mmatjaz je napisal/-a:Živjo že dolgo me ni bilo tu, se pa zahvaljujem za vse vaše odgovore.
Mislim da sem pogruntal v čem je bil problem, zadeva je bila čisto banalna bi se pa smejal če bi mi kdo rekel da je v tem težava. Avto je tako nabijal med speljevanjem da bi rekel da gre za težko mehansko okvaro. Pri avtu se mi je že nekaj časa zdelo da pod nizkimi obrati nima navora in pa da v leru nikakor ne morem držat obratomerja na 1000 obratov na 2000 ali 3000 ni panik na 1000 pa ne. Ali gor ali pa dol uglavnem nihanje. Spomnil sem se podobne težave pri nekem drugem avtu ki ga je hecal monotronic. Preveril sem komplet elektroniko namreč tudi škoda ima monotronic in ugotovil felicija ima tri varovalke za monotronic št.1, št.4 in št.20. Varovalke so bile sicer O.K. so pa bili kontakti nekam sumljivo oksidirani zato sem odmontiral komplet ploščo kjer se nahajajo varovalke in releji in na spodnji strani na tiskanem vezju odkril kar nekaj slabih lotov nekateri popokani pa ne od kakšnega stika ampak preprosto nekvalitetno zalotano. Najhuje pri prvi varovalki ki pa je ravno za monotronic.
Stvar sem na novo polotal in zamenjal varovalke. Takoj ko sem sestavil sem opazil da je štandgas nekoliko višji bistvenih razlik pa ni bilo. Takoj ob prvem speljevanju sem opazil da avto ne trese več![]()
. Tako da je imel očitno monotronic mal prebavnih motenj zaradi slabih kontaktov, avto je pa tako cukal in nabijal da sem bil 100% da gre za nekaj mehanskega.
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov