hipy je napisal/-a:Atntipolution fault so mi na servisu rekli da je skupek vse možnih napak.Točno definicijo pove računalnik.Meni se je zabil filter za diesel in je tudi napisalo Antipolution Fault
Baster je napisal/-a:pozdravljeni!
meni se to dogaja pa v mestu, se pravi da mi pri mestni vožnji avto (berlingo 2.0HDI cca.100 000 km prevoženih) preklaplja v safe mode. Prižge se mi pa lučka za motor. Na avto cesti in na odprti cesti nimam z njim nikoli problemov, pa redko kdaj vozim pod 130km/h.
Sem bil pred 14 dnevi na rednem servisu, menjava olja, filtri, itd. Pa mi je serviser rekel, da mu na računalniku javlja neko neznano napako. Žal imam avto komaj 3 mesece, tako da ne vem kaj se je z avtomobilo dogajalo prej.
Pa še druga stvar: Šibka za merjenje olja mi vsake toliko časa zleze ven. Ne vem ali sta ti dve stvari povezani med sabo, ker sem že tudi preverjal. da je možno da se mi lučka prižge, ko dvigne šibko ven, vendar se to tudi dogaja ko je vse na svojem mestu.
V navodilih piše, da bi za prižiganje lučke in preklop v safe mode lahko tudi bil kriv katalizator?
sicer mi je serviser rekel, da če se bo to ponavljalo naj pridem nazaj in bo poiskal vzrok tega, pa vseeno preverjam če ima še kdo drug kakšne izkušnje s tem.
Hvala!
TadejL je napisal/-a:Glede te napake je tko, meni avta v Sloveniji niso bili sposobni poraviti v 2 mesecih. Rekli so da ne vedo kaj je narobe in naj avto odpeljem. Seveda sem avto odpeljal na poblaščeni servis v Italijo in avto je bil v 1 tednu!!! zrihtan. Le zakaj so lahko v Italiji v enem tednu ugotovili napako, naročili material in popravili? No vglavnem vzrok je bil okvara ECU-ja. Strošek pa je znašal 1.300 €. Menjali so mi komplet računalinik.Tudi sam sem se spraševal čemu se je okvara ECU pojavila pri skoraj novem avtu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov