Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po okt 24, 2005 2:54 pm

hmm mogoče so preveč tolkli tko da so pesto mal zvil.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po okt 24, 2005 3:36 pm

da dodam par možnosti še jaz... sicer verjetno ti nimaš teh problemov, ampak vseeno

--meni je tudi treslo volan ob bremzanju (npr iz AC), krivi pa niso bili ne diski, niti ne gume ampak čist hin amortizerji..odkar sem to zrihtal ne trese več.......

--kakšne feltne imaš (okrasne pokrove)...jaz sem pri svojem opazil da se mi stvar zelo segreva pri 14" feltnah in orihinal okrasni pokrovi + poletna vročina ( seštevek so lahko pregreti diski).....zgleda da ni dovol zraka za hlajenje....odkar imam lite feltne je stvar dosti bolša.....

.........
glede brušenja diskov....stvar je možna . vendar velikokrat kratkotrajna rešitev....ker je disk tanjši se hitreje pogreje/ pregreje in na novo zvije.....

jaros
Nov uporabnik

Napisal/-a jaros Ne dec 04, 2005 5:12 pm

Lep pozdrav!
Jaz sem začel temo, zato jo bom tudi zaključil, sedaj, ko poznam odgovor. Mogoče lahko to pomaga še kakšnemu s podobnim problemom. Težava je bila naslednja:
Skrivljena je bila pesta, kar se je po vsej verjetnosti pojavilo zaradi nestrokovne menjave ležaja. Očitno skrivljenost ni bila dovolj velika, da bi se to poznalo pri zaviranju, zato je avto z novimi diski zaviral perfektno brez tresenja. Zaradi skrivljene peste pa se je disk očitno počasi neenakomerno pregreval in sčasoma se je to začelo poznati kot tresenje, ki je bilo vedno bolj očitno. Ko sem zamenjal pesto, je še vredno treslo, saj je bil disk že pokvarjen. Zamenjava diska pa je zadevo popolnoma odpravila.
Hvala vsem za nasvete!
Jaros

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne dec 04, 2005 5:48 pm

jaros je napisal/-a:Lep pozdrav!
Jaz sem začel temo, zato jo bom tudi zaključil, sedaj, ko poznam odgovor. Mogoče lahko to pomaga še kakšnemu s podobnim problemom. Težava je bila naslednja:
Skrivljena je bila pesta, kar se je po vsej verjetnosti pojavilo zaradi nestrokovne menjave ležaja. Očitno skrivljenost ni bila dovolj velika, da bi se to poznalo pri zaviranju, zato je avto z novimi diski zaviral perfektno brez tresenja. Zaradi skrivljene peste pa se je disk očitno počasi neenakomerno pregreval in sčasoma se je to začelo poznati kot tresenje, ki je bilo vedno bolj očitno. Ko sem zamenjal pesto, je še vredno treslo, saj je bil disk že pokvarjen. Zamenjava diska pa je zadevo popolnoma odpravila.
Hvala vsem za nasvete!
Jaros

... če smo ti pa to že pred meseci rekli... ceneje bi te prišlo, če bi diske poravnal - zastružil na vozilu...pesto ste pa zvili, ko ste menjavali diske, ni macola za vsako stvar...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov