Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če sep 08, 2005 6:49 am

Kdo ti je pumpo zrihtal :?:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 08, 2005 1:58 pm

Repnik s.p. s Polskave.
45 pumpa..... 30 šobe....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 08, 2005 9:22 pm

lisko je napisal/-a:No ja lisko je prišel skoraj do konca.... manjka tako rekoč še sam pumpa in pa šobe in motor je treba sestavt ;)

Stroški pa.... po predvidevanjih......
Vsi deli kaj sem jih menju ( obročki,tesnila,ležaji,tefloni, jermeni,semeringi, šponarji,...=
Novo olje in filtri...... antifiz
Vse skupaj caa. 60 jurjo
Najdražji del pa pumpa in šobe... obnova pumpe in novi vložki šob.... 75 jurjo......
S tem da zdej obnavljam še štarter in pa alternator......
Se prav stroški bodo nekje okol 160 jurjo....... ampak bom vsaj vedu kaj mam in bom na to ponosen ;)

Ves kaj imas... jaz ti bom tako reko.
Mas pocen blok pa poceno glavo, ki bo usak cas razcvetela... :roll: pa 170k investicije.
upam useeno da bo slo bar en cas se.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če sep 08, 2005 9:40 pm

monster_d je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:No ja lisko je prišel skoraj do konca.... manjka tako rekoč še sam pumpa in pa šobe in motor je treba sestavt ;)

Stroški pa.... po predvidevanjih......
Vsi deli kaj sem jih menju ( obročki,tesnila,ležaji,tefloni, jermeni,semeringi, šponarji,...=
Novo olje in filtri...... antifiz
Vse skupaj caa. 60 jurjo
Najdražji del pa pumpa in šobe... obnova pumpe in novi vložki šob.... 75 jurjo......
S tem da zdej obnavljam še štarter in pa alternator......
Se prav stroški bodo nekje okol 160 jurjo....... ampak bom vsaj vedu kaj mam in bom na to ponosen ;)

Ves kaj imas... jaz ti bom tako reko.
Mas pocen blok pa poceno glavo, ki bo usak cas razcvetela... :roll: pa 170k investicije.
upam useeno da bo slo bar en cas se.

Glava ni počena... ble so površinske razpoke ki so se lepo skrile po brušenjo.
blok je počen sam ob šravfih cilindri so ok.
Pa še tiste razpoke se končajo hitr pod vrhom roba... niti do navojev ne pridejo.
Nekih extra teranj pa motor tud ne bo doživljal..... sej me poznaš :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če sep 08, 2005 10:33 pm

lisko je napisal/-a:..................
Glava ni počena... ble so površinske razpoke ki so se lepo skrile po brušenjo.
blok je počen sam ob šravfih cilindri so ok.
Pa še tiste razpoke se končajo hitr pod vrhom roba... niti do navojev ne pridejo.
.........

ne bi te rad strašu 8) .... ampak razpoke samo na površini se ne morejo pojavlat brez da bi šlo u globino .... brušenje samo odbrusi najbolj viden del razpoke ki je že korodiru ..... škoda k po brušenju nisi pogledu še s kakšnim dobrim povečevalnim .....

vseen ti želim še čimveč kilometrov ;)

btw, pa uživaj ker vem kakšen občutek je vžgat mašino ki jo rastaviš in sestaviš iz prafaktorjev .... in ti potem vžge in dela tko k treba :wiihuu

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če sep 08, 2005 11:29 pm

lisko je mojster, se ga bo mašina ustrašla pa ne bo nč narobe, bo delala ko nova po generalki :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po sep 12, 2005 2:22 pm

Kot sem že omenil...... glava ni bla spokana nikjer... spokane so ble sam kompresijske komore. Ampak so mi vsi majstri za dizle kaj sem se menu z njimi, rekli da to sploh ni blem..... da to spoka vsakmu mal starejšemu dizlu ( pritiski in temparatura) ampak da pol tud tko ostane in gre do onemoglosti.
Glava sploh ni blem.
Edin kaj me lahk mal skrbi so tist razpoke okol vijakov na bloku......Ampak tud tiste so samo med vodnimi kanali tko da ni šans da bi se nekak olje in voda mešala......se prav tiste razpoke so sam na vijakih....... in glava je šla pritegnit kot je treba...... torej nekak ni strahu ( še) da ne bi šlo skupi nardit:)

Moglo bo zalaufat ni druge:)
Slika

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Po sep 12, 2005 2:43 pm

s čim pereš mašino???
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po sep 12, 2005 3:12 pm

in kdaj bo zalaufalo lisko? :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po sep 12, 2005 3:17 pm

Perem? Zakaj pa bi blo potrebno pranje? Če se že more kaj očistit se očisti z nafto.
Kdaj pa bo zalufal pa ne vem.... vedn pride neki u mes. Enkrat ta teden pa zagotovo.
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 12, 2005 7:04 pm

Kaj boš pa potem delal, da ti ne bo dolg čas, turbino gor :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po sep 12, 2005 10:10 pm

Motor skupi.... petka vozna...... motor lepo zalaufal.

Brez blema lepo s prve je vžgal.... se lepo ogrel na delovno temparaturo in uključo ventilator...... po pravic povedan tko gladke generalke še nisem vidu/delal.

Motor ma dost lepš tek, lepše in tišje gre... Kak je pa z mrzlim vžigom bomo vidli pa jutri zjutraj...... ampak glede na to da že topel dost lepš vžge mislim da z mrzlim vžigom ne bi smelo bit blemov.
Tist okol turbine........ u vseh katalogih kaj sem gledu so obstajale 1.6 TD mašine od renoja...... vendar po oglasih al pa kje ne najdem nobenga renojevega vozila ki bi melo 1.6 TD motor...... Po katalogih pa je ist motor ( enaki ležaji, enaki komplet tesnil.....)
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po sep 12, 2005 10:19 pm

:wiihuu
Napeta zgodba.. sem jo spremljal od začetka... samo da je ratalo! :bow

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 12, 2005 10:37 pm

čestitam, zdaj pa po krofe na Trojane, good drive, v ADati niti v TDoc nisem zasledil 1.6 TD, ampak nekdo mora biti prvi...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 13, 2005 2:03 pm

Hvala hvala za čestitke........

No še zadnji podatek... zjutri je mrzel vžgal lepše kot kak najnovejši TDI .
Sam lepo predhrel...štarter niti enkrat obrnu ni , ko je že laufal.Takega nasmeška še po moje nisem mel kdaj na obrazu :D
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To sep 13, 2005 3:04 pm

Hmmm... mogoče 1.6 TD motor od R 11? :roll: Sam malo težko ga bo najt....

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 13, 2005 3:10 pm

pugi405 je napisal/-a:Hmmm... mogoče 1.6 TD motor od R 11? :roll: Sam malo težko ga bo najt....

Ja čist možn da bo ta motor...... sam enajstk je že tko mal....... tko da najd eno 11ko 1.6TD bo mal težka......

Kaj pa če bi dobil komplet ( turbino and stuff) od astre 1.7 TD ?
Slika

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Pe sep 16, 2005 1:23 am

lisko :tomidelej:

Drugač pa mi smo mel R11 1.6 GTD. To je bla prava mala zverina! To je vleklo nenormalno! Izdale pa so jo vožnje na kratko relacijo :( Škoda jo je blo ja.

Če boš kje najdu dobro turbino :bow ker po moje jih je večina riblna, ker avto nekak ni bil za kratke relacije. Zanj je bla dooolga relacija bomba.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe sep 16, 2005 2:06 pm

SkIDiver je napisal/-a:lisko :tomidelej:

Drugač pa mi smo mel R11 1.6 GTD. To je bla prava mala zverina! To je vleklo nenormalno! Izdale pa so jo vožnje na kratko relacijo :( Škoda jo je blo ja.

Če boš kje najdu dobro turbino :bow ker po moje jih je večina riblna, ker avto nekak ni bil za kratke relacije. Zanj je bla dooolga relacija bomba.

Mi je vseen al je u ribjenem stanju al ne.... sam da dobim ves potreben material .. itak bi obnovil vse skupi pa tudi če deluje.......

Torej če bilokdo ve za tak avtek....... veste kaj morte nardit:)

Drgač pa jaz sem u mb enkrat vidu petko z oznako GTD...... sem ji hotu sledit..... ampak je šel kot metek pred mano..... tud mal pokadil tko da sem skor sigurn da je bil dizl..... ampak seveda takrat sem mel jaz bogo prejšno petko ki jo zdej spizdim z mojo in je možn da je mel sam napis GTD.......
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So sep 17, 2005 11:43 am

pugi405 je napisal/-a::wiihuu
Napeta zgodba.. sem jo spremljal od začetka... samo da je ratalo! :bow

Skoraj tako napeto je blo ko v kaki limonadi (esmeralda spregleda ) :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov