Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TadejL
Nov uporabnik

Kraj: N.Gorica

Napisal/-a TadejL So jan 28, 2006 9:49 am

Včeraj sem klical na servis in jim povedal da bom plačal samo tisti del, ki je povzročil napako, ker ne mislim plačevat njihove nesposobnosti. Servis pa je Avtocenter Bajc v Ajdovščini.
Glede ECU pa mi je rekel po telefonu, da naj ne bi bilo mogoče uporabiti iz kakega razbitega, ker ga je možno samo 1x programirat za določen avto in ni uporaben nikjer več. Reku mi je da je cena novega ECU 120.000 + pol ure dela.Uglavnem v ponedeljek grem tja da rečemo kako in kaj, ker tako ne gre več.

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 So jan 28, 2006 10:46 am

Ti jim sam povej svoje in naj se malo zamislijo! Pač reči kolikor si do zdaj plačal za njihovo nesposobnost naj zdaj odštejejo od tega kar boš moral plačati za novi računalnik. :D Te peugeot servisi so čist v k.... :evil:

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So jan 28, 2006 11:16 am

... še en nasvet, da ne boš ECU plačal, potem pa še to ne bo: naj ga montirajo pred tabo! je imel kolega podoben problem, ko je plačal, pa je hotel starega s sabo, s težkom srcem so mu ga dali, doma ga je poskusno priklopil, a avto je s starim brezhibno deloval,... ko je šel drugi dan reklamirat so mu rekli, da je to nemogoče, denarja pa mu niso hoteli vrniti, ker je novi ECU že bil skodiran na njegov avto in ga zato ne moreš uporabiti na drugem...(no saj da se ga odkodirat, samo pooblaščeni to ne znajo)...

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ So jan 28, 2006 12:30 pm

Pozdravljeni!
Tudi sam sem precej nezaupljiv do teh pooblaščenih monopolnih servisov.Včasih se vprašam,kdo jih nadzira kaj vgrajujejo,so deli originali ali ponaredki,kako je olje.Sklepam da ob takih mahinacijah nekateri servisi sklepajo mastne dobičke.
Ob servisu ljudem ponujajo vse mogoče ponudbe od nadomestnega vozila..itd
Sam sem imel možnost videti primer službenega kombija Boxer.Vozilo smo imeli v leasing pogodbi-polno kasko, ker imel voznik nesrečo so bile v poročilu Zav.cenilca določene zadeve označene po menjavi delov.Ko smo prejeli račun obračuna popravila je vse štimalo po zahtevi zavarovalnice.Samo vozilo pa je obdržalo kar nekaj starih delov od (posode za vetrobransko tekočino,kolotek so lepotno popravili ..itd)obračunali pa novo.Mislim da ima vsak pravico nadzirat potek servisa,popravila ali drugih posegov po vozilu,ki je privatna lastnina in se storitev plača.Zato so kake odvečne čakalne ure,dnevi,tedni ali še kaj več nepotrebni ob toliki ponudbi servisov.
Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 28, 2006 4:27 pm

@TadejL:Servisu se kratkomalo j... kaj boš ti njim govoru...Oni ti bojo avto zrihtal..račun ti bojo izstavli,če ga boš plaču,boš avto odpelu,če pa ga neboš plaču,pa bo avto ostal pr njih.Tak ti je to.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

TadejL
Nov uporabnik

Napisal/-a TadejL Sr feb 01, 2006 1:14 pm

Avto sem v ponedeljek šel pogledat in so mi rekli, da so na koncu še rezervoar ščistili in zamenjali filter, ampak da dela ist. Vztrajali so da je treba rač. menjat.Ni nam dalo miru in sva ga šla z tastom sprobat in je vleku kot nov in do danes še teče kot nov. Upam da bo tako tudi ostalo, ker mi je že tko pobralo kak mesec življenja. Uglavnem računali mi niso niti tolarja, mam pa novo črpalko goriva, injektorje in filter goriva.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če feb 02, 2006 9:48 am

No, pol pa le ni tok slab servis! Poglej, kaj vse so ti šenkali!

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Če feb 02, 2006 10:53 am

hipy je napisal/-a:Atntipolution fault so mi na servisu rekli da je skupek vse možnih napak.Točno definicijo pove računalnik.Meni se je zabil filter za diesel in je tudi napisalo Antipolution Fault

Točno to je biu tut pr men problem. Mel sm ga pa samo prve 2 tedna po nakupu (lansko leto februar ca. -10 stopinj) baje da sm meu led v filtru za dizel, in dokler se le-ta ni stopil, mi je piskal Antipolution Fault. Po dolig vožnji in pa topli garaži, se je problem sam rešil.

lp,maL
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če feb 02, 2006 2:13 pm

Men vsi tile problemi kažejo na težave z gorivom - torej slabo nafto. Mogoče ne bi bilo slabo, da bi vsi tisti, ki ste tukaj opisovali svoje težave, povedali še kje ste tankali gorivo. Verjetno bo tu skupni imenovalec vaših težav - PETROL.

TadejL
Nov uporabnik

Napisal/-a TadejL Če feb 02, 2006 5:46 pm

Ponavadi tankam vedno na OMV in še to samo na večjih pumpah, krej je pretok vozil večji. Teden dni pred težavo pa sem tankal na PETROLU, na malo manjši pumpi.

TadejL
Nov uporabnik

Napisal/-a TadejL Po feb 06, 2006 6:37 pm

No vglavnem, avto je tekel en teden brez najmanjše težave. V soboto se je težava ponovila in to po tankanju na OMV. Sedaj sem zahteval naj operejo rezervoar, ker zadnjič so samo potegnili ven nafto, ampak jo je not ostalo vsaj še 5L. Na servisu vztrajajo da je pokvarjen računalnik, le kako ko pa je avto prejšnji teden ko je bilo kar toplo tekel brez težav (tudi po avtocesti).

Baster
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Baster Sr maj 31, 2006 12:48 pm

pozdravljeni!

meni se to dogaja pa v mestu, se pravi da mi pri mestni vožnji avto (berlingo 2.0HDI cca.100 000 km prevoženih) preklaplja v safe mode. Prižge se mi pa lučka za motor. Na avto cesti in na odprti cesti nimam z njim nikoli problemov, pa redko kdaj vozim pod 130km/h.
Sem bil pred 14 dnevi na rednem servisu, menjava olja, filtri, itd. Pa mi je serviser rekel, da mu na računalniku javlja neko neznano napako. Žal imam avto komaj 3 mesece, tako da ne vem kaj se je z avtomobilo dogajalo prej.

Pa še druga stvar: Šibka za merjenje olja mi vsake toliko časa zleze ven. Ne vem ali sta ti dve stvari povezani med sabo, ker sem že tudi preverjal. da je možno da se mi lučka prižge, ko dvigne šibko ven, vendar se to tudi dogaja ko je vse na svojem mestu.
V navodilih piše, da bi za prižiganje lučke in preklop v safe mode lahko tudi bil kriv katalizator?
sicer mi je serviser rekel, da če se bo to ponavljalo naj pridem nazaj in bo poiskal vzrok tega, pa vseeno preverjam če ima še kdo drug kakšne izkušnje s tem.

Hvala!

TadejL
Nov uporabnik

Napisal/-a TadejL Če jun 01, 2006 8:20 pm

Glede te napake je tko, meni avta v Sloveniji niso bili sposobni poraviti v 2 mesecih. Rekli so da ne vedo kaj je narobe in naj avto odpeljem. Seveda sem avto odpeljal na poblaščeni servis v Italijo in avto je bil v 1 tednu!!! zrihtan. Le zakaj so lahko v Italiji v enem tednu ugotovili napako, naročili material in popravili? No vglavnem vzrok je bil okvara ECU-ja. Strošek pa je znašal 1.300 €. Menjali so mi komplet računalinik.Tudi sam sem se spraševal čemu se je okvara ECU pojavila pri skoraj novem avtu.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jun 01, 2006 8:51 pm

Baster je napisal/-a:pozdravljeni!

meni se to dogaja pa v mestu, se pravi da mi pri mestni vožnji avto (berlingo 2.0HDI cca.100 000 km prevoženih) preklaplja v safe mode. Prižge se mi pa lučka za motor. Na avto cesti in na odprti cesti nimam z njim nikoli problemov, pa redko kdaj vozim pod 130km/h.
Sem bil pred 14 dnevi na rednem servisu, menjava olja, filtri, itd. Pa mi je serviser rekel, da mu na računalniku javlja neko neznano napako. Žal imam avto komaj 3 mesece, tako da ne vem kaj se je z avtomobilo dogajalo prej.

Pa še druga stvar: Šibka za merjenje olja mi vsake toliko časa zleze ven. Ne vem ali sta ti dve stvari povezani med sabo, ker sem že tudi preverjal. da je možno da se mi lučka prižge, ko dvigne šibko ven, vendar se to tudi dogaja ko je vse na svojem mestu.
V navodilih piše, da bi za prižiganje lučke in preklop v safe mode lahko tudi bil kriv katalizator?
sicer mi je serviser rekel, da če se bo to ponavljalo naj pridem nazaj in bo poiskal vzrok tega, pa vseeno preverjam če ima še kdo drug kakšne izkušnje s tem.

Hvala!

... visokotlaćna črpalka goriva...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jun 01, 2006 8:53 pm

TadejL je napisal/-a:Glede te napake je tko, meni avta v Sloveniji niso bili sposobni poraviti v 2 mesecih. Rekli so da ne vedo kaj je narobe in naj avto odpeljem. Seveda sem avto odpeljal na poblaščeni servis v Italijo in avto je bil v 1 tednu!!! zrihtan. Le zakaj so lahko v Italiji v enem tednu ugotovili napako, naročili material in popravili? No vglavnem vzrok je bil okvara ECU-ja. Strošek pa je znašal 1.300 €. Menjali so mi komplet računalinik.Tudi sam sem se spraševal čemu se je okvara ECU pojavila pri skoraj novem avtu.

... pa saj so ti naši tudi rekli da je ECU, pa kaj ga noben ni imel časa menjati ?... saj jih nič ne bi stalo...

TadejL
Nov uporabnik

Napisal/-a TadejL Če jun 01, 2006 9:06 pm

Niso hoteli prevzeti rizika, ker če ne bi bil računalnik, potem bi ga mogli vreči stran. Vsaj tako so trdili.

TadejL
Nov uporabnik

Napisal/-a TadejL Če jun 01, 2006 9:07 pm

Glede visoko tlačne črpalke goriva pa...170.000 SIT približno

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jun 01, 2006 9:22 pm

TadejL je napisal/-a:Niso hoteli prevzeti rizika, ker če ne bi bil računalnik, potem bi ga mogli vreči stran. Vsaj tako so trdili.

... so samo bla,bla... pa saj ga lahko na 220V skuriš :D

Baster
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Baster Po jun 05, 2006 1:08 pm

Glede visoko tlačne črpalke goriva pa...170.000 SIT približno

... in kako dolgo se lahko še tako vozim? Hvala bogu da sem večino na avtocesti pa se to ne dogaja. Za po mestu mam pa tak drug avto.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov