Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po jan 30, 2006 9:47 pm

soncy je napisal/-a:moji sestri je tut včer zakuhu, pežo 106, pa je ostala pr siesti dokler ni avtovleka pršla. druzga se ni dal. Je pa med vožnjo nehalo gretje delat, pa segrev se do fulla.
Pa sm se bala da je pumpa, termostat, zmrznilo... pa dons reče mehanik da je samo termostat šel, ufff :D

lp soncy

termostatski ventil. Najbrž.
EMŠO
LP,
Martin

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 30, 2006 10:48 pm

No da vam Doktor pove :D

Imel si premal antifriza in je zamrznil termostat (nahaja se u cevi nad vodno pumpo) In ker je le ta zamrznil ni prepuščal vode...... motor se je grel in grel in na koncu le pregrel ( tisti tvoji čudni zvoki..... ) Potem se je motor ohladil..... verjetno se je vsa možna kovina mal pregenla...... in prišlo je do deformacije.... nisi mel izbire.... si jo vžgal..... šla je slabo... logično ker je verjetn že prej odpihnilo tesnilo glave motorja ( ali pa celo možno tudi tesnila cilindrskih puš.....) Iz tega razloga zdej tud ne vžge..... nima kompresije....

No u glavnem prižgala se ti je lučka za pregretje motorja..... nikjer nisem zasledil da bi se ti prižgala lučka pa olje..... torej je motor utrpel le posledice pregretja ne pa pretirane obrabe.

In ne vem kdo je u tej temi reku da menjava tesnila je 50 jurjo ..... LOL na kwadrat..... men je na enaki petki motor razfukal ( odletu je en bat) pa sem zrihtu za caa. 20 jurjo..... motor še po treh letih deluje brezhibno.

No torej lotimo se dejstva..... motor ima not cilindrične puše.... če predpostavimo da ti blok ni poču ( kar upaj da ti ni) pol lahk grema po nasljednjih korakih...
Praviš da je en bat ribno... na odpadu dobima komplet bat in cilindrično pušo z ojnico vred za tri jurje (izkušnje)
Komplet obročkov za vse štir bate pride 6 jurjo.......
komplet tesnil mislim da 4 jurje +2 jurja tesnilo glave
Spotoma menjama še teflone ki pridejo 80 tolarjev na kos....... rabiš pa 8 komadov
Spotoma menjama še ojnične ležaje okol 5 urjo.....
Olje te pride 3 jurje ( castrol txt 10-40 iz interšpara... se prav dobro obnese za ta motorček itak ni nov da bi rabu ne vem kako olje.... )
In pa antifriz te pride jurja pa pol......
Brušenje glave..... bi se dal zmenit
Vzamem ti pa 10 jurjo za delo....... seveda ob predpostavki da je blok cel in da glava ni počena..... oz.da vitalni deli niso utrpeli hudih poškodb.....

Na pamet okol 40 jurjo..... pa boš mel tako rekoč skoraj nov motor ki bo deloval še minimalno ( ob normalni uporabi in vzdrževanju) vsaj 3 leta.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Royal Vacuum
Nov uporabnik

Napisal/-a Royal Vacuum Ne feb 05, 2006 3:15 pm

Ufff.....full ti hvala za tole podrobno razlago. Sem kar vesel, da se nekdo takole potrudi, pa razloži stvari nekomu, ki se na te zadeve bolj malo spozna :(
Hmmmm...40k SIT sicer res ni veliko, po drugi strani pa vseeno nekaj. Mašnio bi sicer imel poštimano, ampak avto bi bil vseeno star. Pomoje bom probal najti nekoga, ki mi ga odkupi (v enem kosu) za ene 20k SIT. Klinc, sej gume so relativno nove gor, za ene 3 jurje je benza notr :), pa šipe, štarter, ....in vse ostalo. Mam tle enga frenda, ki mi avto zašlepa za relativno poceni....tko da bom pomoje rajši to varianto ubral. Pa kupu kaj rabljenega. Saj za rezervne dela za Petko je pa kar povpraševanja. Tko da....bom probal srečo :)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne feb 05, 2006 3:47 pm

sem dobil občutek da si nek stiskač.... :roll:
40 000 preveč..
rabljeno je rabljeno... sam ti tut novo ne pomaga če vsaj osnov kaj avto rabi ne poznaš ;)

pa srečno s prodajo

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 9:15 pm

Ma bom kar tukaj še jaz vprašal.
Namreč doma ima favoritko kupil sem jo z namenom da jo stišim do konca za poletne dirke,ta škoda je na začetku kar vredu delal a kar hitro je začela kuhat,vodo sem vsakič dolival a ventilator se ni vključil,kot sem omenil vode je bilo notri polet na pretek nikol je ni zmanjkalo samo kuhala je...............................ali je tukaj kriv termostat ali kakšna varovalka...........................seveda sem pozim sedaj premišljevav če bi se z njo mal poigrav in jo nekako popravil................................zdej ne vem a bo dost če sam dihtngo menam al je kar zanič motor..........................je pa res da ko je mrzu vleče dobro ko pa je topla pa slabš............................kaj mi svetujte..............sam zdej že par mescov sedi pod snegom in čakam da jo bom spomlad vžgal...........................

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 05, 2006 10:47 pm

joj sonček....sami tvoji problemi :lol: a nisi ti enkrat rekel v eni temi,da bi bil rad mehanik,da bi popoldan popravlju avte :?: Ja učimo se celo življenje,samo glede na to,kar ti sprašuješ,bi ti rekel da bi še kakšna ženska znala na to odgovort...

Aja,še to...poleti si napisal da si dolival vodo,zdaj ti avto stoji v snegu in me prav zanima kako je to tvoj blok preživel ko je blo ene par dni zjutri krepko čez -15 stopinj C.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 10:51 pm

RedBull™ je napisal/-a:joj sonček....sami tvoji problemi :lol: a nisi ti enkrat rekel v eni temi,da bi bil rad mehanik,da bi popoldan popravlju avte :?: Ja učimo se celo življenje,samo glede na to,kar ti sprašuješ,bi ti rekel da bi še kakšna ženska znala na to odgovort...

Aja,še to...poleti si napisal da si dolival vodo,zdaj ti avto stoji v snegu in me prav zanima kako je to tvoj blok preživel ko je blo ene par dni zjutri krepko čez -15 stopinj C.

Vode ni notri sem jo vn spustu...................................pač popravu bo jo ne..................................študiral bom strojništvo vse se še da naučit.....................ja avte bom popravljal še prej pa izkušnje kakšnih pet let iz servisa.............................pa ne me tok resn vzet se vidš da sam prašam.,....................................iščem mnenja kaj predlagate da vidm kok znate...............................lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne feb 05, 2006 11:26 pm

sonček je napisal/-a:
RedBull™ je napisal/-a:joj sonček....sami tvoji problemi :lol: a nisi ti enkrat rekel v eni temi,da bi bil rad mehanik,da bi popoldan popravlju avte :?: Ja učimo se celo življenje,samo glede na to,kar ti sprašuješ,bi ti rekel da bi še kakšna ženska znala na to odgovort...

Vode ni notri sem jo vn spustu...................................pač popravu bo jo ne..................................študiral bom strojništvo vse se še da naučit.....................ja avte bom popravljal še prej pa izkušnje kakšnih pet let iz servisa.............................pa ne me tok resn vzet se vidš da sam prašam.,....................................iščem mnenja kaj predlagate da vidm kok znate...............................lp

kaj si ti počen na te pikice :lol:

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Po feb 06, 2006 4:40 am

ko sem se imel petko in mi jo je bivsa pregrela, mi je mehanik za 1.4 motor z delom vred racunal 30jurjev. petka je potem letela kot strela :D Pa se registriral sem jo kot 1.1 :twisted:

samo prave ljudi moras najti za tak del. za petko pa ne verjamem, da bos vec kot 10tisoc dobil. prej bi dobil 20tisoc, ce bi bil motor v odlicnem stanju, avto pa ves obutan in gnil :)
GTi rocks?!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov