je bil problem v elektriki zaradi slabih manšet kajti ta avto je bil na glavnem servisu in ni reku nič in še pri enem mehaniku tako da sta rekla da je vredu avto. Tako odličil sem se če se bo lučka prižgala še enkrat bom vztrajal pri tem da dam popravt za tisti zvok ko mi vžge kot dizel se mi zdi da ni tako velik problem saj sem navedel primer ob zagonu motorja ki je stal par dni in pri tem dodal gas da sem ta zvok slišal v nasprotnem primeru če na plin ne stopiš se ta zvok ne sliši pa tud če je motor hladen.
Prašev bi te kok pa stane ta črpalka

lp

joze2
Nov uporabnik

Napisal/-a joze2 Ne jul 31, 2005 12:33 pm

Lp,

sonček je napisal:

saj sem navedel primer ob zagonu motorja ki je stal par dni in pri tem dodal gas da sem ta zvok slišal v nasprotnem primeru če na plin ne stopiš se ta zvok ne sliši pa tud če je motor hladen.

v tem primeru problem res ni tako velik, kot se mi je zdelo po branju tvojega prvega posta. Mogoče se da celo rešit z bolj kvalitetnim oljem. Vendar to ne razloži prižiga kontrolke med vožnjo.

Tega , da bi bil problem v elektriki zaradi slabih manšet ne razumem. Kaj si s tem mislil?

Ne vem koliko stane črpalka, v vsakem primeru ne veliko, nekaj tisoč SIT.
Lep dan še naprej ,
Jože

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jul 31, 2005 6:08 pm

sonček je napisal:

saj sem navedel primer ob zagonu motorja ki je stal par dni in pri tem dodal gas da sem ta zvok slišal v nasprotnem primeru če na plin ne stopiš se ta zvok ne sliši pa tud če je motor hladen.

v tem primeru problem res ni tako velik, kot se mi je zdelo po branju tvojega prvega posta. Mogoče se da celo rešit z bolj kvalitetnim oljem. Vendar to ne razloži prižiga kontrolke med vožnjo.

Tega , da bi bil problem v elektriki zaradi slabih manšet ne razumem. Kaj si s tem mislil?

Danes ko sem se vračal iz izleta se mi je ponovno prižgala lučka in to dvakrat in dvakrat zapiskala predvidevam da je res velik problem v elektriki saj števc potrebno pregledat zdej zjutraj ko dam kontakzt se mi ne prižga lučka za olje ko udraim po amaturki se prižge drugač ne posledica le te ga je da ne delajo števci razen za hitrost al celo nič ne delajo števci.
Kaj mi prporočaš da za začetek peljem k električarju in razdere.

lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 31, 2005 6:37 pm

sonček je napisal:

Sori za offtopic...joze2 z bmwslo :?:
Če mam prav, potem sem vesel da je še en strokovnjak prišel malo na ta forum pogledat :tomidelej:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

joze2
Nov uporabnik

Napisal/-a joze2 Ne jul 31, 2005 6:49 pm

Lp,

Slide imaš prav.

Sonček zapelji avto čimprej do elektrikarja (če sam ne obvladaš). Če kontrolke ne delujejo pravilno je slabše, kot da jih sploh ne bi bilo. Bodi pozoren na zvok motorja, dokler ne popraviš delovanje kontrole pritiska olja. Bodi pozoren na opravljeno delo, tam kamor boš pač dal popraviti, saj ima tvoj avtomobil dva različna indikatorja za pritisk olja in je s kopijami velikokrat problem.
Lep dan še naprej ,
Jože

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 01, 2005 7:20 pm

Slide imaš prav.

Sonček zapelji avto čimprej do elektrikarja (če sam ne obvladaš). Če kontrolke ne delujejo pravilno je slabše, kot da jih sploh ne bi bilo. Bodi pozoren na zvok motorja, dokler ne popraviš delovanje kontrole pritiska olja. Bodi pozoren na opravljeno delo, tam kamor boš pač dal popraviti, saj ima tvoj avtomobil dva različna indikatorja za pritisk olja in je s kopijami velikokrat problem.

Sam še neki bi te vprašal ali mora lučka za olje utripat ko daš kontakt al mora svett.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 01, 2005 9:19 pm

Svetit
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

joze2
Nov uporabnik

Napisal/-a joze2 Po avg 01, 2005 9:21 pm

Lp,

ko daš kontakt mora svetit.
Lep dan še naprej ,
Jože

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 01, 2005 9:25 pm

Možn je da sam armaturka nima dobrga stika.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 01, 2005 10:10 pm

[quote="joze2"]Lp,

ko daš kontakt mora svetit.

Men utripa ne pa da skoz svet rdeča

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So avg 06, 2005 10:32 pm

sam zdej so vsei mehaniki in avto elek. na dopustu tk da nč ne morm narest sm sm pa enga poklicu in je reku da je amrturka zanč.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To avg 09, 2005 12:14 pm

pa dej še olje menji no...neki dražjega!
Da bo avto tišji...sej veš, za luksuz je treba plačat :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov