Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Po jan 16, 2006 10:36 am

Motor mora bit topel, ne pa preveč v glavenm tok da boš lohka šraufal ne da bi se kj opekel. Bo ziher svečka popustila. Tud če keramika poči nima veze saj je le ta na zunanjem delu motorja in ga s tem nimaš kj poškodovat. Drgač pa pojej en powerbar pa poizkusi ponovno :D

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po jan 16, 2006 10:38 am

nebivedu je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:Po čem sklepam da wd ne pomaga? Po tem da ima sveča na vrhu stisljivo podložko ki zelo hermetični drži z glavo motorja. Problem pri svečah ponavadi ni svinjarija, ampak zapečenost v aluminiju. Vtrgat svečko? Svečko boš pa res težko vtrgal. :D Ti si samo naredi dolgo ročico in počasi ruki... Bo že spustila. Vtrgat nimaš kaj, razen ključa.

A keramika, da ne poči :roll: :?:

kERAMIKA POČI, SAMO TU IMAŠ NAVOJ IN DEL V KATEREGA SE ZATAKNE KLJUČ V ENEM KOSU IN IZ KOVINE.

Keramika nima za kaj počit ker ti odvijaš samo železni del (ce navoj in ključ v enem kosu - kot je nebivedu napisu) in ne prideš v stik z keramiko.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po jan 16, 2006 11:12 am

OK fantje, hvala vsem za odgovore in nasvete. Kot vidim, bi se moralo dat odvit. Bom probal. Čez noč bom fajn našprical z WD ali čim podobnim, pol pa drug dan pri mrzli mašini probal odvit. Pa da vidmo hudiča al bo spustu al ne!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 16, 2006 2:08 pm

s pnevmatasko pištolo bi losali svečko... :bonk a ste že kdaj kakega mehanika vidli da je po počel....če poznate koga,mu je res vredno čestitat!

Pa gremo po vrsti: Če losuješ z pištolo nimaš nobenega občutka,če pa to počneš na peš oz. z roko pa imaš občutek. Kaj bi naredu s pištolo...ja samo pi*** še navoj bi lahko vn potegnil. Sj tud kakšen vijak,recimo bolj majhen M6,8 itd. ne losaš takoj s pištolo če je fajn rjav,ker bi ga zlo hitr odlomil,se zavrtel v prazno itd. Z roko pa imaš občutek pa vidiš a bo šlo,a se bo vijak potegnil... Pa ko ga zavrtiš,greš lepo postopoma,mal naprej,mal nazaj pa je.

Kot so ti svetovali....ti kar našpricaj,pusti nekaj ur,potem pa se loti previdno. Če boš imel premalo moči,vzami daljšo ročko da boš mel več vzvoda pa bo šlo. Glej le,da boš ključ ter podaljšek držal naravnost glede na svečko. Sj ko se ti bo malce premaknila potem bo šlo,če bo šlo nerado,delaj tako,da malce naprej,nalce nazaj ter fajn špricaj s kakim sprejem (npr. jst uporabljam krown,fajn zadeva)

Zakaj se tko težko odvije sveča....lahko je to da že zlo dolg niso ble menjane,mal se zapače v navoju in je. Aja velik velka dela tudi tko,da ko jih menja sveče okol njih nič ne spiha svinjarije,in ta prah potem pade vmes med navoj,priviješ svečko,potem naslednjič se pa zezaš ko jo moraš ponovno odvit. Še posebej pozoren moraš biti pri starejših fiestah,accentih. Tisti avtomobili,ki imajo čez sveče pokrov,oz. cinšpule,takih problemov ni,oz. so zelo redki.Dogodijo se samo, ko kakšen norc preveč privije svečo...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po mar 20, 2006 8:46 am

Res je minilo že kar nekaj časa, odkar sem odprl to temo, ampak dela sem se lotil šele sedaj, ko se je malo otoplilo.

V glavnem, svečko mi je uspelo odršaufat. Najprej sem pri mrzli mašini okoli nje našprical WD 40, tako da je "plavala" v njem in pustil čez noč. Potem sem naslednji dan še enkrat našrpical in pustil približno 2 uri. Pol pa navaden ključ za odvijanje svečk in malo več moči v roke. Svečka je popustila pri drugi sunkoviti potezi.

Hvala vsem za nasvete.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po mar 20, 2006 9:23 am

RedBull™ je napisal/-a:s pnevmatasko pištolo bi losali svečko... :bonk a ste že kdaj kakega mehanika vidli da je po počel....če poznate koga,mu je res vredno čestitat!

Še jest mu čestitam :vc
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov