Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne dec 18, 2005 7:48 pm

A bi mi kdo znal razložit kako se zamena pumpo pri cordobi. Saj kakšen kratek postopek.

lp

SupraBoy
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a SupraBoy Ne dec 18, 2005 11:36 pm

Podoben primer na polotu pred kratkim in je bila cinšpula težka 16.000 sit. Danes mi je pa spet crknila :roll: Poglej če imaš štrom iz računalnika do cinšpule :?:
Live fast, die young ... and leave a cool-looking corpse

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 24, 2005 7:41 pm

V mislih imam nakup kar rabljene bencinske pumpe. No dons mi je tud mehanik razdru to zadevo.
Neki me zanima kako bi sprobal da je pumpa brezhibna.

lp

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss So dec 24, 2005 8:31 pm

kdo ve kje bi lahko nabavil poceni (novo) notranjo pumpo opel omega 1993.
Po štacunah je 40 ksit.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Ne dec 25, 2005 5:57 pm

rabljena pumpa se mi ne zdi dobra ideja. sam se dal not rabljeno, pa je ravno tako piskala in avto je cukal. sem po parih dneh not vtaknil novo in vsaj mirno spim.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 25, 2005 10:22 pm

frgo je napisal/-a:rabljena pumpa se mi ne zdi dobra ideja. sam se dal not rabljeno, pa je ravno tako piskala in avto je cukal. sem po parih dneh not vtaknil novo in vsaj mirno spim.

Lahko pa da ne bo samo vprašanje je.
Pol se mi zdi da kar novo.
Sam neki mi pa ne gre v glavo kličem prodajalca ki po delih prodaja deli in zahteva 10.000 za rabljeno pa kako če je 14000 nova.

Kaj spa pol naredu s tisto pumpo k je nisi rabu rabljeno.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 25, 2005 10:30 pm

pač moraš ločiti: a je prodajal komplet pumpo s plovcem,ali samo el. črpalko.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To dec 27, 2005 5:47 pm

tako preveru sem še če ima iskro in jo ima dobu sem tudi drugo pumpo ampak me neki zanima in sicer objemke.
A bi lahko tud dal brez objemke nazaj sej manka samo ena in to tista ko pride v tank tiste na vrhu pa jih bom dal sam tista plastika je not zelo trda in ko sem jo hotu vzet dol jo nisem mogu. kot trda rjava cevka.

pa vprašte če niste kej razumel.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 27, 2005 6:19 pm

En kup pravopisnih napak sem opazil pri tvojem postu. Človek,dihaj vmes :D

Ja če bi rad,da se ti cevka sname,oz. v naslabšem primeru da pogori avto,potem daj kar brez objemke. A je res tak problem in kupit par objemk? Se boš pa zato eni kavici odpovedu pa bo.

P.S. v prihodnje bom takole napisane poste samo brisu,se ve zakaj!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To dec 27, 2005 11:17 pm

šmeks je napisal/-a:En kup pravopisnih napak sem opazil pri tvojem postu. Človek,dihaj vmes :D

Ja če bi rad,da se ti cevka sname,oz. v naslabšem primeru da pogori avto,potem daj kar brez objemke. A je res tak problem in kupit par objemk? Se boš pa zato eni kavici odpovedu pa bo.

P.S. v prihodnje bom takole napisane poste samo brisu,se ve zakaj!

Se ti opravičujem zaradi pravopisnih napak tamav je bil zdravn pa mi je nagajal.
Hotu sem samo vprašat za objemke seveda da jih bom dal zdravn.
Ampak jest sem te spraševal za eno objemko ki je not v rezervarju ki gre direkt na el.pumpo.

Bom pa poročal

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr dec 28, 2005 12:19 am

Offtopic: Nek sm zasledil kako sprobaš pumpo če dela. Nevem če je kdo to napisu ampak obstaja en simpl način in sicer jo prklop na en akumulator!!! pol naredi bzzzz.
Nočm te j**** u glavo sam to je logika

Se opravičujem za offtopic.
LP in Srečno Novo Leto 2006. :tomidelej:
Klemen

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 28, 2005 9:19 am

u kera ugotovitev sej vsak elektro motorprobaš tko da ga prklopiš na štrom in če ni tistga bzzzz pol ne dela valjda :jao:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr dec 28, 2005 10:03 am

sonček je napisal/-a:
čare je napisal/-a:najlažji test za pumpo je da snameš dovodno cev goriva na injectionu pa jo daš u eno flašo pol daš pa kontakt in vidš če dela če ni bencina je šla u maloro

Imam seat cordobo pa me neki zanima kje točn je ta filtr sam kokr sm gledov je poleg zračnega filtra.
Bom jutr poročal kaj je bilo narobe.
Tako pumpa tud ni draga sam težava je ko ni avto vozen in ga je treba šlepat.

lp

tist je lovilc hlapov, filter je pri tanku.
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr dec 28, 2005 10:04 am

aja čare nima pojma :D :D :D :D
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr dec 28, 2005 12:59 pm

Avto spet deluje tako kot je delov pred 14 dnevi.

Zamenav sem samo pumpo in avto dela normalno,čeprav sem tastaro pumpo vzel sabo ko sem šel kupovat novo in sem se zglasil pri električarju in takart je delal ampak ko je bila tastara not ni delal. Nova dela odlično in se je tud sliš dobro
:pivo :pivo :pivo :pivo :pivo :pivo

Tako da vsem se zahvaljujem za pomoč.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr dec 28, 2005 1:02 pm

LP in Srečno Novo Leto 2006.

Hvala enako tudi tebi želim srečno novo leto 2006.

lp

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če dec 29, 2005 4:12 pm

šmeks je napisal/-a:pač moraš ločiti: a je prodajal komplet pumpo s plovcem,ali samo el. črpalko.

Al je pa mogoče prodajal eno in isto, sam da je blo eno brez plovca. :cry
Eno je - kupiti interno pumpo s plovcem, drugo pa je - kupiti externo pumpo, plovec pa je ločena enota v tanku :P

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če dec 29, 2005 4:49 pm

pugi405 je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:pač moraš ločiti: a je prodajal komplet pumpo s plovcem,ali samo el. črpalko.

Eno je - kupiti interno pumpo s plovcem, drugo pa je - kupiti externo pumpo, plovec pa je ločena enota v tanku :P

Ma sej zdej je vseen jest sm šel kupt pumpo k potokarju in je reku da je 17 jurjev nakar je reku da bo dal popust in sem dal 14 jurjev.

Sam kako je to možn da je ko sem se zglasil pri električarju tastara pumpa delal pa čeprav je bila v avtu zanič.
Z novo avto dela odlično pa še pocen sm pršu skoz.

Pa še neki poklical sem v motomat in je reku komplet črpalka da je 55000 vred z plovcem. Nemogoče pa kako če je avto vreden 200 k kako je lahko tista ku***va p******a pumpa tok dnarja

Lej npr avto je vreden 200k kar tudi ni več in če grem kupt pumpo+obe luči+odbijač pa še drobrnije pa pride 200k nemogoče.
Samo proizvajalec mora pa še vseno delat za te avte rezervne dele in ni razlika za letnik 94 al pa 05 -----a so sodobni deli.

lp Hvala vsem za pomoč

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če dec 29, 2005 5:11 pm

sonček je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:

Ma sej zdej je vseen jest sm šel kupt pumpo k potokarju in je reku da je 17 jurjev nakar je reku da bo dal popust in sem dal 14 jurjev.

Sam kako je to možn da je ko sem se zglasil pri električarju tastara pumpa delal pa čeprav je bila v avtu zanič.
Z novo avto dela odlično pa še pocen sm pršu skoz.

Pa še neki poklical sem v motomat in je reku komplet črpalka da je 55000 vred z plovcem. Nemogoče pa kako če je avto vreden 200 k kako je lahko tista ku***va p******a pumpa tok dnarja

Lej npr avto je vreden 200k kar tudi ni več in če grem kupt pumpo+obe luči+odbijač pa še drobrnije pa pride 200k nemogoče.
Samo proizvajalec mora pa še vseno delat za te avte rezervne dele in ni razlika za letnik 94 al pa 05 -----a so sodobni deli.

lp Hvala vsem za pomoč

No glej... to, da je pumpa delala pri avto elektr. še ne pomeni, da bo v avtu delala tko kot treba. Pumpa mora imeti določen pretok goriva, ki je določen, da avto dela normalno. Če je zmatrana in ni sposobna dozirat določene količine bencina pod obremenitvijo se muči in pregreva.... avto pa trokira. Glede tega, zakaj so deli tko dragi pa... nimaš kej.. Te razumem, ker se jaz sprašujem iste stvari.... Logike ni - kot si že sam ugotovil. Cena za nov kos je taka in pika. Edini, ki je za moje pojme daleč nekako pred ostalimi in user friendly je Renault s svojimi obnovljenimi originalnimi deli, ki jih prodaja za pol cene. Če je avto že star in že nekako ekonomska totalka pridejo taki - (poceni) deli še kako v poštev. Če bi imel Renaulta bi kupoval tako robo... sedaj pa ... tralalala... :roll: :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če dec 29, 2005 5:45 pm

pugi405 je napisal/-a:

tud če maš notranjo pumpo s plovcem lahk kupš celo al pa samo črpalko
odvisn ker del je crknu oz se polomu
podpis
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov