Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mouse
Nov uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Mouse Po dec 19, 2005 10:38 pm

No jaz sem rešil problem pri mojem golfu. Kar sem storil že pred petimi leti, ko sem ga kupil. :D
Odstranil sem obe oblogi vrat, tako da sem prišel do ključavnic z notranje strani in vse lepo posprejal z srednje mastnim sprejem (WD-40 ni dovolj, ker odteče). Seveda je potrebno prej ključavnice malo očistit (najbolje "spihat").
To je to. ;)
Od takrat nimam težav z odpiranjem vrat. ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To dec 20, 2005 8:42 am

Pa še ena pametna :D . Ne perite avta pozimi, oziroma ko ga perete nalepite košček selotejpa čez ključavnico, da voda ne pride noter... Sploh zna bit problem, če uporabljate kak WAP ali kaj podobnega pod višjim pritiskom... Mene je isto matralo še na zastavi, rešitev je takrat bila, da pač nisem zaklepal vrat :D ... Ostalo so pa že napisali...

lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

-VW-
Nov uporabnik

Napisal/-a -VW- To dec 20, 2005 4:42 pm

Pozdravljeni!

Bom najprej odgovorila - imam serjsko centralno zaklepanje in vrata se ko spelzam not niti iz noter ne odprejo :?

Fullback potem imaš ti enake težave ;) pa si že povprašal pri avtohiši kjer si kupil avto ... ker moje mnenje je da bi moral ukrepat oni če vedno znova hodim tja pa nič ne naredijo ... češ da je to serijska napaka ... ja pol nj mi pa nov avto dajo, ker sigurn nism kupla avta, specifično zato, da bom pozimi čez zadnje sedeže not lezla ... pa ok jz še lahko ker sm suha, pa mlada pa bla bla, sam ostali pa ne morjo (zato je ta avto pozim skoraj da samo moj :) hahaha)
In če si že biu na servisu glede te napake, kaj so ti rekl ;)

Drgač pa sem namazala avto že z vsemi premazi pa glicerolom, pa wd pa ne vem s čim še pa nič ni pomagalo ... tako da hvala za nasvete, ampak sem že preikusila ...

Uporabniški avatar
Mouse
Nov uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Mouse To dec 20, 2005 5:56 pm

VW, saj pravim imel sem enak problem pa je zdaj o.k.
Naj tvoj mehanik naredi tako pa bo.
Pri naši hiši imamo vsi VW-je pa se vsi odprirajo, pa tudi če je -20, malo je treba "pošraufat" (sem sam tud v tem poslu). :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 22, 2005 7:58 am

Mouse, kaj pa če bi se ti in gospodična -VW- zmenila pa bi ji ti njenega Poloto porihtal, da ji ne bo treba nepotrebne "gimnastike" v avtu zganjat.

Verjamem da je njeno početje naključnim opazovalcem sila zanimivo, njej pa, sem prepričan, da ni.

Saj ni treba, da ji rihtaš zastonj, ker verjamem da ti bo rada volje poravnala storitev samo, da se znebi te težave. ;)

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Če dec 22, 2005 12:09 pm

Kaj se zgodi: V mrazu se na kovinskih šipkah v vratih nabere kondenz in zmrzne. Ker se verjetno dve šipki skupaj držita, se zlepita.
Napaka ni niti na centralnem zaklepanju, niti v ključavnici in niti na gumah.
Rešitev: razdreti vrata in vse šipke očistit, namazat ali našpricat, da se na njih ne bo več nabiral kondenz...
Meni se je dogajalo, da sem normalno prišel v avto, samo da se ga potem ni več dalo zapreti. Potem pa se pelji tako, da ves čas vrata zraven držiš... :roll:

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Če dec 22, 2005 12:43 pm

hahaha dons sm meu čist zamrznen avto smo lezl skoz druga vrata notr:) kot da bi bil božiček .. potem sem ga odtajal s kaloriferom. Led je biu na gumi.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če dec 22, 2005 2:02 pm

Sam sem imel enake probleme pri Passatu, avto se je sicer odklenil, vendar se ni dalo odpret vrata niti z notranje strani.....če sem jih mal bolj na silo odprl iz notranje strani, se potem niso hotele zapret, no ko se je avto segrel je bilo bolje...
:)
Lp

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če dec 22, 2005 2:35 pm

-VW- je napisal/-a:Pozdravljeni!

Bom najprej odgovorila - imam serjsko centralno zaklepanje in vrata se ko spelzam not niti iz noter ne odprejo :?

Fullback potem imaš ti enake težave ;) pa si že povprašal pri avtohiši kjer si kupil avto ... ker moje mnenje je da bi moral ukrepat oni če vedno znova hodim tja pa nič ne naredijo ... češ da je to serijska napaka ... ja pol nj mi pa nov avto dajo, ker sigurn nism kupla avta, specifično zato, da bom pozimi čez zadnje sedeže not lezla ... pa ok jz še lahko ker sm suha, pa mlada pa bla bla, sam ostali pa ne morjo (zato je ta avto pozim skoraj da samo moj :) hahaha)
In če si že biu na servisu glede te napake, kaj so ti rekl ;)

Drgač pa sem namazala avto že z vsemi premazi pa glicerolom, pa wd pa ne vem s čim še pa nič ni pomagalo ... tako da hvala za nasvete, ampak sem že preikusila ...

je bil pred leti ene parkrat na avtodelti! so mi ene premaze gor dajal! Vendar ni problem v gumi ampak ključavnicah!
Sem pa v avtomagazinu bral (l.97) da je to serijska napaka!
WD pa vsaj delno pomaga!
Pa še ena napaka-kot je rekel mrcina-pranje avta pozimi-to ubija-hrbet namreč, ko moraš leztičez zadnje zice ;)
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov